Bibliotekstilbud i lokalområder -Projektmodning  Resultater  Formål Ringkøbing-Skjern Bibliotekerne Varde bibliotek Esbjerg Kommunes Biblioteker Syddansk.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Foreningsudviklingstesten
Advertisements

PR KAMPAGNE.
Den danske befolknings syn på handicappedes rettigheder
Et projekt til undersøgelse af udviklingsmetodologi.
- ”Digitalt medborgerskab” – om bibliotek og borgerservice som kulturkonvergens eller konvergenskultur.
Forhold på arbejdsmarkedet efter uddannelsen 13. uge 2007.
Pionerprojektet i BUF – bedre arbejdsmiljø og mindre sygefravær
BIBLIOTEKET LIGE VED HÅNDEN 8. December Hotel Scandic Kongens Ege, Randers Afsluttende temadag.
Præsentation af den nye folkeoplysningspolitik-guide Trine Bendix Knudsen Sekretariatsleder Dansk Folkeoplysnings Samråd (DFS)
Hvordan bruger de unge folkebiblioteket – fysisk og digitalt Adfærd, betydning, interesser & forventninger Lotte Hviid Dhyrbye Tænketanken Fremtidens Biblioteker.
Det frivillige foreningsliv i dansk idræt
Formandens mundtlige beretning. ET FORRYGENDE ÅR - MED BIBLIOTEKERNE PÅ DAGSORDNEN.
Danske Forsamlingshuse
Biblioteket er ”godt tidsfordriv” til at få tiden til at gå.
Gruppe - Hvidovre. Information og kommunikation Formålet er at fremme informationen og kommunikationen mellem de to institutioner og gøre børnene og de.
Landlivs seminar den 24.november 2012 Hvad er der brug for på landet: Nytænkning af landdistrikter? Alt det praktiske v. Mona Hvid
Oplysningsforbund og folkebiblioteker må sammen finde nye veje Jens Thorhauge
DDB Hindsgavl den 26. maj 2011 René Birkemark Olesen
Bibliotekerne lige nu Vagn Ytte Larsen, formand Danmarks Biblioteksforening Repræsentantskabsmøde d
Lokalområde 4 På skolerne i lokalområde 4 foregår der høj grad af forandring og udvikling, som er med til at sikre, at alle skoler fungerer optimalt i.
Kulturforvalterkonference Strategisk ledelse i netværkssamfundet Kulturforvalterne, BF og CBS, Kilen, Ledelse af politisk styrede kulturorganisationer.
Newcomers – Bibliotekerne og de nye arbejdsmigranter En ny rapport fra Det Nationale Forskningscenter for Velfærd 16. september 2010 Highlights.
Nemt på nettet at understøtte og øge borgernes brug af NemID og digitale selvbetjeningsløsninger med udgangspunkt i den fælles offentlige digitaliseringsstrategi.
Informationssøgning for ungdomsuddannelserne
It-hjælp til mindre it- parate virksomheder på biblioteker Aalborg og Vejle 12. og 13. september 2013.
Naboskabet - en undersøgelse af 3 boligområder 473 beboere besvarede undersøgelsen 6-11 år: år: år: 4 Voksne: 454.
Stigmatisering af pårørende Om respondenterne: 302 Besvarelser ud af 567 – 53% 79% Kvinder 62% Forældre til voksne børn 38 % Pårørende til personer med.
Modtagelse, fastholdelse og integration af udenlandsk arbejdskraft.
Søg støtte til projekter… København, 8. februar 2008.
SFO – mellem skole- og fritidspædagogik
Anbefalinger Udvalget vedr. Kvalitetsmåling,- Måle- og Sigtepunkter (KMSU) Lone Knakkergaard DB’s 2. næstformand.
Folkebibliotekernes ebogsservice eReolens strategi for e-bøger Danmarks Biblioteksforenings Årsmøde 28. marts 2014.
1 Centralbibliotekernes rolle Kontaktpersoner på centralbibliotekerne Aktiviteter i CB området Nedsættelse af en eller flere erfa-/ brugergrupper Forslag.
Deltagelse og fastholdelse i et skole- og ungdomskulturelt perspektiv på erhvervsuddannelserne Peder Hjort-Madsen, Center for Ungdomsforskning, Aalborg.
Potentialevurdering.
Nyborg kommune Brugerundersøgelse på Skoleområdet 2014 DANEHOFSKOLEN
Naboskabet - en undersøgelse af det sociale liv i Skovengen Skovengen.
Evidens i biblioteksvirksomhed - et eksempel fra et uddannelsesbibliotek.
Projekt It for alle Hanne Bjørn Susanne Kierkegaard -
- sikkert og enkelt netværk for ældre Greve Bibliotek Præsentation af AgeForce med fokus på seniorer, livslang læring og nye.
Region Midtjyllands tilbud 2013
Et projekt til undersøgelse af udviklingsmetodologi.
En undersøgelse af biblioteksservicen i landdistrikter. Et samarbejde mellem Esbjerg, Varde, Ringkøbing-Skjern og Skive biblioteker samt Center for Landdistriktsforskning.
Ældre, IT og læring. Ældre tæmmer teknologien..
Naboskabet - en undersøgelse af det sociale liv i Egedalsvænge Egedalsvænge.
1 Folkebibliotekernes it-læringsaktiviteter set fra staten Internat 29. november 2012 for Digitale kontaktpersoner i Roskildes CB område Jonna Holmgaard.
Biblioteksservice i landdistrikterne Erfaringer, modeller og perspektiver  Om undersøgelsen  Diskursive kampe  Spørgeskemaundersøgelsen  Perspektiver.
Logo Overordnede betragtninger om OPP -Og konkrete projekter i København v/Karen Mosbech ”OPP i virkeligheden” DFM Konference KØBENHAVNS KOMMUNE.
Fleksibel biblioteksbetjening Middelfart
FDF vil styrke det lokale samarbejde med kirker, skoler og kommuner Kirken skal holde fokus på børn og unge FDF skal nå udsatte børn og unge FDF skal være.
Projekt It for alle Projektets deltagere: Hanne Bjørn, Roskilde Bibliotekerne Susanne Kierkegaard, Roskilde Bibliotekerne Kirsten Syska, Roskilde Bibliotekerne.
Netværk og lokalsamfund - som ressource i landdistrikterne Formål blandt andet at styrke: de frivillige ildsjæle i lokalområderne samarbejdet på tværs.
Ny regering, nye tider – dag 1
KVIK-modellen KVIK-modellens historie Modelgennemgang
Kombi-biblioteker en ny mulighed
Bibliotekerne Michel Steen-Hansen "Ud-af-huset" biblioteket "Hvad kræver det af biblioteket?"
Introduktion til KVIK Modellen Tovholderens rolle og opgaver
Borgermøde i distrikt Engskov Mandag d. 23. marts 2015 kl
Hvad er LEADER metoden? Præsentation Sammenhæng til landdistriktsprogrammet Principper: 1.Territorielt program 2.Lokal udviklingsplan 3.LAG (Lokal AktionsGruppe)
Stormøde for økonomi på AU
Forbedringsprojekt om målinger - SCKK 2004 Målingens problematikker Hvorfor egentlig iværksætte et måleprojekt?
Præsentation Annette Langhoff Innovationskonsulent i Velfærdsudvikling
Biblioteksstrategi Den 8. maj 2015
Vilkårene for det frivillige arbejde i udsatte boligområder Michael Fehsenfeld og Bjarne Ibsen Center for forskning i Idræt, Sundhed og Civilsamfund (CISC)
Naboskabsundersøgelse Skt. Klemens Resultater og idéer 2. marts 2010.
Den svenske model - perspektiver på helhedssyn Netværksmøde, samskabelse 20. maj 2016 Helle Hende Stærmose.
Dagsorden Præsentation - hvad er en Landsbyklynge?
Kortlægning - Styrker og svagheder
FORBEREDELSESOPGAVE TIL BEST PRACTICE WORKSHOP DAG DATO: 5. 03
Tanja Louise Weis, Erhvervsstyrelsen
Præsentationens transcript:

Bibliotekstilbud i lokalområder -Projektmodning  Resultater  Formål Ringkøbing-Skjern Bibliotekerne Varde bibliotek Esbjerg Kommunes Biblioteker Syddansk Universitet, Esbjerg

Findes der dokumenteret evt. forskningsbaseret viden? Informationssøgning giver meget få hits af nyere dato Det meste er konkrete projektrapporter Ingen samlede, tværgående eller overordnede fremstillinger Hvis nogen har kendskab til noget, vil vi gerne høre om det?

Et billede af situationen En enkel kortlægning, der måske kan føre til mere

4 Antal og typer af kommuner, der har deltaget i undersøgelsen (antal respondenter i alt: 62)

Lidt resultater 44 ud af 55 kommuner har filialer Ca. halvdelen af filialerne har befolkningsunderlag under ud af 54 kommuner har bogbus 9 ud af 53 har afhentningssteder 83% mener at deres service er uændret eller er blevet bedre siden % mener at borgerne er tilfredse eller meget tilfredse med servicen i landdistrikterne

6

7

9 ØVRIGE SVAR Flere arrangementer for børn / Det samlede udlån i de nedlagte filialområder er på samme niveau som før nedlæggelserne/ Mere samarbejde med lokale interessenter/ Bedre IT-faciliteter/ Biblioteket kommer/ PR kampagne/ Tidssvarende fysiske lokalbiblioteker/ Vi har fået en bibliotekspolitik at styre efter/ Tidligere havde kommunens anden støreste by (Auning) ikke et bibliotek/ Bedre betjening af Ullerslev centralskole/ Vi har koncentreret os om fysiske steder, der kan noget/ Flere arrangementer for børn og voksne/ IT-undervisning/ Meget populær service til daginstitutioner/ Øget synlighed

10

11 Hvordan vil du vurdere borgernes tilfredshed med jeres biblioteksservice i landdistrikterne? (n=53)

12

13 MULIGE HYPOTESER 1. Kunne bibliotekerne i stigende grad indgå i multifunktionelle centre/kulturhuse/kombiblioteker? I dag er der allerede udbredt samarbejde med (1) kulturhuse/væresteder (2) borger/turistservice/posthus o.lign. offentlige institutioner (3) lokale foreninger/frivillige 2. Kan man i stigende grad udnytte frivillig arbejdskraft/den tredje sektor/social økonomi? Flere steder har man faktisk frivillige til at drive filialer, arrangere diverse arrangementer etc. Især pensionister/efterlønnere/arbejdsløse ville kunne engagere sig. Der ligger muligvis en stor ressource her. (Jf. Holland og Skærbæk) 3. Er der forskel på typer af kommuner? Yder-, land- og mellemkommuner, fx i tilfredshed

14 RAPPORTEN Titel: Biblioteksservice på landet Erfaringer og modeller Rapporten har til hensigt at besvare de følgende 3 spørgsmål: 1.Hvilke erfaringer har man med biblioteksservice i landdistrikter i ind- og udland? 2.Hvilke fordele og ulemper har de enkelte løsningsmodeller for biblioteksservice i landdistrikterne? 3.Er det muligt at nå frem til en national model for biblioteksservice i landdistrikterne og i så fald hvordan?

Nyt projekt? Hvilken rolle spiller folkebibliotekerne i landdistrikterne – historisk, kulturelt og udviklingsmæssigt Hvilken rolle kunne folkebibliotekerne spille i udviklingen af landdistrikterne i fremtiden?