Danskernes holdning til sukker, madvaner og interesse for ernæring og motion Resultatet er baseret på interviews med danskere mellem 15-65 år gennemført.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Dias 1 – kompasset udfoldet for frugt og grønt
Advertisements

Flashcard-spil Kost - kostråd
KiMs – Maj KiMs SMAGSTEST - franske kartofler - Maj 2012.
Den danske befolknings syn på handicappedes rettigheder
SMUT PAKKE 2 VIDEN OM SUKKERSYGE.
- en lille lektie i det rigtige
Dorte Færgemann Master i sundhedspædagogik
Du skal vide nogen om blodtrykket, fordi det fortæller noget om hvordan dit hjerte har det. HUSK - at hjertet ikke er til at undvære ligesom bilen.
Nr. 4.1: (Kompas udfoldet for sukker)
SMUT PAKKE 3 VIDEN OM KOST.
Lars Ovesen Sundhedschef Hjerteforeningen
Balance i energiregnskabet
Børns indflydelse på familiens købsbeslutninger
Fedtstoffer Hvad er fedt?
Pionerprojektet i BUF – bedre arbejdsmiljø og mindre sygefravær
Tal på familieområdet.
Hjertevenlig kost i praksis
Du skal vide nogen om blodtrykket, fordi det fortæller noget om hvordan dit hjerte har det. HUSK - at hjertet ikke er til at undvære ligesom bilen.
Hvordan har du det? 2010 | Unge Disposition • Datagrundlag for HHDD2010 – unge • Fysisk helbred/trivsel - Selvvurderet helbred • Psykisk.
Kost og træning.
Kost til triatleter.
Et lynkursus i det gode, det onde og det virkelig grusomme
1 Vollsmose - Imageundersøgelse Mediehus Vollsmose November 2009.
- vejen til en sund balance
Hvorfor et Nøglehul på spisesteder?
Energiomsætning hos mennesket
v/ Professor Lars Ehlers, Aalborg Universitet
Hvem er vi? •Vi er organiseret i KBH Amts behandlingscenter for stofbrugere. •Vi er 3 år gamle. •Hjulpet i gang af fokus på Ecstasy. •Hjulpet i gang af.
ENERGI Energiformer Mekanisk energi Elektrisk energi Magnetisk energi
Kost i hverdagen Poula Patursson Klinisk diætist, Rigshospitalet
Analyse for Ældre Sagen:
Analyse for Ældre Sagen: Trafikundersøgelse: Cykel, cykelhjelm mv Rapport Marts 2010.
SUND LIVSSTIL DER BETALER SIG!
Tar´ sukkerstoffer livet af dig?
Danskernes holdning til sukker, madvaner og interesse for ernæring og motion Resultaterne er baseret på interviews gennemført af ACNielsen AIM. Minerva.
Kost og sygdom - Et velfærds-problem.
Danisco A/S Danskernes holdning til sukker, madvaner og interesse for ernæring og motion Resultatet er baseret på interviews med danskere over 15 år gennemført.
- en lille lektie i de gode ting for kroppen
SMUT PAKKE 4 VIDEN OM MOTION.
Heidi Wandbæk Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed med speciale i Human Ernæring.
1 & Har du forsøgt at holde op inden for det sidste år? Nu: 40 % blandt de brugere, der ryger Sidste gang: 30.
SFO – mellem skole- og fritidspædagogik
De 8 kostråd Et sundt liv hænger ikke kun sammen med det, du spiser, men også med, hvor meget du bevæger dig – og med din livsstil i øvrigt. Samspillet.
Resultater fra 50 skoler knækker mobbekurven – 1. Undersøgelsesrunde (2009) Mere mobning i 4.kl. end i 6.kl.,og 9.kl. (flest piger, 19,2 %) På alle klassetrin.
UTA- Årshjul. Optag på ungdomsuddannelserne 11. September 2013.
Dias 1 – kompasset udfoldet for sukker
1 Dias 1 – kompasset udfoldet for sukker Sukker er tomme kalorier
Det afgørende er derfor , hvordan du spiser hver dag.
8.1. Få bevægelse ind i hverdagen - voksne mindst 30 minutter om dagen 8.2.
6.1. Nøglehullet – et sundere valg 6.2 Fødevaregrupper og variation Spis noget fra alle fødevaregrupper hver dag og varier de produkter du spiser inden.
Statistik om kvindelige iværksættere - udviklingen
1 Borgerpanelet i Silkeborg Kommune.
Udvikling i GODS Transporten Sammenfatningsrapport maj 2010.
Februar 2013, Introduktion til børneernæring
Sund og velsmagende mad Ernæringslære.
Grunde til at jeg elsker dig
1. Vælger du det sunde brød? Tjek næringsdeklarationen, så kan du se, om det brød, du spiser, er sundt. Brødet er sundt, når det indeholder mange kostfibre.
KOL Vægt og KOL.
Session 7 – Livsstil Undervisere:
KOST & TRÆNING.  CV  57 år, gift, 1 barn på 22 år.  Uddannet Børnehavepædagog og idrætslærer  Dyrket eliteidræt i 10 år, specielt 800 – 1500m  Uddannet.
+ Sukker og børns adfærd. + Hvem er vi? Mia og Michelle Ernæring og sundhedsstuderende fra VIA university collage I Århus Praktik I Randers Sundhedscenter.
Fredsholm’s sukkerpolitik 2011-? Yvonne N Mourad, mor til Emma og Sebastian - på vegne af forældrebestyrelsen.
HVORDAN FÅR JEG MINE BØRN TIL AT SPISE SUNDT? -GIV DINE BØRN SUNDE KOSTVANER Kristoffer Schou Klinisk Diætist.
Skole Camp Sund og Sjov De 8 kostråd Anbefalinger Kulhydrat E % - heraf max 10 % fra sukker Protein E % Fedt25 – 35 E % For fedt.
Unge og overvægt.
Nr. 6.1: (Kompas udfoldet for variation og bevarelse af normalvægten)
Assens Kommune: Rygning
Seks veje til din sundhed
Nr. 6.1: (Kompas udfoldet for variation og bevarelse af normalvægten)
Møde m. 1. Hovedforløb 2015 kost og sundhed på skemaet
Præsentationens transcript:

Danskernes holdning til sukker, madvaner og interesse for ernæring og motion Resultatet er baseret på interviews med danskere mellem år gennemført af The Nielsen Company. Nordisk MarketMonitor: (2545) i 1997, (2803) i 1999, (2441) i 2002, (2700) i 1. kvartal i 2004, (2713) i 1. kvartal 2006 og (2719) i 1. kvartal 2008.

Indhold side  Holdning til sukker Holdning til sukker 2008 – inddelt efter Body Mass Indeks (BMI)  Forbrugsfrekvens af sukkersødede produkter inddelt efter Body Mass Indeks (BMI)  Holdning til hvad produkter er sødet med og køb af lightprodukter inddelt efter Body Mass Indeks (BMI)  Vægtudvikling og interesse for egen sundhed inddelt efter Body Mass Indeks (BMI)  Motionsvaner 2008 – inddelt efter Body Mass Indeks (BMI) 37-40

Holdning til sukker

% Helt eller delvis enig i udsagnet Holdning til sukker Stadig flere er enige i, at sukker giver energi. Andelen, der mener, at sukker er tomme kalorier, er øget fra 42% i 1997 til 60% i 2006, men er dog uændret fra 2006 til 2008 Kilde: The Nielsen Company. Baseret på interview med danskere mellem år. Nordisk MarketMonitor: 2545 i 1997, 2803 i 1999, 2441 i 2002, 2700 i 1 kvartal 2004, 2713 i 1 kvartal 2006 og 2719 i 1. kvartal 2008.

% Helt eller delvis enig i udsagnet Holdning til sukker Der har været en svag stigning for hver måling blandt dem, som er enige i, at sukker giver huller i tænderne fra (81%) i 1997 til (87%) i Mens halvdelen af befolkningen i 2006, var enige i, at børn ikke bør få sukker er dette tal steget til 60 % i Kilde: The Nielsen Company. Baseret på interview med danskere mellem år. Nordisk MarketMonitor: 2545 i 1997, 2803 i 1999, 2441 i 2002, 2700 i 1 kvartal 2004, 2713 i 1 kvartal 2006 og 2719 i 1. kvartal 2008.

% Hvidt sukker er kemisk bleget Helt eller delvis enig i udsagnet Holdning til sukker Sukker er vanedannende Spiser sukker med dårlig samvittighed Det er okay at spise alle de søde sager, man har lyst til 31% tror, at sukker er kemisk bleget, et fald fra 40% i Fra 1997 til 2008 er der en stigning blandt dem, som mener at sukker er vanedannende, og særligt fra 2006 til 2008 er de sket en markant stigning fra 31% til 41%. Andelen som spiser sukker med dårlig samvittighed, er også steget til nu at udgøre en trediedel af befolkningen. Samtidigt mener færre end i 1997, at det er okay, at spise alle de søde sager, som man har lyst til. Kilde: The Nielsen Company. Baseret på interview med danskere mellem år. Nordisk MarketMonitor: 2545 i 1997, 2803 i 1999, 2441 i 2002, 2700 i 1 kvartal 2004, 2713 i 1 kvartal 2006 og 2719 i 1. kvartal 2008.

% Sukker feder Helt eller delvis enig i udsagnet Holdning til sukker Fedt feder mere end sukker Sukker forbrændes før fedt Størstedelen af befolkningen ved - og en stigende andel i 2004 og 2006, men et lille fald fra 2006 til 2008, at sukker kan bidrage til overvægt, og over halvdelen ved også, at kulhydrater/sukker forbrændes før fedt. Men der er færre som ved, 52 % i 2008 mod 79 % i 1997, at fedt feder mere end sukker. Kilde: The Nielsen Company. Baseret på interview med danskere mellem år. Nordisk MarketMonitor: 2545 i 1997, 2803 i 1999, 2441 i 2002, 2700 i 1 kvartal 2004, 2713 i 1 kvartal 2006 og 2719 i 1. kvartal 2008.

 Flere har dårlig samvittighed, når de spiser sukker.  Markant flere mener, at sukker er vanedannende, selvom flere viden- skabelige rapporter bl.a. det tidligere Motions- og Ernæringsråds rapport "Sukkers sundhedsmæssige betydning" konkluderer, at det kan man ikke påvise udfra eksisterende undersøgelser. Rapporten findes på:  Relativt højt vidensniveau i befolkningen mht. at sukker bidrager til overvægt, og at kulhydrater/sukker forbrændes før fedt. Men stadig færre ved, at fedt indeholder dobbelt så mange kalorier som sukker pr. gram, og derfor bidrager mere til overvægt end sukker. Hovedpunkter

Holdning til sukker fordelt efter Body Mass Indeks (BMI)

% Helt eller delvis enig i udsagnet Holdning til sukker inddelt efter Body Mass Indeks (BMI) Godt 50% i alle vægtgrupper ved – undtagen de undervægtige spinkle, at fedt indeholder mere energi end sukker, og at sukker forbrændes før fedt. Over 70 % i alle vægtgrupper ved også, at sukker bidrager til overvægt. Kilde: The Nielsen Company. Baseret på interview med danskere mellem år. Nordisk MarketMonitor: 2545 i 1997, 2803 i 1999, 2441 i 2002, 2700 i 1 kvartal 2004, 2713 i 1 kvartal 2006 og 2719 i 1. kvartal 2008.

% Helt eller delvis enig i udsagnet Omkring 33% i alle vægtgrupper mener, at sukker er vanedannende. Betydelig flere svær overvægtige spiser sukker med dårlig samvittighed, og 57 % af dem mener, at sukker generelt er skadende for helbredet. Holdning til sukker inddelt efter Body Mass Indeks (BMI) Kilde: The Nielsen Company. Baseret på interview med danskere mellem år. Nordisk MarketMonitor: 2545 i 1997, 2803 i 1999, 2441 i 2002, 2700 i 1 kvartal 2004, 2713 i 1 kvartal 2006 og 2719 i 1. kvartal 2008.

Hovedpunkter  Det er især de svær overvægtige, som spiser sukker med dårlig samvittighed, men der er også en stor andel i de andre vægtgrupper, som får dårlig samvittighed.  Jo mere man vejer, desto højere er andelen, som er enig i, at sukker generelt er skadeligt for helbredet.  Der er lige stor uvidenhed i alle vægtgrupper om, at fedt indeholder dobbelt så mange kalorier som sukker, og derfor bidrager mere til overvægt end sukker.

Forbrugsfrekvens af sukkersødede produkter 2008

SodavandSlikposer Kilde: The Nielsen Company, Nordisk MarketMonitor, 1. kvartal Baseret på 2719 interviews med danskere mellem år. Pladechokolade Ispinde/vaffelis Saftevand Slik og pladechokolade er tilsyneladende danskernes foretrukne sukkersødede produkter, 24% siger, at de spiser slikposer mindst én gang om ugen, men andelen er faldet fra 2006, her spiste 33% slik mindst en gang om ugen. Ligesom andelen af, som drikker sodavand mindst 1 gang om ugen er faldet fra 24% i 2006 til 13% i Analyse tallene for 2006 findes også på

Forbrugsfrekvens af sukkersødede produkter fordelt efter Body Mass Indeks (BMI)

Forbrugsfrekvens for sukkersødet sodavand - inddelt efter Body Mass Indeks (BMI) NormalvægtigUndervægtig/spinkel Moderat overvægtig Svær overvægt Omkring 10-15% i alle vægtgrupper – undtagen de svær overvægtige drikker sodavand mindst én gang om ugen eller oftere. De samme vægtgrupper har i forhold til analyse tallene fra 2006, skåret ned på frekvensen af indtag. Den tendens synes tilsyneladende ikke, at gælde de svær overvægtige, hvor dem som drikker sodavand en gang om ugen eller oftere ligger uforandret i forhold til 2006 på 21 %. Det er vigtigt, at være opmærksom på, at tallene kun forholder sig til frekvens ikke mængde. Analyse tallene for 2006 findes også på Kilde: The Nielsen Company, Nordisk MarketMonitor, 1. kvartal Baseret på 2719 interviews med danskere mellem år.

Forbrugsfrekvens for slikposer - inddelt efter Body Mass Indeks (BMI) NormalvægtigUndervægtig/spinkel Moderat overvægtSvær overvægt I forhold til analyse tallene for 2006, er forbrugsfrekvensen af slikposer faldet i alle vægtgrupper. I 2006 var der mellem % i alle vægtgrupper, som spiste slik mindst én gang om ugen eller oftere. Hvor der var flest blandt de undervægtige/spinkle 42 %, mens der var færrest blandt de svær overvægtige 30 %. I 2008 er tallet faldet til mellem % i alle vægtgrupper, der spiser slik en gang om ugen eller oftere. Det er vigtigt, at være opmærksom på, at tallene kun forholder sig til frekvens ikke mængde. Analyse tallene for 2006 findes også på Kilde: The Nielsen Company, Nordisk MarketMonitor, 1. kvartal Baseret på 2719 interviews med danskere mellem år.

Anvendelsesfrekvens for pladechokolade inddelt efter Body Mass Indeks (BMI) NormalvægtigUndervægtig/spinkel Moderat overvægtigSvær overvægtig Forbrugsfrekvensen af pladechokolade falder tilsyneladende med, at vægten stiger. Man skal dog være opmærksom på, at der er en tendens til, at især overvægtige underrapporterer deres indtag af sukker- og fedtholdige produkter. I forhold til analyse tallene for 2006, er forbrugsfrekvensen af pladechokolade steget i alle vægtgrupper. I 2006 var der mellem % i alle vægtgrupper, som spiste pladechokolade mindst én gang om ugen eller oftere. Hvor der var flest blandt de undervægtige/spinkle 24 %, mens der var færrest blandt de svær overvægtige 11 %. I 2008 er tallet steget til mellem % i alle vægtgrupper, der spiser chokolade mindst en gang om ugen eller oftere. Det er vigtigt, at være opmærksom på, at tallene kun forholder sig til frekvens ikke mængde. Analyse tallene for 2006 findes også på Kilde: The Nielsen Company, Nordisk MarketMonitor, 1. kvartal Baseret på 2719 interviews med danskere mellem år.

Hovedpunkter  Slik og chokolade er de sukkersødede produkter, som forbruges hyppigst i alle vægtgrupper.  I forhold til 2006 har der været et fald i frekvensen for indtaget af slik og sodavand.  Mens frekvensen for indtag af chokolade har været stigende.  Det er vigtigt, at være opmærksom på, at tallene kun forholder sig til frekvens ikke mængde. Analyse tallene for 2006 findes også på

Holdning til sukker og sødemidler og forbrug af produkter med sødemidler fordelt efter Body Mass Indeks (BMI)

Betyder det noget for dig, hvordan det du spiser og drikker er sødet? - Udvikling % Der er stort set lige mange, som forsøger at undgå enten produkter med sukker eller sødemidler, men i forhold til 2006, er der flere som både forsøger at undgå produkter, med sukker og sødemidler, men færre siger, at det ikke spiller nogen rolle, hvordan produkter er sødet. Kilde: The Nielsen Company, Nordisk MarketMonitor, 1. kvartal Baseret på 2719 interviews med danskere mellem år.

Forsøger at undgå produkter med sukker - udvikling inddelt efter Body Mass Indeks (BMI) % I forhold til 2006, er der en stigning i alle vægtgrupper blandt dem, der forsøger at undgå sukker – også blandt de undervægtige spinkle, som ikke behøver at reducere kalorieindtaget. Kilde: The Nielsen Company, Nordisk MarketMonitor, 1. kvartal Baseret på 2719 interviews med danskere mellem år.

% I forhold til 2006, er der den største stigning blandt dem, der forsøger at undgå sødemidler – hos de undervægtige/spinkle og normalvægtige. De undervægtige/spinkle forsøger altså både, at undgå sukker og sødemidler. Kilde: The Nielsen Company, Nordisk MarketMonitor, 1. kvartal Baseret på 2719 interviews med danskere mellem år. Forsøger at undgå produkter med sødemidler - udvikling inddelt efter Body Mass Indeks (BMI)

Spiser eller drikker ofte lightprodukter med sødemidler - inddelt efter Body Mass Indeks (BMI) % Hverdag indtil 1-2 gange om ugen Jo mere man vejer, desto oftere spiser eller drikker man produkter sødet med sødemidler. Adfærdsmønstret blandt svær overvægtige og normalvægtige er stort set uforandret mellem 2006 og 2008, mens der har været en reduktion blandt moderat overvægtige og undervægtige/spinkle. Kilde: The Nielsen Company, Nordisk MarketMonitor, 1. kvartal Baseret på 2719 interviews med danskere mellem år.

Betyder det noget for dig, hvordan det du spiser og drikker er sødet 2008? – inddelt efter Body Mass Indeks (BMI) % Flest blandt de overvægtige forsøger at undgå produkter, der indeholder sukker, men flest undervægtige og normalvægtige forsøger at undgå produkter, der indeholder sødemidler. Kilde: The Nielsen Company, Nordisk MarketMonitor, 1. kvartal Baseret på 2719 interviews med danskere mellem år.

Årsager til køb af sodavand/saft med sødemidler inddelt efter Body Mass Indeks (BMI) % Den hyppigste årsag til at købe sodavand/saft med sødemidler blandt alle vægtgrupper er, at de indeholder færre kalorier. Den næst hyppigste årsag er, at de ikke vil tage på – også blandt de undervægtige/spinkle Kilde: The Nielsen Company, Nordisk MarketMonitor, 1. kvartal Baseret på 2719 interviews med danskere mellem år.

Hovedpunkter  Der er stort set lige mange, som forsøger at undgå enten produkter med sødemidler eller sukker. I forhold til 2006 har der været en stigning både blandt dem, der forsøger at undgå enten produkter med sødemidler eller sukker.  Færre siger i 2008, at det ikke spiller nogen rolle, hvordan produkter er sødet.  Det er særligt de overvægtige, der vil undgå produkter med sukker, men stigningen i forhold til 2006 er jævnt fordelt på alle vægtgrupper.  Det er særligt de undervægtige og normalvægtige, der vil undgå sødemidler, og de står også for den største stigning i forhold til  Særligt overvægtige spiser eller drikker produkter med sødemidler, men også en stor andel af normalvægtige og spinkle vælger lightprodukter, de hyppigste årsag i alle vægtgrupper er først og fremmest for at spare på kalorierne, og at undgå at tage på – også blandt de undervægtige/spinkle.

Udvikling i vægtfordeling og interesse for egen sundhed

% Udvikling i vægtfordeling inddelt efter Body Mass Indeks (BMI) Kilde: ACNielsen. Baseret på interview med danskere mellem år. Minerva: 2545 i 1997, 2803 i 1999, 2441 i Nordisk MarketMonitor : 2700 i 1 kvartal 2004, 2713 i 1 kvartal 2006 og 2719 i 1. kvartal Der ses en stigning i andelen af moderat overvægtige og et fald af normalvægtige fra , og et fald i normalvægtige i samme periode. BMI værdierne er udregnet på basis af selvrapporteret højde og vægt blandt de adspurgte. Derfor er tallene usikre.

% Interesse for hvad der er sundt og usundt Der er en stigning i interessen for, hvad der er sundt og usundt fra Kilde: The Nielsen Company, Nordisk MarketMonitor, 1. kvartal Baseret på 2719 interviews med danskere mellem år.

% Interesse for hvad der er sundt og usundt - inddelt efter Body Mass Indeks (BMI) Ca. 80 % af befolkningen er enten ret eller meget interesseret i, hvad der er sundt og usundt – men andelen er størst blandt de undervægtige og normalvægtige. Kilde: The Nielsen Company, Nordisk MarketMonitor, 1. kvartal Baseret på 2719 interviews med danskere mellem år.

Nævn de fem forhold (hyppigste 5 af 23 mulige) du synes er vigtigst for din sundhed? Uanset om de adspurgte siger, at de interesserer sig for, hvad der er sundt og usundt eller ej, synes flest blandt begge grupper, at det er vigtigst for sundheden, ikke at ryge, være fysisk aktiv, spise mere frugt og grønt, samt at begrænse fedtindtaget i maden og brødet. I 2006 var det de samme områder, som flest syntes var vigtigst for sundheden, men prioriteringen var en anden. Rygning er gået fra en 5. plads til en 1. plads, og at være fysisk aktiv er gået fra en 3. plads til en 2. plads. Måske fordi, det er nye tiltag, da de fleste allerede prøver at spise mere grønt og spare på fedtet. % Kilde: The Nielsen Company, Nordisk MarketMonitor, 1. kvartal Baseret på 2719 interviews med danskere mellem år.

% Nævn de fem forhold (hyppigste 5 ud af 23 mulige), som du synes er vigtigst for deres sundhed Kilde: The Nielsen Company, Nordisk MarketMonitor. Baseret på 2441 interview i 2002, 2700 i 2004, 2713 i 2006 og I forhold til de øvrige år, er der nu flest, der synes, at det er vigtigt for deres sundhed, at undlade at ryge og at være fysisk aktiv. At spise mere frugt og grønt, begrænse fedtstoffet i maden og på brødet er dog fortsat også vigtigt, synes de fleste. Mens stadig færre synes, at det er vigtigt for sundheden, at spise mange kulhydrater i form af kartofler, ris og pasta.

% Nævn de 5 vigtigste forhold for din sundhed (hyppigste 5 af 23 mulige) - inddelt efter Body Mass Indeks (BMI) Alle vægtgrupper synes, at undlade at ryge er vigtigst for sundheden. Især de undervægtige/spinkle synes, at det er vigtigt, at spise mere frugt og grønt, samt at være mere fysisk aktiv. Jo mere man vejer, desto mindre er andelen, der synes, at fysisk aktivitet er vigtigt for sundheden. Kilde: The Nielsen Company, Nordisk MarketMonitor, 1. kvartal Baseret på 2719 interviews med danskere mellem år.

% Udover de fem vigtigste forhold for sundheden synes alle vægtgrupper – og især de undervægtige/spinkle, at det vigtigt at undgå fastfood, mens de undervægtige/spinkle ikke i samme udstrækning som resten af vægtgrupperne synes, at det er vigtigt at spare på sukkeret. Nævn de 5 vigtigste forhold for din sundhed (næst hyppigste 5 af 23 mulige) - inddelt efter Body Mass Indeks (BMI) Kilde: The Nielsen Company, Nordisk MarketMonitor, 1. kvartal Baseret på 2719 interviews med danskere mellem år.

Hovedpunkter  Der er en stigning i antallet af moderat overvægtige siden 2002, samt et svagt fald i andelen af normalvægtige fra 2002 til 2006, mens udviklingen for stort set alle vægtgrupper har været stabil fra 2006 til BMI værdierne er udregnet på basis af selvrapporteret højde og vægt blandt de adspurgte. Derfor er tallene usikre.  Omkring 70 % af befolkningen interesserer sig for, hvad der er sundt og usundt.  I 2008 er det hyppigste svar for, hvad der er vigtigst for sundheden: Undgå rygning, være fysisk aktiv, spiser mere frugt og grønt, begrænse fedtstoffet og på brødet. Mens stadig færre synes, at det er vigtigt, at spise mange kulhydrater.  Flere end i 2002 mener, at det er vigtigt for deres sundhed at begrænse sukkerindtaget. Der er dog stort lige mange, som forsøger at undgå enten produkter med sødemidler eller sukker i forhold til 2006.

Motionsvaner fordelt efter Body Mass Indeks (BMI)

Hvilken type motion dyrker du? Hverdag indtil en gang om ugen % Ud af 30 mulige motionsformer er cykling den mest populære. 40% af befolkningen cykler mindst én gang om ugen. I 2006 var tallet 30%. Men det er stadig over 50% af befolkningen, der aldrig deltager i de andre motionsformer. Tallene for 2006 findes også på Kilde: The Nielsen Company, Nordisk MarketMonitor, 1. kvartal Baseret på 2719 interviews med danskere mellem år.

Motionsvaner fordelt efter Body Mass Indeks (BMI) Hverdag indtil en gang om ugen % Cykelture er stadig den motionsform, som har størst tilslutning i alle vægtgrupper. I forhold til 2006, er der 10 % flere, der cykler en gang om ugen eller oftere i alle vægtgrupper. Derudover, har der været en stigning i jogging, især blandt de normalvægtige, samt en stigning til tilslutningen til fitness, her er det især både blandt de undervægtige/spinkle og normalvægtige. Kilde: The Nielsen Company, Nordisk MarketMonitor, 1. kvartal Baseret på 2719 interviews med danskere mellem år.

 Stadig flere mener, at sukker kan bidrage til overvægt, men færre er enige i, at fedt indeholder dobbelt så mange kalorier som sukker pr. gram, og dermed feder mere.  Stadig flere får dårlig samvittighed, når de spiser sukker. Det gælder især blandt de svær overvægtige.  Flere tror, at man kan blive afhængig af sukker, til trods for at flere videnskabelige rapporter - både nordiske og internationale - har konkluderet, at det kan ikke konkluderes ud fra de eksisterende videnskabelige studier.  Vægten har betydning for holdningen til, hvad der er vigtigst for egen sundhed. Overvægtige fokuserer især på at spare på fedtet, mens de ikke i samme udstrækning som resten af vægtgrupperne synes, at fysisk aktivitet er vigtigst for deres sundhed.  Færre end tidligere spiser bevidst flere kulhydrater, men flere end tidligere synes, at det er vigtigt for deres sundhed, at begrænse sukkerindtaget. Der er dog stort lige mange, som forsøger at undgå enten produkter med sødemidler eller sukker i forhold til Hovedpunkter