Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Titel og undertitel skal stå med store bogstaver (Versaler) og skal holdes indenfor de to vandrette grå linjer. Titlen kan stå i farve, eller der kan vælges.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Titel og undertitel skal stå med store bogstaver (Versaler) og skal holdes indenfor de to vandrette grå linjer. Titlen kan stå i farve, eller der kan vælges."— Præsentationens transcript:

1 Titel og undertitel skal stå med store bogstaver (Versaler) og skal holdes indenfor de to vandrette grå linjer. Titlen kan stå i farve, eller der kan vælges en baggrundsfarve fra en af farvepaletterne til feltet mellem de to vandrette linjer. Bemærk at farverne virker mere neddæmpede når de projiceres op, end de gør på pc-skærmen. Selvstændighed og selvforsørgelse for nydanske kvinder? Vibeke Jakobsen

2 Overskrift og underoverskrift i versaler. Underoverskrifter og brødtekst står altid i den fast definerede grå. 2 Formål og disposition Formål: Give et overblik over indvandrerkvinders placering på arbejdsmarkedet (sammenligning med andre grupper) - med et fokus på de selvstændige Disposition: •Beskæftigelsesfrekvenser for indvandrerkvinder fra ikke-vestlige lande •Hvilke typer beskæftigelse har indvandrerkvinder fra ikke-vestlige lande? •Eksempel med indvandrere fra Tyrkiet, Iran og Pakistan (arbejdstid og skæve arbejdstider for selvstændige og lønmodtagere)

3 Overskrift og underoverskrift i versaler. Underoverskrifter og brødtekst står altid i den fast definerede grå. 3 Kilder: V. Jakobsen (2008): ”Hvilke job har indvandrere?”, i R. Emerek & H. Holt (red.) ”Lige muligheder – Frie valg?”, SFI: 08:24 (kapitel 8, s. 89-220) Kan bestilles/downloades fra: www.sfi.dkww.sfi.dk M. Deding og V. Jakobsen (2007): Kønsforskelle i indvandrernes beskæftigelse i Danmark, Søkelys på Arbeidslivet, 1/07: 119-128. [M. Deding og V. Jakobsen (2006), Indvandreres arbejdsliv og familieliv, SFI: 06:31 - kan downloades fra: www.sfi.dk]ww.sfi.dk

4 Overskrift og underoverskrift i versaler. Underoverskrifter og brødtekst står altid i den fast definerede grå. 4 Beskæftigelsesfrekvenser 2007

5 Overskrift og underoverskrift i versaler. Underoverskrifter og brødtekst står altid i den fast definerede grå. 5 Hvilken type beskæftigelse har indvandrerne?

6 Overskrift og underoverskrift i versaler. Underoverskrifter og brødtekst står altid i den fast definerede grå. 6 Hvilken type beskæftigelse har indvandrerne? Stilling: •Indvandrerne er i højere grad selvstændige og har i højere grad lønmodtager job nederst i stillingshierarkiet – kønsforskelle Sektor: •Indvandrere er i mindre grad i den offentlige sektor – for begge grupper er kvinderne i højere grad end mændene i den offentlige sektor Branche: •For både selvstændige og lønmodtagere er branchefordelingen meget forskellig for indvandrere og danskere •Forskellene på indvandrere og danskere er størst for mændene •For især mændene kan de største brancher karakteriseres som etnisk segregeret

7 Overskrift og underoverskrift i versaler. Underoverskrifter og brødtekst står altid i den fast definerede grå. 7 De ti største brancher for indvandrermænd og danske mænd, som er selvstændige. Procent.

8 Overskrift og underoverskrift i versaler. Underoverskrifter og brødtekst står altid i den fast definerede grå. 8 De ti største brancher for indvandrerkvinder og danske kvinder, som er selvstændige. Procent.

9 Overskrift og underoverskrift i versaler. Underoverskrifter og brødtekst står altid i den fast definerede grå. 9 Andel selvstændige blandt beskæftigede indvandrere fra Tyrkiet, Iran og Pakistan (18-45 år) Tyrkiske og pakistanske mænd: 19% Iranske mænd: 16% Danske mænd: 11% Iranske kvinder: 14% Danske, tyrkiske og pakistanske kvinder: ca. 5%

10 Overskrift og underoverskrift i versaler. Underoverskrifter og brødtekst står altid i den fast definerede grå. 10

11 Overskrift og underoverskrift i versaler. Underoverskrifter og brødtekst står altid i den fast definerede grå. 11

12 Overskrift og underoverskrift i versaler. Underoverskrifter og brødtekst står altid i den fast definerede grå. 12

13 Overskrift og underoverskrift i versaler. Underoverskrifter og brødtekst står altid i den fast definerede grå. 13 Opsummering •Indvandrerkvinderne har en svag position på det danske arbejdsmarked (lav beskæftigelsesgrad, lang nede i stillingshierarkiet) •Men beskæftigede indvandrerkvinder har en høj andel selvstændige sammenlignet med beskæftigede danske kvinder •Branchefordelingen er anderledes en branchefordelingen for indvandrermænd og danske kvinder •Forskelle på indvandrergrupperne •Måske giver mændenes arbejdsforhold barrierer for indvandrerkvindernes muligheder for beskæftigelse og muligheder som iværksætter?

14 Overskrift og underoverskrift i versaler. Underoverskrifter og brødtekst står altid i den fast definerede grå. 14 Tak for opmærksomheden!


Download ppt "Titel og undertitel skal stå med store bogstaver (Versaler) og skal holdes indenfor de to vandrette grå linjer. Titlen kan stå i farve, eller der kan vælges."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google