Almen sTudieforberedelse - AT

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
AT opgave 2014 Mad og Mennesker
Advertisements

Orientering om AT-eksamen Fredag d. 16/1 i 2. og 3. lektion.
AT og faget Engelsk På de følgende dias får du nogle gode tips til, hvordan faget engelsk mest hensigtsmæssigt indgår i AT-eksamen.
Hvad skaber det hele menneske? (Fælles mindmap på tavlen)
Metode i AT Religion.
Det Internationale Område Studieområde 3/
htx-hverdagen set med videnskabernes briller
Skriftlige opgave kom IT
Almen studieforberedelse
DANSK-HISTORIE-OPGAVE
3/1 – 15/1: Synopsis og AT-eksamen
AT-EKSAMENSOPGAVEN 2013 februar 2013 / MG & RO. Tidsplan UgeMandagTirsdagOnsdagTorsdagFredag 5AT-opgaven udleveres IntrolektionVejledning om valg af emne.
Humanistisk fagsprog Humanistiske fag – dansk, engelsk, tysk, historie mfl. Udgangspunk i ”tekster” Forståelse og fortolkning er overordnet karakteristisk.
Almen studieforberedelse
HISTORIE Den mundtlige prøve
Almen Studieforberedelse på RG efterår Almen Studieforberedelse Oplæg til AT-forløb med emnet: Sandt-Falsk.
Retorik og eksamen - den mundtlige eksamen i samfundsfag
DEN 3-delte prøve: Den skriftlige synopsis Den mundtlige fremlæggelse
AT Opgaven  Du skal ud fra de overordnede problemstillinger for emnet Videnskabelige gennembrud og teknologiske landvindinger udforme.
Videnskabsteori og faglige metoder
Skriftlighed i undervisningen INTERNATIONAL ØKONOMI
Almen sTudieforberedelse AT
ALMEN STUDIEFORBEREDELSE AT Hvad er det nu AT er? AT er et samarbejde mellem fag inden for og på tværs af gymnasiets tre faglige hovedområder:
Faglige metoder I fagene international økonomi, samtidshistorie og engelsk Kilde: hhx-håndbogen til studieområdet (Systime)
Konference om Almen Studieforberedelse
Regionalmøder i dansk – sept Indhold:
Faglige mål for AT – forskellige metoder til komplekse problemer
Synopsis VIP3/2012.
Temadage i kulturområdet Studieområdet del 1: 3 områder: Det samfundsøkonomisk/samfundsfaglige - område Det erhvervsøkonomiske område Sprog- og kulturområdet.
AT9 - 2g April-maj 2007 Formalia 16 moduler 4 timers elevtid Der arbejdes individuelt, i par eller i grupper (max 4 medlemmer) Individuel fremlæggelse.
AT eksamen 2014 Hvordan kan opgaven løses med de humanistiske fag? HS
Musiksociologi MM Opsamling på teori/metode i projektuge. Tilbagemelding på opgaver. Præsentation af emne til afsluttende opgave. Planlægning.
Almen studieforberedelse Konferencer sept. 2008
Katastrofen – årsager og konsekvenser
Formalia ved opgaveskrivning
Videnskabsteori - for begyndere 3g AT 2014
Skriftlighed i biologi
Synopsis VIP13 HH3.
Eksamen psykologi synopsis synopsiseksamen 2013.
Almen Studieforberedelse Orientering tirsdag den 29. januar 2013.
Videnskabsteori og metode
Fællesfagligt emne: Fra Osmannerriget til det moderne Tyrkiet
Videnskabsteori & metode
SO1.6 (Det kulturelle område, del 2): SPROG OG KOMMUNIKATION
Almen Studieforberedelse Orientering mandag den 31. januar 2011.
Intern mundtlig prøve Skriveperiode (synopsis) Vejledning Område, opgave, fag Dansk, engelsk, fransk/tysk/spansk Sprog, kommunikation & kultur Samfundsfag,
KNÆK KODEN Selvvalgt problemstilling. Tidsplan TidspunktAktivitet 25. maj (5.-8. lektion) Kursus i synopsis, knæk koden, samt vejledning efter træffetider.
Præsentation af opgaven Tysk fortsætter A stx Konference om ny digital skriftlig prøve med adgang til internettet Fredericia den Mette Hermann.
Teori og metode i AT?. AT – læreplan – faglige mål De faglige mål med almen studieforberedelse er, at eleverne skal kunne: – tilegne sig viden om en sag.
Det afsluttende AT-projekt udarbejdes i 2 fag. Der vælges blandt alle fag eleven har eller har haft. Faget indgår på det højeste niveau. Man kan ikke kombinere.
Synopsen skal indeholde titel på emnet og angivelse af fagkombination problemformulering præsentation af de underspørgsmål, der er arbejdet med diskussion.
Almen Studieforberedelse Orientering tirsdag den 27. januar 2015.
Studieretningsprojekt. SRP Skrives i ét af de studieretningsfag, eleven har på A-niveau, samt et fag på mindst B-niveau Lærerne udleverer en opgaveformulering.
Kursus: At tænke hovedområderne sammen. Modul: Videnskabsteori og hovedområder Gymnasiets tre faglige hovedområder.
Hvad er AT – almen studieforberedelse
Sso SKRIV!.
Skriveperiode (synopsis)
Udkast til justering af KS
Den naturvidenskabelige metode
Brikker til litteraturhistorien
Engelskfagets metoder
SSO - Større skriftlig opgave
Velkommen til Metode i DIO.
SSO - Større skriftlig opgave
AT-eksamen 2018.
Infomøde om synteseopgaven
Informationsmøde om erhvervsområde og erhvervsområdeprojekt i tekniske eux-forløb Bjørn René Hansen, Erik Engel og Rasmus Schou Christensen Styrelsen.
ATG Almen Studieforberedelse Grundforløb
AT-eksamen 2019.
AT-EKSAMEN 2019 SSM 28. januar kl
Præsentationens transcript:

Almen sTudieforberedelse - AT Hvad er AT? Progressionen 1g-3g Afsluttende eksamen

De tre faglige hovedområder Naturvidenskaberne Samfundsvidenskaberne Humaniora Område: Fænomener og processer i naturen og den menneskeskabte teknologiske verden. Metode: Observation, måling og vejning. Opstilling af teorier og modeller. Afprøvning af teorier og opstilling af modeller, der igen afprøves mod virkeligheden ved hjælp af observation osv. Sociale strukturer og Relationer. Produktion og fordeling af ressourcer. Politiske strukturer, processer og magtrelationer. Indsamling af empiri beskrevet og fortolket ved hjælp af begreber og teorier. Kvalitativ metode: Indsamler tekster, der analyseres og fortolkes. Kvantitativ metode: Statistikker og andre kvantitative data indsamles og analyseres med talmæssigt funderede analyser Historie og hverdagskultur Litteratur, kunst. Bevidsthed, erkendelse Sprog medier og kommunikation Værdier og etik Empiri består af indsamlede tekster og andre kulturelle produkter af enten kunstnerisk eller hverdagsagtig karakter. Analyse og fortolkning af materialer, også på fremmedsprog.

Humanistisk metode Eksempel: Hvad vil forfatteren med teksten? Kildekritik, værdianalyse. Hvad betyder den? Hvilken mening giver teksten for forfatteren og for den tid, den er skrevet i? "Mennesket er dog prægtigt! Så lig en engel, så lig en gud. Verdens vidunder!" William Shakespeare

Historie i at Arbejdet med FREMSTILLINGER Kronologi Forklaringsmodeller Arbejdet med KILDER (skriftlige/ikke skriftlige) Kildekritik Kildens anvendelighed Hvorfor står der det, der står? Fra nutid til fortid (og fremtid?)

Engelsk/dansk i at Tekstanalyse Fortolkning Genrebestemmelse Litteraturhistorisk kontekst Budskab Genrebestemmelse De enkelte genrers svagheder og styrker

Produktkrav Skriv i 2 fag, gruppevis Synopsis 3-5 sider afleveres til de to valgte lærere fredag klokken 13.30

Synopsis – titel på emnet og angivelse af fagkombination Uddrag af læreplanen for Almen Studieforberedelse  Læreplanen kan læses i sin helhed på: http://us.uvm.dk/~/media/Files/Udd/Gym/PDF08/Vejledninger/stx/080701_almenstudieforberedelse_stx_vejledning.ashx – titel på emnet og angivelse af fagkombination – problemformulering – præsentation af de problemstillinger, der er arbejdet med – diskussion af, hvilke materialer, teorier og metoder der er relevante i arbejdet med problemstillingerne – konklusioner på arbejdet med de enkelte problemstillinger – en sammenfattende konklusion, som er klart relateret til problemformuleringen, herunder formulering af spørgsmål til videre undersøgelse – litteraturliste – en perspektivering til problemstillinger, teorier og metoder fra studierapporten.

Synopsis (2) Prøv selv at opstille problemformulering og problemstillinger!

Materialer til ugen Findes på hjemmesiden Ligger i Lectio http://bh-o.dk/At/1uatafghanistan.htm Ligger i Lectio Udleveres i modulerne