Www.kk.dk KØBENHAVNS KOMMUNE Kultur- og Fritidsforvaltningen 10. marts 2011 De danske metropolers biblioteksstrategi.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
- ”Digitalt medborgerskab” – om bibliotek og borgerservice som kulturkonvergens eller konvergenskultur.
Advertisements

Opbygning af kapacitet til det videre arbejde med tobaksforebyggelse blandt socialt udsatte borgere Resultater fra den eksterne evaluering af projekt Røgfrihed.
Ballerup fra 50´erne til i dag Involvering af borgerne 2020-strategien For med og af i praksis.
Fundraising Jakob Ugelvig Christiansen
Regionale kulturaftaler En frivillig aftale, der indgås mellem Kulturministeriet og en række kommuner; en ’kulturregion’
Formål at videreudvikle Silkeborg som en attraktiv uddannelsesby med fremtrædende uddannelsesinstitutioner, der sikrer erhvervsliv og offentlige institutioner.
Frivillige på Nørre-Snede Bibliotek
Agenda • Visionen – fra Servicessite til forvaltningssite - v. Service- og vicekommunaldirektør Bjørn Thomsen • Processen og de mange udfordringer - v.
1 COPENHAGEN FINANCE IT REGION - Mere vækst og innovation i krydsfeltet mellem finans og IT.
Hvad kan København som hovedstad?
Kommunale chefforventninger til en ny folkeoplysningslov Oplæg for Fritid og Samfund d. 25. april 2008 i Vissenbjerg v/ Børne- og Kulturdirektør Per B.
 Præsentation  Baggrunden for projektet  Formål, metode og projektdeltagere  Ungeprojekter  DIT Slagelse  Hvordan har det været?
ODENSE 2020 FRA STOR DANSK BY TIL DANSK STORBY
PETS 2004 Hjørring, lørdag den 20. marts Strategi for D 1440.
Newcomers – Bibliotekerne og de nye arbejdsmigranter En ny rapport fra Det Nationale Forskningscenter for Velfærd 16. september 2010 Highlights.
Projektstatus og forløb: Formål og baggrund: •Stærk udbygning af storskærmsmedier i bibliotekerne - men "svag" udnyttelse og intet målrettet standardindhold.
Valg til Skovlunde Lokalråd 2006Side 1 Skovlunde Lokalråd - hvad laver vi ? Valg til Skovlunde Lokalråd 1. marts 2006.
Mål og vision for projekt ”borgerservice”
Fremtidens globale konkurrence på viden og innovation bliver også en konkurrence mellem byer. De byer, der skaber de bedste vilkår, tiltrækker de kreative.
Mulige strategier for det ny bibliotek Dialogmøde
1 Naturfagene i skolen? UVM’s road show febr.-marts 2009 Peter Norrild.
Befolkningens it-parathed Kilde: Danmarks Statistik De 16 til 89-åriges internetbrug. Har aldrig prøvet og vil ikke kunne Har sjældent.
Museerne på Vestfyn VISIONSDAG Lørdag den 21. april 2012.
HØR KØBENHAVNERNE Præsentation for IT Universitetet 6. september 2010.
- sikkert og enkelt netværk for ældre Greve Bibliotek Præsentation af AgeForce med fokus på seniorer, livslang læring og nye.
KULTUR FOR ALLE. Hovedbudskaber I: ”Ikke brug for flere kulturinstitutioner!”
- sikkert og enkelt netværk for ældre
Highlights fra Københavns Bibliotekers digitale strategi Den 4
Digitalt Landsmøde, Vejle 4. oktober 2012 Hvordan hjælper vi borgerne med digital kommunikation? -Ann Sophie Storm, Faglig koordinator,
Guide til PowerPoint-præsentationer i MSO
Virksomhedsservice og mentorprojekt for unge. Virksomhederne kommer ind her Virksomheder ringer til vores callcenter på Virksomhedsservice sidder.
Palles Gavebod og fremtiden i DDB Samling af udviklingskræfter og strategisk fokus giver flere muligheder for at udvikle et nationalt, velfungerende digitalt.
TEMPOS TempoS Forskningsalliance Finansieret af Det Strategiske Forskningsråd - Performing temporary spaces for user driven innovation -
Strategiske overvejelser Hvilke muligheder giver Makerkulturen bibliotekerne Roskilde 1. april 2014 Mogens Vestergaard Knud Schulz 1.
RIG PÅ NATUROPLEVELSER ? Strategiske udfordringer for kommunerne 1. Naturturisme: Mere end kommunal win-win? 2. Turisme-strategier: Fra service til branding.
Stedet som indgang til digital forvaltning
Status på idrætsstrategi og halanalyse
Danskernes Digitale Bibliotek Hvorfor er det en god idé? Børne- og kulturdirektør Flemming Olsen, næstformand i Børne- og Kulturchefforeningen DB SYD –
Kultur på tværs Biblioteksverdenens synspunkt Kulturdirektør Lone Gladbo Gentofte Kommune.
Placering af dagligvarebutik i Kvistgaard ‏ Kvistgård-Nyrup borgerforening 19. November 2014.
”De bedste arbejdspladser” kan rekruttere, fastholde og kompetenceudvikle tilfredse medarbejdere – men hvordan? Personalepolitisk Messe 2010 – Bella Center.
1 O.13 – baggrund for forhandlinger  Smal økonomisk ramme  Behov for omstilling og effektivisering  Reformer  Lærerarbejdstid  Bedre rammer for ledelse.
2200Kultur - Nørrebro Bibliotek & Medborgercenter Præsentere Bydelsmødrene på Nørrebro.
KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Forandringsprogrammet/Organisationsudvikling 9. Maj 2007 Bilag 2 BUF’s strategiske grundlag.
Kombi-biblioteker en ny mulighed
Borgermøde om Udviklingsstrategien Byrådet har givet sin vurdering af udviklingen og forslag til hvilke visioner, strategier og indsatser, som skal sikre.
Stat Amt/ region Kom- mune Nuværende arbejdsdeling Stats- model Regioner med smal opgaveportefølje Bred kom- munemodel Uændrede.
KØBENHAVNS KOMMUNE Kultur- og Fritidsforvaltningen Kulturstationen Vanløse 24. august 2010 BIBLIOTEK OG KULTURHUS I FUSION v. Ole Jensen, chef.
Bibliotekerne Michel Steen-Hansen "Ud-af-huset" biblioteket "Hvad kræver det af biblioteket?"
Ledelses- og Styringsgrundlag. Oplæg v. Bo Johansen – 20. aug
Hvordan samarbejder vi om kulturen?
Lokaldrevet udvikling. Strategi Et Vendsyssel - i balance. LAG Nords væsentligste opgave er at sikre bosætning i hele aktionsgruppens område. Det er derfor.
Præsentation Annette Langhoff Innovationskonsulent i Velfærdsudvikling
Aalborg d. 23. april 2007 Markedsføring via computerspil.
Kulturudvalgsmøde Ω Strategi for Gribskov biblioteker 2007 Ω Servicemål Ω Fælles fokuspunkter for bibliotekerne Ω Folke/skolesamarbejde Ω Portaler.
Anker Brink Lund: Den civiliserende samtale: Folkebibliotekernes rolle som sociale medier CBS Center for Civilsamfundsstudier
Målrettet biblioteks-betjening Integreret borgerservice
En grøn og innovativ metropol med høj vækst og livskvalitet Borgmestermøde i Energi på Tværs 13. april 2015 Regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen.
RÅDMANDEN Kultur og Borgerservice Aarhus Kommune.
1 Vision Region Syddanmark har en HR-funktion, som via initiativ, dialog og samarbejde understøtter forretningsområdernes behov for HR ydelser HR sætter.
Social Kapital På Borgerskolen. Hvad var baggrunden for at arbejde med social kapital? AMR – dag :Konsensus-skema Projekt i Gruppeordningen MED – dag:Social.
Høje-Taastrup Kommune er kendt for sine stærke lokalsamfund, hvor det er attraktivt at være frivillig, og hvor borgerne er aktivt engagerede, har indflydelse.
Glamsbjerg Fritidscenters fremtidshus
Lokale strategier i kommuner for borgere, ansatte og beslutningstagere
Præsentation Skanderborg Kommune d. 7. juni 2011
Klar til Smart Vækst Hvordan kommer vi i gang?
Regionens tilstand S . Udviklingsdirektør Kim Kofod Hansen, Erhvervsudviklingsdøgnet 2017, Aarhus
Vejledning til jer, der bevilger kørsel
Boligpolitik Temadrøftelse Økonomiudvalget 13. november 2018.
Overordnet beskrivelse af initiativ Verdensmål-nummer
Præsentationens transcript:

KØBENHAVNS KOMMUNE Kultur- og Fritidsforvaltningen 10. marts 2011 De danske metropolers biblioteksstrategi

210. marts 2011 Hoved(stads)strategien Strategien for biblioteksudviklingen i København handler ikke om et ”enten-eller”, men om et ”både-og”. Bibliotekerne spiller op til væksten og innovationen i byen og de giver borgerne nogle naturlige samlingspunkter. Biblioteksstrategien er en del af Københavnerfortællingen hvor vi ser kulturen som en meget vigtig bidragsyder i forhold til den sociale sammenhængskraft og i forhold til at skabe attraktive rammer for bylivet og for vækst. Renoverer frem for at bygge nyt – satser midlerne lokalt og på fornyelse (også teknologisk) i stedet. Samler biblioteker med andre lokale kultur- og fritidsinstitutioner til store/større robuste lokale kulturelle centre og udnytter de muligheder der er, der hvor det giver mening.

Hoved(stads)strategien København har i løbet af 2010 foretaget en række sammenlægninger af biblioteker og kulturhuse i næsten alle 10 bydele. Borgerservice KVIK er et andet initiativ der er igangsat med etablering af borgerservicetilbud i bibliotekerne her pr. 1. april Bibliotekernes lange åbningstider øger borgernes mulighed for at få løst borgerserviceopgaver - også om lørdagen. Det vil vi gerne have mere af. Bibliotekerne kommer i kontakt med nye potentielle brugere, og der skabes mulighed for kompetenceudvikling og vidensdeling på tværs. Men vigtigt at fastholde biblioteker som neutrale mødesteder, hvor kerneopgaverne er at formidle viden og kultur, som kan kombineres i forskellige udformninger med andre samarbejdspartnere. De danske metropolers biblioteksstrategi310. marts 2011