Overgang fra børnehave til skole/fritidshjem Hyltebjerg Skole

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Velkommen til jer   Og velkommen til de dygtige designassistenter.  Vi har alle glædet os usandsynligt meget til endelig at møde jer.
Advertisements

Velkommen på Skibet Skole
Informationsmøde på Mosedeskolen
Program for aftenen kl – 20.30
Kompetenceafklaring af børnene
Forældremøde Lærkebo. Mariagerfjord Kommune.
Ved egen kraft Marte Meo En udviklingsstøttende metode
Krudtuglerne Krudtuglerne består af førskolebørn, dvs. de børn som skal i skole næste år. Personalet består af 1 pædagog og 1 medhjælper, i hverdagen er.
De pædagogiske læreplaner i dagplejen.
Buskelundskolens børnehave Fokus for år
Velkommen. Program: •Præsentation –af personalet –af Stenballeskolen og læringsgrundlaget •Samarbejde mellem skole og børnehaver •Skoleparathed –at gøre.
Holsted Skole Holsted SFO & førskolegruppe. Holsted Skole Holsted SFO & førskolegruppe.
Er mit barn klar til skolestart ?
Læreplaner Der skal i alle dagtilbud udarbejdes en pædagogisk læreplan som skal give rum for leg, læring og udvikling. Den pædagogiske læreplan beskriver.
Møde for nye forældre på Åløkkeskolen d. 31/10 – 2013.
Introduktion til Sprogpakken
Børns udvikling Af Sasja og Caroline.
Forældremøde X årgang.
Velkommen til informationsmøde om 0. klasse på Skovshoved Skole
Børnehaveklassen Velkommen til Hunderupskolen.
Velkommen til informationsaften
Jeg støtter barnet ved:
Hvordan kan man støtte sit barn i at blive skoleparat
Velkommen til nye børn som er kommet fra vuggestue og dagpleje eller hjemmefra. Blomsterprojekt hvor vi får blomster hjemmefra som vi passer, vander og.
Velkommen til orienteringsmøde Torsdag d. 13. marts 2014
Astrup Skole 1. august 2014 Fritidsmodul – frivillig og gratis undervisning Alle skoledage kl
Orienteringsaften børnehaveklasser 13/14
Forældremøde Herningvej Skole, torsdag den 1
forældre og klassens sociale liv.
Projekt for de kommende skolebørn i Sabro Dagtilbud
Børnehaveklasserne Brædstrup Skole
Løjtegårdsskolen tirsdag d. 12. januar 2010
Krudtuglerne Krudtuglerne Krudtuglerne består af førskolebørn, dvs. de børn som skal i skole næste år. Personalet består af 1 pædagog og 1 medhjælper,
Folkeskolereform 2014.
Velkommen til Nordregårdsskolen
Årshjul for aktiviteter 2013– 14 med indarbejdet læreplanstemaer
INDSKRIVNINGSMØDE.
Velkommen.
Sprogets legeplads Sprogudvikling Højtlæsning og billedbøger
O RIENTERINGSMØDE FOR KOMMENDE 0. KLASSE. D AGSORDEN Præsentation af Langsøskolen Fra børnehave til skole Ny på en skole Forventninger til forældresamarbejdet.
Tema 6 Samvær og fælles aktiviteter
Skoleparathed Sunds skole.
Dit barn gør ikke hvad du siger men hvad du gør
BØRNEHAVEKLASSESTART 2010 Skovshoved Skole en verden af liv.
Program Velkomst Digital indskrivning Forårssfo på Holluf Pile Skole
Møde for nye forældre på Åløkkeskolen d. 11. november 2014
Ungdomsudveksling Værtsfamilieaften i distrikt 1470 Onsdag den 18. juni 2014.
Velkommen til forårs SFO på Hunderupskolen
Folkeskolereform august 2014 Velkommen til oplæg om implementeringen af folkeskolereformen på Haldum-Hinnerup Skolen.
Indskrivning Velkommen 2.Havbakkeskolen 3.Skoleparathed - Skoleverdenen - Skoleparathed 4. Skolens forventninger til forældrene 5. Gruppesamtale.
Skolestart på Hillerød Vest Skolen
Orienteringsmøde Torstorp Skole.
Skolestart Program Velkomst Lovgrundlag og trinmål for 0. klasse
Præsentation af forårs-sfo
Informationsmøde for forældre til kommende børnehaveklassebørn
Glimt fra børnehaveklassens dagligdag august til oktober 2011.
Fra børnehave til SFO/Skole Forældremøde Vindinge Børnehus/Vindinge skole 21. Oktober 2015.
VELKOMMEN Til Ikast Nordre Skole (DOF) og SFO (DUF)
Overgangen fra børnehave til SFO og skole Forældremøde i Børnehuset xxx xx september/oktober 2015.
0. Kl 2016/2017.  I bh.kl skal undervisningen tilrettelægges og udføres således at eleven får kompetencer inden for:  1)Sprog  2)Matematisk opmærksomhed.
Velkommen til Nordregårdsskolen Informationsmøde for forældre til 5-6 årige børn.
Årsplan for børnehaveklassen Mariager skole
Halvår 2015 Krop og bevægelse 1.Halvår 2016 ? JUL JAN APR
Skoleindskrivningsmøde
Velkommen til møde om førskolen 2017
Pjece til forældre - parat til skole Skolestart august 2017
Skolestart på Hillerød Vest Skolen
Hvordan kan man støtte sit barn i at blive skoleparat
Barnesyn og børneperspektiv
Overgangen fra børnehave til SFO og skole
Præsentationens transcript:

Overgang fra børnehave til skole/fritidshjem Hyltebjerg Skole

Ny Hverdag – nye krav Overgangen fra børnehave til fritidshjem og skole kan være en stor udfordring for nogle børn. (Iflg. Undersøgelser 12 – 15%) De fleste børn møder forandringerne med store og positive forventninger – men for alle kan det være en udfordring at forlade de velkendte rammer i børnehaven og skulle vende sig til livet i skole og på fritidshjem.

Mål for børnehaveklassen Undervisningen i børnehaveklassen skal være med til at lægge fundamentet for skolens arbejde med elevernes alsidige udvikling ved at give det enkelte barn udfordringer, der udvikler barnets nysgerrighed, videbegær og lyst til at lære mere og gør barnet fortroligt med skolen.

Overgang og sammenhæng Undervisningen i børnehaveklassen skal skabe sammenhæng både mellem børnenes overgang fra og dagtilbud til skolen og mellem børnehaveklassen, de efterfølgende klassetrin og skole/fritidshjem

Arbejdet i børnehaveklassen Vi lægger vægt på, at arbejdet i børnehaveklassen understøtter, at børnene føler tillid til skolen og føler sig trygge der. Det er den bedste forudsætning for, at de kan lære noget og blive så dygtige, som de kan.

En venneklasse Fokus på tolerance, respekt, indlevelse og fællesskab. Man skal hjælpe hinanden og øve sig i at: Samarbejde Trøste, hvis nogen er ked af det Vise respekt og ikke afbryde/snakke, når andre har ordet. Og det er bare så forbudt at slå eller drille.

Temaer i undervisningen Indholdet i undervisningen omfatter blandt andet: Sprog og udtryksformer Natur og naturfaglige fænomener Det praktisk/musiske. Bevægelse og motorik Sociale færdigheder Samvær og samarbejde.

Når man starter i skole er det godt at kunne eller at være i gang med at lære mange af disse ting: Sociale kompetencer: Være god til at lege med andre børn Kunne lytte, vente på tur og overholde regler i spil og leg. Kunne aflæse andre børns signaler, respektere andres grænser og sætte sig i andres sted. Kunne samarbejde med andre børn om en opgave. Kunne lukke uvedkommende ”arbejdsstøj” ude.

Motoriske kompetencer Kunne klæde sig selv af og på, kende sit tøj og selv passe på det Kunne klare toiletbesøg uden hjælp – vaske hænder. Kunne holde på en blyant med blyantsgreb, klippe og klistre. Kunne gribe en bold, hinke, stå på ét ben Kunne tegne og skrive sit navn.

Sproglige kompetencer Kunne sit for og efternavn, adresse og fødselsdag. Kunne forstå en kollektiv besked – kunne forstå og huske 2 til 3 beskeder samtidig. Kunne fortælle om en oplevelse, så andre børn kan forstå det. Kunne lytte og være opmærksom.

Personlige kompetencer Have en god selvværdsfølelse, en vis robusthed og kende sin egen grænse. Have begreb om sin omverden, familie, søskende, navne – vide hvor man bor. Kunne være opmærksom og koncentreret i i ca. 10 – 15 minutter. Være nysgerrig og tro på egne evner. Kunne huske og have tidsfornemmelse, i går, i dag og i morgen. Kunne beskæftige sig selv i et stykke tid uden voksenkontakt.

Som forældre kan I: Lade barnet lege med andre børn, invitere kammerater med hjem, spille spil med barnet eller flere børn, lade barnet deltage i fælles aktiviteter med andre børn, sport, dans osv. Opmuntre barnet til at fortælle om oplevelser, læs op for barnet og tal om det læste, rim, remser og sange – tal med barnet om det, I oplever sammen Opmuntre til og give barnet muligheder for kropslig udfoldelse, lade barnet arbejde med blyant, farver, saks og lim, give barnet små opgaver hjemme, dække bord osv.

Arrangementer på skolen inden skolestart Åbent hus mulighed for rundvisning i børnehaveklasser og for at tale med ledelse og skolesekretærer. Torsdag d. 14.11.2013 kl. 16.00 – 19.00 Besøgsdag i maj måned. Forældremøde med børnehaveklasseledere i juni måned. Forældremøde første skoledag. 18.8.2014 Præsentation af skolens netværk, sundhed og specialfunktioner.

Børnehavens rådgivning. Skolen anbefaler, at I rådfører jer med medarbejderne i børnehaven vedr. skoleparathed. Jeres og deres viden om barnet giver tilsammen et rigtig godt billede på, hvor barnet er i sin udvikling lige nu. Samtykkeerklæring. Hvis børnehaven anbefaler jer at give samtykke til, at børnehave og skole må tale sammen om jeres barn i forbindelse med skolestart, vil vi anbefale jer at gøre det.

Velkommen til Hyltebjerg Skole Vi glæder os til at tage imod jeres børn til august.