 Erfaring er med inklusion og rummelighed  Fremtidens udfordringer.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Hvilken afdeling på Hadsund skole går dit barn i?
Advertisements

IPad, en naturlig del af lege- og læringsmiljøet i Daginstitutionen Mariehønen i Jelling  Mariehønen i Jelling er en aldersintegreret Daginstitution med.
Set i forældreperspektiv
Informationsmøde på Lindebjergskolen
Elevplaner på Skolen på Herredsåsen
Styrket inklusion i Kerteminde Kommune
Børn med gennemgribende udviklingsforstyrrelser
24. november 2006 Lærerseminar Disposition •Soldaten i centrum •Vigtigt om læring •Din rolle i undervisningen •”Hvad vil jeg som skolechef tilbyde?”
Folkeskolereform 2014 En gennemgang af hvor vi på TDS er nu i forhold til forliget om ny folkeskolereform.
Inklusion – et fælles anliggende Daugaard
ForældreIntra Østerhøjskolen Formålet er
Fra integrerende til inkluderende pædagogisk praksis i skolen
Elevplaner: Lov f.o.m. 2007/08 Grundlaget nævnes også i ”En guide til arbejdet med elevplaner”, Aalborg Kommune. Brev til forældrene er undervejs, men.
Læringscentret og nye vejledningsformer
Lærerprofessionen.
Folkeskolereform Et fagligt løft af folkeskolen.
Tryllefløjten tilbyder børnene kulturelle oplevelser indenfor drama, kunst, kulturhistorie og musik i børnehøjde i tæt samarbejde med kulturinstitutioner.
Billum skole Overordnet udviklingsplan Den politiske beslutning fra 2007 omkring skole/SFO danner baggrund for dette materiale. Planen er til debat og.
Skolereform august 2014………………
? Det Vil Vi Have…. • Lærerens IT-Kompetencer • Word, Excel, PowerPoint og Publisher • Aktiv brug af interaktive medier • Interaktive tavler • Inklusion.
Arbejde i grupper med KIE-modellen
Videndeling og ledelse
Hvem er vi?. En ganske almindelig folkeskole i Halsnæs Kommune, der ligger i et socialt belastet område 480 elever fra Bh-klasse til 10. Klasse Vi er.
Den lille Skoles vision 6. Skolens medarbejdere. 6. Skolens medarbejdere (bestyrelsens formulering) ”Medarbejderne agerer i overensstemmelse med skolens.
FOLKESKOLEREFORMEN Ellekærskolen.
Folkeskolereform på Ørum Skole 2014
Lektiehjælp og faglig fordybelse Lektiehjælp og faglig fordybelse frem til næste folketingsvalg: - Skolen skal tilbyde børnene lektiehjælp og faglig fordybelse.
O-service - Nye muligheder Alle slags arrangementer ind. Bedre visning og sortering af kalender. Tilmelding af ikke-DOF medlemmer. Betalingsmetoder og.
SkoleIntra og klimaforandringerne - om hvordan forskellige værktøjer fra ElevIntra inddrages i undervisningen Jacob Kjær Hansen Lærer og pæd. IT vejleder.
”Smidstrup Skærup Skole i bevægelse” Skolebestyrelsen Marts 2011.
Implementering af inkludering af børn i vanskeligheder indenfor adfærd, kontakt og trivsel på skolerne i Horsens Kommune.
Praktisk/musiske fag i Skoleintra. Uffe, Christine og 4.A der var så STOLTE.
Oplæg for DH-Vallensbæk d. 25. februar Inklusion i grundskolen
IT og praktik på Høje Kolstrup Skole Menu IT som en del af praktikken Hjemmesider Farvel og tak.
Praktik i 07 læreruddannelsen Niels Grønbæk Nielsen
Ressourcecenteret Specialreform 2.0: Oprettelse af ressourcecentre på alle folkeskoler i København Mål: At styrke tidlig indsats og bedre inklusion Sikre.
Konference om styring af specialundervisning og inklusion, 4. oktober 2010.
Appetit kommt beim essen.... Digitalisering i udskolingen..Fælleshåbsskolen..Afdelingen på Fælleshåbsvej..Læringscentret..Steen Juhl Møller.
SSP- hvad er det? Skolerne Socialforvaltningen / Fam.afd. Politiet
En gennemgribende upstream intervention - hvorfor er det den bedste måde at fremme uddannelse for bæredygtig udvikling i danske folkeskoler? Linda Risager.
 Hanne Schøn  Socialrådgiver  Landsforeningen Autisme  Mor til 22-årig dreng med ASF  Og så alt det andet :-D.
Kompetencevurdering og grundforløbspakker Rørvigseminaet Tirsdag den 26. august 2008 Elsebeth Pedersen Undervisningsministeriet.
Værdigrundlag Vision og mission Værdier og mål Oktober Version 2.1.
Kollerup Skole Informationsmøde om reformen
Potentialerne i den (nye) åbne skole
Lærerprofessionen.
Et fagligt løft af folkeskolen.
Inklusion Noget der sidder mellem ørerne. Alt er en del af noget større Inklusion er et fælles ansvar – ikke kun noget lærere og pædagoger skal beskæftige.
Et mærkeligt skib.
Guldet i nabolaget – om læring og fællesskab i lokalsamfundet Børne- og Kulturchefforeningen.
Resultatkrav: Sikkerhed, sundhed og trivsel Kompetenceudvikling
Forældresamarbejde/fællesskaber
Evaluering og undervisning - en kultur
Projekt X:IT -Støtter dit barn til et liv uden tobak Forældremøde 7. klasse – Projekt X:IT.
Målet er … En længere skoledag med mere tid til undervisning Nye og mere varierede undervisningsformer Mere fokus på faglighed Mere fokus på trivsel Og.
Forældremøde 8. klasse Orientering om Vejledning & UEA-undervisning.
AKT på Dybbøl Skolen.
Formål Struktur/organisering Fysiske rammer Indhold/pædagogik/læringssyn Samarbejdspartnere Handleplan.
Hvordan får man mest ud af Forældreintra
Projekt X:IT - Støtter dit barn til et liv uden tobak Forældremøde 7, 8 og 9. klasse – Projekt X:IT.
ELEVINTRA På Skoleintratræf Hvad skal vi nå? Bruge Elevintra til at: Differentiere Dokumentere Evaluere Ved hjælp af billeder, lyd og tekst.
De seks bedste billeder fra gruppen
- en del af fremtidens skole Skoler fra Århusområdet og Fyn deltager i et forskningsprojekt Kreativ tænkning.
Hvilken indflydelse har forældre på elevernes trivsel og læring?
Skoleforvaltningen Inklusion Inkluderende miljø på Kærbyskolen.
Overvejelser for elevernes brug af IT og mobiltelefoner på Østervangsskolen.
Vision og mål for Aalborg Kommunes skoler
Inklusion og Specialviden
Vejledning af efterskoleelever fra Grønland Arbejdsdeling ml. efterskolen og Det Grønlandske Hus Uddannelse i Danmark eller Grønland Erhvervsuddannelse.
Inklusion i Folkeskolen
Præsentationens transcript:

 Erfaring er med inklusion og rummelighed  Fremtidens udfordringer

 Kort historik: AKT-ordning – eksklusion  Selvstyrende team ad frivillighedens vej  Satset massivt på vejledning af lærerne  Stor inddragelse af forældre i beslutninger for deres børn  Satset på ny kommunikationsteknologi for lærerne (som mange andre)

 Indførelse af Intrasystem for ca 5 år siden.  Klasselog i intrasystemet – samling på oplysninger og observationer (lager), dokumentation  Forældreintra – 97% af forældrene på i løbet af no time – Forældre og lærere begejstrede. Overskuelighed og struktur  Elevintra. Kun fantasien sætter grænser, overblik og struktur

 Elektronisk fraværsregistrering – Samling på oplysninger - dokumentation  Den elekroniske Lektiebog sparer masser af tid og frustrationer  Google og EMU ( Elektronisk Mødested for Undervisningsverdenen. EMU er lærere og elevers indgang til Internettet - den officielle portal for undervisning. Inspiration  Samt alle de mange IT-værktøjer der ligger i vores intrasystem

 Tilbyde interesserede små stærke bærbare og smartboards, så snart der er midler  Udvikle al den IT-teknologi der findes i vores eksisterende ”lokale verden”  Fokusere på at skaffe lærerne deres eget lagersystem teknologisk og fysisk  Søge midler til intensiv udvikling af teknologi/roboteknologi til interesserede

 Bekymring  Fagre ny verden

 De økonomiske midler  Der er radikale vilkårsændringer på vej i folkeskolen – klassen/fælleskabet skal kunne inkludere alle børn.  Individualiseringen brager frem. Der er elever, der på isolerede områder har langt større viden end lærerne og forældrene  er ikke i besiddelse af de soc. kompetencer, der er brug for i forbindelse med læring i fællesskaber/klasser  Eleverne handler individuelt i forhold til egen læring og behov, uden hensyntagen til fællesskabet  Lærere og forældre kan være på vej i afmagt i forhold til børns viden og adfærd.

 Fra en SKAL-SKOLE  Til en ’LEGEPLADS’

SKAL-SKOLEN’LEGEPLADSEN’ IndustrisamfundRummelighedssamfund UdskillelseInklusion ForedragVærksted og fællesskab OrdensreglerSpilleregler KurserVidendeling, vejledning SKALOPTAGETHED Praktikere og teoretikere I hieraki Praktikere og teoretikere I samspil Teknologi: ’hestevognen’Teknologi: ’bilen’

Op, lille Hans, op, lille Hans, op og gå i skole! Ja, lille mor, ja, lille mor, ja, nu skal jeg komme!