Mentorgruppen Baggrund for mentorgruppens arbejde

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Et metodeudviklingsprojekt i UU DANMARK UU Vestsjælland
Advertisements

Dialog og samarbejde om uddannelsesparathed
 Mission Unge, der ønsker at tage en ungdomsuddannelse, sikres mulighed for at gennemføre ved hjælp af et tæt og koordineret samarbejde mellem uddannelsesinstitutionerne.
Lærersamarbejde i Århus Folkeskole og ungdomsuddannelser Lærersamarbejde i Århus Kommune 2009.
LÆSNING på Ahlmann - Skolen
Vælg layout på masteren: Højreklik på siden / Layout / Vælg mellem ”Fastholdelseskaravenen” eller ”Brug for unge” Overskrift MAX 2 linjer Underoverskrift.
Med særlig fokus på de tosprogede forældre
AT TRÆDE I DE BEDSTE FODSPOR – FRA PRODUKTIONSSKOLE TIL ERHVERVSUDDANNELSE Under programmet ”Bedre overgang til og fastholdelse i erhvervsuddannelserne”
Status IT. Vognparken Computerlokaler: 39A: 24 computere fra : 21 computere fra 2005 og 6 computere fra 2007 Biblioteket: 2 computere fra 2005.
Vælg layout på masteren: Højreklik på siden / Layout / Vælg mellem ”Fastholdelseskaravenen” eller ”Brug for unge” Overskrift MAX 2 linjer Underoverskrift.
Hvad er et nationalt videncenter? Centrene er knyttet til CVU-erne/professionshøjskolerne Centrene er støttet af Undervisningsministeriet i en tidsafgrænset.
Lærersamarbejde i Aarhus september 2011 Aarhus Social- og Sundhedsskole.
Hold Fast Konsortiemedlemmer i UU Ringkøbing Fjords område: Deltagere:
Mentorordning i Skive.
UU Center Kolding Mentorprojekt i UU Kolding •Ide og finansiering •Ungepakke II •Samarbejdspartnere Taxameter - institutionsuafhængig.
’Afklaring om valg af erhvervsuddannelse via frivillig brobygning’
Hvad er vi (bl.a.) optaget af i UVM?
Selvevaluering ’It i folkeskolen’
Velkommen hjem fra efterskole….
Orientering forældremøde 9. klasse
Velkommen Lærersamarbejde i Aarhus august 2012 Aarhus Tech, Viby J.
Velkommen til Projekt Frivillig Infomøde og workshop d. 23. maj 2013 Maj 2013 | Projekt Frivillig | Foreninger i Aarhus Kommune.
Kompetencecenter for Hirtshals Skolecenter
Lene Skovgaard Uddannelses Ungdomsvejleder
UU Odense Om at skabe fastholdelse gennem en organiseret mentorindsats i et større byområde.
Kvalitet i Skolepraktikken - kick-off-møde 13.marts 2012 Projekttitel : ”Virksomhedspartnere i skolepraktikken” Baggrund : a)Tab af ca. 700 ordinære praktikpladser.
Eleverne bliver bedre Eleverne læser nu lige så godt i 3. klasse, som de gjorde før i 4. klasse. I naturfag og matematik er de nu lige så gode i 4. klasse,
Undervisning af tosprogede elever i grundskolen
Formål: Gøre Aalborgs skoler mere rummelige, således at man på distriktsskolen bliver i stand til at undervise flere af de elever, der i dag henvises til.
Virksomhedsskolemodellen 29. september 2014 UU Danmark Samarbejde: UU og Jobcentret – Om unge.
UU Aarhus og Samsø – læs mere på Bekymringsmærker og kontaktvejleder.
EVA’s evaluering af 10. klasse Foreningen af 10. klasseskoler i Danmark, Trinity, Fredericia den 2. marts 2012 Kristine Bang Nielsen.
Forældremøde 7. klasse.
VUC og de unge Konference i Fællessalen på Christiansborg d. 27. Februar Kommunerne, ansvaret for 95%-målsætningen og VUC v/ Per B. Christensen, Børne-
NETVÆRKSMØDE OM UU, FOLKESKOLE & UNGDOMSUDDANNELSERNE Forventninger, muligheder, udfordringer & handlinger i lyset af folkeskolereform og omlægninger af.
Fokuspunkter Hvem er vi? Hvad tilbyder vi? Samarbejdsaftaler mellem skole og UUV. Valg af uddannelse - tal på vejen.
Fælleskommunal arbejdsgruppe nedsat af UUVs styregruppe 4 møder i alt = beskrivelse af indhold og forslag til organisation UUVs styregruppe tager den endelige.
Vi har en ambitiøs regering ( - siger de ) DK skal både være et videns- og produktionssamfund Samspil mellem håndværk og ideer udvikler ny teknologi og.
Hvilke ord betegner bedst din oplevelse af at skulle vælge en ungdomsuddannelse efter 9./10. klasse? (sæt gerne flere kryds)
Obligatorisk selvvalgt opgave
Vejledning i 9. klasse. Flere elever skal vælge erhvervsuddannelse Mål med udskoling: Eleverne klar til at træffe valg Ansvar: UU Skive, i samarbejde.
Regeringens globaliseringsudspil
Tema 4 Overgange i barnets liv
Reflektioner og erfaringer samt aktuel rapport fra DEA Genemførelse på erhvervsuddannelserne.
Bo Ravn Kommunernes indsats En samlet, strategisk indsats i kommunen En tidlig og differentieret indsats i grundskolen (overgang til ungdomsuddannelse)
Nye mål – Regeringsgrundlag 2005 Danmark skal have en globaliseringsstrategi, der styrker konkurrenceevne og sammenhængskraft: Danmark som førende vidensamfund.
Nye veje i overbygningen Udgangspunkt i elevernes læringsmål og læringsstrategier Undervisningen tilrettelægges fleksibelt på tværs af klasser og årgange.
En dynamisk klub for børn og unge fra 5
UU Ringkøbing Fjord August 2008 Lov nr. 171 Der skal tilrettelægges en særlig indsats for elever fra 6. klasse, der har en øget risiko for ikke at påbegynde.
Videnscenter for Brugerinddragelse i sundhedsvæsenet Etableret i 2011 støtte af Trygfonden Indsamle, bearbejde og formidle viden om brugerinddragelse i.
Vejledning på den politiske dagsorden Regeringsgrundlaget ”Nye Mål” Aftalen ”En ny chance til alle” 4 debatoplæg til Globaliseringsrådet Udspillet om ungdomsklassen.
DM i Skills 2011, 2012 og Deltagende konkurrencefag Deltagende demonstrationsfag Antal deltagere Antal tilskuere
Ungdomsuddannelse til alle Konference d. 18. april 2007 Per B. Christensen, Børne- og Kulturdirektør, Næstved Kommune og formand for Børne- og Kulturchefforeningen.
Side 1 Comenius Individuel elevudveksling. Side 2 Program 1.Generelle oplysninger om Comenius individuel elevudveksling 2.Kontaktlærer- mentorordningen.
Uddannelsesudfordringer efter globaliseringsrapporten og velfærdsforliget Paneldrøftelse i Danmarks Vejlederforening d. 30. januar 2007 v/ Per B. Christensen,
95%- målsætningen og kommunerne Konference for vejlederne på erhvervsskolerne d. 8. maj i Odense v/ Per B. Christensen, Børne- og Kulturdirektør i Næstved.
SPS Ny procedure for opmærksomhed og ansøgning. Problemstillingen er –Forskel på rettigheder i kommunalt regi og i ungdomsuddannelserne –Derfor er der.
Sammenhænge og dilemmaer i en reform tid… UU DK´s årskonference 2015 Overskrift.
UU Aarhus og Samsø – læs mere på UU’s opgaver Vejledning op til 18 år - Grundskolen – ca. 10 årsværk - 15 – 17 årige –
Velkommen til konference 2016 Lokale Uddannelsesudvalg Kl – 9.45 Velkomst, dagens program v/ Formand Kaj Andersen, 3F kl –10.20Virksomhederne.
COWI PowerPoint design manual# Datagrundlag for rapporten  Registeranalyser fra DREAM, Danmarks Statistik  Sagsgennemgang af 338 sager fra Århus, Ringkjøbing/
Samspillet mellem folkeskoler, UU-vejledning og ungdomsuddannelserne UU-reform med fokus på erhvervsuddannelserne Kommunesamarbejde om udskolingen, UU-vejledning.
Udarbejdet af UU Randers 21. oktober 2015 Afgangselever Status i oktober måned det år hvor grundskoleeleverne afsluttede 9. og 10. klasse i.
UU Aarhus og Samsø – læs mere på UU som indgangen til det kommunale system - bekymringsmærker og kontaktvejlederfunktion.
Produktionsskolernes ny rolle. Styrkelse af produktionsskolerne For unge der ikke umiddelbart har forudsætninger for at påbegynde en ungdomsuddannelse.
Grundlaget  Hvad skal der til? Eleven i centrum Vejlederviden og ledelseskompetence Fællesskab, tillid – og pengene gider vi ikke tænke på Samarbejdsaftaler.
Afgangselever Status i oktober måned
Uddannelses- og erhvervsvejledning i lyset af store reformer på folkeskole-, erhvervsuddannelses- og gymnasieområdet Vejledning og overgange, UCC 10.
Perspektiver i ungepakken Per Bredholt Frederiksen
Fra folkeskole til faglært - Erhvervsuddannelser til Fremtiden
Præsentationens transcript:

Mentorgruppen Baggrund for mentorgruppens arbejde Aarhus Kommunes mentorprojekt for børn og unge med dansk som andetsprog Gruppens anbefalinger til Folkeskolen og til Aarhus Kommune

Baggrund for gruppens arbejde 2004 – Projekt ”Uddannelsesguider”/ Aarhus Købmandsskole og AARHUS TECH Forlænges i 2005 og 2006 Nudansk ordbog Mentor: En vejleder eller rådgiver 2004 – 2013 – 152.000.000

Gruppens arbejde frem til 2012 Hvilke former for mentorer findes der og hvilke opgaver har de? Kortlægning af forskellige mentorindsatser i Aarhus Kommune Formidling af gruppens arbejde i artiklen: ”Mentorordning – hvorfor og hvordan”

Aarhus Kommunes mentorprojekt 130 mentorer fordelt på 50 forskellige uddannelsesretninger Indgåede aftaler: 272

Hvordan gjorde vi? Udarbejdelse af spørgeskemaer Spørgeskemaer sendt til de deltagende skoler Sammenskrivning af resultat af spørgeskemaerne Besøg hos Mercuri Urval Sammenfatning af anbefalinger til Folkeskolen og Aarhus Kommune

Hvad ønskede vi at vide mere om? Spørgeskemaets 14 spørgsmål havde følgende 4 overskrifter: Erfaringer med mentortilbuddet Indholdet af mentortilbuddet Overgangen til ungdomsuddannelserne Status og fremadrettet

Hvad fandt vi ud af? Positive erfaringer med mentortilbuddet fra alle skoler Indholdet af mentortilbuddet er forskelligt fra skole til skole Fokus på overgangen til ungdomsuddannelserne håndteres forskelligt Samtlige skoler ønsker en udvidelse af tilbuddet

Gruppens anbefalinger - til Folkeskolen Mentorordningen skal være en del af skolens overordnede strategi Skolens ledelse skal bakke op om og involvere sig i projektet Skolen skal stille en ressourceperson til rådighed som bindeled mellem mentor og skolen Skolen skal bakke op om mentors forældresamarbejde

Gruppens anbefalinger - til Aarhus kommune/Mercuri Urval Tilbuddet skal gælde for alle elever i 9.-10. klasse som skønnes at få særlige vanskeligheder ved overgangen til ungdomsuddannelse Mentorarbejdet skal have større fokus på erhvervsuddannelserne Der skal etableres et samarbejde mellem kommunens mentorer og mentorerne på erhvervsuddannelserne

Hvad siger loven? Mentorer i 9. og 10. klasse § 11. Kommunen skal sørge for, at der etableres en mentorordning for elever i 9. og 10. klasse, som skønnes at få særlige vanskeligheder ved overgangen til ungdomsuddannelse Erhvervsskolerne § 53. Skolen skal stille mentorer til rådighed for de elever, der har behov for støtte og vejledning fra sådanne kontaktpersoner for at kunne gennemføre et påbegyndt uddannelsesforløb

Mentorgruppen Yderligere oplysninger får hos gruppens medlemmer: Birgitte Jensen, Åby Skole Birgitte Lykke Sørensen, SOSU Kirsten Boelt, tidl. Strandskolen Sussie Jensen, AARHUS TECH