Profilskole og styrket social indsats i Høje Gladsaxe skoles skoledistrikt og i Værebro Gladsaxe kommune deltager i Socialministeriets projekt Styrket.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Sprogvurdering & Sprogindsatser
Advertisements

Inddrag nu Kick-off møde
Folkeskolereform 2014 En gennemgang af hvor vi på TDS er nu i forhold til forliget om ny folkeskolereform.
Samtaler i hverdagen & Understøttende sprogstrategier
8. december 2010 på Egegård Skole
Projekt 5 i 12 Laboratorium 9: 26. februar 2013 ”At holde udviklingsgejsten oppe i en travl hverdag” ”At holde udviklingsgejsten oppe i en travl hverdag”
VEJLEDNING… … til brug af præsentationen:
Opbygning af kapacitet til det videre arbejde med tobaksforebyggelse blandt socialt udsatte borgere Resultater fra den eksterne evaluering af projekt Røgfrihed.
Indledning I forbindelse med den pædagogiske indsats for at skabe øget sammenhæng i overgangen fra SFO til klub, er der udarbejdet en mappe med materiale.
Økonomien i det boligsociale arbejde Bo Andersen Konsulent Boligsocial Funktion.
Indledning I forbindelse med den pædagogiske indsats for at skabe øget sammenhæng i overgangen fra SFO til klub, er der udarbejdet en overgangsmappe med.
Sønderjydsk Fodbolddommerklub Strategi 2009 – 2011.
Inddrag nu kredsformandsmøde den 8 marts 2011
”Sammenhængskraft som dynamo i klasserummet” August 2010 – September 2012.
Greve Kommune, center for Børn og Familier Marts 2011.
Hvordan bliver en boligsocial helhedsplan til ?
1 Sundhedsprojektet. 2 Sundhedsprojekt •Projektansøgning 2006 udarbejdet i samarbejde med CVU 2.8mio. fra Familieministeriets pulje til kvalitetsudvikling.
Realisering af skolereformen i Gladsaxe
Evaluering af ”Røgfrihed for alle”
Fælles forældremøde Thurø
Chefanalytiker, Oxford Research
  Billede 1 Blevet bedt om at fortælle lidt om hvordan det er at være socialiværksætter . Præsentation af mig selv : Er uddannet lærer og socialpædagog.
24. januar CFU OK 08 Delforlig - staten Attraktive arbejdspladser Fokus på samarbejde, kompetenceudvikling og arbejdsmiljø.
Boligsociale indsatser … for over 60 mio!
Mission - Vision – Strategi Udkast for Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center Centerledelsen - Herning 6. marts 2007.
KORINTH I.F. MULTIBANE.
- Hvad kan I forvente som forældre?
Afdelingsbestyrelsernes rolle i særligt udsatte boligområder Konference 19. november 2011.
Udmøntning af reform på specialområdet BUU 30
Folkeskolereformen Et fagligt løft af folkeskolen.
Oplæg til Strategi for kreds-FDF HB møde februar 2012, bilag 4.2 Status – februar 2012 Ver.2.5.
FORMÅL MED TUPVAK – OG KONKRETE EFFEKTMÅL Projektets hovedformål er følgende: 1.Formulering og forankring af en styrket strategisk prioritering af IKV-indsatsen.
Kulturpolitisk temamøde, Struer Byråd, 20. november 2007 STRUER KOMMUNE Møde den 29. november 2007 Til første møde om Udviklingsprojekt på Dagtilbudsområdet.
Bevægelse i hverdagen. Navn Navnesen  1,6 mio. idrætsaktive  frivillige ledere, trænere og instruktører.  foreninger er organiseret i.
▪ Dansk kvalitetsmodel på det sociale område Forberedende møder august 2008.
Et fagligt løft af folkeskolen.
HR i Nice Topledelsens krav til HR ! V/ Gert R. Jonassen - Arbejdernes Landsbank den
Bo Ravn Kommunernes indsats En samlet, strategisk indsats i kommunen En tidlig og differentieret indsats i grundskolen (overgang til ungdomsuddannelse)
Fritidspas på det kommunale budget Merete Scheelsbeck Formand for Fritids- og Kulturudvalget Høje-Taastrup Kommune (HTK)
Forandringsteori for Lektiehjælpscafeer under Red Barnet Ungdom
Broen til bedre sundhed – fremtidens voksne Borgmester Stig Vestergaard 3. Maj 2013.
Målet er … En længere skoledag med mere tid til undervisning Nye og mere varierede undervisningsformer Mere fokus på faglighed Mere fokus på trivsel Og.
Hvad ser BKF som de vigtigste indsatsområder i den nærmeste fremtid på børne- og ungekultur området? Flemming Olsen, Børne- og Kulturdirektør Herlev Kommune.
HELHED på Enghaveskolen Skoleåret HELHED på Enghaveskolen Definition på helhed De bedst mulige betingelser for at fremme det enkelte barns udvikling.
KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Forandringsprogrammet/Organisationsudvikling 9. Maj 2007 Bilag 2 BUF’s strategiske grundlag.
Faglige kvalitets- oplysninger 15. januar Faglige kvalitetsoplysninger - formål At udvikle og afprøve et katalog af syv redskaber for at Understøtte.
Pulje: udbredelse af erfaringer fra forsøg med fritidspas
Hvem skal kommunerne samarbejde med i fremtiden på idrætsområdet? Oplæg til Breddeidrætsudvalgets møde tirsdag d. 6. november v/ Børne- og Fritidsdirektør.
Politiske delmål og Fanefjordskolens indsatsområder.
Fremtidens Børnesundhed Strategisk møde 19. november 2012Fremtidens Børnesundhed1.
Inklusionsboliger Bolignetværksmøde den 24. februar 2016.
TR/ledermøde Nørrebrohallen 25. september ’09. Faktaark København AnlægDrift Fordeling af midler i Budget 2010 – efter udvalg.
1 Temamøde om Social Ulighed i Sundhed Erfaringer med at sætte social ulighed i sundhed (SUS) på dagsordenen i Københavns Kommune Disposition: - Begreber.
Forslag om påtænkt lukning af Tjørnelyskolen og overvejelser vedr. flytning af Tjørnelyklasserne Dialogmøde forældre Tjørnelyklasserne den 30. september.
Forebyggelse og tidlig opsporing af overgreb mod børn og unge i dagtilbud, på skoler og anbringelsessteder NFBO konferencen, Nuuk, august 2014 Merete Bonde.
Kvalitet i Dagplejen Christina Barfoed-Høj, specialkonsulent, Socialministeriet. 18. maj 2010.
Samarbejde mellem UU Aarhus og helhedsplanen i Vandtårnsområdet Samarbejde mellem UU Aarhus og helhedsplanen i Vandtårnsområdet - Når UU er en integreret.
Gode relationer, tydelige rammer og klar kommunikation - 10 trin til det gode samarbejde mellem efterskoler og kommuner omkring sårbare og udsatte unge.
Skoledagens indhold: Helstøbt kompetencebegreb, mange læringsrum SFO Tænketank Danmark Landsmøde 5. april 2013.
Tilføj hjælpelinier: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg ’Gitter og Hjælpelinier...’ 3.Tilvælg ’Vis hjælpelinier på skærm’
John Vinsbøl Udviklings- og VEU centerchef Vestsjælland
+DIG. AKTØRER OG SYSTEMER DER HAR INDFLYDELSE PÅ ENSOMHED BLANDT BØRN & UNGE Det enkelte barn Objektive livsbetingelser Familie Sociale normer og værdier.
Unge i fokus - baggrund Langsigtet strategi – 3 hovedområder:
Langsigtede mål i Assensmodellen 2019
Dit samarbejde med Center for Socialpædagogik og Psykiatri Oplysning om Tæt på Familien i CSP – udarbejdet i samråd med ForældrePanelet i CSP november.
Præsentation af Socialstyrelsens Praksiskonsulent-korps
Oplæg om den styrkede pædagogiske læreplan V
Udkast til principper for forældresamarbejde Et stærkt samarbejde mellem forældre og personale skal styrke vores fælles indsats for børn og unges trivsel.
Boligpolitik Temadrøftelse Økonomiudvalget 13. november 2018.
Lær med Familien - et projekt om forældreinvolvering i folkeskolen
Præsentationens transcript:

Profilskole og styrket social indsats i Høje Gladsaxe skoles skoledistrikt og i Værebro Gladsaxe kommune deltager i Socialministeriets projekt Styrket social indsats. Formålet med projektet er, at udvikle, afprøve og vurdere effektfulde metoder der: skaber tryghed og gradvist færre problemramte boligområder medvirker til, at flere unge fra de udsatte boligområder kommer i gang med eller fastholdes i uddannelse og arbejde Gladsaxe Kommune har modtaget 9 mio. kr. til projektet.

Målet med projektet At styrke den sociale indsats på en måde, som på samme tid: gavner socialt udsatte børn gør dagtilbud, skole og fritidstilbud attraktive for alle familier

4 indsatsområder Helhedstilbud for børn og unge, hvor fritids- og undervisningstilbud understøtter hinanden Forankring af den sociale indsats på skolen, der sikre at udsatte børn og unge, får støtte og vejledning til at benytte eksisterende fritids- og uddannelsestilbud Exit strategi, hjælp til kriminelle unge og unge bandemedlemmer, der ønsker at forlade det kriminelle miljø Profilskoler og profildaginstitutioner, der er attraktive for såvel ressourcestærke som ressourcesvage børn, unge og familier og medvirker til at sikre den sociale balance i området

Helhedstilbud Der etableres et helhedstilbud på Høje Gladsaxe Skole med henblik på, at: skabe sammenhæng i hverdagen for børn og unge ved at undervisning, fritidsaktiviteter og social indsats integreres skabe nogle unikke forhold for børn og unge uanset, om de er udsatte eller velfungerede

Forankring af den sociale indsats Nyetableret koordinatorfunktion, som forventes opslået internt med ansættelse forår 2011 Mentorer blandt skolens, SFO´ens og klubbens personale til at støtte børn og unge, der har brug for en særlig opmærksomhed i en afgrænset periode

Exit strategi Målrettet mod børn og unge, der enten er en del af eller på vej til, at blive en del af et bandemiljø og/eller det kriminelle miljø. Suppleres med en exitekspert, der støtter den unge i at realisere strategien. Vil kunne anvendes i hele Gladsaxe Kommune.

Profil skoler og profil institutioner Idræt og bevægelsesprofil i Høje Gladsaxe Gladsaxe Sportscenter med dets mange idrætsfaciliteter. Gode muligheder for udendørs motions- og idrætsaktiviteter i nærområdet. Klasserne modtager ekstra idræts timer Idræt er en integreret del af undervisningen Bevægelse er en integreret i børnehusenes aktiviteter

Styrket social indsats i Værebro Den styrkede sociale indsat i Værebro forberedes og gennemføres gradvist Værebro har afholdt fremtidsseminar i november 2010 og holder endnu et fremtidsseminar i marts 2011. Formålet med fremtidsseminaret er, at forberede og udvikle projektet i Værebro samt at inddrage erfaringer fra Høje Gladsaxe.

Evaluering Indsatserne i Socialministeriets samlede projekt evalueres af Deloitte. Deloittes evaluering suppleres med en intern delevaluering af indsatserne. Delevalueringen udarbejdes i et samarbejde mellem Udviklingssekretariatet og Børne- og Kulturforvaltningen og forelægges Børne- og Undervisningsudvalget inden indsatserne igangsættes i Værebro.

Organisering Styregruppe, projektgruppe og fire arbejdsgrupper for de fire delprojekter. Projektorganiseringen er veletableret og funktionsdygtig. Hver arbejdsgruppe har udarbejdet en projektbeskrivelse, med en plan for det kommende ½ år, hvoraf de fastlagte mål fremgår. Delprojekterne skrider frem som planlagt og der er et stort engagement blandt medarbejderne i arbejdsgrupperne.