Landbruget og fødevareindustriens betydning for beskæftigelsen i ”udkantsdanmark”
Landbrugets produktion er afgørende for vore medlemmers beskæftigelse Dansk landbrug har været og er stadig afsæt for andre danske styrkepositioner
DDDen samlede beskæftigelse 2008 Primærsektoren: Forarbejdning: Forsyning og service: I alt: Det er ca. 5% af den samlede beskæftigelse i Danmark
BBeskæftigede i landbrug og fødevareerhverv som del af samlet beskæftigelse. (Stjålet fra LF)
. Beskæftigelsessammensætningen i landbrugs- og fødevareerhvervet samt hele arbejdsmarkedet fordelt på uddannelsesbaggrund, 2006 Landbrugs- sektoren Fødevare- sektoren Landbrugs- og fødevareerhvervetHele arbejdsmarkedet Ufaglærte50,737,845,627,3 Faglærte40,048,643,445,3 Videregående udd.9,313,611,027,3 Beskæftigelsessammensætningen i landbrugs- og fødevareerhvervet samt hele arbejdsmarkedet fordelt på uddannelsesbaggrund, 2006 Kilde: AErådet på basis af IDA-registret (den Integrerede Database for Arbejdsmarkedsforskning).
FForsyningskæden Forskning Uddannelse Rammevilkår Markedsforhold Efterspørgsel Konkurrenterne
Er der forskel på hvordan de forskellige driftsformer giver afledt Små/store bedrifter Økologisk/konventionel Animalsk/planteavl
Beskæftigelsesvirkning international national regional lokal
Årsager til produktionens lokalisering Naturgivne forhold Rammevilkår Konkurenceevne Nærhed til markedet Arbejdskraften
Er størst mulig beskæftigelsesvirkning et mål i sig selv? Har landbruget og fødevareproduktionen nogle fordele i forhold til fremtidens arbejdsmarked? Hvordan sikrer vi arbejdskraft med de rette kvalifikationer i fremtiden? Skal landdistriktspolitikken udformes så den tager højde for de forskellige produktionsformers forskellige indflydelse på yderområderne?