Science Team K Slutrapport fra evalueringen Henrik Busch, Jan Sølberg, Finn Horn 3. november 2006.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Hvilken afdeling på Hadsund skole går dit barn i?
Advertisements

Hvem er jeg? Hvor bor jeg? Hvem bestemmer over mig?
Barrierer for solidaritet i velfærdssamfundet
Introduktion til projekt ”Aktivt Liv”
Forandringsteori for Frue i Eget Liv / Indvandrerkvindecenteret 2013
Fremtidens skole….. NATURFAG I FREMTIDEN Skolebestyrelsesmøde Skovvangskolen
Børns udvikling – et fokus på børn og sprog
1 NTS - visionen og knasterne…? Science-kommune-konference Horsens den marts 2010 Peter Norrild
Nordenskov Skoles implementering af
Processuelle netværksmøder – et psykologisk perspektiv på samarbejde i praksis Af Rikke Kann, cand. psych. Speciale ved Institut for Psykologi, Københavns.
Science-kommune Sorø På vej ind i fremtiden… Mikael Scheby
Fra integrerende til inkluderende pædagogisk praksis i skolen
Hvor står vi nu, og hvor er vi på vej hen? Timbuktufonden
Opbygning af kapacitet til det videre arbejde med tobaksforebyggelse blandt socialt udsatte borgere Resultater fra den eksterne evaluering af projekt Røgfrihed.
Et væksthus for børn og voksne
Advisory board-møde, MDI, den 17. april 2013, Mathilde Hjerrild Carlsen, Holger Højlund Oplevelser fra felten.
Skal vi sammen gøre Hillerød til en skoleglad kommune?
Qualifying In-service Education of Science Teachers Silkeborg
Workshop 1 Styrket forældresamarbejde og elevinddragelse.
PR Kampagne for folkeskolen
Skolereform august 2014………………
VERDENS BEDSTE NYHEDER HVAD SIGER DE LAVT HÆNGENDE FRUGTER? Interview med en forældre fra min datters Vesterbro-vuggestue.
Bedste praksis i vandplanarbejdet Irene Wiborg Projektchef Det siger EU – Guideline nr. 8 om involvering.
Kontaktforældre - et vigtigt led mellem skole og forældre Kontaktforældrene er et vigtigt led mellem skole og forældre. Kontaktforældrene repræsenterer.
NTS-centeret Nationalt center for undervisning i natur, teknik og sundhed - Fordi interessen for og kvaliteten af undervisningen i natur, teknik og sundhed.
Hvem sagde udsatte? Den 8. februar 2012
1 Naturfagene i skolen? UVM’s road show febr.-marts 2009 Peter Norrild.
En ambition for skolerne i Hillerød SB formændene i Hillerød Materiale fra mødet
Præsentation af resultaterne fra erfaringsopsamlingen om ny klassedannelse LIM den 5. januar 2012.
Inspiration til reformarbejdet
- Hvad kan I forvente som forældre?
Bedre udbytte af it i skolen Noter fra kommunale repræsentanters selvevaluering.
Udvikling af skole/hjemsamarbejdet på Højmeskolen
Konstruktiv dialog kan forebygge smerter i muskler og led
Midtvejsseminar den november Disposition  Kort om undersøgelsen  Psykisk sårbare og rygestop  Rygestoprådgiveren  Rygestopkurset som.
Boligsocialt arbejde hos Boligkontoret Danmarks medlemmer Et kig på de største udfordringer Katja Lindblad, udviklingschef
Til etablering af science klubber Materialet kan give: Inspiration til opstart af science klub Indblik i andres erfaringer Bud på, hvilke overvejelser.
Velkommen til Kick-off for projekt Science-kommuner Vejle Mødets formål: Etablere fælles opfattelse af mål, opgavedeling og arbejdsform.
Lærerprofessionen.
VANDRELAUG FOR SMÅ MENNESKER. PROJEKTETS RAMMER OG FORMÅL.
Fra kontrol til sparring Jesper Hansen Jammerbugt Kommune.
Konference om efteruddannelse og kompetenceudvikling
Fritidspas på det kommunale budget Merete Scheelsbeck Formand for Fritids- og Kulturudvalget Høje-Taastrup Kommune (HTK)
Forandringsteori for Lektiehjælpscafeer under Red Barnet Ungdom
Skoleledelse og skoleudvikling i dag
Ny driftsstrategi for offentlige veje og parker i Københavns Kommune
Højskolernes Internationale og Europæiske arbejde Resultater fra undersøgelse forår 2006 På baggrund af besvarelser fra 74 ud af 79 højskoler.
Simonsen & Illeris Rådgivende Pædagoger
LÆRERE ELEVER FORÆLDRE __________________ EKSEMPLER PÅ TILTAG En ledelse med fokus på naturfag - positiv naturfaglig kultur.
Velkommen til andet møde i Sparringsgruppen for Science-kommuner København Status for projekt Science-kommuner 2.Sådan gør vi i min.
Fælles møde med Børne- og Ungeudvalget og strategiudvalget 18. august 2008.
Ungdomsuddannelse til alle Konference d. 18. april 2007 Per B. Christensen, Børne- og Kulturdirektør, Næstved Kommune og formand for Børne- og Kulturchefforeningen.
95%- målsætningen og kommunerne Konference for vejlederne på erhvervsskolerne d. 8. maj i Odense v/ Per B. Christensen, Børne- og Kulturdirektør i Næstved.
Collaborative Practice Research Lars Mathiassen eCommerce Institute, Georgia State University.
Drømmeskolen i fremtiden fra et lederperspektiv 10. Juni 2015 Thomas Smidt, skoleleder.
At være søskende… At være søskende i en familie med et anderledes, sygt eller handicappet barn. At være søskende til et barn med AD/HD.
Projekt ”Unge med psykiske vanskeligheder – overgang fra barn til voksen” Vingsted den 18.marts 2015.
Opsamling på cafeseminaret i går Hvad siger I selv om god velfærdsledelse - i praksis?
Strategi for inklusion x. Hvorfor en inklusionsstrategi? For at: Binde inklusionsarbejdet sammen på tværs af dagtilbud, skole, fritidstilbud og det specialiserede.
1 Temamøde om Social Ulighed i Sundhed Erfaringer med at sætte social ulighed i sundhed (SUS) på dagsordenen i Københavns Kommune Disposition: - Begreber.
Korsager Skole 3. februar Præsentation og referat fra Kontakt- og trivselsforældre ekstra møde.
17. – 25. august Kl : Velkomst Kl – 17.00: Orientering og dialog om aktuelle forhold og politiske indsatser v/ Dorte Andreas og Claus.
Implementering af ny software i Kolding. Lidt om mig  Fokusområder i nuværende job som digital læringskonsulent:  Strategi: Digital strategi for skoleområdet.
Psykisk arbejdsmiljø med fokus på teamsamarbejdet Temadag for AMR – Gladsaxe Lærerforening.
Godkendt af bestyrelsen den 5. november 2015 Barnets perspektiv EGMONT FONDENS STRATEGI FOR BØRNE- OG UNGEINDDRAGELSE.
Aktiviteter OutputResultater kt. sigt Effekt ml. sig t Virkning lg. sigt Lokalt samarbejde med private og offentlige arbejdspladser om IKV Ledige, a-kasser.
Handleplaner for Mad og måltider
Science-kommuner Finansiering: Undervisningsministeriets pulje
Når alle er forskellige er ingen anderledes
Lær med Familien - et projekt om forældreinvolvering i folkeskolen
Præsentationens transcript:

Science Team K Slutrapport fra evalueringen Henrik Busch, Jan Sølberg, Finn Horn 3. november 2006

Evalueringsopgaven Delopgave 1 at bidrage til en løbende kvalitetsudvikling af Science Team K, Delopgave 2 at sikre en fremadrettet erfaringsopsamling, som kan anvendes i fremtidige lignende lokalt forankrede naturfaglige udviklingsprojekter. Projektperiode:

Evalueringsdesign To-strenget evaluering 8 delundersøgelser 1.Rekruttering 2.STK-ROSE Naturfagslærere Projektledere 5.Gymnasielærere 6.Skoleledere 7.Tre case studier 8.Dokumenter 3 perspektiver Projektelementer Projektaktører Lokale naturfaglige kulturer

Succeshistorier Projektorganisation Fokus Netværk Udstyr Faglig opdatering af lærere Interesse Ildsjæle Projektkultur Opmærksomhedspunkter ”Natur/teknik” Tid, overskud og ressourcer Det politiske led og erhvervslivet Skrøbelighed Forstærkede skævheder Helhedstænkning

Succes: Organisation Grundig planlægning Organisering af projektledelse Kompetente projektledere Netværksstruktur Anerkendelse af lokale aktører

Succes: Fokus Mange aktører Skoleledere Naturfags(lærere) Elever Politikere, forvaltning Forældre Offentlighed Redskaber Kerneaktiviteter (initiativpulje) Lundbeckfondens og projektledelsens initiativ Branding, mediedækning & lokalforankring ! Skrøbelighed Efter at jeg var med på…, har skolelederen bakket mig suverænt op. Jeg tror det pludselig gik op for ham, at sciencelærernes succes var skolens succes og dermed også hans. Det er helt fantastisk rart, det giver også mere lyst, energi og engagement, at føle at ens arbejde blir´værdsat, når man gør en stor indsats.

Succes: Netværk Omfattende netværk Formelle og uformelle netværk Fagligt baserede samarbejder Langtidsholdbar effekt !Skrøbelighed Meget er allerede ved at dø ud, hvis man ikke ledelsesmæssigt holder fast i det. … Det er som en snegl, der lige har haft hovedet ude og nu er ved at trække det ind igen, hvis vi ikke holder fast i det. (Skoleleder under interview).

Succes: Udstyr Redskaber Initiativpuljen Konsekvenser Det netværksskabende Det interesseskabende Den faglige opdatering ! Det teknologiske fix !Bred eller small anvendelse?

Opmærksomhed: natur/teknik Bevidst fravalg af natur/teknik Ingen målrettet indsats for overgangsproblemer Ringe grad af flerfagligt samarbejde Fraværende helhedstænkning Jeg synes, det er et genialt træk at fokusere så meget på naturfagene. Men det er jo en skam at man ikke i en eller anden form inddrager lærere på klassetrin 1-7 kl. Det havde efter min mening betydet meget at børnene er sporet ind på det videnskabelige i god tid. Det er især interessen der skal styrkes fra start af. Jeg er selv meget aktiv i det naturfaglige, men er lidt skuffet over ikke at være inddraget i kurser osv. (Natur/teknik-lærer).

Opmærksomhed: Skrøbelighed Langtidsholdbarheden hviler på et skrøbeligt fundament Netværker Ildsjæle Fokus

Anbefalinger - Kalundborg Ny Kalundborg kommune Der udarbejdes en kommunal handlingsplan: Fuldtidsansat naturfagskonsulent Forpligtende samarbejde med erhvervsliv Økonomisk grundlag for efteruddannelse Årlige forløbsundersøgelser Initiativpulje Skolelederne Skabe rammer for skolens ildsjæle Opbygge samarbejdskulturer Videreføre STK-resultater til natur/teknik Inddrage skolebestyrelser

Anbefalinger – ny projekter Stærkt kommunalt engagement En stærk projektledelse Medtænkning af alle naturfagene Velstruktureret ressourcenetværk Et langsigtet udviklingsperspektiv

Succes: Ildsjæle Mange! Drivkræfter på den enkelte skole Personligt og fagligt løft ! Skrøbelighed - udbrænding

Succes: Interesse Fokus blandt elever Øget engagement Målbar effekt blandt pigerne Uafklaret betydning for rekruttering

Opmærksomhed: Det politiske led og erhvervslivet Noget-for-noget modellen blev kun implementeret på skoleplan

Opmærksomhed: Tid, mentalt overskud, ressourcer Noget-for-noget modellen Manglende fleksibilitet i lærernes arbejde Mange dagsordener i lærernes dagligdag Jeg synes, det er et genialt træk at fokusere så meget på naturfagene. Men det er jo en skam at man ikke i en eller anden form inddrager lærere på klassetrin 1-7 kl. Det havde efter min mening betydet meget at børnene er sporet ind på det videnskabelige i god tid. Det er især interessen der skal styrkes fra start af. Jeg er selv meget aktiv i det naturfaglige, men er lidt skuffet over ikke at være inddraget i kurser osv. (Natur/teknik- lærer).