Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Hovborg Borgermøde d. 16. marts 2017

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Hovborg Borgermøde d. 16. marts 2017"— Præsentationens transcript:

1 Hovborg Borgermøde d. 16. marts 2017
Regnvandet skal ud af kloakken i Hovborg! – Derfor inviteres du til borgermøde Marts 16, 2017 Regnvandet skal ud af kloakken i Hovborg!

2 Velkommen Baggrund for projektet Hvad betyder de to muligheder for mig
Processen fremadrettet Marts 16, 2017 Regnvandet skal ud af kloakken i Hovborg!

3 ”Nu skal regnvandet ud af kloakken i Hovborg”
Baggrund for projektet Hvorfor og hvordan Renseanlægget i Hovborg lever ikke op til fremtidens krav (arbejdsmiljø). NEDLÆGGES Kloakledningerne trænger til fornyelse. RENOVERES Spildevandet skal pumpes til Holsted renseanlæg. NY PUMPESTATION Minimere vandmængden til pumpning. (miljømæssigt og driftsøkonomisk bedst). VÆK MED REGNVANDET Og overordnet forventes der flere voldsomme regnskyl (skybryd) i fremtiden og så regnvandet skal gerne væk fra spildevandet. ”Nu skal regnvandet ud af kloakken i Hovborg” Marts 16, 2017 Regnvandet skal ud af kloakken i Hovborg!

4 Fremtiden ! Mulighed ??? Venedig HOVBORG Marts 16, 2017
Hjælp vandet på vej når det regner

5 Baggrund for projektet
Hvordan To muligheder - nedsivning eller nyt kloaksystem LAR medfører: Spildevandet skal til renseanlægget og renses. Renovering af ledningen i vejen. Mindre gravearbejder i vejene. Regnvand bevares/holdes lokalt på egen grund. Du får kr. til dit LAR projekt på din grund (tilbagebetalingen på kr. er for ”retten for at aflede regnvand”) Nogle kloakledninger er så dårlige at de skal skiftes og graves nye ned. Andre kan renoveres/forbedres ved strømpeforing (ingen opgravning) Vejvandet skal væk, det løber på vejen til en rist eller grøft og komme væk af den vej. Marts 16, 2017 Regnvandet skal ud af kloakken i Hovborg!

6 Baggrund for projektet
Hvordan To muligheder - nedsivning eller nyt kloaksystem Separatkloakering medfører: Spildevandet og regnvandet skal væk fra din ejendom, så du får to skelbrønde. To nye kloakledninger i vejen. En til spildevand og en til regnvand. Der vil være store gravearbejder i vejene. Som grundejer skal du ændre kloaksystemet på egen grund og tilslutte ved skelbrøndene. Du skal selv afholde alle udgifter og der er ingen tilskud/tilbagebetaling. Separering kræver to ledninger og dermed etablering af to ledninger i vejen, hvilket betyder opgravning i alle veje. Marts 16, 2017 Regnvandet skal ud af kloakken i Hovborg!

7 DIT VALG ! Separat LAR To muligheder:
- nedsivning eller nyt kloaksystem Separat Hvad er separatkloak? Regnvandet og spildevandet håndteres hver for sig i to nye kloakledninger i vejen. LAR Hvad er Lokal afledning af regnvand ? Regnvandet håndteres lokalt, hvilket betyder at det ikke ledes til kloakken, men nedsiver eller fordamper i det lokalområde, hvor det falder Marts 16, 2017 Regnvandet skal ud af kloakken i Hovborg!

8 Separatkloakering Økonomi
Prisen for et typisk parcelhus er kr kr. ? (afhænger af lokale forhold). Spørg din autoriserede kloakmester om din pris! Kan du undgå at skulle separere? Nej - Du skal separere, der kommer et påbud Marts 16, 2017 Regnvandet skal ud af kloakken i Hovborg!

9 LAR LAR processer Nedsivning Forsinkelse Fordampning Rensning
Marts 16, 2017 Regnvandet skal ud af kloakken i Hovborg!

10 Det handler om at gøre regnvandet til en ressource og ikke et problem!
LAR Det handler om at gøre regnvandet til en ressource og ikke et problem! Marts 16, 2017 Regnvandet skal ud af kloakken i Hovborg!

11 LAR i praksis Tilslutningsbidrag
Du har betalt tilslutningsbidrag til kloakken. Og skal ikke betale mere til Vejen forsyning. Økonomi Prisen for LAR løsning for et typisk parcelhus kan være kr kr. (afhænger af lokale forhold og ønske). Spørg din autoriserede kloakmester om din pris! Marts 16, 2017 Regnvandet skal ud af kloakken i Hovborg!

12 Erhverv Boligerne/grundejerne skal tage et valg !
LAR eller separat kloakering. Erhverv ? Skal også tage et valg! Vejen Forsyning vil kontakte erhvervsvirksomhederne så der kan findes den bedste løsning også for jer, vi kommer rundt. Marts 16, 2017 Regnvandet skal ud af kloakken i Hovborg!

13 Processen fremadrettet
Tidsplan 16. marts 2017 Borgermøde i ”Huset” Hovborg 6. april torsdag Vi er i Hovborg ved ”Huset” for at svare på spørgsmål april onsdag kl april tirsdag Juni 2017 Evt. Borgermøde 2 Juli 2017 DIT VALG – Nedsivning(LAR) eller separering September Projekteringen begynder April Arbejdet udføres i marken Løbende information bl.a. på hjemmesiderne Marts 16, 2017 Regnvandet skal ud af kloakken i Hovborg!

14 Processen fremadrettet
Vores fysiske arbejde! I 2018 går vi i gang med vores arbejde. Der bliver lavet ny pumpestation og Hovborg renseanlæg nedlægges. Kloakledningerne i vejene bliver renoveret/fornyet. Når vores arbejde er færdig få du meddelelse/brev. Marts 16, 2017 Regnvandet skal ud af kloakken i Hovborg!

15 Processen fremadrettet
Dit fysiske arbejde! Du skal have planlagt dit kloakarbejde / LAR projekt. Bestille en autoriseret kloakmester til at frakoble/ændre spildevandet på din ejendom. Du skal have udført dit LAR projekt eller kloakarbejde på din ejendom. Fristen for ændring af kloaksystemet på din ejendom er senest 6 måneder efter vi har ændret vores i vejen. Du må gerne gå i gang tidligere hvis du vil, du behøver ikke vente på os. Marts 16, 2017 Regnvandet skal ud af kloakken i Hovborg!

16 Processen fremadrettet
DIT VALG - hvad skal du gøre ! Afkrydse på et skemaet dit valg inden 1. august 2017 Nedsivning (LAR). som samtidig er en ansøgning om tilbagebetaling af kr. for ”retten for at aflede regnvand”. Nyt kloaksystem - separat kloakering Der er ingen tilskud/tilbagebetaling. Marts 16, 2017 Regnvandet skal ud af kloakken i Hovborg!

17 Processen fremadrettet
Dokumentation og udbetaling af kr. Fristen for ændring af kloaksystemet på din ejendom er senest 6 måneder efter vi har ændret vores i vejen. Du vil få en meddelelse/brev når vi er færdig og du skal i gang. Din LAR løsning skal dokumenteres af en autoriseret kloakmester for udbetaling af de kr. Dokumentationen skal sendes/afleveres til Vejen Kommune. Udbetaling af kr. fra Vejen Forsyning kan ske fra foråret 2018. Du må gerne gå i gang tidligere hvis du vil, du behøver ikke vente på os. Marts 16, 2017 Regnvandet skal ud af kloakken i Hovborg!

18 Alvin Lykke fra Sdr. Hygum
En borgers oplevelse Marts 16, 2017 Regnvandet skal ud af kloakken i Hovborg!

19 Alvin Lykke fra Sdr. Hygum
En borgers oplevelse Sø som nabo, var tidligere Alvins areal. Gravearbejde i byen. Marts 16, 2017 Regnvandet skal ud af kloakken i Hovborg!

20 Tak for opmærksomheden
Du er velkommen til at kontakte os: Vejen Forsyning Carsten Sundbæk, Søren Boisen, Vejen Kommune Kirsten Kofod, Marts 16, 2017 Regnvandet skal ud af kloakken i Hovborg!

21 Hvem har ansvaret for hvad?
Forsyningen – udfører, drift - renseanlæg, ledninger Kommunen – planer, tilladelser - spildevandsplan - tilladelse til LAR-løsning Marts 16, 2017 Regnvandet skal ud af kloakken i Hovborg


Download ppt "Hovborg Borgermøde d. 16. marts 2017"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google