Årsrapport Telemedicinsk Videncenter

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Det tværsektorielle samarbejde
Advertisements

Det gode samarbejde København Syd Samarbejde
Oplæg ved Claus Graversen, chefsygeplejerske 3. April 2013
Evaluering af forløbsprogrammer og patientuddannelser
Præsentation af Business Case 22. oktober, 2012
Strategi for brug af digitale medier i undervisningen
Udvikling og implementering af en kommunal model for
Agenda Hvad rører der sig nationalt? Hvad rører der sig tværregionalt?
Deltag i konkurrencen om at blive regionens mest succesfulde eller modigste initiativ på Center for Telemedicins konference den 11/ Beskriv jeres.
Tværregional konference 30. april 2014 Opgaveflytning i almen praksis – projekt fra Region Sjælland.
Tværsektoriel monitorering af rehabiliteringsindsatsen for mennesker med KOL og type 2 DM Overlæge, forskningsleder, PhD, Anne Frølich, Afdeling for sammenhængende.
Deltag i konkurrencen om det mest succesfulde telemedicinske initiativ på Center for Telemedicins konference den 9. oktober Brug evt. skabelonen.
Regionale kronikerprojekter. Regionale Kronikerprojekter Kort præsentation af tværgående projekter, der involverer deltagere fra kommuner og sygehuse.
”Vigtige værktøjer i kronikerbehandlingen - Lægemidler”
SSP-Samrådet Værdier, mission og visioner
Region Hovedstaden Temadag for Udviklingsgruppen vedrørende IT og informationsudveksling den 10. juni 2013 Christian Worm – Direktør i Koncern Plan, Udvikling.
Facilitatorordningen i almen praksis Eva Branner
Status Palliativ indsats Danmark
Sundhedsaftale om det regionale samarbejde om infektionshygiejne, herunder MRSA Regionssundhedsplejerske Anita Fogh, og formand for arbejdsgruppen.
Det sammenhængende sundheds- og borgerforløb ”Horsens på forkant med sundhed” Temadag i DSR d. 26.maj 2014 Hjemmesygeplejerske Dorthe Berthold Schultz.
Opfølgende hjemmebesøg efter udskrivelse fra hospital
BEHANDLING I HJEMMET? - Seminar om patientinvolvering inden for hjemmedialyse ONSDAG D. 6. JUNI 2012 KL – Hele forhistorien til hvorfor.
Den Danske Kvalitetsmodel
Merete Hartun Jensen Afdelingssygeplejerske Sårsygeplejerske
Facilitatorordningen: - Hvordan kan du bedst muligt udvikle kronikeromsorgen i din klinik? Store Praksisdag 3. februar 2011 Facilitatorer Bjarne Jørgensen.
Ubrudt behandlingskæde for selvmordstruede børn og unge
Indsæt – Billede – Fra fil… her En fælles national satsning - den generiske model og forløbsprogrammerne Adm. direktør Else Smith 28. september 2011.
En styrket indsats for kronisk sygdom, d. 28. september 2011 Et løft i behandlingen - et kig på succeser og udfordringer.
EPJ Messedag den 9. april 2013 Koncerndirektør Ole Thomsen.
15. september DASYS Charlotte Rahbek Omsætning af viden – Elektronisk patientdokumentation.
) Facilitatorordningen Store Praksisdag 3. februar 2011 Facilitatorer Bjarne Jørgensen & Tom Simonsen.
Patienten i centrum for den bedste europæiske behandling Morten Freil Direktør
▪ Dansk kvalitetsmodel på det sociale område Forberedende møder august 2008.
Standardisering af telemedicinske løsninger Lars Hulbæk Direktør Eller… ”Brobygning mellem et mangfoldigt og multinationalt marked for telemedicinske.
Den nye overenskomst for praktiserende læger. Nye muligheder og udfordringer Regionsældreråd. Hovedstaden.
De første erfaringer – og udfordringer?. De første erfaringer – og udfordringer?
Tine Jerris, projektleder i Kronikerprogrammet
Telemedicin – hvorledes får vi det implementeret?
Koncern Plan & Udvikling Sundhedsaftale V/ Torben Hyllegaard, Region Hovedstaden Oplæg til møde i Regionsældrerådet den 9. marts 2011.
TELEMEDICIN OG SAMFUNDSØKONOMI Christiansborg, den 5. december 2014 Z:\Excellence i Incentive\10 Formidling\Billeder til PP\PP forsidebilleder Har du et.
OPI EFFEKTMÅLINGSVÆRKTØJ
Den nye sundhedsaftale 2015 – 2018
Indhold, indsatser, implementering
3 g sundhedsaftaler Sundheds IT og digitale arbejdsgange.
UNIK 16. maj 2011 Shared care-platform for kronisk syge Chefkonsulent Tove Lehrmann, Region Syddanmark.
Telemedicinsk vurdering af sår Nationale målsætninger og sundhedsfaglige effektmål i Region Midtjylland Center for Telemedicin, Region Midtjylland.
Integreret psykiatri og rehabilitering - en fælles platform Workshop: Det organisatoriske perspektiv Forskningsoverlæge, ph.d. Lene Falgaard Eplov Forskningsenheden.
3 g sundhedsaftaler Sundheds IT og digitale arbejdsgange
Implementering af Fælles Medicinkort i kommunerne
Implementering i Region Midt
1 Sigtelinjer for arbejdet På baggrund af budgetmaterialet (inkl. bagvedliggende notater og viden i øvrigt): Udarbejde formuleringer til sigtelinjer for.
Jens Bejer Damgaard, kontorchef, kommunesamarbejde og sundhedsaftaler
Sundhedsaftale III status
Telemedicinsk sårvurdering Region Hovedstaden Judith Lørup Rindum 1. Arbejdsgruppemøde 4. september 2013.
Region Hovedstaden Temadag for Udviklingsgruppen vedrørende IT og informationsudveksling den 10. juni 2013 Amager og Hvidovre Hospitaler Vicedirektør.
Udbredelse af telemedicin til borgere med KOL - ØA16-aftale mellem regeringen, Danske Regioner og KL Bilag 7b Præsentationsslides til brug i landsdelsprogrammerne.
Beskrivelse af strategisk projekt: Prioriteret forskningsportefølje Strategi Indsatsområde: Forskning og Samarbejde Programejer: Tomas Joen Jakobsen.
TOBS og Triple Aim Lotte Maarslet, Sundhedsfaglig konsulent Sundhed og Omsorg, Norddjurs Kommune.
Triple Aim Undervisningsmateriale.
Region Hovedstaden Indsæt hjælpelinjer til placering af objekter 1. Højreklik uden for slidet og vælg Gitter og hjælpelinjer 2. Sæt kryds ved Vis tegnehjælpelinjer.
”…risikoen for at falde mellem to stole blev minimeret for den ældre borger i Odder; man tilbød og realiserede ”det gode patientforløb” fra første symptom.
Værdibaseret styring i Hjertecentret Sundhedsudvalgsmøde 20. juni 2017
Arbejdsgruppen vedr. patientrettet forebyggelse
Januar 2014 Telemedicinsk sårvurdering – nationalt udrulningsprojekt og syddansk implementering
Optakt til samarbejdet om sundhedsaftaler og praksisplan 2014
Ny kvalitetsdagsorden og pakkeforløb
Sundhedsaftale
August 2014 Telemedicinsk sårvurdering – nationalt udrulningsprojekt og syddansk implementering
September 2014 Telemedicinsk sårvurdering – nationalt udrulningsprojekt og syddansk implementering
Velfærdsteknologisk netværksmøde
Præsentationens transcript:

Årsrapport Telemedicinsk Videncenter

Årsrapport og arbejdsplan 2013 Telemedicinsk Videncenter arbejder ud fra en dynamisk arbejdsplan, så den konstant kan tilpasses nye behov. Arbejdsplanen for 2013 er blevet udviklet undervejs i året blandt andet på baggrund af input fra coreteamet og henvendelser fra andre aktører, der har udtrykt et ønske om eller behov for, at centeret sætter fokus på konkrete opgaver. Dette omfatter både behov udtrykt fra klinikken samt tværregionale og nationale krav.

Årsrapport og arbejdsplan 2013 Arbejdet i 2013: Etablering af centeret Etablering af coreteam med repræsentanter fra relevante virksomheder, stabe og funktioner i Region Hovedstaden Beskrivelse af fremtidige arbejdsområder.

Årsrapport og arbejdsplan 2013 Kommunikation: Etablering af hjemmeside og Yammerside for Telemedicinsk Videncenter Interne nyheder om centeret og kortlægning Stande på Sundhedsdage under titlen ”Fremtidens hospital” RSI konference om telemedicin og it-understøttet patient empowerment.

Årsrapport og arbejdsplan 2013 Kortlægning af telemedicinske initiativer Projektfinansiering og facilitering Deltagelse i forskellige fora Udarbejdelse af årsrapport for 2013 Udarbejdelse af arbejdsplan for 2013

Internationalt samarbejde Telemedicinsk Videncenter har finansieret tre rejser til udlandet med henblik på at undersøge mulighederne for etablering af internationalt samarbejde omkring telemedicin

Eksempler på tværsektorielle telemedicinske projekter Telediabetes 2 – tværsektoriel telemedicinsk indsats overfor sårbare patienter med type 2 TeleKOL – optimering af den tværsektorielle indsats for mennesker med KOL via telemedicinsk opfølgning i hjemmet Kroniker APP- forebyggelse af indlæggelser og genindlæggelser ved kronisk sygdom Telemedicinsk sårvurdering

Telemedicinsk sårvurdering

Nationale telemedicinske sårvurderingsprojekt Projektet løber fra 1. september 2012 til 31. august 2015. MedCom har projektledelsen. Projektet gennemføres i tæt samarbejde med regioner og kommuner, og nationale tiltag skal sikre og understøtte den fælles regionale/kommunale implementering.

Nationale telemedicinske sårvurderingsprojekt Formålet er national udbredelse af telemedicinsk sårvurdering og at bringe løsningen ud til alle kommuner, regioner samt til alle relevante patienter. Link til MedCom: http://www.medcom.dk/wm112455

Mål og omfang: At samtlige regioner og kommuner anvender et fælles telemedicinsk værktøj som i løbet af projektperioden integreres med regionernes og kommunernes kliniske fagsystemer. At der på nationalt niveau beskrives indikatorer for monitorering af udbredelse af telemedicinsk sårvurdering. At der på nationalt niveau beskrives indikatorer for monitorering af behandlingstiden af diabetiske fods år og venøse sår både med og uden telemedicinsk sårvurdering.

Mål og omfang - fortsat: At hver enkel region og den enkelte kommune i fællesskab fastlægger en plan for udvikling og sikring af sårkompetence for den kommunale hjemmesygepleje i forhold til det samlede sårplejeforløb i kommunen At der på nationalt niveau beskrives indikatorer for monitorering af den enkelte regions og den enkelte kommunes fælles implementering af udvidet sårkompetence.

Mål og omfang - fortsat: At der gennemføres en kvalificering af business casen som danner baggrund for projektet for at kvalificere baseline i business casen og understøtte en løbende opdatering i forhold til gevinstpotentiale At der som led i videreudvikling af projektet gennemføres en undersøgelse af muligheder for at udvikle en mere integreret teknisk løsning via en single sign – in funktion

Forventede gevinster Kortere helingstid Øget patienttilfredshed Øgede kompetencer hos den kommunale sygeplejerske gennem det mere direkte samarbejde med regionale sårsygeplejersker og læger Mindre tidsforbrug ved læge på hospitalerne, der foretager korte telemedicinske konsultationer og i udgangspunktet kun ser patienter med de mest komplicerede sår i ambulatoriet Mindre transport af skrøbelige patienter, herunder også besparelser på patienttransport

MedCom projektledelse National styregruppe Deltagere og formål MedCom projektledelse Projektleder-gruppe Deltagere og formål Udviklingsgruppe Deltagere og formål Teknikgruppe Deltagere og formål Klinikergruppe Deltagere og formål Regional styregruppe. RegNord og samarbejdskommuner Regional styregruppe. RegSyd og samarbejdskommuner Regional styregruppe. RegSj og samarbejdskommuner Regional styregruppe. RegMidt og samarbejdskommuner Regional styregruppe. RegH og samarbejdskommuner Lokal projekt-organisation Lokal projekt-organisation Lokal projekt-organisation Lokal projekt-organisation Lokal projekt-organisation

Hovedstadsregionen

Regional organisering Den administrative styregruppe 5 Klynger 5 sårcentre + Rigshospitalet Indikatorgruppe Arbejdsgruppe Sekretariat

Større leverancer Henvisningsmodel Samarbejdsmodel Finansieringsmodel Kompetencemodel Datamonitorering Teknologi

Tidsplan og status

Aktivitet på regionens sårcentre i forhold til tværsektorielle patienter Forklaring: Tabel og figur viser antallet af tværsektorielle patienter med aktivitet på regionens sygehuse. Ved tværsektorielle patienter med aktivitet forstås patienter, hvor både kommune og hospital har skrevet notater inden for en periode på 3 måneder.

Aktivitet i kommunerne i forhold til tværsektorielle patienter Forklaring: Tabel og figur viser antallet af tværsektorielle patienter med aktivitet i regionens kommuner. Ved tværsektorielle patienter med aktivitet forstås patienter, hvor både kommune og hospital har skrevet notater inden for en periode på 3 måneder.

Uddannelse Fælles regional såruddannelse som varetages af Bispebjerg Hospital, Videnscenter for sårheling E-learning til telemedicinsk sårvurdering

Telemedicinsk Videncenter http://stab-intranet.regionh.dk/system/soegning/Sogeside_samlet_resultat.htm?queryor=telemedicinsk+videncenter