Grøn skole. Grøn skole - nationale krav:  Undersøgelse: Undersøg Undersøg naturen omkring skolen. Find ud af hvilke planter og dyr der findes i nærheden.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
[indsæt selv arbejdspladsnavn og dato]
Advertisements

Informationsmøde på Lindebjergskolen
Bekendtgørelse om den afsluttende evaluering i folkeskolen
Læring i bevægelse - hvorfor?
Maritim Miljøstyring HVAD ER MILJØSTYRING (ISO 14001) ?
Bevidst undervisning i billeder
Roskilde Tekniske Skole
Prøver 2014 Dagens motto: Husk nu det er en prøve, ikke en eksamen!
E-Læring Gruppe #3. Definition af E-læring Udgangspunktet med E-læring er, at læringsprocessen bliver individuel og der bliver taget højde for den enkeltes.
Informationsaften for forældre og elever
Tid Til Dansk Tid Til Dansk er et komplet dansksystem for klasse.
Den gode klasse Forældrenes rolle
Grønt flag grøn læreruddannelse
Gjellerupskolen.
Måling af effekt af undervisningsforløb med ’Hvad er økologi?’
Højdevangens Skole Her er godt at lære
Arbejdspladsudvikling
Design – en definition Dyrehaveskolen.
Indledning Verden er blevet mindre – afstanden er ingen hindring
10. ÅrgangNr www.solsikken13.dkwww.solsikken13.dk Foråret er over os og det er tid til et nyhedsbrev fra Solsikken. Vi har opdateret vores.
The Fittest will survive
Trinmålene henvender sig til elevernes kunnen efter 6. klassetrin
Grønt Flag Grøn Læreruddannelse GFGL. 27/08/10 Det Grønne Flag er hejst på Zahle Ved en flaghejsningsceremoni fredag den 27. august overrakte Børne- og.
Bæredygtighed… Og transport.
De store underviser de små ved hjælp af it.
Holluf Pile Skole, 9. c Uge 3 Mandag og fredag: 8.00 – 9.30
Nationale test 2010 Asgård Skole
Et uformelt læringsmiljø
GPS i undervisningen inspiration.
Grønt flag – Grøn skole - Om energi på en skole -.
Undervisning Klasseundervisning Elevernes oplæg Fælles læsning
Skriv titel Synlig læring med it Agerbæk Skole og Starup Skole 2013
P ISA, NATIONALE TESTS OG BESPARELSER – HVAD RAGER DET MIG ??!! Skolebestyrelsens årsberetning for 2010/2011 – og årene, der kommer.
Overgang fra børnehave til skole/fritidshjem Hyltebjerg Skole
Side 1. Deltagerne i undersøgelsen Undersøgelsen af elevtilfredsheden i efteråret 2003 har principielt omfattet alle EUD-elever på såvel grundforløb som.
Lektiehjælp og faglig fordybelse Lektiehjælp og faglig fordybelse frem til næste folketingsvalg: - Skolen skal tilbyde børnene lektiehjælp og faglig fordybelse.
Matematik i 4 klasse.
Økologi.
Sådan kommunikerer vi på Dyvekeskolen
Undervisning Klasseundervisning Elev oplæg Fælles læsning Fig. Beskrivelse (analyse) Opgaveløsning Film og efterfølgende diskussion Gruppearbejde Laboratorium.
Bæredygtig udvikling genbrug, hvorfor?
5/6 klasse Dagbog for lejrskole til Bornholm
Køreplan for studieretningsvalget: Orientering i klasserne Fyraftensmøde for elever og forældre den 20. november Afgivelse af ønske senest 1.december kl.
Valgfagsorientering 21. November 2011
Fra vejledning til biologi c
Hvad er Projekt X:IT? Projekt Børn, Unge & Rygning Kræftens Bekæmpelse.
Skoven Feltbiologi 8.klasse.
Ny Fælles Naturfagsprøve
Oplæg d Ved Peter Kjøngerskov og Rune Carlsen.
Lærings- og praksisfortælling
Ioniserende stråling -
Træning af mundtlighed årgang Fysik/kemi UL Synlig læring med it Agerbæk Skole og Starup Skole 2013.
INNOVATION I FAGENE - KONFERENCER ÅRHUS OG FREDERIKSBERG SEPTEMBER 2014 MEDIEFAG.
Prøver 2011 Obligatorisk for 9. kl.
Naturkvalitetsplan i Århus Amt.
Udeundervisning Egebjerg Skole og Børnehave
Erfaringer fra næsten 2 år med 2.w, NAG
Natur-og Vildtpleje.
Velkommen til alle nye og kendte elever og forældre.
Stress Billedkilde: stress/?lang=da.
Naturfagsprøven BS
Fællesfaglig naturfagsprøve på Øster Farimagsgades Skole
Ordbank på Islandsk og dansk – Dyreliv og natur (sten)
Læringsuge 2017/18 De 17 verdensmål
Naturfag.
Fællesbestyrelsen for Sparkær LBO og Mønsted Skole.
Sæt dit aftryk Undersøgelse
Optagelsesprocedure og optagelseskrav for elever i 10
Organic RDD 5 Det nye økologiske forsknings-, udviklings- og demonstrationssprogram
SKOLE-VIRKSOMHEDSSAMARBEJDE
Præsentationens transcript:

Grøn skole

Grøn skole - nationale krav:  Undersøgelse: Undersøg Undersøg naturen omkring skolen. Find ud af hvilke planter og dyr der findes i nærheden af skolen. Det er vigtigt, at lave så bred en undersøgelse som muligt, da det vil gøre det lettere at udfærdige en korrekt plan for videre undersøgelser.  Besparelse: Gør noget! På baggrund af undersøgelserne skal der udfærdiges en plan for at forbedre forholdene for naturen. Planen skal mindst indeholde 5 forskellige indsatsområder. Det kunne være samme biotop, som der blev arbejdet med. Det kunne være et fælles tema men forskellige biotoper, der blev arbejdet med. og det kunne være forskellige biotoper og temaer.

Nationale krav fortsat:  Den praktiske del: Prøv det! Alle deltagende klasser skal på friluftstur mindst en hel dag. Der er mange forskellige muligheder fx. fisketur, svampetur, fugleobservationer. Det kan både foregå til fods, på cykel, på hesteryg, i kano mv. Det vigtigste er, at eleverne får nogle gode naturoplevelser.  Formidling: Fortæl det til andre! Informér lokalsamfundet om jeres arbejde. Eleverne skal desuden fungere som naturvejledere for forældre, politikere eller andre i det område, der er arbejdet med.

 Emneuge i klasse, hvor eleverne er ude hos deres biotop en hel dag. I arbejdet med Natur vil biologi være i højsædet, men også fysik/kemi, dansk, samfundsfag og geografi være indblandet således at forløbet bliver tværfagligt.  Eleverne er delt op i grupper, og sammen skal de undersøge et givent stykke natur bla. vha. Raunkjær cirklen. Grupperne deles på forhånd op således at grupperne dækker forskellige stykker natur omkring lejrskolen. Fx. Skovareal, mark/eng, strand o.lig  Grupperne skal tage billeder af dyrelivet og indsamle planter fra deres biotop. Desuden skal de også indsamle jord – og evt. vandprøver.  Artbestemmelse og kategorisering sker senere på skolen. Her kan eleverne både bruge bøger og internet til søgning af informationer.

 Plan for at forbedre naturen:  Cases: -  - Biotop ved vej – en problemstilling kunne være:  Hvorfor er der ikke lige så mange dyr og variation af planter her som fx ved engen?  - Biotop ved eng – en problemstilling kunne være:  Hvorfor er lupinen (invasiv art) dominerende på området, hvad sker der med de andre planter?  - Biotop ved sø– en problemstilling kunne være:  Hvorfor er nitrat indholdet højt, og hvordan påvirker det dyrelivet

 Eleverne snakker nu sammen i deres grupper, og finder frem til løsninger på deres problemstillinger:  Biotop ved vej: mindske forureningen og skabe bedre betingelser for dyre – og plantelivet.  Biotop ved eng: Mindske udbredelsen af lupiner i området  Biotop ved sø: Mindske nitratindholdet i søen

 Biotop ved vej: Opfordre til bilfri dage via lokalavisen, skrive et brev til kommunen, hvor de gør opmærksom på problemet, lave cykelkampagner på skolen.  Biotop ved eng: Fællesopgravning af lupiner og beplantning af naturlige planter for det område. Sker gennem opfordring i skoleavisen, via lokalradioen.  Biotop ved sø: Opfordre til fredning eller mindskelse af udvaskning. Lokal tv (TvFyn), landmandsbesøg hos dem som ligger tæt på søen, pjece til landmændene.

 At opfylde kravet til Grøn skole, men også så eleverne gennem arbejdet får en viden om begrebet bæredygtighed, og samtidig opnår en vis handlekompetence i forhold bæredygtighedsbegrebet  - De skulle måske-forhåbentlig-ønskeligt opnå handlekompetence ved elevstyret arbejde med vejledning fra læreren, informationssøgning, formidling gennem forskellige medier,  Desuden er en vigtig faktor også, at trinmålene på de forskellige klassetrin bliver tilgodeset.