Sygeplejeruddannelsen

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
PRAKTIKDOKUMENTET CUPP –PROJEKT
Advertisements

Hans Lund lektor, studieleder Syddansk Universitet
SMUT PAKKE 2 VIDEN OM SUKKERSYGE.
Praksisrettet og udfordrende efter – og videreuddannelse i VIA
Men hvad er forskellen på disse to lovgivninger?
Orientering om revisionen af social- og sundhedsuddannelsen
Kandidatuddannelsen i Sygepleje
Intro til kommende praktikanter og praktikvejledere
BIOANALYTIKERES KERNEFAGLIGHED OG PROFESSIONSIDENTITET
John.M.Nielsen Metode & Co.
Pædagoguddannelsen Professionsbachelor 3½ år Teori – praksis
Souschef Jytte Husted Hospice Søholm
Udvikling af sygeplejeprofessionen
Sygeplejerskens virksomhedsfelt
Sygeplejerske Hvad siger Henderson? Hvad er en sygeplejerske?
Brugerinddragelse i et uddannelsesperspektiv
Ellen Sandahl Sørensen Lektor, Udvikling og forskning
Udvikling og kvalitets sikring af sygeplejen i praksis
Døende i plejebolig Den lindrende indsats Den 23. august 2010
Sygeplejerskens virke
Historier fra et demonstrationsprojekt
”Der er ingen sår der ser godt ud”
Sygeplejerskeuddannelsen i Silkeborg
Professionsidentitet – og masteruddannelse
Vi kjhh Samspil mellem forskning og praksis? Hvordan? Problematiseren og stillen spørgsmål, hvor ikke jeg har alle svarene! Ved sygeplejeforsker ansat.
Sygepleje som profession
Sygeplejerskeuddannelsen
Sundhedsprofessionelles forståelser af patientinddragelse
CUPP konference Roskilde 9. november 2010 Sundhedsuddannelserne Campus Næstved.
Uddannelse i Akutmedicin Region Midtjylland Projektleder Jeannie Rumph.
Lis Suhr Klinisk lektor
Bioanalytiker-uddannelsen Næstved
Pitch af sygeplejerskeuddannelsen af Lykke og Trine
Hvordan bygge bro mellom klinik og forskningsmiljø?
Implementering af akutuddannelsen i klinisk praksis
På vej mod en region Nye muligheder Harmonisering. Kvalitet – effektivisering Den fremtidige specialeplanlægning Kompetencebehov i fremtidens hospitalsvæsen,
Højskolen for Efter-og Videreuddannelse Interprofessionel Læring og Samarbejde 10. november 2013Chefkonsulent Kirsten Willemoes Knudsen 1.
Koordinator Jette Bangshaab Åbningsseminar marts 2013 ”Teknologier i Borgernær Sundhed” University College Nordjylland.
Uddannelse og profession
Eksistentiel og Åndelig omsorg til døende.
TATIONpRÆSEN AARHUS UNIVERSITET Institut for Folkesundhedcand.cur. Afdeling for Sygeplejevidenskab MASTERUDDANNELSEN I KLINISK I SYGEPLEJE VELKOMST TIL.
Patientuddannelse - sundhedspædagogik i højsædet Udviklingschef Dorte Jeppesen og Underviser i sundhedspædagogik Helle Schnor.

Integration af undervisning om kliniske retningslinjer i professionsbacheloruddannelsen - ideer og tanker Lea D. Nielsen, Cand. Cur, Adjunkt, UC Syddanmark,
Fleksibel Master i Friluftsliv Arbejder du med sundhed, rekreation, idræt, friluftsliv eller turisme? Kunne du tænke dig at få en dybtgående viden om,
2. Skoleperiode Psykiatri.
Teori-praksis i sygeplejerskeuddannelsen
Sygeplejersken Vi er modul 5 studerende og går på Via University College i Silkeborg. I vores klasse er vi 40 piger og 2 drenge.
1 Oplæg om kronikerstrategien - fokus på kommuner Kommunale repræsentanter: Charlotte Scheppan (delt formandskab), Odense Kommune Sten Dokkedahl, Faaborg.
Et geriatrisk pakkeforløb – der virker! Virker ….for hvem? …Som patienten ønsker sig, som forpligter fagligt, som organiserer sammenhæng Det kræver: Patientinddragelse,
Sundhedspædagogisk tværfagligt samarbejde
Sygeplejerske!!.
UDDANNELSE OG PROFESSION.
MODUL 3B KAREN WISTOFT PROFESSOR, INSTITUT FOR LÆRING, ILISIMATUSARFIK LEKTOR, INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK, AU Tværfagligt samarbejde.
Sygeplejens virksomhedsfelt
Præsentation af Anne-Grethe Kvistgaard
Præsentation af KORA. Hvem er KORA?  Analyse, forskning og rådgivning inden for kommunernes og regionernes velfærdsområder  Formål: At fremme kvalitetsudvikling,
Rollen som professionel indebærer i følge speciallægekommissionen, at man Præsterer høj kvalitet i behandling med integritet, ærlighed og medfølelse Udvise.
Et bud på fremtidens marketing Tage Koed Madsen Afsætningsøkonomisk Konference 2005.
Ida Sofie Nygaard Næstformand, SFSP Sygeplejerske, VIA Aarhus Sabina Bay Hermansen Formand, SFSP Medicin m. Industriel Specialisering, AAU.
Sundheds- og sygdomssociologi
Spændingsfelt Sygepleje, klinisk lederskab og ulighed i sundhed
Længdegående integrerede klinikophold
Den ny social- og sundhedsassistentuddannelse
Kvalitet i plejen.

Mette Rosendal Darmer, Centerchefsygeplejerske
Kræft på Tværs Patienten som subjekt ?
Bydækkende netværk for kliniske vejledere
Præsentationens transcript:

Sygeplejeruddannelsen VIA University College

Udarbejdet af Malene Sørensen og Sine Kok. Modul 5 studerende

Bekendtgørelse § 1. Formålet med uddannelsen til professionsbachelor i sygepleje er at kvalificere den studerende til efter endt uddannelse at kunne fungere selvstændigt som sygeplejerske og til at indgå i et fagligt og tværfagligt samarbejde. Uddannelsen skal, i overensstemmelse med den samfundsmæssige, videnskabelige og teknologiske udvikling samt befolkningens behov for sygepleje, kvalificere den studerende inden for teoretiske og kliniske sygeplejekundskaber jf. bilag…

Opbygning og Varighed Uddannelsen varer 3,5 år, og består af 14 moduler. Den bygger på både teori og praksis.

Fag og Undervisning Sygeplejefaget omfatter både teoretisk og praktisk (klinisk) undervisning. Undervisningen giver dig indsigt i menneskers forskellighed, hvad enten det gælder værdier, opfattelser og reaktioner i forbindelse med sundhed, sygdom og sygepleje.

Fag og undervisning Sundhedsfag: Folkesundhedsvidenskab, sygdomslære, ergonomi, ernæringslære og diætetik, farmakologi, epidemiologi og miljømedicin, sundhedsinformatik, videnskabsteori og forskningsmetodologi.

Fag og Undervisning Naturvidenskabelige fag: Biokemi, anatomi og fysiologi, mikrobiologi.

Fag og undervisning Humanistiske fag: Psykologi, filosofi og etik, religion, kommunikation, pædagogik.

Fag og undervisning Samfundsvidenskabelige fag: Sociologi og antropologi, organisation og ledelse og jura.

Muligheder for praktik Uddannelsen giver muligheder for at tage praktik i udlandet. Bla: Tyskland Estland Schweiz Finland England Rumænien Thailand Bulgarien Australien Norge Kina Japan Spanien Holland Polen Rusland Portugal Serbien og mange flere

Sådan tror I vi ser ud Dette er virkeligheden

Muligheder for sygeplejersken Sygeplejersken indgår ikke kun i pleje og behandling, men får også mulighed for videreuddannelse: Specialuddannelse – Hygiejne-, Narkose-, Intensivsygeplejerske, mv. Diplomuddannelse - Kommunikation, etik og etiske dilemmaer, klinisk kvalitetsudvikling, klinisk udvikling i relation til en bestemt patientgruppe, for eksempel: Mennesker med sukkersyge, hjerneskade eller kræft.

Muligheder for sygeplejersken Master-, Kandidatuddannelsen - arbejde med udvikling, forskning, ledelse og undervisning. Sundhedsplejerske

Forebyggende sygepleje Som sygeplejerske er det ikke kun behandlende sygepleje vi udøver, men også forebyggende. Såsom: Diabetes forebyggelse Hjertekarsygdomme Rygestopskursus Med mere

Fra vugge til krukke Som sygeplejerske har man mulighed for at følge alle stadier i livet. Også efter døden. Vi er ikke kun sygeplejersker for patienten, men også for de pårørende.

Tværfagligt arbejde Som sygeplejerske indgår man i et tværprofessionelt samarbejde. Primære grupper – såsom: Læger Ergoterapeuter Fysioterapeuter Sosu personale Talepædagoger Med flere

Hvorfor vi valgte uddannelsen?

Malene Jeg vil gerne gøre en forskel og hjælpe andre mennesker. Jeg valgte sygeplejersken frem for læge, fordi man på den måde kommer tættere på patienterne. Min plan efter endt uddannelse, er at tage specialuddannelsen som behandlersygeplejerske.

Sine Efter at have arbejdet som afløser på en skærmet enhed, fandt jeg ud af at det var der jeg var mest glad. Det betød at jeg forlod designeruddannelsen for at starte som sygeplejerstuderende. Jeg synes at det er fedt at mærke sammenspil mellem mennesker. Jeg nyder udfordringerne ved et arbejde med demente. Mine fremtidige planer er at arbejde som hjemmesygeplejerske og muligvis videreuddanne mig til demenskoordinator.

Så nåede vi til vejs ende. Håber i lærte noget om vores fag. Vi ser frem til et godt samarbejde. Sine og Malene