Dialogforum Stolpegård

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Resultater og opfølgningsmuligheder for LUP 2009 – kommunikation og patientinddragelse Specialkonsulent Trine Østerbye Web- og kommunikationsmedarbejder.
Advertisements

Indflydelse i Med-systemet?
Erfaringer fra pakkeforløb i Danmark
Region Hovedstadens Inspirationsseminar 30. april 2014 Din Gode Udskrivning i psykiatrien – et samarbejde mellem tidl. patienter, pårørende og medarbejdere.
Projektleder: Klavs Serup Rasmussen Oplæg ved Kirsten Elise Hove
Arbejdsdeling mellem kommuner og region på psykiatriområdet
Oplæg ved Claus Graversen, chefsygeplejerske 3. April 2013
Vores krav til økonomiforhandlingerne v/Palle Simonsen, Det Sociale Netværk.
Birgit Bang, Beskæftigelsesrådgiver Tina Krohn, Beskæftigelsesrådgiver
Sundhedsaftalen fra ord til handling
Depressionsforenings fødselsdagskonference Odense, onsdag den 23. oktober 2013 Din sygdom er ikke dig – Borgeren i centrum Oplæg ved Poul Nyrup Rasmussen.
Afdeling for Specialfunktioner
SYGEPLEJESYMPOSIUM 2013: Recovery - fra vision til virkelighed, Region Hovedstadens Psykiatri, 17. januar 2013 Annette Rolsting, Bedre Psykiatri ”Sproget.
Administrative pejlemærker i BUF
De kommende 4 år – udfordringer for samarbejdet • Konference om samarbejde om psykisk syge den 16. juni 2010 Martin Lund – direktør i Region Hovedstadens.
Ambulatorium for Spiseforstyrrelser PC Stolpegård
Region Hovedstadens psykiatriplan
En integreret, rehabiliterings- og helhedsorienteret indsats i et dokumentations og evidensperspektiv Konference november 2012 Socialstyrelsen og SFI.
Mission - Vision – Strategi Udkast for Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center Centerledelsen - Herning 6. marts 2007.
Region Hovedstadens Psykiatri - hvem er vi
Hvordan kan regionerne udfører misbrugsbehandling i praksis
Behandlingstilbud i RHP -pakkeforløb
Oplæg vedr. ambulante funktioner i Psykiatrien, Region Nordjylland
Sundhedsaftaler De endelig rammer for arbejdet med den kommende sundhedsaftale kendes endnu ikke Udkast til ny bekendtgørelse og vejledning er sendt i.
Psykiatri – herunder ældrepsykiatri
BRO Kompetenceudvikling Brugerinddragelse, Relationelle kompetencer og Overgange Winnie Lund BRO Nord Navn (Sidehoved/fod)
Eksterne samarbejdspartneres tilfredshed med samarbejdet med Psykiatrisk Center Nordsjælland Spørgeskemaundersøgelse efterår 2013 Oplæg på samordningsudvalg.
Lone Tonsgaard, Projektleder
Oplæg på samordningsudvalgsmøde d. 27. februar 2014 v. Conni Christiansen Sundhedsaftale 2015 – 2018.
Angstens ansigt Smiler man mere efter endt psykoterapeutisk behandling? Marianne Lau. Psykoterapeutisk Center Stolpegård.
v/ kontorchef Britt Bergstedt, kontor for socialpsykiatri
1 Resultater og perspektiver – Samordningsudvalg Syd
Samarbejde med praktiserende læger
Strategi for brugerdeltagelse i Region Hovedstadens Psykiatri v. Louise Holm, programleder for brugerdeltagelse i Region Hovedstadens Psykiatri.
PRAKSISKONSULENTEN I DET LOKALE SAMORDNINGSUDVALG BO GERDES ALMEN PRAKTISERENDE LÆGE HOVEDGADEN Hedehusene
Tine Jerris, projektleder i Kronikerprogrammet
Psykiatriens Centrale Visitation Region Midt
Den nye sundhedsaftale 2015 – 2018
Indhold, indsatser, implementering
Pakkeforløb i psykiatrien
Orientering vedr. praksisplan Sundhedspolitisk dialogforum, KKR Nordjylland, 20. maj Rådmand Mads Duedahl, Sundheds- og Kulturforvaltningen, Aalborg.
HELHED på Enghaveskolen Skoleåret HELHED på Enghaveskolen Definition på helhed De bedst mulige betingelser for at fremme det enkelte barns udvikling.
Integreret psykiatri og rehabilitering - en fælles platform Workshop: Det organisatoriske perspektiv Forskningsoverlæge, ph.d. Lene Falgaard Eplov Forskningsenheden.
Psykiatrien i Viborg Amt1 Præsentation af psykiatrien i Viborg Amt Program Opbygning af psykiatrien i Viborg Amt –Værdigrundlaget for organiseringen –Organiseringen.
Ældre- og Handicapforvaltningen Seminar for tillidsrepræsentanter og Kredsbestyrelse i DSR Kreds Nordjylland Mandag den 3. juni 2013 Sundhedsaftaler i.
1 Sigtelinjer for arbejdet På baggrund af budgetmaterialet (inkl. bagvedliggende notater og viden i øvrigt): Udarbejde formuleringer til sigtelinjer for.
Ny teknologi og samarbejde med praksissektoren
Region Midtjyllands sundhedsplan set i et regionalt psykiatrisk perspektiv. Chefsygeplejerske Claus Graversen, Psykiatrien Henrik.
Ny model for møde- og beslutningsstruktur i RHP
Pakkeforløb i Region Hovedstadens Psykiatri
Side Beskæftigelses- og Integrationsforvaltning KØBENHAVNS KOMMUNE Master titel: Gill Sans Bold 40pt (ALL CAPS) Gill Sans Regular 40pt (A CAPS) Brug under.
Sundhedsaftale III status
Psykiatriplan for Region Hovedstaden April 2008 Hanne Andersen, Socialdemokrat, Regionsrådet.
Det Tværgående Gravidsamarbejde ved Inge Olga Ibsen, Overlæge og leder af Familieambulatorierne, Region Syddanmark og Region Hovedstaden Carina Blomholt,
Patient- og Pårørendepolitik ( ) ) Vi tager patienten og de pårørende med ved bordet, når vi taler om, hvordan vi kan gøre tingene.
PEER-STØTTE I REGION HOVEDSTADEN Et partnerskab mellem: Region Hovedstadens Psykiatri, Rudersdal Kommune, Helsingør Kommune, Københavns Kommune, Psykiatriforeningernes.
Albertslund Kommune Nordmarks Allé 2620 Albertslund T F Temadrøftelse SUS Sundhedsaftale.
Konference om psykisk sårbare og arbejdsmarkedet Eva Borg - Vicedirektør i Region Hovedstadens Psykiatri 18. september 2012.
Udvikling ”pakkeforløb” i Psykiatrien i Region Nordjylland med udgangspunkt i koncept for kræftpakker.
Dialogmøder d1-d10 – September 2017
Modernisering og Akkreditering
MTV af Demens: Organisation
Vidensbaseret praksis i botilbud
Optakt til samarbejdet om sundhedsaftaler og praksisplan 2014
BESKÆFTIGELSES- OG INTEGRATIONS FORVALTNINGEN
Kort om ”Uddannelse af servicepersonalet til Serviceassistenter” i region Sjælland D. 8. marts
Eksterne samarbejdspartneres tilfredshed med samarbejdet med Psykiatrisk Center Nordsjælland Spørgeskemaundersøgelse efterår 2013 Oplæg på samordningsudvalg.
Oplæg på samordningsudvalgsmøde d. 27. februar 2014
Centerledelse Kontaktchefområde 1 (René Priess) Kontaktchefområde 2
Dialogforum Vil du være med til at præge Psykiatrisk Center Amager – så meld dig ind i centerets Dialogforum. Du er også velkommen at dele dine input.
Præsentationens transcript:

Dialogforum Stolpegård 1.3.13 Møde i det lokale dialogforum

Dagsorden til Dialogforum  med bruger - og pårørendeforeninger Stolpegård 1.3. Præsentation af deltagerne Kommentarer til referat fra 6.9. Orientering fra PC Stolpegård Orientering fra bruger-og pårørendeforeninger Feedback fra brugere til Stolpegård Hvordan kan vi blive bedre til at bruge brugerfeedback? Næste møde Evt

Samarbejde med brugere og pårørende Regionsrådet har besluttet, at der skal etableres dialogforum på med brugere og pårørende på : Politisk niveau Ledelses niveau Lokalt niveau

Niveau 1 – Politisk niveau (Region Hovedstaden) Dialogforum Mellem Psykiatriforeningenrnes fællesråd og Region Hovedstadens psykiatri Niveau 1 – Politisk niveau (Region Hovedstaden) Niveau 2 – Virksomhedsniveau (Region Hovedstadens Psykiatri) Niveau 3 – Lokalt niveau (Psykiatriske Centre).

Psykiatriforeningernes Fællesråd udpeger 3-5 repræsentanter til hvert Dialogforum på lokalt niveau De psykiatriske centre udpeger 2-3 repræsentanter til hvert Dialogforum på lokalt niveau. Centerledelsen sørger for , at 2-3 bruger/pårørende repræsentanter med tæt tilknytning til det enkelte psykiatriske center deltager i møderne. En repræsentant fra centerledelsen på det psykiatriske center er formand for Dialogforum på niveau 3.

Lokalt dialogforum: opgave Dialogforum på lokalt niveau har til opgave via dialog, gensidig information, orientering om og erfaringsudveksling løbende at inddrage viden fra brugere og pårørende i de lokale samarbejdsrelationer. Dialogforum drøfter ikke enkeltsager, men principielle og generelle problemstillinger, der eventuelt udspringer af konkrete sager.

Psykiatrivirksomheden Psykoterapeutisk Center Stolpegård

Organisationsdiagram

Organisationsdiagram

Værdigrundlag PC Stolpegård er kendt som et trygt og tilgængeligt behandlingssted, der yder god behandling og har gode behandlingsresultater. Organisationens struktur og funktioner er gennemsigtige og velkendte af omgivelserne, og de understøtter behandling og samarbejde. Der samarbejdes med patienterne om behandlingstilrettelæggelse og behandling. Der hersker ligeværdighed i forholdet mellem medarbejdere og patienter. Der er respekt for patienternes autonomi og selvbestemmelse

Værdigrundlag (fortsat) Medarbejdernes engagement i behandling og behandlingsudvikling værdsættes. Fælles faglighed og tværfaglighed er grundlag for og inspiration i samarbejdet om behandlingen. Afdelingen er en god arbejdsplads med gode muligheder for udvikling og uddannelse. Medarbejderne har indflydelse på og medansvar for eget arbejdsområde og arbejdets organisation.

Siden sidst… Regionsrådet indgik i sept. budgetforlig: Spisebehandlingsenhederne samles på PC Ballerup 2015. Stolpegård nævnes ikke, dvs Stolpegård består. Jubilæum 25.-26.10: Mentalisering i terapi og samfund Ved Sigmund Karterud og Finn Skårderud Samarbejde i og om psykoterapi Workshops med Stolpegårds behandlere Jubilæumsreception 17.12. med Arly Eskildsen Patientfeedbackmøde 29.11. Mindst et dialogmøde hvert år på hvert center. Fælles koncept for møderne og for opfølgning. Politikere og direktion inviteres til møderne på de enkelte centre. Opslag af centerchefstilling 28.2. BED team 1.3.

Visioner for RHP (psykiatriudvalget) en psykiatri med patienten i centrum baseret på recovery, netværksinddragelse en psykiatri med en bred vifte af behandlingstilbud og rehabilitering baseret på let adgang til udredning og behandling fokuseret på forebyggelse, ambulant og opsøgende indsats kendetegnet ved sammenhængende forløb og samarbejde på tværs en psykiatri hvor tvang minimeres en psykiatri med kompetente og engagerede medarbejdere en psykiatri i stimulerende fysiske rammer fokuseret på forskning, udvikling og fornyelse

I resultataftalerne 2013 fire tværgående temaer Recovery Forbedringskultur Sammenhængende og sikre patientforløb Dialog og samarbejde

Resulataftale 2013 uddrag af indsatsområder Styrkelse af sektorsamarbejde mhp at fremme patienternes sociale recovery Projekt om tidlig opsporing - sammenhæng i tilbud vedr. den lettere psykiatri (forebyggelse) Oprustning af recoveryorienterede, forskningsbaserede psykoterapeutiske patientforløb med patienten i centrum (psykoterapikomite) Ledelsesmæssig understøttelse af ressourcepersonnetværk til dobbeltdiagnosebehandling Klinisk forskningsdatabase (WEB-modul) Internetbaseret psykoterapi Shared care projekt ift praktiserende læger

Resulataftale 2013 uddrag af indsatsområder OAA:Implementering af nye pakkeforløb og regionsforløb for angst og OCD ved Ambulatorium for angst-og tvangslidelser OAB: Indsats ift patienter med personlighedsforstyrrelser ved Ambulatorium for personlighedsforstyrrelser Inddragelse af pårørende Ængstelig evasiv personlighedsforstyrrelse OAC. Behandling af sværere traumatiserede med kompliceret PTSD ved Ambulatorium for stress-og traumerelaterede lidelser OSA Recovery for patienter med spiseforstyrrelse ved Ambulatorium for spiseforstyrrelser (socialfaglig gruppe, forældregruppe, BED motion og vægttab)