Uddannelse - høje ambitioner

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Hjalleseskolen – Fremtidens 7. klasser
Advertisements

Set i forældreperspektiv
Mere Velfærd kræver øget produktivitet. Hvad er KORA?  Dannet 1. juli 2012  En fusion af: – DSI – AKF – KREVI  P.t. ca. 100 medarbejdere – økonomer,
Værdigrundlaget i Greve
Egedals byudviklingsområder skal være eftertragtede for deres fokus på klima, energi og sundhed – kombineret med spændende arkitektur, inviterende byrum.
1 Folkeskolereformen -hvilke perspektiver giver den i forhold til dagens overskrift set fra en politisk synsvinkel Søren Kristensen.
Nye krav og besparelser – hvordan sikrer vi kvaliteten v/ Dorte Bloch
Skolereformen - mål Ambitiøst løft af folkeskolen: •Børnenes læring og faglige niveau skal styrkes •De unge skal have de bedste muligheder for at tage.
Frivillige aktiviteter for og sammen med ældre flygtninge og indvandrere den 10. november 2008 Ældre flygtninge og indvandreres medborgerskab Hvordan?
Afbureaukratisering Alle taler om det – ingen gør noget ved det.
Folkeskole-reformen August 2014.
Ungdomsskole – mellem reform af folkeskolen, erhvervsuddannelserne og vejledningsindsatsen Storbynetværk den 12. september 2013 Direktør Per B. Christensen,
Introduktion til NY SUNDHEDSPOLITIK 28. Februar 2012 kl –
Hvad kan København som hovedstad?
Fjordbakkeskolen forældremøde
Kommunale chefforventninger til en ny folkeoplysningslov Oplæg for Fritid og Samfund d. 25. april 2008 i Vissenbjerg v/ Børne- og Kulturdirektør Per B.
Grundkursus Politisk indflydelse. Grundkursus Politisk indflydelse.
Tillid Temadag for AMIR
Overvejelser om institutionsstrukturen i Region Midtjylland Styrelseschef Lars Mortensen Institutionsstyrelsen, Undervisningsministeriet.
Det Nye Universitetshospital i Århus Arbejdsvision for byggeriet af DNU Det Nye Universitetshospital: sammenhængende, bæredygtigt og effektivt byggeri.
Oplæg for DH-Vallensbæk d. 25. februar Inklusion i grundskolen
Folkebibliotekernes ebogsservice eReolens strategi for e-bøger Danmarks Biblioteksforenings Årsmøde 28. marts 2014.
Mandag 3. marts januar Borgmester Jannich Petersen, V Udbud og partnerskaber i Gribskov Kommune.
Styring af styregrupper
DEMOKRATI SOM POLITISK ANSVAR – POLITISKE STRATEGIER ER NORDEN DEMOKRATIETS PARADIS?
Værdigrundlag Vision og mission Værdier og mål Oktober Version 2.1.
Grundkursus for frivillige i DH Politisk indflydelse.
Reformen på Stavnsholtskolen. Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de udnytter deres potentialer optimalt Folkeskolen skal mindske betydningen af.
2-01.
Bæredygtig økonomi Kun revisitation på plejecenter hvert fjerde år – bortset fra særligt ”dyre” borgere.
Uddrag af politiske principprogrammer
Elementer i ”Forebyggelsespakken om Tobak”, der i særlig grad kan løfte kommunernes indsats Tobakstemagruppemøde i Sund By Netværket 17. juni 2013 Chefkonsulent.
Oplæg om den danske kommunalreform v/ Ole Glahn, Det Radikale Venstre
En ny strategi for transportforskning Workshop - Trafikdage i Aalborg 28. august 2006.
1 Borgerpanelet i Silkeborg Kommune.
Tørring Gymnasium Mission, vision, værdier, fokusområder.
Rejseholdets anbefalinger - overblik Tema 1 Kompetenceløft til lærere og ledere Anbefaling 1: Lærernes kompetencer skal styrkes Anbefaling 2: Hæv kompetencen.
Strategiproces Fællesmøde 29. oktober 2011
KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Forandringsprogrammet/Organisationsudvikling 9. Maj 2007 Bilag 2 BUF’s strategiske grundlag.
Udvalget for lokaleanvendelse Midtvejsseminar Rebild 2010.
Hvem skal kommunerne samarbejde med i fremtiden på idrætsområdet? Oplæg til Breddeidrætsudvalgets møde tirsdag d. 6. november v/ Børne- og Fritidsdirektør.
Borgermøde i distrikt Engskov Mandag d. 23. marts 2015 kl
Ledelses- og Styringsgrundlag. Oplæg v. Bo Johansen – 20. aug
Hvordan samarbejder vi om kulturen?
95%- målsætningen og kommunerne Konference for vejlederne på erhvervsskolerne d. 8. maj i Odense v/ Per B. Christensen, Børne- og Kulturdirektør i Næstved.
Kommunernes behov for forskning AKF seminar 25. september 2007 Ved formand for Børne- og Kulturchefforeningen og Børne- og kulturdirektør i Næstved Per.
Herning Kommunes Handicapråd Høringer Nyborg Strand d. 9. juni 2008.
Handicapråd i Ballerup Kommune - af Servicedirektør Ole Nielsen
Biblioteksstrategi Den 8. maj 2015
Vision mission værdier handleplaner
Fælles fremtid – fælles ansvar Ledelsens strategi Hoved-MED 27. februar 2013.
Dagplejen – en god start på livet FOAs bud på dagplejens fremtid Landskonferencen Kvalitet i dagplejen Nyborg Strand d maj 2010.
Borgermøde 17. september Forslag til Miljø- og Klimapolitik 2014 Velkommen! – Borgermøde 17. september 2013 Program Vision Furesø – Vi skaber løsninger.
Hvorfor deltage i projektet? Velværdsområdernes udfordring med stigende forventninger og knappe ressourcer. NPM trenden med fokus.
Psykisk arbejdsmiljø med fokus på teamsamarbejdet Temadag for AMR – Gladsaxe Lærerforening.
9/24/ september 2011 Program for borgermøde om Budget Velkommen til Borgermøde 11. september 2012.
Oplæg til Hustræf 2011 Inddragelsens niveauer og perspektiver
Opsamling på de fire klyngemøder v. Jeanette Lund
Glamsbjerg Fritidscenters fremtidshus
Effektive indkøb på selvejende uddannelsesinstitutioner på bygnings- og serviceområdet Jens Hedegaard Madsen, SKI.
Introduktionsmøde for nye byrådskandidater
Velkommen Skolestruktur 2014.
Mere MOST - mindre fravær
Personalepolitiske værdier for Assens Kommune
Ungdomsskolen 2021 MISSION
En stærk pædagogprofession i bevægelse BUPL’s nye professionsstrategi
Kortlægning - Styrker og svagheder
Gladsaxestrategien omfatter også erhvervslivet
Boligpolitik Temadrøftelse Økonomiudvalget 13. november 2018.
Målopfølgning – Natur- og Miljøudvalget
Præsentationens transcript:

KONSERVATIVE HJØRRING KOMMUNE Det er ingen kunst at fordele velfærd – kunsten består i at skabe den Uddannelse - høje ambitioner Skoler og institutioner i Hjørring Kommune skal levere landets bedste undervisning, som sikrer børnene faglige og sociale kompetencer på højeste niveau. Et stærkt faldende elevtal vil kræve en justering af antallet af skoler. Vi vil arbejde for, at styrke de nuværende uddannelsesinstitutioner samt tiltrække nye og anderledes uddannelser. Økonomisk ansvarlighed Kommunen skal sikre gode rammer for erhvervslivet. Det skaber arbejdspladser og styrker skattegrundlaget. Disciplin omkring overholdelse af kommunens budgetter skal sammen med mindre administration og en effektiv drift bringe balance i økonomien. Administrationen skal samles på ét sted. Kvalitet og frihed i Hjørring Kommune Efter- og videreuddannelse af kommunens personale skal understøtte kommunen som attraktiv arbejdsplads. Færre regler og mindre bureaukrati skal frigøre ressourcer til bedre service. Kerneydelser skal prioriteres højt Børnepasning, undervisning, ældrepleje samt social- og psykiatriområdet er kerneydelser, som skal udvikles og nytænkes. Borgeren skal sikres demokrati, åbenhed og indflydelse Vi vil arbejde for en gennemsigtig og åben politisk dagsorden og sikre mest mulig dialog med borgere og erhvervsliv.

STEM KONSERVATIVT Frihed under ansvar og respekt for et fællesskab, der tager hånd om de svageste, er det vi forbinder med at være konservative. Der er brug for mange penge, når vi skal tage hånd om de svage i vores samfund, sikre kvalificeret uddannelse til børn og unge og samtidig skabe kontinuitet og nye muligheder i vores fælles kommune. Nogle er gode til at fordele andres penge – andre ved, at hver en krone, der skal bruges i det offentlige, skal tjenes først. Derfor skal vi skabe gode rammer for erhvervslivet. Det er ikke ligegyldigt, hvem der sidder ved roret i vores kommune. Byrådets beslutninger berører dig og dine nærmeste! 2

HJØRRING KOMMUNE Kommunen skal danne en driftsikker ramme for alle borgere. Kommunen skal ikke blot være administrator, men være en stærk generator i området i lokalområdet, ikke blot i forhold til erhvervslivet, men også planlægningsmæssigt og kulturelt. Politiske beslutninger og ikke den enkelte entreprenør skal styre kommunens fremtid. Politiske beslutninger skal være grundlag for besparelser. Politikerne skal tage ansvar! Fortsat privatisering og udlicitering. Samle den kommunale administration, så de kommunale kræfter bruges meste hensigtsmæssigt, med let adgang til tog og bus, tæt ved motorvejen og med tilstrækkelige parkeringsforhold. Medarbejdernes tid skal bruges på borgerne og ikke på landevejen. De kommunalt ejede selskaber skal drives professionelt og på kommercielle vilkår. Lempe kravet om bopælspligt i samråd med borgerne. Sikre gode vilkår for nærdemokrati. Råd og fora skal ikke være skinddemokratiske organer. Ingen p-afgift i kommunen, det vil underminere detailhandelen. Konservative at opretholde og udbygge det kommunale selvstyre. 3

ERHVERVSLIVET OG DE MENNESKELIGE RESSOURCER Et stærkt erhvervsliv er fundamentet for vores samfund. Vi ønsker at sikre erhvervslivet gode vilkår, gennem tilstrækkelige rammer til tiden, tilstrækkelig infrastruktur og hurtig sagsbehandling. Kommunen skal være en aktiv og positiv samarbejdspartner overfor erhvervslivet med kobling til aktiv erhvervsrådgivning og støtteordninger. Et dynamisk erhvervsliv kræver, at de menneskelige ressourcer er til stede. Det er derfor vigtigt, at det er attraktivt for hele familien at blive og bosætte sig i kommunen. Vi skal bygge på den livskvalitet i sunde rammer, der er i vores område. En storslået og varieret natur, der giver store muligheder for udfoldelse Et aktivt musik og kulturliv Gode og billige boligmuligheder 4

DEN SUNDE KOMMUNE DEN GRØNNE KOMMUNE Det en konservativ kongstanke, at vi skal værne om vores ressourcer og aflevere en verden i god stand til de kommende generationer. Vi værner ikke kun om naturen for miljøets skyld, men også for naturens egen skyld, for den har stor værdi i sig selv. Vi tager ansvar for miljø og natur og ønsker større fokus på brugen af vores værdifulde natur. Det skal være sjovt at komme i naturen og røre sig og lærer om plante- og dyrelivet f.eks. på eget initiativ, med skolen, naturvejledere, rollespil eller andet. Lave flere grønne gå- og cykelstier – det letter trafikken og gavner sundheden. Lave mere sikre skoleveje så børnene kan gå eller cykle til skole. Vi skal også værne om adgangen til naturen, for det er på længere sigt med til at bevare naturen. Sikre fri adgang til vores klitter og strande, som er landets bedste. Sommerhusområder skal bevares som attraktive naturområder. Sikre naturområder mod forurening. Sikre et rent havmiljø. Alle nye kommunale byggerier og anlæg skal være optimalt i forhold til energi. 5

ÆLDRE OG HANDICAPPEDE Konservative er garant for administration med omtanke og kommunal service med et varmt hjerte. Respekt, tryghed og værdighed for ældre og handicappede. Ældreomsorgen tilpasses de ældre og ikke omvendt. Sikre og udbygge en kvalitetspræget hjemmepleje. Ældre forbliver længst muligt i eget hjem efter eget ønske. Forbedring af forhold for handicappede: I det offentlige rum, inkl. stier til grønne områder Adgang til offentlige bygninger 6

KULTUR & SPORT Kommunen skal rumme et bredt kulturliv med mange tilbud og muligheder. Synergieffekten skal øges i kulturlivet, kulturen skal synliggøres og markedsføres bl.a. af turistforeningerne. Sikre stort udvalg af sportsmuligheder – både elite og bredde. Fortsat udbygning af Park Vendia i et offentligt-privat partnerskab. 7

BØRN OG UNGE Uddannelsestilbuddene skal øges for at bevare unge i kommunen og trække nye unge til. Arbejde for en stadig forbedring af folkeskolen med tidssvarende faciliteter. Antallet af skoler bør begrænses, således at børnene får flere muligheder, og de økonomiske midler anvendes mest hensigtsmæssig, og kommer de fleste til gode. Mange uddannelsestilbud er udviklende og bidrager til at holde de unge i området. Konservative er en garant for en stadig forbedring af folkeskolen. I Hjørring kommune ønsker vi et afbalanceret fagligt og pædagogisk højt niveau i forhold til de økonomiske rammer. Med de mange meget små skoler er det nærmest umuligt at holde det pædagogiske høje faglige niveau, uden at der skal tilføres ekstra midler, som typisk vil fragå den øvrige del af vore børns skoler. På grund af stærkt faldende elevtal – i 2013 allerede på 1200 elever, må de mindste skoler lukkes. Værne om muligheder for idrætsanlæg tæt på skolerne. Sund mad i idrætshallerne – væk med pølser og pommes fritter! Større fokus på udsatte børn med hjælp til hele familien. Støtte til dårligt stillede børn, så de kan blive i hjemmet. 8