Kabystjeneste Sundhed, ernæring og proviantering

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Flashcard-spil Kost - kostråd
Advertisements

Kabystjeneste Sundhed, ernæring og proviantering
Dorte Færgemann Master i sundhedspædagogik
Ernæring sund & rigtig kost
Information om Nøglehullet 2011
Lars Ovesen Sundhedschef Hjerteforeningen
Kært barn har mange navne -
Småtspisende ældre ”Vidste du at… småt er rigtig godt!”
Kost og træning.
Svømmetalenter og optimal kost
Løberens kost og ernæring
Mad til unge på høj- og efterskoler
Maden stiger dig til hovedet!
Fordøjelsen – næringsstoffernes funktion i kroppen
Kost & Væske Start med at fortælle soldaten at han/hun skal se sig selv som elite – og en elite præstation kan ikke udføres uden tanke på kost og væske.
Vigtige begreber i naturfag
SUND LIVSSTIL DER BETALER SIG!
Linjeuge fedme Hvad skal vi spise i dag?
Velkommen!.
Kommende mærkningsregler og GDA
KOSTPROGRAM 2013.
De 8 kostråd Et sundt liv hænger ikke kun sammen med det, du spiser, men også med, hvor meget du bevæger dig – og med din livsstil i øvrigt. Samspillet.
Kostråd og sundhed.
Det afgørende er derfor , hvordan du spiser hver dag.
træningsprincipper og træningsforbedringer
Præsenterer. Multivitamin- og -mineral udviklet specielt til børn Fra 3 år.
6.1. Nøglehullet – et sundere valg 6.2 Fødevaregrupper og variation Spis noget fra alle fødevaregrupper hver dag og varier de produkter du spiser inden.
Varedeklaration Optagelse af mad Madens funktion Kulhydrat
FEDT - ET ENERGIGIVENDE NÆRINGSSTOF
VITAMINER OG MINERALER
Nedsætter fedtindholdet
Fordøjelseskanalen.
Præsentation Birgitte Hoffmann, bor i Ølstykke. Jeg er 58 år
Sund og velsmagende mad Ernæringslære.
Fedt, protein og kulhydrater
Fedtopløselige vitaminer
KOST & TRÆNING.  CV  57 år, gift, 1 barn på 22 år.  Uddannet Børnehavepædagog og idrætslærer  Dyrket eliteidræt i 10 år, specielt 800 – 1500m  Uddannet.
Ninne Jacobsen Kostvejleder Exerzice Fitness Din krop er kostbar - Sæt dig selv i fokus.
Indtaget af kød og kødprodukter i gennemsnit pr. dag Piger 4-9 år 76 g Piger år 79 g Drenge 4-9 år 90 g Drenge år 119 g Kvinder år 82.
Overskrift her Indsæt Præsentationens titel her Indsæt Dato / Organisation / Afsender her Indsæt > sidehoved / sidefod SUND MED KØD Mørt ikke tørt – stegning.
HVORDAN FÅR JEG MINE BØRN TIL AT SPISE SUNDT? -GIV DINE BØRN SUNDE KOSTVANER Kristoffer Schou Klinisk Diætist.
Skole Camp Sund og Sjov De 8 kostråd Anbefalinger Kulhydrat E % - heraf max 10 % fra sukker Protein E % Fedt25 – 35 E % For fedt.
Kost til gravide Kendskab til de ernæringsmæssige behov til gravide.
Mineraler – Eksempler på fødevarer som kan anprises med højt indhold af/betydelig mængde.
Retten på tallerkenen indeholder 19 g fedt 2820 kJ = 670 kcal, hvis der bruges 1 spsk olie ved tilberedning Retten på tallerkenen indeholder 9 g fedt 2440.
Stegt 3 g fedt Rå 2 g fedt FEDTINDHOLD I EN MEDALJON AF SVINEFILET Landbrug & Fødevarer.
Stegt 15 g fedt Rå 15 g fedt Uden fedtkant 8 g fedt FEDTINDHOLD I EN SVINEKOTELET Landbrug & Fødevarer.
FEDTINDHOLD I EN FRIKADELLE Fedtindhold i hakket svinekød 6% 10% 18% Fedtindhold i en stegt frikadelle 3 g fedt 4 g fedt 7 g fedt Landbrug & Fødevarer.
Aftensmad Hvor kommer protein fra? Kartofler 5 g Skummetmælk 2 g Oksekød 26 g I alt 35,4 g protein 125 g oksekød 9 % fedt, 250 g kartofler, 50 g skummetmælk,
Morgenmad Hvor kommer protein fra? Skinke 3 g Ost 9 g Rugbrød 1 g Peberfrugt - g Agurk - g Kiwi 0,6 g I alt 30,7 g protein 30 g havregryn, 200 g skummetmælk,
10% fedt 6% fedt 18% fedt FEDTINDHOLD I HAKKET SVINEKØD Landbrug & Fødevarer.
Stegt 2 g fedt FEDTINDHOLD I EN SKIVE SVINEBRYST, STEGESTYKKE Rå 9 g fedt Landbrug & Fødevarer.
Dette valgfag indeholder følgende emner: - ernæring
Unge fra 14 – 17 år ( Efterskole )
Morgenmad Hvor kommer protein fra? I alt 29,4 g protein
VIDSTE DU, AT… 1420 kJ = 340 kcal 1420 kJ = 340 kcal
Hvor kommer kulhydrat fra?
Seks veje til din sundhed
Hjerterehabiliteringen Roskilde Sygehus
Hvad indeholder vores mad.
Møde m. 1. Hovedforløb 2015 kost og sundhed på skemaet
Fedtstoffer.
Hvor kommer kulhydrat fra?
Diabetes diæt Hvad anbefaler vi i dag
FEDTINDHOLD I EN SKIVE SVINEBRYST, STEGESTYKKE
Mælk og andre Mælkeprodukter.
Faglig regning Kostberegning.
D-vitamin 0,56 µg Anbefaling for alle mellem 4 og 60 år: 7,5 µg/day
FEdtstoffer Hvad i alverdnen er det?.
Præsentationens transcript:

Kabystjeneste Sundhed, ernæring og proviantering

Kap. 1 Kulhydrat, protein og fedt 1 g kulhydrat indeholder 17 kJ/4 kcal 1 g protein indeholder 17 kJ/4 kcal 1 g fedt indeholder 38 kJ/9 kcal

Kap. 1 Kulhydrat og protein? Hvor findes kulhydrat? • Sukkerarter findes fx i almindeligt sukker, honning, frugt og mejeriprodukter • Stivelse findes især i brød, gryn, kartofler, ris og pasta • Kostfibre findes især i brød, gryn, grøntsager og frugt Hvor findes protein? • De vigtigste kilder til protein er kød, fisk, æg, mælk, ost og bælgfrugter

Kap. 1 Fedt? Hvor findes fedt? • Mættede fedtsyrer findes især i levnedsmidler af animalsk oprindelse fx kød, fede mælkeprodukter, blandingsprodukter (fx Kærgården) og stegemargarine • Enkeltumættede fedtsyrer findes fx i olivenolie, avocado og nødder • Flerumættede fedtsyrer findes fx i planteolie, plantemargarine (som alle indeholder n-3 fedtsyrer) og fede fisk (fx sild, laks og makrel, der indeholder n-6 fedtsyrer)

Kap. 1 Vitaminer? Hvor findes vitaminer? • A-vitamin findes især i fede fisk (sild, laks og makrel), æg, indmad og gulerødder • B-vitamin findes især i brød, gryn, mejeriprodukter og kød • C-vitamin findes især i grøntsager æg frugt • D-vitamin dannes i huden, når solen skinner på den. I kosten er fede fisk en god kilde • E-vitamin findes især i olier, fede fisk, nødder og havregryn

Kap. 1 Mineraler? Hvor findes mineraler? • Kalcium findes især i mejeriprodukter og grønne grøntsager • Magnesium findes især i brød, gryn, grøntsager og mejeriprodukter • Jern findes især i indmad, kød, torskerogn og grønne grøntsager • Jod findes især i fisk, æg og mejeriprodukter

Kap. 1 De syv kostråd 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7.