Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Overdrevet – et naturrum i byen

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Overdrevet – et naturrum i byen"— Præsentationens transcript:

1 Overdrevet – et naturrum i byen
Her befinder de unge sig: Aalborg er ved at transformere sig fra at være en industriby til at blive en studieby. Derfor er der øget fokus på hvor de studerende skal bo. Meget af den foreløbige planlægning har taget udgangspunkt i at bevare det originale Aalborg udtryk; ved at oprette (studie)boliger i gamle fabrikshaller og lign. Antallet af unge i Aalborg vil fortsætte med at stige markant de kommende år. Ifølge lokalplaner vil 75% af alle nybyggede ungdomsboliger i Danmark, inden for en årrække af de næste fire år blive placeret i Aalborg. Netop derfor er der brug for nye udendørs arealer hvor de unge har mulighed for at tilbringe tid sammen væk fra studierne. Dette er grundlaget for mit projekt kaldet Overdrevet – et naturrum i byen som er et ude areal og en park beliggende i fremtidens studiebydel ved Østhavnen.

2 Som studerende kan det være svært at komme ud i naturen og ofte er ens behov ikke at gå en tur i skoven, men i stedet være sammen med vennerne. Overdrevet kombinerer disse behov på fornemmeste vis. De eksisterende udemiljøer i området lægger meget vægt på sport, bevægelse og traditionelt parkliv. Overdrevet sigter på at skabe mere afstressende uderum, hvor samværet centreres om lejrbålets ur-tiltrækningskraft og det moderne, urbane ungdomsliv omkring singer-song-samvær og poetry-slam. Hængekøjer skaber et moderne chillout miljø i tæt kontakt med by-naturen. Overdrevet Overdrevet er ikke en park ligesom de andre i Aalborg. Parkens idé er at integrere det urbane miljø - byens arkitektur og materialer – med naturens tiltrækningskraft som samlings- og afslapningssted.

3 Aalborg Universitet har uddannelser her:
Overdrevet er placeret netop i dette område fordi der foregår mange aktiviteter der involverer unge i nærområdet. Aalborg Universitet har uddannelser her: Kvægtorvet, markeret med brunt, er allerede revet ned I Nordkraft er der spillesteder, teater, musikskole, caféer, restauranter etc. I Musikhuset vil der komme musikkonservatorium, spillested etc. I Shoppingcentret Friis er der gode shoppingmuligheder. Blot 200 meter fra Overdrevet ligger der et kollegium for studerende. Alt dette involverer unge. Dertil kommer Aalborg Universietet – se boks ovenfor.

4 Inspirations kollage

5 ”Overdrevet” er parkens navn, fordi det sætter sig i fin forbindelse med områdets historie omkring kvæghandel – og samtidig markerer en ung tilgang til parkmiljøet. Samtidig var ”overdrevet” i gamle dage areal for landsbyfællesskabets kvæg. bålzoner Kiosk Hængekøjezoner

6 Der vil i alt være seks permanente samlingscirkler, hvor der i nogle af dem vil være amfiteatre omkredsende et bålsted. Brænde til bålet kan man selv medbringe, men der vil også være automater hvori man kan hæve den ønskede mængde brænde for et symbolsk beløb. Dette billede viser hvordan de andre bålpladser kan se ud

7 Imellem alle træerne vil der være mulighed for at hænge hængekøjer op
Imellem alle træerne vil der være mulighed for at hænge hængekøjer op. Der er bedst mulighed for dette i hængekøjezonerne. Disse hængekøjer kan lejes i små boder, som er at finde i den vestlige og østlige del af parken. Man kan enten leje hængekøjerne eller man kan samle skrald ind i parken og derved få udleveret en hængekøje. På den måde bliver parken samtidig holdt ren.

8 Udover bålpladser vil der også være forskellig anden natur i form af græs, blomster, træer og buske. Størstedelen af træerne vil være som vi kender dem fra naturen, men der vil også være teknologiske træer, som både optager CO2 og lyser fra træets krone om aftenen. Da det primært vil være unge der opholder sig i Overdrevet vil der også være gratis adgang til internettet døgnet rundt.


Download ppt "Overdrevet – et naturrum i byen"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google