Kompetencer Er meget centrale og nødvendige i forbindelse med innovation. Da innovation vil have indflydelse på snart sagt alle funktioner i en virksomhed,

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Journalaudit - en metode til kvalitetsudvikling i almen praksis
Advertisements

LEAN Akademy.
Skolebiblioteket indgår som en central del af skolens læringsmiljø og fungerer som skolens innovative, formidlende og pædagogiske læringscenter. Skolebiblioteket.
Overgangsordninger Praktik- og uddannelsesrådgivningen januar 2013
Kreativitet og innovation i ALT
Lederudvikling.
Indledning I forbindelse med den pædagogiske indsats for at skabe øget sammenhæng i overgangen fra SFO til klub, er der udarbejdet en mappe med materiale.
Grundlæggende IT, niveau G
Indledning I forbindelse med den pædagogiske indsats for at skabe øget sammenhæng i overgangen fra SFO til klub, er der udarbejdet en overgangsmappe med.
Innovative ledelsesrum. Hovedpunkter Erik: • Vores daglig praksis – tanker og omtanker • Innovative ledelsesrum som de ugjorte valg Christian: • Praksis.
Humanistisk fagsprog Humanistiske fag – dansk, engelsk, tysk, historie mfl. Udgangspunk i ”tekster” Forståelse og fortolkning er overordnet karakteristisk.
Forældremøde X årgang.
AT-1 - efterspil 2013.
Energiledelse Energiledelse betyder, at virksomheden gennemfører en systematisk, løbende indsats for at bruge energien bedre og derigennem øge virksomhedens.
Storyboard fra …. Kommune/team
Udviklingsplaner Sønderborg
Fuld fart frem… anderledes måde.. Hvorfor skal vi være innovative/entreprenante? Den globale udfordring Vi skal konkurrere på produkter og services.
at arbejde med ledernes psykiske arbejdsmiljø?
SSP-Samrådet Værdier, mission og visioner
Bliv nysgerrig på din egen praksis!
Orienteringsmøde 11. november Trørødskolen - en attraktiv skole! rummelighed og anerkendelse faglighed og arbejdsglæde klare regler og godt humør.
Sammenhæng: Reduktion af det daglige energiforbrug. Energiforbruget i den enkelte kontraktstyrede enhed skal nedbringes med 2% om året. Mål: Aktiviteter.
Praktik i 07 læreruddannelsen Niels Grønbæk Nielsen
Fællemødet 1. årgang januar Kl Velkomst v/ praktikkoordinator Thomas Thorning Kl Mødet med skolen set fra praktiklæreren? Praktiklærer.
aktionslæring En metode til arbejdet med og i praktikfaget Helen Nyboe
Humanistisk fagsprog og læringsstile Dagens program
Procesværktøjer.
Samarbejde eksternt/Netværk Et inspirationsværktøj Det er ikke, hvad du ved, men hvem du kender, der tæller!
Kodeks for offentlig topledelse
Struktur og processer I alle studier af innovationssucceser og fiaskoer er det konstateret, at de største årsager til manglende succes er: 1.Manglende.
Proces overblik med SIPOC modellen
Læring og viden Pædagogik og pædagogisk innovation (1)
Undervisning af nyt personale Medicinsk Afdeling, HEV Undervisning af nyt personale.
Kompetencestrategi med mening
Kontekst: - Kolding Kommunes tilbud for elever med autisme.
Ledelse på vej Gentofte Kommunes uddannelse af ledelsestalenter Personalepolitisk Messe Bella Center, 12. januar 2010.
Implementering Innovation er risikofyldt, og selv med en meget detaljeret og omfattende strategi og et godt forarbejde kan det gå Galt, hvis udførelsen.
Teamorganisering og –udvikling i Nykredit 7. og 8. marts 2006.
Dinbundlinje.nu Tilbud om Kampagne Kick-off på jeres center.
MODUL 3B KAREN WISTOFT PROFESSOR, INSTITUT FOR LÆRING, ILISIMATUSARFIK LEKTOR, INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK, AU Tværfagligt samarbejde.
CFK  Folkesundhed og Kvalitetsudvikling Høskovkollegiet 2014 Høskovkollegiet 2014 opgørelse Dataindsamlingen er foretaget i perioden fra.
0 Tillid, samarbejde og effektive statslige arbejdspladser Oplæg den 7. marts 2014 Barbara Bertelsen Vicedirektør.
Forretnings innovation ! 1/15 Det overordnede mål er værdiskabelse i virksomheder Metoder til afklaring af hvilke veje der skal følges. Idé og Udviklingshuset.
Regionshospitalet Randers Regionshospitalet Randers Elektronisk 360°’s feedback.
Præsentation af Akademiuddannelsen i Løn- og personaleadministration
INNOVATIV KIRKE Et forløb for menigheder, der ønsker at være mere kreative og nyskabende.
1 © Copyright AK-Samvirke - marts 2007 Udgangspunktet er – som altid – de tre V-er. Vilje - til at samarbejde og anerkende ”de andre”
INNOVATIV KIRKE Et forløb for menigheder, der ønsker at være mere kreative og nyskabende.
Sæt medarbejdere, fag og opfindsomhed fri – innovation? LO’s arbejdsmarkeds-, uddannelses- og erhvervspolitiske konference 25. november 2014 Pia Gjellerup.
Psykisk arbejdsmiljø med fokus på teamsamarbejdet Temadag for AMR – Gladsaxe Lærerforening.
Skab engagement som coach Dette er et værktøj for dig, som vil Skabe motivation, engagement og ejerskab Sikre bedre performance Skabe udvikling og læring.
SAMMEN GØR VI DIG BEDRE 1 SIP4 Pædagogisk ledelse i praksis – fra ord til handling.
Trivselsmålingens resultater og vores indsatser [indsæt dato] [indsæt skolens navn] [Indsæt mødeforum] Trivselsmålingens resultater.
- Med fokus på konkrete eksempler fra arbejdet i FU
TEMA 4 Inspiration & Feedback: Idéen ud i virkeligheden
Evalueringsspørgsmålene fra udgivelsen: Styrk jeres realkompetencevurderinger - En guide til selvevaluering.
SUF - gevinstrealisering
Udgangspunktet for vores handlinger og beslutninger er, at de skal bidrage til merværdi for borgerne og ”51/49-reglen” 51/49-reglen illustrerer, at beslutninger.
Trivselsmålingens resultater og vores indsatser
Evalueringsspørgsmålene fra udgivelsen: Styrk jeres realkompetencevurderinger - En guide til selvevaluering.
Leveregler Ledelsen skal være helhedspræget for at sikre bæredygtige resultater Resultatmål og forventninger baseres på fakta og dialog Synliggørelse af.
Pædagogik og pædagogisk innovation (1)
45116 Teknologisk Forandring og Postal Logistik
SIP4 Pædagogisk ledelse i praksis – fra ord til handling
Styrk foreningen Team – udnyttelse af kompetencer og ressourcer.
Et organisatorisk koncept til udvikling og prioritering
Talt med 23 ledere og medarbejdere
Salgsstyrketjek på 24 timer DON´T STOP THINKING ABOUT TOMORROW
Statens HR – Implementeringskoncept
Gruppeudviklingssamtale Trin 1-2-3
Præsentationens transcript:

Kompetencer Er meget centrale og nødvendige i forbindelse med innovation. Da innovation vil have indflydelse på snart sagt alle funktioner i en virksomhed, skal der anvendes mange forskellige kompetencer Kompetence består af nedenstående 3 ting: Viden Erfaring Kunnen

Kompetencer Viden: Er alene information, der er lagret og TOLKET i et menneskeligt sind. Viden kan eksempelvis opbygges via undervisning. Erfaring: Den form for viden, man opnår ved at “lagre” og bearbejde resultater af konkrete handlinger, man har deltaget i. Kunnen Er evnen til at omsætte viden og erfaring til praksis på en kvalificeret måde Det, der er centralt I forbindelse med innovation - og en organisation i det hele taget – er gruppens fælles evne til at omsætte fælles kompetence til praksis på en kvalificeret måde.

Centrale kompetencer til INNOVATION Ledelsen skal kunne skabe forståelse for at innovation er nødvendigt i organisationen Alle i virksomheden skal evne at indgå i netværker med kunder, leverandører etc. Alle skal lære og forstå nødvendigheden af at udvikle sig løbende Alle skal evne at arbejde kreativt og derefter analytisk i en samlet proces Alle skal lære at observere og udnytte ideer, processer og tiltag fra andre brancher Alle skal evne at nyttiggøre viden og ideer og dermed skabe nye resultater Alle skal forstå at tage ansvar Alle, men især ledelsen, skal evne at uddelegere ansvar Alle, men især ledelsen, skal evne at skabe trygge rammer for innovation Og husk! Lysten til at ville giver evnen til at kunne

Eksempel på kompetenceskema Nedenstående forefindes et eksempel på kompetenceafklaringsskema, som kan bruges som inspiration i jeres virksomhed. Der skal foretages visse justeringer for at det passer til jer Medarbejderne udfylder selv skemaet Det kan efterfølgende blive anvendt til eksempelvis medarbejderudviklings samtaler, vurdering af deltagelse i innovationsgrupper etc. Excelskema: Kompetenceskema indsættes