Sådan får vi ligeløn i Danmark!

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Forhold på arbejdsmarkedet efter uddannelsen 13. uge 2007.
Advertisements

Organisering af arbejdsmiljøapparatet
Danske virksomheders brug af østeuropæisk arbejdskraft Pressebriefing 24. juni 2013 Søren Kaj Andersen Jonas Felbo-Kolding.
Arbejdsmiljø i uddannelserne Seminardag for ambassadører for arbejdsmiljø og sundhed Middelfart, den 9. Februar 2006.
Flere kvinder i Forskning -Kønsfordelingen blandt forskere i Danmark
Titel og undertitel skal stå med store bogstaver (Versaler) og skal holdes indenfor de to vandrette grå linjer. Titlen kan stå i farve, eller der kan vælges.
Bogens klasser   Klasserne i bogen er defineret sådan (tallene er deres andel af de årige, når studerende ikke regnes med): Overklasse.
Løn og køn Analyser fra SFI og Lønkommissionen Lisbeth Pedersen
15 % ansatte på særlige vilkår + Service Center med 15 afklaringspladser / træningsbaner i samarbejde med Holstebro Kommune under uddannelse.
Langvarigt sygefravær
Uddannede færingers tilpasning til arbejdsmarkedet og erfaringer med studieophold i udlandet En spørgeskemaundersøgelse blandt færdiguddannede
Søjle 1: Offentlige ydelser
Afbureaukratisering Alle taler om det – ingen gør noget ved det.
Sikkerhed og sundhed er godt for alle – både dig selv og din arbejdsplads. Samarbejde om forebyggelse Kampagnen for et sikkert og sundt arbejdsmiljø
Kvinder i den uformelle økonomi i Indien - på arbejde uden fast job
20. august Arbejdsmarkedskommissionens anbefalinger Velfærd kræver arbejde.
Risici for fremtidens velfærdssamfund
Arbejdskraft til den offentlige sektor. Kan udenlandsk arbejdskraft være en del af løsningen? Jan Rose Skaksen.
Unge & IT. Kampagne og rekruttering af rollemodeller.
Ligeløn til sygeplejersker
Grænser for rummelighed
Tillid Temadag for AMIR
Hold fast, hold ud eller hold igen
6. Lektion: Ligestilling med politologiske briller
Efteruddannelsesindsatsen 2007 Analyse Danmarks undersøgelse januar 2008 Oplæg på Kompetencerådets møde den v./ Merete.
1 KVINDELIGE IVÆRKSÆTTERE et statistisk portræt.
Velkommen til LO.
DI Hovedstaden Hans Skov Christensen 21.maj 08 Velkommen til DI Mød interesseorganisationen, arbejdsgiveren & samarbejdspartneren.
Vi har haft demokrati i Danmark siden?
Det Sociale Kapitel
Oplæg til Strategi for kreds-FDF HB møde februar 2012, bilag 4.2 Status – februar 2012 Ver.2.5.
KVALITETSSIKRET IKV OG RKV I REGION MIDTJYLLAND IKV konsulentseminar, Silkeborg 20. september 2013Ulla Nistrup1.
KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Master titel: Gill Sans Regular 40pt (ALL CAPS) Gill Sans Light 40pt (ALL CAPS) Brug under titel.
Tillids- og TalsmandskursusSøfartens Ledere TR`ens rolle og rettigheder Valg af tillidsmænd  Valg af tillidsmand/mænd forudsætter hjemmel hertil i overenskomsten.
Statistik om kvindelige iværksættere - udviklingen
”Mediemakt og kvinnemakt i Danmark” Pernille Tranberg, chefredaktør
Ved Jens Kjeldbjerg Kudsk / Andy Madsen
Regeringens globaliseringsudspil
Uddannede færingers tilpasning til arbejdsmarkedet og erfaringer med studieophold i udlandet En spørgeskemaundersøgelse blandt færdiguddannede
Forlig med RLTN Den 20. februar 2015 OK-15. OK-15 Forlig - med RLTN / 20. februar Sikring af reallønnen De samlede generelle lønstigninger i overenskomst-
RLTN. OK15 Alle aftaler er 3-årige Der er indgået generelt forlig på RLTN- området den 20. februar 2015 Der er indgået aftale om Den regionale kompetencefond.
Frivillighed på kommando findes ikke
2.Lektion: Samfundsfag 2.lektion i undervisningsforløbet ”Samfundet og samfundsfagets fagområder” baseret på kapitel 1 i bogen Luk Samfundet Op!, af Brøndum.
1 Quiz om de kønsbestemte lønforskelle Velkommen til quizzen om de kønsbestemte lønforskelle! Denne korte quiz bruger multiple choice-spørgsmål til at.
1.lektion: Samfundsfag – hvad er det?
Frivilligt arbejde.
Velkommen til AMU-kursus Hvad er AMU - AMU står for Arbejdsmarkedsuddannelser og består af en lang række kurser inden for mange forskellige.
INDUSTRISAMFUNDET - fra damp til drivhusgasser -
Ordførende direktør, Arne Jensen, SEDIRK 1 Rekruttering af kvindelige forskere på SEDIRK- institutioner Hvad har man gjort, og hvad kan der gøres.
1 Ligeløn – lige arbejde eller arbejde af samme værdi Karen Sjørup November 2010.
Center for Arbejdsmarkedsforskning, (CARMA) Aalborg Universitet FTF Midtjylland, årsmøde Torsdag den 15. november 2007 ’Ok 08, forlig eller storkonflikt’?
FTF FTF er danskere − FTF er hovedorganisation for offentligt og privat ansatte. − FTF har 81 medlemsorganisationer. − FTF er.
Køn, arbejde og økonomiske muligheder Landstingssalen 8. marts, 2010 Bent Greve Roskilde Universitet.
OK-11 Temaer info, baggrund og nyheder på
Spørgeskemaundersøgelse – dfif.dk. Baggrund  Undersøgelsen er gennemført i perioden –  Undersøgelsen er gennemført som pop up på hjemmesiden.
Fagligt Fælles Forbund Uddannelseskonference for Grønne Uddannelser 7 december 2009.
- Set fra en vinkel med uddannelsesmæssigt fokus ”Intention og rammer i Infrastrukturrapporten – og deres betydning for uddannelsesområdet” - Set fra en.
Landsorganisationen i Danmark Velkommen til LO. Landsorganisationen i Danmark FAKTA LO’s medlemsforbund har ca. 1,1 millioner medlemmer Ca offentligt.
Den aktuelle rekrutteringssitutation på social- og sundhedsområdet Oplæg v/ Mogens Jensen – Beskæftigelsesregion Midtjylland.
Dagplejen – en god start på livet FOAs bud på dagplejens fremtid Landskonferencen Kvalitet i dagplejen Nyborg Strand d maj 2010.
Udvikling og organisering af samarbejdet? Samskabelse - med hænder eller hoveder? Fagforbundet - Oslo 26. september 2013.
Beskæftigelsesregion Syddanmark Rekruttering til Tønder kommune – er der et problem?
FTF Projekt Styrkelse og understøtning af jobrotation på tværs af Jobcentre.
Hvad gør erhvervslivet for at tiltrække unge? Thomas Q. Christensen 03.okt. 08 Hvad gør erhvervslivet for at tiltrække unge?
Ligeløn - Med juraen som værktøj
Lønhemmelighed – hvorfor er det et problem?
Kvindernes Internationale Kampdag
Rekruttering til Vejen kommune – er der et problem?
Medlemsmøde for statsansatte
FTF FTF er danskere FTF er hovedorganisation for offentligt og privat ansatte. Medlemstallet er steget med i løbet af.
Præsentationens transcript:

Sådan får vi ligeløn i Danmark! Pressemøde med Sundhedskartellet, BUPL, Socialpædagogernes Landsforbund og Dansk Socialrådgiverforening København, den 28. maj 2010

Hvem er vi? Organisationer: Medlemmer: Sundhedskartellet (11 faglige organisationer) BUPL - Forbundet for Pædagoger og Klubfolk SL - Socialpædagogernes Landsforbund DS - Dansk Socialrådgiverforening Medlemmer: Tilsammen omkring 220.000 medlemmer beskæftiget i omsorgs- social- og sundhedssektorerne Medlemmer med en mellemlang videregående uddannelse målrettet job i den offentlige sektor Medlemsgrupper, hvor mellem 78 og 96 procent er kvinder

Problemet er: Kønsopdelt arbejdsmarked med skæv løndannelse, der favoriserer mænd Professionsuddannede kvinder i den offentlige sektor får mindst udbytte af deres uddannelse Ligelønsloven er ikke til nogen hjælp

Løsning: 2020-plan Christiansborg skal tage et medansvar og afsætte økonomi til at løse ligelønsproblemet Ligelønsloven skal revideres Arbejdsmarkedets parter har et medansvar for at sikre ligeløn

Christiansborg skal tage ansvar: Lønkommissionen slår fast, at kvinder med mellemlange, videregående uddannelser ansat i kvindefag i det offentlige har det største lønefterslæb Christiansborg skal vedkende sig sin del af ansvaret Christiansborg skal vise vilje til at løse ligelønsproblemerne

Ligeløn er et samfundsansvar: Ligelønsproblemet kan ikke løses inden for forhandlingssystemet Der skal udarbejdes en handlingsplan, der gradvis frem mod 2020 løser ligelønsproblematikken Vi skal også i fremtiden kunne rekruttere kvalificeret arbejdskraft til velfærdssamfundets kerneopgaver

Arbejdsgiverne skal være med til at sikre ligeløn: Uligeløn: Vi har et problem! Arbejdsmarkedets parter skal finde en fælles løsning Vi er klar! Nu skal arbejdsgiverne tage medansvar. Ingen kan længere lukke øjnene for, at mænd og kvinder ikke tjener det samme Flere overenskomstforhandlinger frem mod 2020 – Vi har muligheden for at lukke løngabet bid for bid Vi kan løse problemet med uligeløn, hvis vi står sammen

Ligelønsloven skal revideres Ligelønsloven af 1973 Loven var en sejr og et markant fremskridt, men: Den kan kun sikre lige løn for lige arbejde på samme arbejdsplads Den kan ikke fjerne uligeløn, som følger af et kønsopdelt arbejdsmarked

Ligelønsloven skal revideres Ligelønsloven af 2013 Vi har brug for en Ligelønslov version 2.0 som skal: Sikre ligeløn mellem grupper af kvindelige og mandlige lønmodtagere Bygge på vurdering af krav, der er systematiske og neutrale i forhold til køn