Landbruget og fødevareindustriens betydning for beskæftigelsen i ”udkantsdanmark”

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
”Omkring en tredjedel af al verdens mad bliver produceret direkte til skraldespanden”.
Advertisements

16-64 årige på arbejdsmarkedet
NVF Organisation og marked Atkins Ørestad 8. Marts 2013
It-branchen – en faktor i fremtidens vækst
Er Økologi noget for mig ?
Arbejdskraft og fastholdelse
Energierhvervsanalyse 2008 juni 2009 Energistyrelsen og DI Energibranchen har i fællesskab udviklet et analyseredskab for dansk energiteknologi med fokus.
Landsorganisationen i Danmark Kompetenceudvikling til tiden K onference 5 oktober 2011 Målrettet kompetenceudvikling af arbejdsstyrken – forudsætninger.
Danmarks fødevareerhverv
Underoverskrift 17 pkt bold hvid Maks. 4 linjer Skift farve på forside >Højreklik på slidet >Layout >Vælg forsidelayout Overskrift her Størrelse 49 pkt.
Vækstforum Hovedstaden
Fremtidens vinderhold DI fødevarer årsdag
Fremtidens danske fødevareklynge
Palliativ DMCG Formål og opgaver. DMCG. Organisering af et fagligt område.
VISIONEN FRA DET NY NORDISKE KØKKEN
Gennemførelse af EU´s nye landdistriktspolitik i Danmark
Hører byplanlægning og eksport sammen?
Newcomers – Bibliotekerne og de nye arbejdsmigranter En ny rapport fra Det Nationale Forskningscenter for Velfærd 16. september 2010 Highlights.
Workshop – nyttiggørelse af landbrugets husdyrgødning 4. oktober 2012
Den danske universitetssektor
2 Red 5 liv om ugen Indsamle penge til forskning i kvinders hjerter – Donation 20 mio. Informere kvinder om risiko og symptomer for hjertekarsygdomme.
Udvikling i landet bag motorvejen Workshop 3: Vilkårene for erhvervsudvikling i udkantsområderne Direktør Lars Enevold Pedersen.
Danmarks relative produktivitetsudvikling
EU-reform - Konsekvenser for dit landbrug Landskonsulent Erik Maegaard Planteproduktion.
Maabjerg Energy Concept – er det næste skridt på vejen Bæredygtig bioraffinering - en dansk jobskaber.
Uddannelsesniveau og erhvervsudvikling - lokalt og regional
Har dansk landbrug stadig brug for en fælles landbrugspolitik?
DI Hovedstaden Hans Skov Christensen 21.maj 08 Velkommen til DI Mød interesseorganisationen, arbejdsgiveren & samarbejdspartneren.
Er Hovedstaden klar til fremtidens udfordringer? v. Cheføkonom Klaus Rasmussen, DI 2. april 2008.
Infrastruktur, erhverv og vækst i hovedstadsregionen Den Sorte Diamant 23. maj 2011 Investeringer i infrastruktur i Hovedstadsregionen og Øresundsregionen.
Rammebetingelser og udviklingsmuligheder for videregående uddannelse på Bornholm Analyse for Bornholms Vækstforum 19. juni 2014, Anja Bach-Jensen,
Jobrådgivernes Brancheforening Brugertilfredshed hos ”anden aktør” København 30. november 2011.
Hvordan ser fremtidens arbejdsmarked ud? Adm. direktør Jens Klarskov, Dansk Erhverv.
Udvikling af master uddannelse på Bornholm - et udviklingssamarbejde mellem MOL- uddannelsen og Bornholm.
Hvordan udnyttes maskinparken optimalt?
Samfundsøkonomi Indhold Hvad er økonomi?
Kommenterede figurer og tabeller
Innovationsaccelererende Forskningsplatforme (IAFP) - i relation til landbrugets videre udvikling Greta Jakobsen, Medlem af Det Strategiske Forskningsråd.
Plantekongres 2008 Velkommen!. Formiddagens program.
Nye veje for landbruget i producentperspektiv Fremtidens landbrug – barrierer og muligheder.
Stedet som indgang til digital forvaltning
1 CRU Bog - lancering. 2 3 CRU Bog - Programmet Velkomst ved Centerleder Jesper Lindgaard Christensen Udvalgte kapitler i bogen præsenteres af nogle.
Generelt om takstanalysen Takstanalysen blev offentliggjort den 28. august 2007 Takstanalysen skal være en del af grundlaget for efterårets drøftelser.
H\ovh\Planter\0015jha.ppt 1 7. januar 2005 Hvordan ser Dansk Landbrug ud i år 2020? v/ Carl Aage Dahl, Dansk Landbrug.
Hvilke krav stiller Foderhygiejneforordningen til din virksomhed. v
Dansk Landbrugsrådgivning Landscentret | Økonomi og Jura Driftslederens betydning for driftsresultatet Afdelingsleder Torben Wiborg.
Lauritz B. Holm-Nielsen, Rektor Oplæg for statslige topledere 2006 A A R H U S U N I V E R S I T E T Internationalisering af uddannelser.
Region Midtjylland som en af Europas førende bioøkonomi-regioner
Af Tommy Dalgaard, Inge T
Dansk Landbrugsrådgivning Landscentret | Økonomi og Jura Økonomien i omlægning til økologisk planteavl Planteavlskongres 2007 v/økologikonsulent Peter.
Hvordan målrettes uddannelsesindsatsen
Kvælstofbalancer på kvægbrug Konsulent Søren Kolind Hvid Dansk Landbrugsrådgivning Landscentret | Planteavl Planteproduktion 2004 Dansk Landbrugsrådgivning.
Indlæg ved Landsplanteavlsmødet 13. januar 2009 Michael Brockenhuus-Schack.
Vigtigste anvendelse af jordbrugsanalyse: BAGGRUNDSVIDEN redegørelsestekst til Kommuneplanen input om jordbrug til kommunens miljøpolitik bidrager med.
Lauritz B. Holm-Nielsen, Rektor Norden i verden A A R H U S U N I V E R S I T E T Videregående uddannelse i internationalt perspektiv  Det internationale.
Lauritz B. Holm-Nielsen, rektor Forberedelsesudvalget Region Midtjylland A A R H U S U N I V E R S I T E T Aarhus Universitet  studerende pt. 
DMU den 2. januar 2007 Lauritz B. Holm-Nielsen A A R H U S U N I V E R S I T E T Aarhus Universitet 2007.
Værktøjer til registrering i markbruget
3. Virksomheden i en markedsøkonomi
3. Virksomheden i en markedsøkonomi
Produktionsøkonomi Kvæg 2008
Flakkebjerg 2 marts 2007 Lauritz B. Holm-Nielsen A A R H U S U N I V E R S I T E T Aarhus Universitet 2007.
Aktiviteter ved Specialudvalget for Kartofler
Efterskolerne tilbage til samfundet Charlotte Rønhof 31.okt. 12 Efterskolerne tilbage til samfundet.
Vilje til vækst Winni Grosbøll. Vilje til vækst Ruster samfundet til morgendagens udfordringer gennem udvikling af kompetencer og resurser, der øger konkurrenceevnen,
Mangel og paradoksproblemer RBR´s Beskæftigelseskonference, april Kontorchef Maria Nørby, Arbejdsmarkedsstyrelsen.
Hvad gør erhvervslivet for at tiltrække unge? Thomas Q. Christensen 03.okt. 08 Hvad gør erhvervslivet for at tiltrække unge?
3. Virksomheden i en markedsøkonomi
Kompetencer og Kapacitet i Erhvervslivet 2017
REGION MIDTJYLLAND UNDER DANNELSE
Præsentationens transcript:

Landbruget og fødevareindustriens betydning for beskæftigelsen i ”udkantsdanmark”

Landbrugets produktion er afgørende for vore medlemmers beskæftigelse Dansk landbrug har været og er stadig afsæt for andre danske styrkepositioner

DDDen samlede beskæftigelse 2008 Primærsektoren: Forarbejdning: Forsyning og service: I alt: Det er ca. 5% af den samlede beskæftigelse i Danmark

BBeskæftigede i landbrug og fødevareerhverv som del af samlet beskæftigelse. (Stjålet fra LF)

. Beskæftigelsessammensætningen i landbrugs- og fødevareerhvervet samt hele arbejdsmarkedet fordelt på uddannelsesbaggrund, 2006 Landbrugs- sektoren Fødevare- sektoren Landbrugs- og fødevareerhvervetHele arbejdsmarkedet Ufaglærte50,737,845,627,3 Faglærte40,048,643,445,3 Videregående udd.9,313,611,027,3 Beskæftigelsessammensætningen i landbrugs- og fødevareerhvervet samt hele arbejdsmarkedet fordelt på uddannelsesbaggrund, 2006 Kilde: AErådet på basis af IDA-registret (den Integrerede Database for Arbejdsmarkedsforskning).

FForsyningskæden Forskning Uddannelse Rammevilkår Markedsforhold Efterspørgsel Konkurrenterne

Er der forskel på hvordan de forskellige driftsformer giver afledt Små/store bedrifter Økologisk/konventionel Animalsk/planteavl

Beskæftigelsesvirkning international national regional lokal

Årsager til produktionens lokalisering Naturgivne forhold Rammevilkår Konkurenceevne Nærhed til markedet Arbejdskraften

Er størst mulig beskæftigelsesvirkning et mål i sig selv? Har landbruget og fødevareproduktionen nogle fordele i forhold til fremtidens arbejdsmarked? Hvordan sikrer vi arbejdskraft med de rette kvalifikationer i fremtiden? Skal landdistriktspolitikken udformes så den tager højde for de forskellige produktionsformers forskellige indflydelse på yderområderne?