24. januar 2008 - CFU OK 08 Delforlig - staten Attraktive arbejdspladser Fokus på samarbejde, kompetenceudvikling og arbejdsmiljø.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Løn •Generelle lønstigninger i 2013: 0,70 % •Generelle lønstigninger i 2014: 1,21 % •Forbedringer af overenskomsterne pr. 1. januar 2014: 0,25 % •Reguleringsordningen.
Advertisements

1 Offentligt Ansattes Organisationer. 2 Ramme, reguleringsordning og periodelængde •En to-årig OK-periode •Udmøntning på 0,0 pct. i 2013 og 1,10 pct.
SOCIAL KAPITAL - EN FÆLLES SAG
Sæt stress på dagsordenen i SU - og i hverdagens arbejdsliv
9. Laboratoriedag - eftermiddag. Fortsat udvikling ”At holde Gejsten Oppe”
Slå dog SU og SIU sammen 17. september 2009
TRIOENS OPGAVER.
1MIO / feb. 06 Hvorfor MIO? Mange institutioner står over for nye udfordringer:  Ændrede betingelser i styring og markedsvilkår  Øgede krav til ledelse.
Udvikling og implementering af en kommunal model for
Arbejdsmiljø og beredskab.
Hygiejne som strategisk indsats
Sundhed på arbejdspladsen
Hvordan bliver en boligsocial helhedsplan til ?
Mulernes Legatskole Trivselspolitik – attraktive arbejdspladser
Aftale om trivsel og psykisk arbejdsmiljø (Tillægsaftale til SU-aftalen) Baggrund for aftalen: Arbejdsmiljøloven gav mulighed for, at overenskomstparter.
Arbejdsmiljørepræsentanten og arbejdstidsaftaler 10. Januar 2011 Svendborg.
FORSIDE FARVESKIFT Skift farve i supergrafikken ved at gå til Designfanen i topmenuen og vælg anden farve. TR-OMRÅDEMØDE 18. MARTS 2013 OK 13 REGIONAL.
Peter Hasle Hvordan kan man internt arbejde med at udvikle arbejdsmiljøledelsessystemet og overkomme begrænsningerne.
HR afdelingens bidrag til arbejdsmiljøarbejdet og visa versa ….. og hvilken betydning har det at topledelsen er engageret Annette Gaard.
Støtte til udviklingsprojekter på statens arbejdspladser.
Perspektiver på voksen- og efteruddannelsesområdet
Workshop om trivselsmålinger SSID – årskonference Rita Jensen Personalestyrelse 29. April 2009.
Afdelingsledelsen Vision og værdigrundlag i Planlægningsområde Syd.
Den statslige tillidsrepræsentantaftale Temamøde den 18/ om tillidsrepræsentanters arbejdsvilkår på KU professor, dr. jur. Jens Kristiansen.
Det Sociale Kapitel
Sygefravær som indsats i Region Hovedstaden Kan ledelse kurere sygdom…?
Arbejdsmiljøledelse – hvad er det? Oktober Formål Arbejde målrettet og systematisk på at sikre medarbejdernes sundhed, trivsel og arbejdsglæde.
Velkommen til inspirationsdag Kompetencestrategi – hvordan?
DB SYD Kvalitetsreformen – hvad kommer den os ved? v. Afdelingschef, Lars Holte, KL.
Syg, stresset eller bare pjæk? Danske Risikorådgiveres konference den 23. april 2009 Afdelingschef Mikala Kreiser, KL.
Konference om efteruddannelse og kompetenceudvikling
xx RESULTATET OK15. RESULTATET  Lønstigninger, så reallønnen forventes sikret  Signal om at tidsregistreringen skal fungere  Partsprojekt på erhvervsgymnasierne.
Forlig med RLTN Den 20. februar 2015 OK-15. OK-15 Forlig - med RLTN / 20. februar Sikring af reallønnen De samlede generelle lønstigninger i overenskomst-
RLTN. OK15 Alle aftaler er 3-årige Der er indgået generelt forlig på RLTN- området den 20. februar 2015 Der er indgået aftale om Den regionale kompetencefond.
Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Velkommen til Temamøde i SCKK den 8. oktober 2008 Kompetencestrategi - hvordan?
OK 15 CFU og Finansministeriet Det generelle forlig
Håndtering af Sygefravær
Implementering af Campus/e-læring i Videnskabsministeriets koncern
Odense Kommune 2007 v. Jørgen Clausen, Stadsdirektør
MTU 2013 | Medarbejdertilfredshedsundersøgelse Rungsted Gymnasium Præsentation Svarprocent: 82% (80 besvarelser ud af 98 mulige)
Århus Universitetshospital Århus Sygehus Centernavn Afdeling Kompetenceudvikling Århus Sygehus.
De Bedste Arbejdspladser Personalepolitisk Messe 2010 Direktør Lars Mathiesen.
Introduktion til KVIK Modellen Tovholderens rolle og opgaver
Formål med at deltage i netværket Sparring og kompetenceudvikling af tovholderen i forhold til at gennemføre en selvevalueringsproces optimalt Støtte og.
TRIVSELOP Handicap, 1. november 2010.
0 Tillid, samarbejde og effektive statslige arbejdspladser Oplæg den 7. marts 2014 Barbara Bertelsen Vicedirektør.
Dias om Følgende dias giver et overblik over, hvad hæftet indeholder og kan bruges til. Der findes også en række dias, der beskriver, hvad.
Aftale om psykisk arbejdsmiljø FTF’s arbejdsmiljøseminar Den 26. september 2007 Mette Bergmann - viceformand Lisbet Lund – faglig sekretær.
MTU og APV 2015 Sct. Knuds Gymnasium. Generelt om undersøgelsen Data er indsamlet i perioden marts 2015 Der er tale om anonyme besvarelser Resultatet.
Fagligt Fælles Forbund Uddannelseskonference for Grønne Uddannelser 7 december 2009.
OK-08 Highlights Det statslige område. Lønnen Trin 4 nyt starttrin og 2årigt (+ ca kr./måned det første år) Forhøjelse af skalaen med mest på sluttrin.
Arbejdsmiljøforskningens bidrag til indsatsen for trivsel og sundhed Seniorforsker Vilhelm Borg Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø.
TR/AMR møde 3. november 2016 MED evaluering Arbejdsmiljø.
Sygefravær eller arbejdsglæde APV – kørekort til et godt arbejdsmiljø.
Psykisk arbejdsmiljø – en styrket indsats
Temamøde om vold og trusler den 1. februar 2017
Overenskomst-forhandlinger 2018
Offentligt Ansattes Organisationer
MTU 2012 | Medarbejdertilfredshedsundersøgelse
Medlemsmøde for statsansatte
Mere MOST - mindre fravær
Præsentation af Socialstyrelsens Praksiskonsulent-korps
Centralforeningen for Stampersonel
OK18 Det statslige forlig
OK18 Det kommunale og regionale forlig
X OK15 resultatet.
Godt du kom - et Fælles Ansvar Udviklingsindsatser
APV – Arbejdspladsvurdering 2019 (Tillæg til MTU-rapporten)
Velfærdsteknologisk netværksmøde
APV - Arbejdspladsvurdering
Præsentationens transcript:

24. januar CFU OK 08 Delforlig - staten Attraktive arbejdspladser Fokus på samarbejde, kompetenceudvikling og arbejdsmiljø

24. januar CFU Kompetenceudvikling Der etableres en ny fond – Fonden til udvikling af statens arbejdspladser. Der afsættes i perioden 81,7 mio. kr. til fonden Kompetencefonden videreføres med 134 mio. kr. i perioden Det iværksættes en særlig indsats rettet mod kortuddannede Styrket indsats for jobbytteordninger

24. januar CFU 3-partsmidlerne I alt 194 mio. kr. inden for statens område til styrkelse af kompetenceudviklingen. 97 mio. kr. fordeles direkte til de enkelte ministerområder, hvor der skal være enighed om anvendelsen mellem arbejdsgiver og de faglige organisationer. 97 mio. kr. fordeles efter drøftelser mellem centralorganisationerne og Finansministeriet

24. januar CFU Samarbejdsaftalen SU skal evaluere sit arbejde jævnligt Den europæiske aftale om vold og chikane implementeres – omfatter også 3. person Implementering af dele af 3-partsaftalerne: Evaluering af medarbejdersamtaler Målinger og forbedring af medarbejdernes trivsel og sundhed. Målinger foretages mindst hvert 3. år Systematisk opfølgning på arbejdspladsvurdering (APV) Inddragelse af medarbejdere i indsatsen i forhold til medarbejdertilfredshed og sygefravær mm.

24. januar CFU Arbejdsmiljø Parterne er enige om, at der skal være øget fokus på det fysiske og psykiske arbejdsmiljø Kurser i trivsel på arbejdspladsen herunder sygefravær, stress og sundhed Vejledning om opfølgning på arbejdspladsvurdering (APV), psykisk arbejdsmiljø og trivsel til støtte for arbejdspladsernes arbejde for et godt arbejdsmiljø Inspirationsmateriale til at understøtte balancen mellem arbejds- og privatliv