KLIMATILPASNING I KØBENHAVN - FRA PLAN TIL VIRKELIGHED

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Lovlig sagsbehandling
Advertisements

NORDVAND Får vi en vej igen?
NATUR OG MILJØ Teknik og Miljø Aarhus Kommune Skejby DET GODE GRØNNE BYRUM.
KONFLIKTHÅNDTERING Velkommen! Dias.
Overdrevet – et naturrum i byen
Randers Kommune Borgermøde om infrastruktur. 2 Randers Kommune - Borgermøde om infrastruktur - 2 Dagsorden • Velkomst v/ Mogens Nyholm (B) • Præsentation.
Hvordan kan vi som forældre bidrage til at børnene bliver mere sunde og får mere bevægelse i hverdagen?  Hvis muligt skal Børnene gå/cykle i skole også.
Bryggebladet på Rådhuset
Nye samarbejdspartnere – nye udfordringer
Klimatilpasning i virksomheder
Regnvand og spildevand i Hellerup Maglegård grundejerforening
Skybrud i Kokkedal d. 18/ Iagttagelser af problemer med Oversvømmelser i foreningens område. Ved bestyrelsesmedlem: Torben Strange Jensen.
NORDVAND Regnvand og spildevand i Ordrup-Charlottenlund
direktør for Ældre- og Handicapforvaltningen, Aalborg kommune
Ved du….  At der i øjeblikket er en konflikt mellem de praktiserende læger og regionerne ?
Velkommen til Generalforsamling
Spildevandscenter AvedøreVallensbæk Kommune og Kloakforsyning Brøndby Kommune og Kloakforsyning Samarbejde kommune-forsyning Konkrete projekter i åbent.
En klimaberedt region Klimatilpasningens politiske dimension Politikerseminar 21. Maj 2014 v. Formand Jens Mandrup, Miljø og Trafikudvalget, Region Hovedstaden.
Hvad kan København som hovedstad?
De københavnske Ældreråd Organisationen. § 30. Kommunalbestyrelsen nedsætter et ældreråd. Ældrerådet rådgiver kommunalbestyrelsen i ældrepolitiske spørgsmål.
NORDVAND Regnvand og spildevand i Gentofte sogn
NORDVAND Regnvand og spildevand i Klampenborg- Skovshoved
Grønne løsninger til håndtering af hverdagsregn og skybrud
Esbjerg Trafik- & Mobilitetsplan
Den Grønne Tænketank - København / Frederiksberg Den Grønne Tænketank –blev stiftet i juni 2003 –vi arbejder for en grøn og rummelig hovedstad –vi arbejder.
Hvor der er fokus på klimaet.
Klimatilpasning - naturen er en del af løsningen JA/moMentum debatmøde 3. februar 2011 Jens la Cour Kampagneleder, klimakommuner Danmarks Naturfredningsforening.
Hører byplanlægning og eksport sammen?
Mikkel Thomassen, Klimaspring
Udbud og konkurrence 31. JANUAR Monopoler/dominerende stilling og udbud › Hvad er monopol/dominerende stilling ? ›Konkurrenceretligt ? Tilstrækkelig.
Den regionale vækst- og udviklingsstrategi
BACKUP eller dø! Klik dig frem til næste billede ->
Research light om Værestedets betydning Sted: Forår-sommer 2012.
Skolebestyrelsens årsberetning 2014 Skolebestyrelsen Hvem er vi? Hvad skal vi? Hvad har vi foretaget os? Hvad sigter vi efter? Nu og fremad Trørødskolen.
Spildevandsrensning i det åbne land i Guldborgsund Kommune
VVM og Miljøvurdering Biogasanlæg øst for Brande Borgermøde den 20. oktober 2014.
Konstruktiv dialog kan forebygge smerter i muskler og led
KLIMATILPASNINGSPLANER & DEN POLITISKE PROCES ved Philip Hartmann, By- og Miljødirektør, Gladsaxe Kommune.
Grundejerforeningernes indlæg Borgermøde 10. juni 2008 vedr. lokalplan 507 for boliger ved den gamle højskole i Himmelev.
Medfinansieringsprojekter: Hvem skal involveres?
Store Vejle å samarbejdet
Vedtaget af Byrådet den 7. oktober 2013
  Robuste drivveje giver sunde køer Dette projekt medfinansieres af ”Grønt Udviklings- og Demonstrationsprogram, (GUDP) under Fødevareministeriet. v.
1 Borgerpanelet i Silkeborg Kommune.
20. AUGUST 2014 MILJØVURDERINGSDAG 14 1 Miljøvurderingsdag 14, Aalborg Afbødning og overvågning i VVM Lars Overgaard Jørgensen COWI Visionsvej
NORDVAND Klimatilpasnings projekt ved Gentofterenden Ved Carsten Nystrup, Direktør Nordvand a/s.
Klimaklar i Skibhus Bag om projektet
Placering af dagligvarebutik i Kvistgaard ‏ Kvistgård-Nyrup borgerforening 19. November 2014.
Almene boliger og tilgængelighed
PROCES OG TIDSPLAN Godkendelse af forslag i Byrådet den 22. april Offentlig debat i maj og juni måned Udstilling i Utzon Centeret Endelig godkendelse.
Jord-ERFA-Midt Den 11. december 2014
Miljømålsloven - planproces
Dansk Landbrugsrådgivning Landscentret | Byggeri og Teknik Hvordan laves strategi for mekanisering? Landskonsulent Erik Maegaard Dansk Landbrugsrådgivning.
At handle i byen. * Interessant * Tema * Perlegade.
Arbejdsweekend i 5.kreds Gl. Skovridergaard i Silkeborg.
Regnvandshåndtering i dit område
Information om anlæggelse af Bassinledning langs Kystvejen
Klimatilpasning i København Jan Burgdorf Nielsen Center for Park og Natur Klimatilpasning i Københavns Kommune Amager Vest og Amager Øst Lokaludvalg den.
VÆKST OG BÆREDYGTIGHED EN NY POLITIK FOR BYLIV BYER & BYGNINGER I HOLBÆK KOMMUNE?
Borgermøde 17. september Forslag til Miljø- og Klimapolitik 2014 Velkommen! – Borgermøde 17. september 2013 Program Vision Furesø – Vi skaber løsninger.
Klimatilpasning på veje i GF Odin og GF Hejmdal Privat klimatilpasning 21. januar 2016.
Gas i transport: element i roadmap for en fossilfri transportsektor inden 2050 Temamøde om gas i transport, 9. oktober 2013 v/ Tine Lund Jensen, kontorchef,
1 Klimatilpasning på Frederiksberg. 2 Agenda Om Frederiksberg og dens forsyning Klimatilpasning på Frederiksberg Skybrudsplanerne Fremtidens udfordringer.
Hovborg Borgermøde d. 16. marts 2017
Vil du have mere indflydelse på dit barns hverdag?
Vil du have mere indflydelse på dit barns hverdag?
04. JANUAR 2017 Trafik- og Byplan for Algade og Stationsområdet i Vordingborg Den videre proces Plan og By / Peter Haugan Vergo.
Samskabelse gennem et Bynetværk
Klar til smart vækst / GATE21
Kommunale fællesprojekter
Præsentationens transcript:

KLIMATILPASNING I KØBENHAVN - FRA PLAN TIL VIRKELIGHED Skybrudsplan KLIMATILPASNING I KØBENHAVN - FRA PLAN TIL VIRKELIGHED NOTE! For at ændre billedet på denne side gøres følgende: Slet det nuværende billede ved at klikke på det og tryk ”Delete” på tastaturet. Gå i hovedmenuen og vælg ”Indsæt/ Billede/ Fra fil...” Billedet skal have samme størrelse som præsentationsformatet: 25,4 x 19,05 cm (1280 x 960 pixels). Skalér evt. billedet så det får samme størrelse som siden. Højreklik på billedet og vælg ”Rækkefølge/ Placér bagerst”

PLANGRUNDLAG FOR FREMTIDIG REGNVANDSHÅNDTERING KØBENHAVNS KOMMUNES PLANGRUNDLAG FOR FREMTIDIG REGNVANDSHÅNDTERING 10. September 2012 Bedre vandmiljø

SKYBRUD I KØBENHAVN - HVAD ER PROBLEMET Kloakkerne er i god stand De er bare for små til at håndtere store mængder vand på kort tid (køkkenvasken) Overløb til havnen Vandet bliver på overfladen - og løber mod lavtliggende steder Overløb på veje, i kældre mv. via afløb .

4 VEJE AT GÅ Lade være at gøre noget - og lade borgerne betale via forsikringerne - dyrt og dårlig forretning for København som en attraktiv by Udbygge det eksisterende kloaknet - det er dyrt og meget omfattende. Og det kan kun bruges til én ting! Rene grønne løsninger - mere græs og flere træer. Det er utilstrækkeligt til rigtig store regnskyl! Kombinationsløsning - med grønne og blå løsninger - suppleret med rør og tunneler til at få vandet væk, når det høvler ned NOTE! For at ændre billedet på denne side gøres følgende: Slet det nuværende billede ved at klikke på det og tryk ”Delete” på tastaturet. Gå i hovedmenuen og vælg ”Indsæt/ Billede/ Fra fil...” Billedet skal have samme størrelse som præsentationsformatet: 25,4 x 19,05 cm (1280 x 960 pixels). Skalér evt. billedet så det får samme størrelse som siden. Højreklik på billedet og vælg ”Rækkefølge/ Placér bagerst” 4

NYT INFRASTRUKTURLAG - TIL AT SUPPLERE DET EKSISTERENDE SYSTEM

Klimatilpasning i København - principper for skybrudshåndtering

ER DET DYRT? DET ER DYRT AT LADE STÅ TIL Kommunen risikerer at miste arbejdspladser, skatteydere og investeringer. Klimatilpasning i København kan klares for ca. 50 kr./mdr./husstand. Klimatilpasning giver mulighed for nye arbejdspladser og vækst. NOTE! For at ændre billedet på denne side gøres følgende: Slet det nuværende billede ved at klikke på det og tryk ”Delete” på tastaturet. Gå i hovedmenuen og vælg ”Indsæt/ Billede/ Fra fil...” Billedet skal have samme størrelse som præsentationsformatet: 25,4 x 19,05 cm (1280 x 960 pixels). Skalér evt. billedet så det får samme størrelse som siden. Højreklik på billedet og vælg ”Rækkefølge/ Placér bagerst” 7

EN VÅDERE - MEN MERE ROBUST BY Byen skal klædes på til at håndtere mere regn Vi skal acceptere, at der i ekstreme situationer kan stå op til 10 cm vand i gaderne. Sikring af boliger Sikring af byens funktioner NOTE! For at ændre billedet på denne side gøres følgende: Slet det nuværende billede ved at klikke på det og tryk ”Delete” på tastaturet. Gå i hovedmenuen og vælg ”Indsæt/ Billede/ Fra fil...” Billedet skal have samme størrelse som præsentationsformatet: 25,4 x 19,05 cm (1280 x 960 pixels). Skalér evt. billedet så det får samme størrelse som siden. Højreklik på billedet og vælg ”Rækkefølge/ Placér bagerst” 8

NY OPDELING AF BYEN I VANDOPLANDE 7 vandoplande - København Vest er vandopland nummer 7 i rækken Detaljeret analyse af kvarteret men stadigvæk kun de store linjer Prioritering af behov/nødvendighed . NOTE! For at ændre billedet på denne side gøres følgende: Slet det nuværende billede ved at klikke på det og tryk ”Delete” på tastaturet. Gå i hovedmenuen og vælg ”Indsæt/ Billede/ Fra fil...” Billedet skal have samme størrelse som præsentationsformatet: 25,4 x 19,05 cm (1280 x 960 pixels). Skalér evt. billedet så det får samme størrelse som siden. Højreklik på billedet og vælg ”Rækkefølge/ Placér bagerst” 9

PRINCIPPER FOR ANALYSE AF ET VANDOPLAND

SKYBRUDSPLAN FOR KØBENHAVN VEST/FREDERIKSBERG VEST Indeholder forslag til regnvandshåndtering Indeholder ideer til udformning af projekter Er nu i høring Bagefter træffer politikerne beslutning - i primo 2014 .Dernæst går planlægning af de enkelte projekter i gang - og endelig anlæg Anlægsperiode for hele byen - ca. 20-30 år NOTE! For at ændre billedet på denne side gøres følgende: Slet det nuværende billede ved at klikke på det og tryk ”Delete” på tastaturet. Gå i hovedmenuen og vælg ”Indsæt/ Billede/ Fra fil...” Billedet skal have samme størrelse som præsentationsformatet: 25,4 x 19,05 cm (1280 x 960 pixels). Skalér evt. billedet så det får samme størrelse som siden. Højreklik på billedet og vælg ”Rækkefølge/ Placér bagerst” 11

HVAD ER TIL DEBAT? Hvordan skal vi håndtere vandet i denne del af byen? Hvor skal vandet løbe, når det regner? Hvilke ønsker er der grønne løsninger mv. Hvad med alle de andre funktioner i byen som parkering, trafik, sportsfaciliteter mv? Er der noget, vi har overset? Den konkrete udformning af de enkelte dele af projektet kommer senere - og der bliver masser af mulighed for at få indflydelse på dette her. NOTE! For at ændre billedet på denne side gøres følgende: Slet det nuværende billede ved at klikke på det og tryk ”Delete” på tastaturet. Gå i hovedmenuen og vælg ”Indsæt/ Billede/ Fra fil...” Billedet skal have samme størrelse som præsentationsformatet: 25,4 x 19,05 cm (1280 x 960 pixels). Skalér evt. billedet så det får samme størrelse som siden. Højreklik på billedet og vælg ”Rækkefølge/ Placér bagerst” 12

HVAD KOMMER DET TIL AT KOSTE? Det er ikke billigt - anslået koster hele skybrudsplanen omkring 6,3 mia. kroner Skybruddet d. 2 juli 2011 kostede 6 mia. alene i forsikringsskader Størstedelen af udgifterne til at skybrudssikre skal betales via vandafgiften Mellem 50-75 kroner om måneden for en husstand . NOTE! For at ændre billedet på denne side gøres følgende: Slet det nuværende billede ved at klikke på det og tryk ”Delete” på tastaturet. Gå i hovedmenuen og vælg ”Indsæt/ Billede/ Fra fil...” Billedet skal have samme størrelse som præsentationsformatet: 25,4 x 19,05 cm (1280 x 960 pixels). Skalér evt. billedet så det får samme størrelse som siden. Højreklik på billedet og vælg ”Rækkefølge/ Placér bagerst” 13

HVAD GØR VI I MELLEMTIDEN Hvis der er skybrud i morgen - hvad så? Ekstra åbning af overløb når der er skybrud - tager noget af presset Sikring af kældre - det er borgernes ansvar - ikke kommunens Højvandslukker i kældre m. afløb Stil ting højt i kældre Elinstallationer mv. Sikring af kældernedgange NOTE! For at ændre billedet på denne side gøres følgende: Slet det nuværende billede ved at klikke på det og tryk ”Delete” på tastaturet. Gå i hovedmenuen og vælg ”Indsæt/ Billede/ Fra fil...” Billedet skal have samme størrelse som præsentationsformatet: 25,4 x 19,05 cm (1280 x 960 pixels). Skalér evt. billedet så det får samme størrelse som siden. Højreklik på billedet og vælg ”Rækkefølge/ Placér bagerst” 14