Affaldskampagne sortering og bortskaffelse af affald

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Klar til håndtering af fritagelse af borgers fra Digital Post
Advertisements

Madam Skrald – nemt og bekvemt
1. Byggevarer- produktion og salg 2. Nybyggeri, anlæg og renovering 3. Nedrivning, herunder nedrivning i relation til Renovering Erhvervs- genbrugspladser.
Vandrammedirektivet Involvering af offentligheden i planlægningen Henriette Færgemann Team koordinator Europa Kommissionen DG Miljø, Vandafdelingen.
SFO Nydamskolen Medarbejderundersøgelse i Sønderborg Kommune 2012
Region Hovedstadens Inspirationsseminar 30. april 2014 Din Gode Udskrivning i psykiatrien – et samarbejde mellem tidl. patienter, pårørende og medarbejdere.
Strategi for brug af digitale medier i undervisningen
Indledning I forbindelse med den pædagogiske indsats for at skabe øget sammenhæng i overgangen fra SFO til klub, er der udarbejdet en mappe med materiale.
1. møde Vandråd Kattegat Skagerrak
Velkommen til - Infomøde for projektstillere til Operation Dagsværk
Forældreindflydelse ift. børn med psykiatriske vanskeligheder
Implementering på Fenrishus
Skabelon til strategisk plan
Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Efter selvevalueringen Tovholderens rolle og opgaver 22. august 2007.
Kompetencebeskrivelser for ledelsesteamet Skolerne i Ullerslev
Ledelsesudvikling på Københavns Universitet
Konsulent Niels Philip Jensen
Workshop om læringsmiljø – Hvad, hvorfor og hvordan?
Beboerkommunikation BL: Mål og Budskaber
1 Beboerkommunikation BL: Mål og Budskaber Paul R. Metelmann.
Ressourcestrategi Mere genanvendelse – Betydning for kommunerne Jacob H. Simonsen Direktør.
Opsamling og afrunding på konferencen “Den gode genoptræning” Landstingssalen, 22. september 2008 NB: Pga manglende tid blev hele oplægget ikke præsenteret.
Frit valg for genanvendeligt erhvervsaffald. Dialogmøde 10. november 2008 velkommen til Miljøstyrelsen.
It-hjælp til mindre it- parate virksomheder Kjersti Lunde, Projektleder, Erhvervsstyrelsen.
Afprøvning og dokumentation af Åben Dialog som metode
Refleksion Hvad var din/jeres eftertanke efter dagen i går?
Velkommen til inspirationsdag Kompetencestrategi – hvordan?
Affaldsdatamodel høringsmøde - Organisering 10. november 2008 velkommen til Miljøstyrelsen.
Guide til PowerPoint-præsentationer i MSO
Nyt system for affaldsindsamlingen i Rødovre. Status Ulemper ved den nuværende indsamling Lav genanvendelse Dårlig sortering 260 lastbiler forbi hver.
GRUPPEARBEJDE Opsamling for København 27 grupper (ca. 6 pers. i hver gruppe)
MUS 2012/2013 Medarbejderplan. Hvorfor? Mere og bedre fokus på trivsel og kompetenceudvikling for alle medarbejdere.
Ed - fasen Lokal Politiet EN BESKRIVELSE AF PROBLEMET (f.eks. Belyse problemets karakter, og omfang,. Undersøge hvem der er/ kan være medinteressenter.
Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Velkommen til Temamøde i SCKK den 8. oktober 2008 Kompetencestrategi - hvordan?
AT 3.2 Igangsættelse af tankeprocesser – at udvælge endelig sag og formulere problemformulering.
Skemaet er lavet som felter til indtastning af tekst
Ressourcestrategien - Hvordan kommer vi i mål?
Gebyrer Høringsmøde - organisering 10. november 2008 velkommen til Miljøstyrelsen.
PROCES OG TIDSPLAN Godkendelse af forslag i Byrådet den 22. april Offentlig debat i maj og juni måned Udstilling i Utzon Centeret Endelig godkendelse.
MODUL 3A KAREN WISTOFT PROFESSOR, INSTITUT FOR LÆRING, ILISIMATUSARFIK LEKTOR, INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK, AU Involvering.
Jord-ERFA-Midt Den 11. december 2014
Kommunerne i Region Sjælland Roskilde Dyrskue 2014
Fællesoffentlig kampagne for offentlig digital selvbetjening 2013 Fokus og mål: Informere om overgangen til obligatorisk digital kommunikation - med.
Forældremøde 8. klasse Orientering om Vejledning & UEA-undervisning.
Introduktion til KVIK KvalitetsVærkøj til udvikling af Innovation og Kompetence Standardoplæg til hele organisationen.
Program Velkommen AKT i Herning Kommune
Bæredygtige indkøb i Region Midtjylland v. Bjarne Schmidt Nielsen (formand for det midlertidige udvalg om indkøbspolitikken)
Projekt ”Unge med psykiske vanskeligheder – overgang fra barn til voksen” Vingsted den 18.marts 2015.
Tidsplan 1 ProcesMedarbejdere/ledere/forældrePolitisk niveau Marts19: Skriftlig orientering til involverede ledere Uge : Samtaler med ledere 16:
Kampagne 3 Tiltrække og anerkende frivillige Navn Navnesen.
Det Regionale Beskæftigelsesråd Empowerment i praksis på beskæftigelsesområdet.
2. budgetopfølgning 2015 for det specialiserede socialområde for voksne.
Affaldsmængder Modtaget på AffaldPlus behandlingsanlæg 2012 – 2013 –
Psykisk arbejdsmiljø – en styrket indsats
Affaldshåndtering og –sortering på byggepladsen
Tværfaglig, tværorganisatorisk og tværsektoriel arbejde.
Kursus for skolerevisorer Hotel Comwell, Middelfart 23. oktober 2012
Konference 2017 Velkommen til konference 2017 for
SUF - gevinstrealisering
Udkast til justering af KS
af personlige værnemidler, ved håndtering og sortering af byggeaffald
Udviklingen i genanvendelse af private husholdningers affald
Frederiksberg Kommune
Hverdag med Handicapkonventionen
Klar til Smart Vækst – Udbredelse af smart city løsninger i DK – fokus på smart affaldsindsamling Jesper Bøttcher Gate 21.
Boligorganisationernes møde med Byrådet 7. maj 2018
Affald og genbrug - nu Dagrenovation Batterier på låget
v/Hanne Ramussen og Annette Arent
Danmarkspanel uge
Velkommen til CIRKULÆR ØKONOMI – PÅ TVÆRS AF BYGGERIETS VÆRDIKÆDE – MØDE #2 Håndtering af byggeaffald.
Præsentationens transcript:

Affaldskampagne 2014 - sortering og bortskaffelse af affald Mette Højby Hedensted Kommune

Hvorfor lige affald? Fokus på landsplan – genanvendelse % En del af vores tilsyn – udvikling af tilsynet Kompetenceudvikling Ændret dagrenovationsordning Ændret erhvervsaffaldsordning

Problem og mål Problem: Virksomheder sorterer ikke i tilstrækkelig grad og kan ikke dokumentere korrekt bortskaffelse af affald Mål: At sikre korrekt sortering og bortskaffelse af affald

Målgruppe Både industrivirksomheder og landbrug Hvorfor? Fælles retning og tilgang for kommunens virksomheder Tværfagligt samarbejde Udnytte kompetencer på tværs Landbrugsteam har affaldssager i det åbne land

Mål Kortsigtet mål: Oplysning om affaldssortering og bortskaffelse Gennemgå brochure/skema på 50 virksomheder Sikre korrekt sortering og bortskaffelse Evaluere på affaldsfraktioner som blev håndteret forkert Kan vi bruge oplysninger til noget?

Mål Lang sigt: At virksomhederne sorterer større fraktioner fra brændbart affald til genanvendelse, frasorterer affald til specialbehandling og deponi At de kender reglerne og følger disse At reducere antallet af håndhævelserne omkring affald på tilsynene.

Tidsplan Opstart af kampagne: uge 5 2014. Udarbejdelse af brochure til hhv. landbrug og industrivirksomheder: uge 5 – 11 2014 Udarbejdelse af plan for tilsynskampagnen: Uge 5 – 11 2014 Opdatering af hjemmeside: Uge 12 Miljøtilsyn på landbrug: uge 12 – 52 Miljøtilsyn på industrivirksomheder: uge 12 – 52 Opgørelse af resultater: Uge 4 2015 Evaluering af resultater, herunder inddragelse af interessenter: Uge 6 2015

Materiale til kampagnen Kampagneplan Brochure til landbrug Brochure til industrivirksomheder Tekst til varslingsbrev og rapportskabelon Tekst til hjemmeside Orientering af politisk udvalg

Kommunikation Mål for kommunikation: At virksomhederne er forhåndsinformeret om kampagnen At signalere vigtigheden ved korrekt sortering og bortskaffelse i forhold til miljøeffekten Målgruppe for kommunikation: Ejere og medarbejdere på landbrug og industrivirksomheder i kommunen Driftsafdelingen i kommunen, som står for genbrugspladsen og andre affaldsordninger Teknisk Udvalg – generel orientering

Kommunikation på tilsynet På tilsynet skal formålet med kampagnen kommunikeres tydeligt: Vi vil sikre større viden om sortering og genanvendelse af affald. Det er væsentligt at affaldet kan genanvendes for at bevare vores miljø Mængden af genanvendt affald fra virksomheder skal øges.

Kommunikation om tidsplan Orientering på Teknisk Udvalg sker på april mødet Orientering om kampagne via varslingsbrev samt tilsynsrapport sker i forbindelse med tilsynet Orientering via hjemmeside sker uge 12 Orientering om evaluering/resultat sker på Teknisk Udvalg marts møde 2015 Orientering om evaluering/resultat sker på afdelingsmøde marts 2015 Orientering om evaluering/resultat til offentligheden sker via hjemmesiden i marts 2015.

Evaluering Blev kampagnens mål nået? Blev kampagnen gennemført med de planlagte ressourcer? Var tidsplanen realistisk? Hvilke læringspunkter kan videreføres til næste kampagne? Hvad er den gode historie om kampagnen?

Foreløbig erfaringer Rigtig god dialog Der er interesse for at gøre det rigtigt Snakker om hvad de skal gøre anderledes Snakker om hvad de kan gøre bedre Vi får spørgsmål med hjem

Erfaringer fortsat At skelne mellem forbrændingsegnet og genanvendeligt Dagrenovation – hvad er det? Genbrugsstationen kontra privat indsamling Regler for afbrænding af affald Fraktioner som har medført spørgsmål: bigbags, byggeaffald, eternit, spraydåser, pap, plastdunke

Byt arbejdsplads med dine kollegaer på genbrugspladsen Temadag affald Byt arbejdsplads med dine kollegaer på genbrugspladsen