Rosenlundskolen - på vej ind i folkeskolereformen

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Hvor er vi nu? En levende skole – hele dagen Viden og ikke vaner
Advertisements

Folkeskolereformen Hvad og hvorfor?.
Forældreorientering Skolereformen.
Folkeskolereformen Et fagligt løft af folkeskolen.
Læringsreformen En stor forandringsproces er i gang i folkeskolen. Det handler ikke blot om implementering af en ny lov. Det handler om omstilling og udvikling.
Forældrearrangement om folkeskolereform
Information om folkeskolereformen tirsdag den 29. april 2014 mellemtrinnet.
Velkommen til informationsaften om skolereformen den 22. maj 2014.
Skolereformen på Peder Syv Skolen
Tre klare mål 1.Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan –Mindst 80 pct. af eleverne skal være gode til at læse og regne.
Information om folkeskolereformen mandag den 28
Skolereformen – Skovvangskolen fra 1. august 2014
Folkeskolereformen på Dronninggårdskolen Version 1 Skoleåret
Forældre Skødstrup Skole sept. 2013
Et væksthus for børn og voksne
På vej mod folkeskolereformen
DE TRE KLARE MÅL - REFORMEN  Folkeskolen skal udfordre alle eleverne, så de bliver så dygtige de kan.  Folkeskolen skal mindske betydningen af social.
Information om den ændrede skoledag Komme- og gåtider m.m. for elever Juni 2014.
Folkeskolereform Et fagligt løft af folkeskolen.
Skolereformen Overordnede mål:
Reformmesse på Sofiendalskolen
Skolereform august 2014………………
Folkeskolereform 3 overordnede mål:
Velkommen til valgmøde
Skolereformen kort fortalt - reformens mål
Skolereform & Arbejdstidsaftale Efterår: Processer og forhandlinger for skoleledere og TR 3. oktober: Stormøde for alle interesserede 16. januar: Skoleafdelingens.
Folkeskolereform 2013 Hammerum Skole.
Folkeskolereformen på Kirkebakkeskolen Anette Leonhard
Møde vedr. Ny Skolereform og Ny Struktur i SFO
Hvad skal folkeskolen? For det første skal folkeskolen udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. For det andet skal folkeskolen mindske.
0.-6. årg., Haderslevreformen og Folkeskolereformen Juni 2014
Folkeskolereformen - generel information
Skolebestyrelsens årsmøde for forældre på Hillerødsholmskolen
FOLKESKOLEREFORMEN Ellekærskolen.
Dialogmøde tirsdag den 17. juni 2014
Tre klare nationale mål
Velkommen til forældre, foreningslivet og øvrige interessenter Aftenens program i overskrifter: Velkomst ved skolens ledelse Bestyrelsens årsberetning.
Aftale om et fagligt løft af folkeskolereformen
Folkeskolereformen - et overblik. Et fagligt løft af folkeskolen Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. Folkeskolen skal.
Folkeskolereform Version 1.0
Forældremøde Herningvej Skole, torsdag den 1
Den ny Folkeskolereform. MÅL 1) Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. 2) Folkeskolen skal mindske betydningen af social.
Folkeskolereformen Esbjerg kommune
Skolereform 2014 Hodsager Skole.
Vibeholmskolen august 2014 Den nye skolereform Udskolingen.
Velkommen - Informationsmøde om kommende skoleår.
Folkeskolereformen Malling Skole - så langt er vi nu 14. maj 2014.
Folkeskolereform på Vestre Skole 2014
Folkeskolereformen Et fagligt løft af folkeskolen.
Folkeskolereform 2014.
Informationsmøde tirsdag den 10. juni Reformen - formål 1.Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. 2.Folkeskolen.
Kollerup Skole Informationsmøde om reformen
Velkommen til informationsaften om skolereformen den 12. juni 2014.
Folkeskolereform 1.August Overordnede mål for folkeskolen Folkeskolen skal udfordre alle elever så de bliver så dygtige som de kan. Folkeskolen.
Folkeskolereformen Lystrup Skole. Dagsorden Reformen generelt Skolehverdagen i børneperspektiv Skole-hjemsamarbejdet.
Folkeskolereform Camilla: Velkomst.
GØR EN GOD SKOLE BEDRE! 1.Folkeskolen skal udfordre alle, så de bliver så dygtige, de kan 2.Folkeskolen skal mindske betydningen af social baggrund i.
Et fagligt løft af folkeskolen.
Informationsmøde 17. juni Forældre Skolereformen på Rønneskolen.
Læringsreform i Hillerød. Tre overordnede mål: 1.Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan 2.Folkeskolen skal mindske betydningen.
Skolereform – Fourfeldtskolen 2014 Steffen Lawaetz
Velkommen til infomøde om Skolereformen
Program Velkomst Digital indskrivning Forårssfo på Holluf Pile Skole
Informationsaften på den nye distriktsskole i Skovlunde.
Skolereform … og valgmøde Højgårdskolen april 2014.
Folkeskolereform august 2014 Velkommen til oplæg om implementeringen af folkeskolereformen på Haldum-Hinnerup Skolen.
FOLKESKOLEREFORM FELDBORG SKOLE JUNI TRE MÅL  FOLKESKOLEN SKAL UDFORDRE ALLE ELEVER, SÅ DE BLIVER SÅ DYGTIGE, DE KAN  FOLKESKOLEN SKAL MINDSKE.
Den Sammenhængende Skoledag På Holluf Pile Skole Odense.
SKOLE- REFORM En ny retning – en ny skolevej. De gode intentioner Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. Folkeskolen.
Velkommen til Vestervangsskolen
Præsentationens transcript:

Rosenlundskolen - på vej ind i folkeskolereformen

Skolen skaber optimal læring for alle (Skole med vilje) Hvad er det vi skal? Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, som de kan Folkeskolen skal mindske betydningen af social baggrund i forhold til faglige resultater Tilliden til og trivslen i folkeskolen skal styrkes blandt andet gennem respekt for professionel viden og praksis Skolen skaber optimal læring for alle (Skole med vilje) Skolen skaber fællesskaber (Skole med vilje) Skolen mestrer fornyelse (Skole med vilje)

Nye elementer i folkeskolereformen Hvad er det vi skal? Nye elementer i folkeskolereformen En længere skoledag Mere variation i løbet af skoledagen Mere sammenhæng i skoledagen Indførsel af understøttende undervisning Mere anvendelsesorienteret undervisning Læringsmiljøer med trivsel og udfordringer for alle børn Mere elevinddragelse Digital skole Bevægelse 45 min. hver dag Den åbne skole Lektiecafé og fordybelse (frivillig indtil næste folketingsvalg) Samarbejde med musikskolen Samarbejde med ungdomsskolen Læringsfællesskaber på tværs 3

Hvad er det vi skal?

HVAD? HVORDAN – OG HVORFOR? Få medarbejdere på en årgang Øget fleksibilitet i forhold til elevernes undervisning. Bedre mulighed for at holde møder Fastlagt ugentlig mødetid Øget mulighed for planlægning, refleksion og samarbejde omkring elevernes læring Fælles årsplan på årgangen På årgangen udarbejdes en fælles årsplan, der tilkendegiver hvordan man påtænker at arbejde med f.eks. indsatsbånd, elevinddragelse, den åbne skole, m.m. Gennem øget samarbejde på årgangen skabes større mulighed for refleksion og fleksibilitet I forhold til at optimere elevernes læring. Indførsel af fleksible pauser Pauser tilrettelægges i højere grad efter behov og ikke i forhold til faste pausetider Indførsel af teaterringning De eneste fælles ringetider for skolen bliver kl. 8.00 og 12.00. Sikrer at undervisning starter til tiden. Arbejde med ude-og-hjemme struktur Fokus på læringsfællesskaber, mulighed for holddeling i relation til fx interesser, køn osv. Løbende evaluering af indsatserne Hvert årgangsteam evaluerer løbende deres indsatser, ligesom skolen samlet vil foretage evalueringer mhp videndeling og justeringer. Formålet er at understøtte implementeringen af folkeskolereformen på de enkelte årgange, såvel som på den samlede skole. 5

Forløb på tværs af årgange Fremlæggelser/forestillinger/Shows Hvilke ønsker er der? Hvad ønsker eleverne? Tværfaglige forløb Niveauopdeling Temadage Projekter Forløb på tværs af årgange Fremlæggelser/forestillinger/Shows Hvad ønsker medarbejderne? Fleksibilitet Årgangen som grundsten Gode mødemuligheder Ingen klokke Struktur der bakker op om inklusion Aldersintegration Minimere antallet af medarbejdere på en årgang Udvikling af faglige fællesskaber Hvad ønsker forældrene? Mere læring Øget trivsel Et passende tempo Stabil bemanding Skolen som samlende enhed i lokalmiljøet Hvad ønsker ledelsen? Et passende tempo for udviklingen Intensiveret teamsamarbejde Ude/hjemme-struktur Kvalificeret selvbestemmelse for eleverne 6

At vi som skole er nysgerrige, så vi hele tiden udvikler os Hvilke ønsker er der? Hvad ønsker eleverne? Tværfaglige forløb Niveauopdeling Temadage Projekter Forløb på tværs af årgange Fremlæggelser/forestillinger/Shows Hvad ønsker medarbejderne? Fleksibilitet Årgangen som grundsten Gode mødemuligheder Ingen klokke Struktur der bakker op om inklusion Aldersintegration Minimere antallet af medarbejdere på en årgang Udvikling af faglige fællesskaber Hvad ønsker forældrene? Mere læring Øget trivsel Et passende tempo Stabil bemanding Skolen som samlende enhed i lokalmiljøet Hvad ønsker ledelsen? Et passende tempo for udviklingen Intensiveret teamsamarbejde Ude/hjemme-struktur Kvalificeret selvbestemmelse for eleverne At vi som skole er nysgerrige, så vi hele tiden udvikler os 7

Inkl. 15 min. flexibel pause Eksempel på en uge i Roden Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag 8-8.30 Indsatsbånd 8.30-11 Inkl. 15 min. flexibel pause 11-12 Inkl. 15 min. spisning Elevpause 12-13 13-14 Lektiecafé/ BFO 14-17

Inkl. 15 min. flexibel pause Eksempel på en uge i Stænglen Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag 8-8.30 Indsatsbånd 8.30-11 Inkl. 15 min. flexibel pause 11-12 Inkl. 15 min. spisning Elevpause 12-14 Lektiecafé/ Klub 14-17

Inkl. 15 min. flexibel pause Eksempel på en uge i Blomsten Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag 8-8.30 Indsatsbånd 8.30-11 Inkl. 15 min. flexibel pause 11-12 Inkl. 15 min. spisning Elevpause 12-14 Valgfag 13.45-15.45 (i 30 uger) 14-15 Lektiecafé /Klub Lektiecafé/ Klub 15-17

Hvilken betydning får det for relationerne? Når rammerne ændres, så ændres relationerne også. Ansatte/elever/forældre påvirkes forskelligt, det skal vi håndterer gennem dialog!

Drøft med sidemanden Hvad glæder I jer mest til? Hvad undrer I jer over? Hvad vil I gerne have svar på?