Low Arousal tilgang til mennesker på et tidligt udviklingsniveau

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Workshop om IT-strategi 12/ Hvorfor •Den offentlige sektor reagerer på mange forskellige impulser, bl.a. fra borgerne, erhvervslivet, internationale.
Advertisements

Mennesker gør det rigtige – Hvis de kan!!
Set i forældreperspektiv
Klasseledelses- og relationskompetence
Sikkerhedskultur - lærlinge
LEDERE DER LYKKES hvad er det, succesfulde ledere i danske kommuner kan? En præsentation baseret på KL/KTOs Væksthusprojekt om generationsskiftet i kommunerne.
Hvad er LP- modellen? En model til pædagogisk analyse og tiltagsudvikling udviklet ud fra forskningsbaseret viden. Lærerne tager udgangspunkt i udfordringer.
SFO Nydamskolen Medarbejderundersøgelse i Sønderborg Kommune 2012
E g e s k o l e n E g e s k o l e n ForsideHvem er vi/IFagSkoleåretPrøverAndre aktiviteterSkole/hjemForventningerVelkommen.
Psykoedukation til patienter med bipolar affektiv sindslidelse
Skoleparathed.
DEN PRIMÆRE NAVIGATION JOEK © TEC 2011 Dit websteds primære navigation er det område på sitet, der indeholder links til de primære sektioner af dit websted,
Pædagoguddannelsen Professionsbachelor 3½ år Teori – praksis
Baggrunden for indførelsen af PALS
- gennem Marte Meo metoden
Problemskabende adfærd
Voldsforebyggelse regionspsykiatrien Vest
Orientering om om CBT (Cognitive behavior therapy) © John Winston Bush, PhD. All rights reserved.
Samfundsøkonomiske gevinster og omkostninger ved udvikling af ”orphan drugs” v. Dorte Gyrd-Hansen Institut for Sundhedstjenesteforskning, SDU.
Konflikter på nettet. Og hvordan du løser dem.
I det efterfølgende ses på tre forskellige indgangsvinkler i kommunikationen med medarbejderne De tre temaer er Samtalen Synlig ledelse og gennemslagskraft.
Vold - et fælles anliggende
De nye diagnoser Bo Hejlskov Elvén Leg. psykolog.
FH78 VISION Vision FH78. FH78 vil gode håndboldoplevelser for alle. Vi vil være en håndboldklub: som tilgodeser bredden udviser fairplay har.
Livets Ord September 2009.
©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne med ADHD har ofte mange negative erfaringer med sig. Mange har fået megen skæld ud som børn, og de.
Workshop om læringsmiljø – Hvad, hvorfor og hvordan?
P SYKISK ARBEJDSMILJØ På Det Alternative Plejehjem, Esbjerg.
Velkommen til dag 2 på AUs vejlederuddannelse!
Sundhedspolitik for Favrskov Kommune Sundhedsambassadører i landsbyerne i Favrskov Sundhedskonsulent Christina Rasmussen-Rubæk.
Omgangstone og kollegialitet
Styrk din kulturelle intelligens – integrationsindsatsen skal gerne være en del af løsningen og ikke problemskabende Næstved 29. oktober 2008 v. Elisabeth.
Fremtidens MED Dennis Kristensen Formand Offentlig Ansattes Organisationer.
Team En gruppe er en samling mennesker, der Har fælles mål
Valhalla, integreret daginstitution Nyborg
Gruppeudviklingssamtaler
Udviklingsprojekt - Drømmeskole Skoleår 2011/2012 og 2012/2013 En fælles rejse.
- et udviklings- og dialogværktøj
Made by. Merlinia Assistance Hovedpunkter Øg sikkerheden for medarbejdere, der en gang imellem føler sig truet. Undgå behovet for dyre elektroniske alarmsystemer.
Personligheden og selvet
Shine og virksomhedskultur
Konfliktløsning ”Det er min dystre overbevisning, at mennesker kun kan blive enige om det, der ikke interesserer dem.” Bertrand Russel Ordet betyder sammenstød.
Den lærende organisation
Et kritisk perspektiv på helhedssyn Lars Uggerhøj, Aalborg Universitet
Fremtidens arbejdsmiljø 2020
Velkommen til Green Field. Hvad er Green Field? På Green Field er alting muligt: Her er ingen restriktioner Her kan man udfolde sig Her er alle imødekommende.
Den Personalepolitiske Messe Tirsdag den 12. januar 2010 …… Charlotte Koch Hess, chefrådgiver, Danske Regioner Stine Hinge, souschef, KL Opskriften på.
Unges holdninger til kriminalitet, staf og behandling
RÅDGIVNINGS- OG KONSULENTOPGAVER I SKOLER OG DAGINSTITUTIONER KAREN WISTOFT, PH.D. POST DOC. DPU Konsulentfunktionen - pædagogiske kompetencer.
Tekstens byggeklodser
Ole Nørby 1 Kvalitetsreformen Bedre velfærd og større arbejdsglæde Høj kvalitet i den offentlige service: 1.Brugerne i centrum 2.Attraktive arbejdspladser.
Collaborative Practice Research Lars Mathiassen eCommerce Institute, Georgia State University.
Inklusion for alle – Illusion eller virkelighed?
Vision mission værdier handleplaner
DEN MOTIVERENDE SAMTALE V/ PSYKOLOG KARSTEN ABEL MEDLEM AF MINT BLÅ Kors medarbejder konference 12. november 2015
Filmen er tænkt som et debatoplæg og et forsøg på at skabe fokus på om det vi gør faktisk virker! Filmen viser 5 forskellige undervisningssituationer med.
Udvikling og organisering af samarbejdet? Samskabelse - med hænder eller hoveder? Fagforbundet - Oslo 26. september 2013.
Når udfordringer bliver muligheder Nadia El-Gendi, seniorkonsulent 29 april 2016.
Skab engagement som coach Dette er et værktøj for dig, som vil Skabe motivation, engagement og ejerskab Sikre bedre performance Skabe udvikling og læring.
Inklusion i Åkanden Pædagogisk grundlag Åkandens pædagogik tager udgangspunkt i den anerkendende tilgang. Anerkendelse er en ligeværdig relation mellem.
Lektion 2 Formålet med denne lektion er at støtte eleverne i at skabe en god klassekultur. Som lærer er du være med til at sætte rammerne for, at der skabes.
STRATEGI FOR INDFØRING AF RØGFRI ARBEJDSTID
Læring gennem registrering og indberetning
Voksenansvar for anbragte børn og unge Fysisk magtanvendelse
AVA Vision og værdier ”En vision, der kommer indefra – fra medarbejdere, der dagligt leverer varen og håndterer måden at gøre det på troværdigt og individuelt,
Low Arousal Low Arousal Opfølgningsdag i CfRP kl.9-16
Konfronterende, passiv eller aktiv?
Nærværende ledelse, personligt og ledelsesmæssigt.
Lektion 2 Formålet med denne lektion er at støtte eleverne i at skabe en god klassekultur. Som lærer kan du være med til at sætte rammerne for, at der.
Hvordan sikrer vi, at vores viden bruges til
Præsentationens transcript:

Low Arousal tilgang til mennesker på et tidligt udviklingsniveau Pia Lindberg Fenger Afdelingsleder Spurvetoften

Low Arousal Andrew A. McDonnell Studio III

Low Arousal En ikke-konfronterende måde, at håndtere problemskabende adfærd En tankegang med udgangspunkt i omsorg og respekt En tilgang som specifikt forsøger at undgå skadende indgreb eller modstand En tilgang, der kræver, at man som medarbejder ser på sin egen respons og adfærd og ikke udelukkende forholder sig til den anden person, som har en diagnose En række strategier - udformet med henblik på at reducere yderligere optrapning af en konflikt 3

Low Arousal Grundlæggende antagelser ANTAGELSE NUMMER ET De fleste mennesker, som udviser en adfærd, vi opfatter som problemskabende, er ekstremt anspændte det meste af tiden. Derfor bør vores adfærd forebygge, at personen bliver mere anspændt. ANTAGELSE NUMMER TO Ofte går der krav eller forventninger forud for en stor del af den adfærd, vi oplever som problemskabende. Det kan derfor gøre antallet af konfliktfyldte hændelser mindre at skære ned på disse krav. ANTAGELSE NUMMER TRE Størstedelen af kommunikation er nonverbal. Det er derfor meget vigtigt at tænke over hvilke nonverbale signaler man sender, når man står overfor en person, der er i affekt. 4

Spurvetoften

Spurvetoften

Spurvetoften

Spurvetoften

Spurvetoften

Spurvetoften Tage tøj på

Spurvetoften

Voldsregistreringer og magtindberetninger