Modernisering af P-fondsreglerne

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Offentligt budgetsamråd
Advertisements

Nye danske regler om rekonstruktion (”gjeldsforhandling”)
Skolebestyrelsesvalg 2012
Dialogmøde på skoleområdet – Planche 1 Tidsfrister  Første kvalitetsrapport omfatter skoleåret  Inden den 15. oktober 2007 skal Byrådet drøfte.
Velkommen til borgermødet i
Økonomi – Moms- og afskrivningsregler
direktør for Ældre- og Handicapforvaltningen, Aalborg kommune
Indsæt nyt billede: Format: B 254 x 190,5 mm Efter indsættelse, højreklik på billedet og placér det bagerst. Delete det gamle foto Regelforenkling på planlovens.
Udnyttelse af miljøgodkendelser
Planstrategi, lokal Agenda 21 og Kommuneplan. Forventet tidsplan •Planstrategi ikke som forslag •Kun temarevidering af kommuneplanen Obligatorisk min.
Finansiering af behandlingen Møde den 21. juni 2006.
Indsæt nyt billede: Format: B 254 x 190,5 mm Efter indsættelse, højreklik på billedet og placér det bagerst. Delete det gamle foto Muligheder for samfinansiering.
Lovkrav Bekendtgørelse nr. 100 af 9. februar 2011, Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om husdyrbrug og dyrehold for mere end 3 dyreenheder, husdyrgødning,
Regionale Kontaktfora på handicapområdet Møde med repræsentanter fra DH Stig Langvad, formand, DH.
Konsulent Niels Philip Jensen
Nyt fra Erhvervs- og Byggestyrelsen
Parkeringsrestriktioner i Aalborg Kommune
Generalforsamlingen 30. juni 2013
Lovgivningsprocessen
Hvad er en indsatsplan? En indsatsplan er en handleplan for grundvandsbeskyttelse Det er Vandforsyningsloven samt en tilhørende bekendtgørelse der beskriver,
Medfinansieringsprojekter: Hvem skal involveres?
Vedtaget af Byrådet den 7. oktober 2013
Kommunale Parkeringsfonde
Standardregulativer Dialogmøde 18. september 2007 velkommen til Miljøstyrelsen.
Juridiske udfordringer
1ATV-møde – Jord i råstofgrave. 2  ” Tilførsel af såvel forurenet som uforurenet jord til råstofgrave og tidligere råstofgrave er forbudt i  henhold.
Punkt 4. Revision af OIO-kataloget Møde I OIO-komiteen den 21. februar 2008 Søren Klostergaard Pedersen It-arkitekturkontoret.
OPP-projektet – Vildbjerg Skole. Opstart af udbudsproceduren Offentliggørelse af en udbudsbekendtgørelse i EF-tidende med opfordring til at deltage i.
Opstartsmøde – implementering af infrastrukturdirektivet
Gebyrer Høringsmøde - organisering 10. november 2008 velkommen til Miljøstyrelsen.
TUR’s gaffeltruckkonference 2010 Indlæg fra Arbejdstilsynet
Indsæt nyt billede: Format: B 254 x 190,5 mm Efter indsættelse, højreklik på billedet og placér det bagerst. Delete det gamle foto Status på vandplaner.
REACH-Implementeringsprojektet Status for implementeringen af REACH i Danmark Torben Nørlem, Miljøstyrelsen Kemikalier.
Parkeringsplan under revision
Temaplan for vindmølleplanlægning i Norddjurs Kommune Workshop om vindmøller den 3. juni 2010.
Stat Amt/ region Kom- mune Nuværende arbejdsdeling Stats- model Regioner med smal opgaveportefølje Bred kom- munemodel Uændrede.
Oplæg fra Randers Kommune ved Lars Peter Salhøj
National handicapkonference, Nyborg Strand maj 2010 Peter Sørensen Glostrup Kommunalbestyrelse. Socialdemokraterne. Medlem af Socialudvalget. Medlem.
Informationsmøde Velkomst 2.Orientering om økonomi på baggrund af de valgte modeller for indbetaling. 3.Spørgsmål + svar 4.Pause 5.Orientering.
Vis hjælpelinjer som er en hjælp ved placering af billeder 1.Højre klik på den aktuelle side og vælg ’gitter og hjælpelinjer’ 2. Sæt kryds ved ’Vis’ tegnehjælpelinjer.
Kontanthjælpsreformen - jobparate kontanthjælpsmodtagere Oplæg den 5. december.
Århus Kommune Socialforvaltningen Møde i Socialudvalget 11. november 2010 Tilsyn.
Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om offentliggørelse af bygningsreglement 2010 (BEK 1314 af ) Formål: - Gennemføre regelforenklinger.
Indsæt nyt billede: Format: B 254 x 190,5 mm Efter indsættelse, højreklik på billedet og placér det bagerst. Delete det gamle foto Anvendelse af spildevandsslam.
13. december 2006, side 1 Bygningsinspektørmøde i Lejre 3. marts 2010 Gennemgang af Naturklagenævnsafgørelser 1.Håndhævelse af en privatretlig.
Planlovsdage Kim Brodersen Planlovsdag 2012.
Kvalitetsstyringsordning for sagsbehandling på natur- og miljøområdet Maj 2010.
23. september 2016 Side 1 Midlertidige opholdssteder til flygtninge og asylansøgere.
Samletanke.. Samletanke DS 432 Afløbsinstallationer med samletank   Samletanke må kun tilsluttes afløb, der ikke kan bortledes tilfredsstillende på.
Nye rettigheder på stofmisbrugsområdet Årsmøde om Stofmisbrugsdatabasen Odense 4. december 2015 Dennis Pihl Thomsen Sundheds- og Ældreministeriet.
DABYFO kredsmøde i Odsherred 2. september 2015 Dispensation fra kravet til parkering i henhold til byggeloven Jens Bendix, Slagelse Kommune.
Byggeloven og sektorlovene Kan Triturus cristatus stoppe en byggetilladelse?
Opholds-, handle- og refusionskommuneforpligtigelser på STU-området
Jupiter temadag den 30. maj 2007
14. MARTS 2016 YARAs etablering Kommunens Myndighedsrolle.
Midlertidige opholdssteder til flygtninge
Ny husdyrregulering 2017 Konsekvenser for grundvandsbeskyttelsen
Registrering af oplysninger i hovedtræk
Brotorvet - Muligheder
Optakt til samarbejdet om sundhedsaftaler og praksisplan 2014
Minivådområder En frivillig kollektiv indsats Landbrugsseminar 2018
Orientering omkring Budget
Tidsplan for det administrative arbejde med rammeaftalen
Delegationsmøde Fagforbundet Rogaland Kristian Gaardsøe
Tilslutningspligt via lokalplan eller projektforslag
Strandbeskyttelse og klitfredning
Bestyrelsesmøde 22. juni 2018 Peter Fugmann.
Få mere at vide - LYT - SPØRG
Adresseprogrammet - styregruppemøde
Lovgivningsarbejdet i Folketinget
Præsentationens transcript:

Modernisering af P-fondsreglerne Indlæg v/ Mogens Peter Sundbøll Vejle Kommune Formand for Dansk Bygningsinspektørforening

Modernisering af P-fondsreglerne Udkast til nyt cirkulære om kommunale P-fonde – høring juni 2003. Moderniseringer Opblødninger P-anlæg Privat medfinansiering

Modernisering af P-fondsreglerne Bidrag skal anvendes til nye P-pladser Anlagt senest ved udgangen af 7. År Hensigtsmæssig placering På terræn eller i P-anlæg Zoneinddeling

Modernisering af P-fondsreglerne Bidraget: Gennemsnitlig grundværdi pr. m² i zonen + Anlæg af P-plads på terræn eller + Anlæg af P-plads i P-anlæg Ingen nedsættelse af bidraget til det halve

Modernisering af P-fondsreglerne Indbetalte bidrag til P-fonden kan anvendes i samfinansiering med private investorer: Aftaler med private Deltagelse i aktieselskab – Lov nr. 384 – Lov om kommuners og amtskommuners samarbejde med aktieselskaber m.v.

Modernisering af P-fondsreglerne Nærhedskravet Eks.: Forudsætter anlæg af P-pladser så tæt på en bidragydende ejendom som muligt Forslag: Byerne/kommunerne opdeles i zoner. P-pladserne skal anlægges i inden for den zone hvori den bidragydende ejendom er beliggende. Dette bør give kommunerne større fleksibilitet ved etablering af parkeringsanlæg.

Modernisering af P-fondsreglerne Tidsfrist for anvendelse af parkeringsbidrag Eks.: Indbetalte beløb til P-fonden anvendes til etablering af nye P-pladser inden 5 år fra indbetalingstidspunktet Der skal indbetales for lige så mange P-pladser som der er indbetalt for. Forslag Fristen for anvendelse af det indbetalte bidrag forlænges til 7 år Der måles i anvendte bidrag, - ikke i antal etablerede P-pladser Tidsfrist for anvendelse af parkeringsbidrag. Forslag Fristen for at etablere parkeringspladserne forlænges til udgangen af det 7. År efter at bidraget er indbetalt Endvidere foreslås det, at betingelsen er opfyldt, hvis de indbetalte bidrag er anvendt til anlæg af parkeringspladserinden tidsfristens udløb – selv om der ikke fuldt ud er etableret det antal kommunen har meddelt fritagelse for at etablere på egen grund Der måles i anvendte bidrag – ikke i antal etablerede parkeringspladser.

Modernisering af P-fondsreglerne Parkeringsbidragets størrelse Eks.: Ved udregning af bidraget skelnes mellem – er den anlagte P-plads privat eller offentlig tilgængelig. Etableres P-pladserne som offentlig tilgængelige, reduceres bidraget med 50% Forslag Der skelnes ikke mellem privat (reserveret) eller offentlig tilgængelig P-plads Der kræves fuldt bidrag i begge tilfælde Parkeringsbidragets størrelse. Eks.: Ved udregningen af bidraget skelnes mellem, - er den den anlagte P-plads privat eller offentlig tilgængelig. Når kommunen etablerer P-pladserne, vil de almindeligvis blive offentligt tilgængelige, og derfor vil bidraget blive reduceret med 50%. D.v.s., kommunen skal betale 50% af udgiften når P-pladsen anlægges. Forslag Der skelnes ikke til om en P-plads er privat (reserveret) eller offentlig tilgængelig. Det foreslås, at der i begge tilfælde skal kunne kræves fuldt bidrag. - Med det sigte, at parkeringsfondsordningen kan hvile i sig selv. Dispensation fra kravet om at etablere parkeringspladser på egen grund mod at indbetale bidrag til en parkeringsfond betyder,at ejeren kan realisere et projekt som han ellers ikke havde. Ejeren kan udnytte grunden mere intensivt. Disse fordele – fritagelsen og den intensive udnyttelse - for ejeren opstår, hvad enten en kommune etablerer private parkeringspladser eller offentligt tilgængelige. Til bidragets størrelse bemærkes, at hvad enten kommunen anlægger parkeringspladserne som offentlige eller private, så bliver de anlagt for at erstatte de P-pladser som ejeren blev fritaget for at etablere på egen grund og ejeren har ovennævnte fordele. Man finder derfor ikke det er rimeligt at opretholde den gældende regel om at bidraget nedsættes til halvdelen.

Modernisering af P-fondsreglerne Finansiering – Offentligt/Privat samspil Eks.: Kun kommunen kan anlægge P-pladser for parkeringsbidragene Forslag Mulighed for offentligt/ privat samspil Forslaget -§ 8 Aflale med privat om, at den private etablerer på terræn eller i et anlæg. Etablere samarbejde via aktieselskab Indskud kan f.eks være et grundareal.

Modernisering af P-fondsreglerne Afgift for benyttelse af P-plads eller -anlæg Udkastet foreslår, at når der kun er anvendt bidrag fra P-fonden til finansiering af P-pladsen/anlægget, må eventuel afgift kun opkræves til dækning af driften/tilsynet med bilerne.

Modernisering af P-fondsreglerne Udløsning af parkeringskravet Parkeringsbidraget forfalder til betaling samtidig med at kommunalbestyrelsen kan meddele den tilladelse eller dispensation (oftest byggetilladelsen), hvori fritagelse for at anlægge parkeringspladser på egen grund er indeholdt.

Modernisering af P-fondsreglerne Hvor langt er behandlingen? Før nyt cirkulære kan udarbejdes, skal der ske lovændringer i byggeloven, planloven m.v. De nødvendige ændringer er fremsat i lovforslag 106 som har været 1. behandlet i Folketinget Forslaget forventes vedtaget før ferien, hvorefter cirkulære kan udarbejdes Lovforslag nr. 106 Lovforslaget/udkastet er forslag til lov om ændring af Byggeloven, Planloven og lov om statsbyggevirksomhed. Lovforslaget vedrører bl.a. en bemyndigelse til at fastsætte bestemmelser om offentlig/privat samspil om kommunale parkeringsfonde. Udstedelsen af et nyt cirkulære eller en bekendtgørelse om kommunale parkeringsfonde, er derfor sat i bero indtil Folketinget har behandlet forslaget.