Boligsocialt arbejde hos Boligkontoret Danmarks medlemmer Et kig på de største udfordringer Katja Lindblad, udviklingschef

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Lovlig sagsbehandling
Advertisements

Foreningsudviklingstesten
Hjerterum og opsøgende funktion
KONFLIKTHÅNDTERING Velkommen! Dias.
Lederkonference Holdbar ledelse – i pædagogisk praksis
©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne beskriver og italesætter ofte sig selv med de ord, som voksne brugte om dem, da de var børn. Mange.
Værdiseminar Af Katrine Soelberg, Ousbjerggaard 2012
Arbejdsløs.
SOCIAL KAPITAL - EN FÆLLES SAG
FORSTÅ DIN NABO! VI ER FORSKELLIGE.
En ultra kort og praksisnær introduktion til mentaltræning
Nye samarbejdspartnere – nye udfordringer
Hans Jørgen Limborg Arbejdsmiljøkonferencen 2005
Flere bekendte, lige så mange venner, men mere tid alene… - Nogle få perspektiver på ungdoms- og foreningsliv i en ”synes godt om”-kultur København 3.decemberr.
John.M.Nielsen Metode & Co.
EN HELHEDSORIENTERET UNGEINDSATS? ERFARINGER FRA NULPUNKTSANALYSEN AF ROUTE 25 V/ANNE MØLGAARD, RAMBØLL Alternative title slide.
Workshop almene boligdage
Indsamlingsmetoder.
Økonomien i det boligsociale arbejde Bo Andersen Konsulent Boligsocial Funktion.
MedarbejderUDVIKLINGSsamtale
Advisory board-møde, MDI, den 17. april 2013, Mathilde Hjerrild Carlsen, Holger Højlund Oplevelser fra felten.
Udvikling af beboerdemokratiet
1 Opkvalificering af den tidlige indsats Opsporingsprojektet Børnekonferencen 21. Marts 2011.
1 Administrativt samarbejde – hvordan kan det lykkes? Hvilke overvejelser skal der gøres i såvel det politiske som i det administrative felt? Hvilke strategier.
Vision 2010 W W W. S T J E R N E S P E J D E R. D K.
Erfaringer fra felten – det lykkes når vi samarbejder Med udgangspunkt i nogle konkrete projekter sættes der spot på vigtigheden af konstruktiv dialog.
Hvordan bliver en boligsocial helhedsplan til ?
- som i menigheden /det kristne fællesskab, ikke som i bygningen
”Der er ingen sår der ser godt ud”
Almene boliger og boligsociale udfordringer
”Du skulle jo gerne ville være derhjemme” Ansvarlighed som nøglen til patientinddragelse Mari Holen Post.doc. ved Center for sundhedsfremmeforskning, RUC.
God ledelse er vejen til et godt psykisk arbejdsmiljø
En ganske from historie….
Hold fast, hold ud eller hold igen
Det handler om at følges med nogen og skabe resultater.
EN INNOVATIV VEJ TIL EFFEKTIV DRIFT
Afdelingsbestyrelsernes rolle i særligt udsatte boligområder Konference 19. november 2011.
Boligkontoret Danmark
Survey Organisering og styregruppehåndtering. Spørgsmål 1 62,5 % mener de har stor indflydelse på tilpasning af egen projektorganisation! Hvis projektorganisationen.
Procesværktøjer.
KAB’s erfaringer med boligløse unge Konference på Kofoeds Skole den 3. november 2009 Jesper Nygård Administrerende direktør KAB.
Inklusion med læring Hvilke navne??.
Kommunikation Intern kommunikation
Omgangstone og kollegialitet
Circle of change Benægtelse Reaktion Accept Handling
Fremtidssikring af beboerdemokratiet – hvor er de unge henne?
Lærerprofessionen.
Effektiviseringer af driften i almene boligafdelinger
Industrien som karrierevej -Et tre-årigt tværfagligt projekt i Herning Kommune -Industrifremmende loge 12. december 2014.
Landsbyggefonden – nye krav og procedurer
DLO-konference i OCC d. 27. november 2006 Hvad driver kommunerne til markante strukturændringer? Oplæg ved børne- og kulturdirektør Per B. Christensen,
Rekruttering til organisationsbestyrelsen Weekendkonference for 6. og 10. kreds Lørdag den 28. september 2013 v/Dorte Hjerrild, BL – Danmarks Almene Boliger.
God ledelse og god bestyrelseskultur Ledelse og samarbejde Temamøde BL´s 6.kreds Den 11.November 2014.
Samskabelse Den 19. februar 2014 blev der afholdt Visionsseminar for Kommunalbestyrelsen i Lemvig Kommune, hvor der på politisk niveau blev drøftet og.
Uddannelse for udviklingshæmmede
Randers Kommune. 2 Stabene i Randers Kommune - 2 Møde gruppen af stabsledere – Velkommen v. Klaus Christiansen - Introduktion til arbejdsprocessen.
Præsentation af resultaterne fra casestudie
Læreren som læringsleder
Ledelsesudfordringer i kommunerne – nu og i den nære fremtid Oplæg for FTF`s Tænketank om ledelse, d. 6. juni v/ Per B. Christensen, formand for.
DEN GODE LEDER FTF REGION NORDJYLLAND Aalborg den 2. november 2009
Stenderup Kirke Stenderup Menighedsråd Visioner og mål Visioner og mål Stenderup Menighedsråd Visioner og mål Visioner og mål.
KAB’s målsætningsprogram 2015 – en støtte til jeres lokale arbejde.
VIBOs boligsociale arbejde
2 gode nyheder - og et referat. 2 gode nyheder - og et referat.
Vil du have mere indflydelse på dit barns hverdag?
Vil du have mere indflydelse på dit barns hverdag?
Ungeenheden Frederikshavn Kommune – helhed og samspil
Et organisatorisk koncept til udvikling og prioritering
Lær med Familien - et projekt om forældreinvolvering i folkeskolen
Afdelingsmøde den Der kan ikke træffes beslutninger under eventuelt! 1
Præsentationens transcript:

Boligsocialt arbejde hos Boligkontoret Danmarks medlemmer Et kig på de største udfordringer Katja Lindblad, udviklingschef

Beboerdemokrat og ansat Hvem er vi i dag?

Organisationen 8-10 helhedsplaner 1-2 central funktion Decentral placering Nærvær

Boligsocial PROJEKTLEDER BDK + Boligselskab + Landsbyggefonden Kommunen Andre lokale aktører Erfa-grupper Afdelingen/-er Landsbyggefonden Udvikl. Afdelingen BDK Styregruppen Selskabsbestyrelse/ arbejdsgiver Daglig chef, FF’er i BDK afd.kontor Central koordinator Diverse forvaltninger Andre kommunale indsatser i området Ressourcepersoner som er direkte aktører i helhedsplanen Myndigheder + SSP Frivilligorganisationer Sportsklubber, butikker, institutioner BL + BDK og egne Afdelingsbestyrelsen Ejendomsfunktionærgruppen Beboerudvalg (evt.flere) Enkeltbeboere

Udfordringerne Ledelse i en decentral organisation FF som chef Central faglig sparring og ERFA gruppe Tættere samspil med driften Styregruppen i hver helhedsplan Håndtering af værdigrundlag Nærvær Mangfoldighed I øjenhøjde – er der en grænse?

I øjenhøjde Hvad siger formanden/bestyrelsen? Den ”rå”: Vi kan altså godt selv finde ud af det her, det har vi gjort i alle de 28 år, jeg har boet her Vi skal vel godkende alt det han render rundt og laver i vores afdeling? Han skal vel se og få arrangeret nogle flere udflugter og noget med mad Er han nu ved at prøve at få ejendomsfunktionærerne over på sin side? Hvem tror han egentlig, han er?

I øjenhøjde Hvad siger formanden/bestyrelsen? Den mere ligeglade: Det er jo ikke meget, han får udrettet, men lidt har jo også ret Lad ham bare gå og hygge om børnene, så får vi andre fred Han vil vist gerne ha’, at vi i bestyrelsen hjælper ham, men han kan vel klare det selv, det er jo det, han er ansat til Jeg vil nu godt lige høres i alle spørgsmål, det er jo trods alt VORES afdeling

I øjenhøjde Hvad siger formanden/bestyrelsen? Den positive og konstruktive: Den tid vi bruger på helhedsplanen sammen med projektlederen kommer tifold igen Det bliver rart, hvis vi kan lære de unge at tage sig noget til, i stedet for at hænge på gadehjørnet. Så har vi hjulpet dem på vej Tænk hvis vi sammen kunne få flere beboere engagerede og få øget kontakten til lokalsamfundet

Udfordringerne At beboerdemokrati er et vilkår Vi arbejder i et politisk system PL er i sin rene form embedsmanden, mens beboerdemokratiet er folkestyret. Reelt er projektlederen også både besluttende og udførende Hvad sker der med magtbalancen? Føle sig truet – uklart hvem der bestemmer Identitetskrise for nogen

Beboerdemokratiet er et vilkår Balance mellem frihed til PL og beslutninger i bestyrelser. Vi kommer ind og rykker ved beboerdemokratiets kerne med helhedsplanernes organisering. Ejerskab og kommunikation Beboerdemokratiet er aktivitetsbaseret, mens helhedsplanerne er indsatsorienteret Man er mere sårbar når man er alene Hvis de først ser sig sur på dig er du mere udsat end hvis du havde tre kollegaer At får midler til uddannelse, bonus mv. afhænger af de nyeste oplevelser frem for mål og dokumentation Han er altid væk ham projektlederen Virkeligheden der blev væk

Forslag til løsninger Opstartsfase forlænges og intensiveres. Løbende forventningsafstemning Uddannelse i beboerdemokrati og den almene sektor Uddanne beboerdemokraterne i boligsociale helhedsplaner Skabe en organisation, der kan hjælpe projektlederne i udsatte positioner. Afsætte midler til de projekter beboerdemokraterne synes er de vigtige. Skabes en anerkendende kultur, kommunikation og ejerskab

Forslag til løsninger Man bør være mere end 1 person i helhedsplanen/området. Skabe grupper for de professionelle uden beboerdemokrater. Organisationsbestyrelsen skal være mere med i helhedsplanen Central funktion for støtte til alle medarbejdere. Administrativt system der kan hjælpe med det administrative og støtte PL Drejebog for implementering af boligsociale helhedsplaner 2012.

Spørgsmål og debat