Møde med skolebestyrelsen, Østbirk Skole, 30.09.2013.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Orientering om skolebestyrelsesarbejdet
Advertisements

Opfyldelse af lovmæssige bestemmelser Med udgangspunkt i bestemmelserne i Dagtilbudsloven vurderes øvrig lovgivnings forpligtigelse i forhold til opgaven.
Dialogmøde på skoleområdet – Planche 1 Tidsfrister  Første kvalitetsrapport omfatter skoleåret  Inden den 15. oktober 2007 skal Byrådet drøfte.
Møde om Folkeskolereformen og idrætsforeningerne 4. December 2013.
Vi arbejder i bestyrelsen på at sikre og føre tilsyn med, at den rette kurs sættes og holdes. Overordnet retning og overblik, vi arbejder ikke ”i maskinrummet”.
Kursus for nyvalgte skolebestyrelser. Efteråret 2010.
Møde for bygdeskoleledere i Qaasuitsup Kommunea Ilulissat den november 2011 Midtvejsevalueringen.
Skolebestyrelsens opgaver
1 Introduktion til Økonomiudvalgets ansvars- og opgaveområder fastlagt i styrelsesvedtægten.
Valgmøde mandag d. 19. maj Skolebestyrelsens sammensætning • 7 forældrevalgte medlemmer (4 år) • 2 medarbejderrepræsentanter (1 år) • 2 elevrådsrepræsentanter.
Skolebestyrelsesvalg 2012 Højvangskolen efterår 2012.
Kursus for nye skolebestyrelser
Kursus for nye skolebestyrelser Roskilde kommune.
Tavshedspligt.
Skolebestyrelsen  7 forældrerepræsentanter  2 medarbejderrepræsentanter  Alle skal udfylde en tavshedserklæring  2 elevrepræsentanter  Alle har stemmeret.
Den gamle universitetslov: Formål §1, stk 2: •at drive forskning og give uddannelse •værne om forskningsfriheden •bidrage til at udbrede kendskabet til.
Kursus for skolebestyrelser
SAMARBEJDE OG MEDINDFLYDELSE. Overordnede bestemmelser Ledelse og medarbejdere skal i samarbejde føre de af kommunalbestyrelsen fastsatte mål ud i livet.
Vi bygger videre på sidste års dialogmøder….. Bestyrelsens opgaver  At sikre en kompetent daglig ledelse  Gå efter den bedste – evt. forfra flere gange.
Budget og regnskab Stenmagle skole
Kursus for nye skolebestyrelser Vesthimmerlands Kommune Mandag d. 10. september 2012.
Skolevæsenet. Geografiske, tekniske og økonomiske udfordringer De store geografiske afstande, tekniske udfordringer med Tele´s radiokæde og sattelit forbindelsen.
Hvad laver skolebestyrelsen på Dagnæsskolen?
Invitation til skolebestyrelserne
Vesterlunden – et område i det kommunale dagtilbud i Svendborg Mission og fælles referenceramme Inklusion Alle børn har lige adgang til at være aktive.
Skolebestyrelsens kompetencer og tilsynspligt
Skolebestyrelsens årsberetning 2014 Skolebestyrelsen Hvem er vi? Hvad skal vi? Hvad har vi foretaget os? Hvad sigter vi efter? Nu og fremad Trørødskolen.
Skolebestyrelsesarbejdet. Dagsorden for den 10. April Skolebestyrelsen på et overordnet plan Procedure omkring valgprocessen Hvad er så Skolebestyrelsen.
Forældreinformation om skolebestyrelsesvalget Ny skolebestyrelse fra august 2014 Valg hver 4. år Din mulighed for at få indflydelse, nærdemokrati 7 medlemmer.
Skolebestyrelsens årsberetning 2008
Fælles Rådgivende Organ 18. januar 2011 Information om opgaver m.v.
SKOLEBESTYRELSENS OPGAVER FOLKETINGET BYRÅDET UNDERVISNINGSMINISTERIET BØRNE- OG UNGDOMSDIREKTØR SKOLEBESTYRELSEN: 7 FORÆLDREREPRÆSENTANTER 2 MEDARBEJDERREPRÆSENTANTER.
Skolebestyrelsesarbejdet. Hvor En skolebestyrelse er en bestyrelse på en uddannelsesinstitution, hvor både forældre, elever og lærere samt skolens ledelse.
Mandag d. 1.november 2010 på Mørdrupskolen
Velkommen til skolebestyrelsens arbejde Ved formand for Skole og Forældre Benedikte Ask Skotte.
Maglegårdsskolen Skolebestyrelsesvalg 2006 Valgbestyrelse Kommunalbestyrelsesmedlem: –Marie-Louise Andreassen Nuværende skolebestyrelsesformand: –Morten.
Udvikling af skole/hjemsamarbejdet på Højmeskolen
Skolebestyrelsesarbejdet
Skolebestyrelsens beretning Skåde skole.
Ret og pligt Øhavets Lærerkreds Skarrildhus den 9. september 2009.
Skolebestyrelsesvalg 2010 Det nye er: Enkeltmandsvalg (Ingen stillere) Brevafstemning (Ingen valgdag) Mulighed for forskudt valg.
Skolens Ansvar Skolen skal:  Tage vare på eleverne, så forældre trygt kan overlade deres børn til skolen  Reagere, hvis elever holder fri uden skolelederens.
Hvad kan skolebestyrelsen gøre for at hjælpe skolens arbejde? Færøerne Lørdag d. 28. februar 2009.
Skolebestyrelsen Forælder specialklasse Medarbejder Elev Leder Ekstern repræsentant?
Skanderborg Kommune Valgmøde 3. marts 2014 Baggrundsviden for at kunne varetage skolebestyrelsesarbejdet.
Kursus for nyvalgte skolebestyrelser 2010 Kursus for nyvalgte skolebestyrelser 30. september 2010 Kalundborg kommune.
SKOLEBESTYRELSEN på Gilleleje Skole
KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Velkommen i skolebestyrelsesarbejdet 2012.
RAMMER FOR SKOLEBESTYRELSENS ARBEJDE Lovgrundlag og kompetencer
Præcisering Oplægget baserer sig på den indstilling, der er på vej til byrådets behandling Indstillingen har været i høring i perioden 20/ /1-14.
Skolebestyrelsens årsberetning 2012 – 2013 Kenneth Andersen Formand for skolebestyrelsen.
Valgmøde 7. april Velkomst 2.Skolebestyrelsens arbejde - Det formelle - og i praksis 3.Tidsfrister 4.Opstilling / valgliste 5.Eventuelt.
BYRÅD SBU Skolebestyrelser Skoleforum Styrelsesvedtægt.
Skolebestyrelsens årsberetning Skolebestyrelsens opgaver Skolebestyrelsen fastsætter principper for skolens virksomhed, herunder om –undervisningens.
Skolebestyrelsens årsberetning  På grund af lock outen har skolebestyrelsen ikke kunnet gennemføre årsberetningen som vanligt med et tidssvarende foredrag.
Fælles møde med Børne- og Ungeudvalget og strategiudvalget 18. august 2008.
Kursusaften for nyvalgte skolebestyrelser 21.november 2012.
Årsberetning 2012 Skolebestyrelsen Bavnehøjskolen Årsberetning 2011 Skolebestyrelsen Bavnehøjskolen, Trine Persson.
Kursus for skolebestyrelsesmedlemmer 27. oktober 2014.
Skolebetyrelsens virke. Hvad SKAL skolebestyrelsen AFGIVE BERETNING INDKALDE skolens forældre mindst én gang årligt for at drøfte skolens virksomhed BESVARE.
Rammeaftale om samarbejde og medindflydelse. Formål: …at styrke medarbejdernes interesse for effektivitet i kommunens forvaltning og i dennes institutioner.
Kommunalstyrelsesvedtægt og økonomisk styring. KANUKOKA Kalaallit Nunaanni Kommunit Kattuffiat Stiftet 24. juli 1972 ” Foreningens formål er at varetage.
Gesten Børnecenter Bestyrelse. Hvem er vi 7 Forældrevalgte – valgt for 4 år 2 Medarbejderrepræsentanter – valgt for 1 år 1 Leder og 1 Souschef 1 Repræsentant.
Præsentation til forældremøde 2016 Skolebestyrelsen Præstø Skole.
Overordnede bestemmelser
Skoleindskrivningsmøde
Skolebestyrelsens årsberetning
Princip om skolefrihed Godkendt d
Princip for udarbejdelse af principper
Årshjul Baggrund Indholdet i Årshjulet tager udgangspunkt i Folkeskolelovens § 44, stk. 1 som siger, at skolebestyrelsen har pligt til at føre tilsyn.
Præsentationens transcript:

Møde med skolebestyrelsen, Østbirk Skole,

Hvorfor skolebestyrelser? Mål- og rammestyring Kommunalbestyrelsen har det overordnede ansvar for kommunens skolevæsen. Det er kommunalbestyrelsens opgave at fastlægge mål og rammer for skolernes virksomhed og føre tilsyn med skolerne. Kommunalbestyrelsen bestemmer de økonomiske rammer for hver skole og tildeler tid til skolens opgaver. Kommunalbestyrelsen ansætter og afskediger ledere og lærere. Kommunalbestyrelsen fastlægger skolestrukturen. Kommunalbestyrelsen fastlægger antallet af skoledage, rammerne for dannelse af klasserne og elevernes timetal.

Skolebestyrelsens rolle Skolebestyrelsens rolle i: - organisationen - politiske organisation - styring af skolen - ambassadørrollen - tilsynsrollen - interessentvaretagelse/brugerindflydelse

§5 – Formål med skolebestyrelsen Sikre forældre og medarbejdere indflydelse på principperne for skolens daglige virke.

§6 – skolebestyrelsens kompetence At føre tilsyn med alle dele af skolens virksomhed – dog undtaget personale- og elevsager. At fastsætte principper for skolens virksomhed. At godkende skolens budget inden for de økonomiske rammer, der er fastlagt for skolen. At godkende undervisningsmidler og fastsætte skolens ordensregler og værdiregelsæt. At godkende inden for de fastsatte retningslinjer, om voksne skal kunne deltage i folkeskolens undervisning.

§6 – Skolebestyrelsens kompetence (fortsat) At godkende inden for de fastsatte retningslinjer, om skolens virksomhed skal omfatte kulturcenteraktiviteter. At udarbejde forslag til Byrådet om skolens læseplaner. At afgive indstilling til Byrådet om forsøgs- og udviklingsarbejde i det omfang, det overskrider de mål og rammer, som Byrådet har fastsat. At træffe beslutninger om, hvorvidt der skal oprettes en madordning på skolen. Afgive udtalelse til Byrådet om ansættelse af skolens ledere og lærere. Udtalelsen omfatter ikke tilfælde, hvor ledere og lærere forflyttes uansøgt mellem skolerne i kommunen.

§6 – Skolebestyrelsens kompetence (fortsat) At afgive udtalelser og stille forslag til skolens leder og Byrådet om alle spørgsmål, der vedrører skolebestyrelsens virksomhed. At afgive udtalelse om alle spørgsmål, som Byrådet forelægger den. Skolebestyrelsen beslutter principperne for anvendelse af tildelt ramme.

Skolebestyrelsen og de ansatte

Hvordan bliver bestyrelsesarbejdet stærkt? Principielle drøftelser og generaliserende beslutning. Oplysninger om værdier. Skolens aktiviteter placeret ind i et samfundssyn og et menneskesyn. Konkrete sager: redegørelse