Kan arbejdsmarked rumme unge med ADHD?

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Den gode Klasse Forældresamarbejde 1. Møde i klassen.
Advertisements

Hvad er EGU ? Egu er en 2-årig ungdomsuddannelse med stor vægt på praktik. Egu er for unge under 30 år.
KONFLIKTHÅNDTERING Velkommen! Dias.
Virtuel medarbejder eller konsulent
Et stykke med sødt, surt og skørt... - botilbuddet Stefanshjemmet evaluerer deres udbytte af projekt Implementering af Teknologi (IAT) 2011.
Psykisk arbejdsmiljø.
Mennesker gør det rigtige – Hvis de kan!!
Set i forældreperspektiv
Hvem er vi? Martin Dahl Karin Dam Nielsen
Nonne historie.
Børn med gennemgribende udviklingsforstyrrelser
SOCIAL KAPITAL - EN FÆLLES SAG
Flere bekendte, lige så mange venner, men mere tid alene… - Nogle få perspektiver på ungdoms- og foreningsliv i en ”synes godt om”-kultur København 3.decemberr.
Kenneth Bøgh Andersen Hvis du skulle give et råd til en spirende forfatter, hvad ville det så være? Jeg kan give tre: Skriv, skriv og skriv! Det gamle.
EN HELHEDSORIENTERET UNGEINDSATS? ERFARINGER FRA NULPUNKTSANALYSEN AF ROUTE 25 V/ANNE MØLGAARD, RAMBØLL Alternative title slide.
Roskilde Tekniske Skole
Log direkte fra GSAK Der er en kæmpe fordel at logge direkte fra GSAK, for det første er det let, da men ikke skal åbne alle cachesiderne for at kunne.
Borgernes barrierer for brug af IT
Fra en børneforkæmpers perspektiv. Børns sorg er et voksent ansvar OmSorg.
Bokstav børn.
Rummelighedens rammer - ansættelsesmuligheder for personer med hjerneskade, sindslidelse eller udviklingshæmning Oplæg ved Karen Tinggaard og Maja Rosenstock.
Dansk El-Forbund Dansk Journalistforbund Dagbladene DDFF Emballageindustrien Grafisk Arbejdsgiverforening HK/Industri Kvindeligt Arbejderforbund Lederne.
20. august Arbejdsmarkedskommissionens anbefalinger Velfærd kræver arbejde.
Børn og sorg - og sprældøde døde
Dansk-historie opgaven i 2.g 2013
SPØRGESKEMA-UNDERSØGELSE FTK (KUN SENDT TIL SENIORER) 36 besvarelser 29 seniorer 6 junior forældre 1 junior.
Ungdom det bedste guld - hvordan får vi guldet frem?
Mentorordning i Skive.
Samarbejde bibliotek og uddannelse – et bud på hvordan
Simon Sjørup Simonsen Kolding 25. September
Sammenhængende udviklingsforløb kræver mere end én reform
Den lille forskel - der gør så stor forskel Kære familie og venner Selvom I alle kender til Daniels diagnose, så ved vi at det kan være svært helt at forstå.
Hvem kommer på Perron 3 Hvilken profil har de? Hvad har fået dem til at komme?
Problemliste Listen laves vilkårligt – herefter udvælges det problem der har 1. prioritet
Vejlederens funktion i det problemorienterede projektarbejde
Hvad betyder ventetid for det enkelte menneske?
Hvem sagde udsatte? Den 8. februar 2012
Boligsocial årskonference 2012 Bag om nyhederne, 1. oktober 2012 Troels Mylenberg Ansv. chefred. Fyns Amts Avis.
Velkommen til 6. kursusdag om virksomhedscentre TOVHOLDERFUNKTIONEN FOR VIRKSOMHEDSCENTRE.
Befolkning: ● Randers kommune indbyggere ● Omegnskommunerne indbyggere: – Mariager – Purhus – Langå – Hadsten –
Deltagelse og fastholdelse i et skole- og ungdomskulturelt perspektiv på erhvervsuddannelserne Peder Hjort-Madsen, Center for Ungdomsforskning, Aalborg.
ADHD - Kendt eller ukendt diagnose - Brug for fokus på fastholdelse Jette Myglegaard, indehaver af PlusJob Formand for ADHD-foreningen.
Cefu-oplæg v/ Jørgen Blond, UUV Køge Bugt Ideer til at give den udsatte unge CHANCEN Til at udvikle sine talenter – ressourcerne er der! Ideer.
Overordnet mål og formål med CABI- projekt (LUP): Fastholdelse, glidende bevægelser gennem systemer og samarbejde på tværs. At opnå mindst 60 % kommer.
DANSK SUPERMARKEDHR-AFDELINGEN Unge på tværs Børnerådet og DE Konference 25. november 2010 Annette Vittrup HR-partner, Dansk Supermarked 1.
Børn og unge med handicap siger deres mening
Syg, stresset eller bare pjæk? Danske Risikorådgiveres konference den 23. april 2009 Afdelingschef Mikala Kreiser, KL.
Et computerbaseret projekt. Udgangspunkt  Formål og præmis Hurtig adgang til hjælp Oplyse om faren ved og bag rygning Informere og rådgive brugeren Applikationen.
Chefen ser fortvivlet på sit ur og opdager at hans underordnede ikke er kommet til tiden for at holde et meget vigtigt seminar på en konference som netop.
Håndtering af Sygefravær
Hvis du ønsker at opnå fremragende
Hvad vil det sige, at man har ADHD? Det vil sige, at man har problemer med at: være opmærksom opfatte fortolke huske planlægge orientere sig kunne styre.
En samlet strategi for hele skolen giver bonus Struer Statsgymnasium.
Misbrugsgruppe på sengeafsnit S1/32 i Psykiatrien Syd Baggrund og opstart Gruppen i praksis Udsagn Effekt, udfordringer og udvikling Spørgsmål Misbrugskonsulent.
Program Velkomst og spisning Introduktion til jobcentret 4 korte oplæg + paneldebat Kaffe og netværk Indspark til jobcentret Afrunding og netværk 2.
At være søskende… At være søskende i en familie med et anderledes, sygt eller handicappet barn. At være søskende til et barn med AD/HD.
Kommunikation Hvad er det og hvordan udvikler vi bedst muligt sproget sammen med vores børn? Hej jeg hedder Mette og er dagtilbuddets sprogvejleder, jeg.
SPRINT 1 EVALUERING. DAGENS PLAN 12:30 lokale – Info (nu) Henrik fortæller om SVN 13:30 gruppe rum - Individuel Evaluering Review Retrospect 14:00.
Hedensted 1 4. marts 2011 Beskæftigelsespolitiske udfordringer Hedensted.
Organisering og samarbejde i Job- og Aktivhuset omkring den virksomhedsvendte indsats Virksomhedscenter Generation 2 Organisering Samarbejde på tværs Motivation.
A/S Gelsted Bygningsindustri1 1 ”Ny chance til alle – den gode historie fra en produktionsvirksomhed” Ved Lars Vigsø,Susanne Toftager A/S Gelsted Bygningsindustri.
Regionshospitalet Randers/Grenaa Det er ok at være syg – og ok at ledelsen forholder sig til det Oplæg ved personalechef Mette H. Dehlendorff, november.
CSR - HR Beskæftigelsesrådets handicapkonference december 2008  Præsentation af Coop/CSR  Erfaringer med ansættelse af personer med.
Det rummelige efterskole køkken..
Arbejdspladsen i fokus/arbejdsfællesskaber
Uddannelse i sygefraværshåndtering
Hvordan motiverer vi de unge?
Revitalisering af projekter
Sprog og praktik på virksomheden
Mit valg - PowerPoint 1. ”Sofie går i 9. klasse, og hun er meget usikker på, hvad hun skal vælge. Sofie synes, det er svært, og hun tænker meget på,
Præsentationens transcript:

Kan arbejdsmarked rumme unge med ADHD? Ved Annette Vittrup HR partner mangfoldighed Dansk Supermarked 1

Ja – det kræver bare lige….. At vi har kendskab til den enkeltes diagnose – og specielt udfordringerne. At vi som virksomhed er klædt på til de udfordringer, som diagnosen ofte afstedkommer. At vi kan få frikøbt timer til den ekstra indsats, der kræves. (mentor)

Man kan jo ikke se udfordringen…

Udfordringerne kan være: Svært ved at møde til et fast tidspunkt. At få flere opgaver på en gang. Små problemer vokser sig kæmpe store. Bliver utålmodig, hvis ikke der er en konkret opgave at løse. Giver hurtigt op – bruger sygdommen som undskyldning.

Fordele: Stabilt og ofte meget højt arbejdstempo. Trives ok med rutiner, så længe de har et formål. Loyale medarbejdere (og kammerater) Det manglende ”filter” gør, at meninger/følelser kommer frem.

Historien om Thomas og Teis En ung mand med en del nederlag i rygsækken. Har nu fundet sin rette hylde – og skal i gang med lærlingeforløb – med mentor. Teis: En ung mand med misbrugsproblemer i fortiden. Startede lærlingeforløb, men sprang fra, da mentor og vejleder holdt ferie på samme tid!

Kontakt info. Dansk Supermarked HR Partner Annette Vittrup av.hra@dsg.dk