Www.regionmidtjylland.dk Konference Indsats, udvikling og samarbejde på det sociale område.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Cand. techn. soc. Pia Bille Konsulent i Lepla
Advertisements

Hvem er jeg? Hvor bor jeg? Hvem bestemmer over mig?
Udkast til rammeaftale på det specialiserede socialområde for Specialkonsulent, Hilde E. Thun Holst Politiske visioner Faglig udviklingsstrategi.
Dimensioner i refleksionsskabelon og introduktion til scoringer
Implementering Kvalitetsmodel på socialområdet v. socialchef Charlotte Josefsen.
Perspektiv på den faglige indsats blandt borgere med Diabetes Type 2 - et bidrag til udvikling af kronikerprogram for diabetes.
Evaluering af kommunalreformen og den nye nationale koordinationsstruktur Oplæg ved Torben Buse, Vicedirektør, Socialstyrelsen 8. Maj 2014.
Introduktion til NY SUNDHEDSPOLITIK 28. Februar 2012 kl –
Aalborg Universitet og Aalborg Kommune.  Gearing af organisationen til at understøtte et højt specialiseret neurofagligt niveau i kommunen gennem målrettet.
Fuld fart frem… anderledes måde.. Hvorfor skal vi være innovative/entreprenante? Den globale udfordring Vi skal konkurrere på produkter og services.
Kommuner og regioners perspektiv på revision af SOSU uddannelsen
SSP-Samrådet Værdier, mission og visioner
Tillid Temadag for AMIR
Geriatri og geriatrisk sygepleje i et vadested
Forventninger til Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center - mission og vision ved Driftschef, Else Ammitzbøll Den 6. marts
Vicedirektør Susanne Poulsen, Bornholms Hospital
Mission - Vision – Strategi Udkast for Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center Centerledelsen - Herning 6. marts 2007.
Tilbudsportal & Socialportal
Fælles EPJ til hospitalerne i Region Midtjylland
En faglig og effektiv misbrugsbehandling
Sundhedsaftaler De endelig rammer for arbejdet med den kommende sundhedsaftale kendes endnu ikke Udkast til ny bekendtgørelse og vejledning er sendt i.
Klimatilpasning som vækstdriver - regionen har en vigtig rolle Dorthe Selmer, vicekontorchef i Regional Udvikling ,
Organisering af Tværsektorielle teams Team integreret indsats Borger.
Det Sociale Kapitel
Dagsorden 1.netværksmøde matematik
Kommuner og regioners perspektiv på revision af SOSU uddannelsen
Afklaringskatalog på Hjælpemiddelområdet
Dansk kvalitetsmodel på det sociale område.
▪ Dansk kvalitetsmodel på det sociale område Forberedende møder august 2008.
Oplæg om den danske kommunalreform v/ Ole Glahn, Det Radikale Venstre
Ledelse og patientforløb Vicedirektør Bente Ourø Rørth Konference 6
Den nye overenskomst for praktiserende læger. Nye muligheder og udfordringer Regionsældreråd. Hovedstaden.
De første erfaringer – og udfordringer?. De første erfaringer – og udfordringer?
Koncern Plan & Udvikling Sundhedsaftale V/ Torben Hyllegaard, Region Hovedstaden Oplæg til møde i Regionsældrerådet den 9. marts 2011.
LÆRING, LEG & BEVÆGELSE.
Kvalitetsreformdebat.
KL´s visioner for kroniske patienter
Fremtidens rehabilitering i kommunerne Rehabilitering består af en koordineret, sammenhængende og vidensbaseret indsats med det formål at give borgere,
Integreret psykiatri og rehabilitering - en fælles platform Workshop: Det organisatoriske perspektiv Forskningsoverlæge, ph.d. Lene Falgaard Eplov Forskningsenheden.
Grundaftale for hjælpemidler i et overordnet perspektiv
Indkøbs- og logistikchef, Region Midtjylland
Region Midtjylland i Shanghai.
6. Evaluere og vurdere vores strategier og virkelig- gørelsen af dem 3. Tegne vores strategier Strategicirklen 5. Følge op på vores strategier i dagligdagen.
Sociale netværk og ledelsesmæssig opbakning Dialogdag d. 23. maj 2011.
Et velfungerende MEDsystem: Hvorfor og hvordan? - Erfaringer fra Region Midtjylland Lars Hansson, direktør, Region Midtjylland.
Lederkonferencen 9. juni 2010
Regionsrådsmødet
Afklaringskatalog på Hjælpemiddelområdet
Ledelses- og Styringsgrundlag. Oplæg v. Bo Johansen – 20. aug
Hvad er Smart Specialisation? …hvorfor i Klog Hverdagsmad?
Ledelsesudfordringer i kommunerne – nu og i den nære fremtid Oplæg for FTF`s Tænketank om ledelse, d. 6. juni v/ Per B. Christensen, formand for.
95%- målsætningen og kommunerne Konference for vejlederne på erhvervsskolerne d. 8. maj i Odense v/ Per B. Christensen, Børne- og Kulturdirektør i Næstved.
Rehabilitering Samordningsudvalgsmøde
Leif Gjørtz Christensen, socialchef, Århus Kommune
FORSIDEVARIANT 2 1 DEN PRÆSHOPITALE INDSATS KREDS MIDTJYLLAND - 7. APRIL 2015 GRETE CHRISTENSEN.
Kompetenceudvikling og Teamsamarbejde Projekt ”Fælles Værdier – Fælles Fodslaw” - når vejen dertil er gennem vores pædagogiske praksis.
Information om forløbsprogram for mennesker med psykisk sygdom og samtidigt misbrug.
Beskrivelse af strategisk projekt: Prioriteret forskningsportefølje Strategi Indsatsområde: Forskning og Samarbejde Programejer: Tomas Joen Jakobsen.
Regional udvikling (1) Regionsrådet skal varetage nedennævnte regionale udviklingsopgaver: a) Udarbejde regionale udviklingsplaner og varetage opgaver.
Sundhedsaftalernes betydning for bedre sektorovergange Det sammenhængende sundhedsvæsen – set fra regionernes perspektiv Kontorchef Janet.
Introduktion Nationale retningslinjer - for rehabilitering til borgere med svære spiseforstyrrelser april 2016.
2. budgetopfølgning 2015 for det specialiserede socialområde for voksne.
Konference om psykisk sårbare og arbejdsmarkedet Eva Borg - Vicedirektør i Region Hovedstadens Psykiatri 18. september 2012.
Rammeaftale 2018 – Baggrund og opstart
For Driftsafdelingen, Hospitalsenheden Vest
Vidensbaseret praksis i botilbud
Introduktion til det tværsektorielle samarbejde om kompetenceudvikling
Mere MOST - mindre fravær
25. december 2018 Nationale retningslinjer til forebyggelse af voldsomme episoder på botilbud samt på bosteder for hjemløse ”Først og fremmest handler.
Præsentationens transcript:

Konference Indsats, udvikling og samarbejde på det sociale område

2 ▪ Socialområdet i en ny kontekst Denne konference stiller spørgsmålene:  ”Hvordan skal vi udvikle det sociale område?”  ”Hvor skal vi sætte ind?”  ”Hvordan skal vi samarbejde?”

3 ▪ Strukturreformen  Andre forandringsvinde på det sociale område  Bud på en række perspektiver i udviklingen af det sociale område  Bud på en konklusion

4 ▪ Strukturreformen Et nyt kommunalt perspektiv:  myndighed  forsyningsansvar overfor borgerne  det fulde finansieringsansvar  fastlægger serviceniveauet for de sociale indsatser – også leverandørernes (såvel de regionale som de private)

5 ▪ Strukturreformen 1 (2) Et regionalt perspektiv:  leverandør med leverandørforpligtelse – ikke myndighed  stærke faglige miljøer på tværs af regionen, men også sårbarhed i forhold til små nicher  et godt regionalt overblik, men også udfordringer vedrørende muligheder for udvikling, opbygning af nyt – såvel fagligt som fysisk Rammeaftalen: ”- at sikre borgere med særlige behov fuld adgang til specialiserede tilbud og behandling, således at den brede vifte af tilbud og den særlige ekspertise, borgerne benytter sig af, understøttes og udvikles”

6 ▪ Strukturreformen 2 (2)  Nye overgange for borgerne. Rammeaftalen: ”- sikre den koordinerede og sammenhængende indsats på tværs af kommune- og regionsgrænser og på tværs af sektorer”  Synlighed og dokumentation  Forretningsvilkår og økonomiske vilkår

7 ▪ Andre forandringsvinde på det sociale område:  fokus på faglighed, specialisering, metoder i socialt arbejde  fokus på systematik, dokumentation, evidens, resultater og sammenligninger  fokus på kompetencer – medarbejder- og lederkompetencer/faglige og personlige kompetencer  fokus på brugere og pårørendes synspunkter på og involvering i den sociale indsats – bruger- oplevet kvalitet og brugerdreven innovation  kvalitetsreform, garantier og rettigheder

8 ▪ Hvordan skal vi udvikle det sociale område: Institutions-/specialtilbudsperspektivet:  den gode kultur  det gode samarbejde  de opstillede konkrete værdier og mål for arbejdet  den konkrete opfølgning  fokus på læring i dagligdagen og god introduktion  et miljø for innovation

9 ▪ Region Midtjyllands-perspektivet:  fokus på god ledelse  udnyttelse af de store faglige miljøer  vidensdeling og implementering af metoder og systematikker  behov for (meningsfuld) dokumentation og synlighed om indsatsen  fokus på kvalitet – brugeroplevet, faglig, organisatorisk  samarbejde mellem kommuner, institutioner/tilbud, bruger/pårørende og region på alle organisatoriske niveauer  borgerens oplevelse af ”forløbet” i kontakten med kommune/region  sætte rammer, der muliggør udvikling og kvantespring – et miljø for innovation

10 ▪ Det nationale perspektiv:  det sociale område er mange-facetteret  fokus på professionalisme og faglighed i socialt arbejde  dokumentation, der giver transparens/oplysning generelt og merværdi/læring konkret  gode rammer for innovation

11 ▪ Hvad skaber innovative miljøer: ”højt til loftet”, forskellighed, bevægelse  vedholdenhed  nysgerrighed  at have mulighed for at gøre noget nyt/anderledes  at kunne agere/ sætte turbo på proces- ser eller ”investeringer”  at kunne vurdere og systematisere  at 0-fejls-kulturer ikke dyrkes, men at man drager læring af fejltrin

12 ▪ Konklusion:  men en ramme kan være meget konkret funderet på det enkelte tilbud indenfor tilbuddets økonomiske/faglige ressourcer – men kan også  være et behov for satsninger/investeringer (økonomisk, fysisk eller vidensmæssigt) Rammer for det sociale områdes udvikling i Region Midtjylland skal ”villes” og skabes