Digital jobklub Velkommen til Digital Jobklub 2. dag.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
V./ Leif Tøfting Kongsgaard, Væksthuset
Advertisements

Kompetenceudvikling og innovation i yderområder
KONFLIKTHÅNDTERING Velkommen! Dias.
Medarbejderudviklingssamtalen
Velkommen til Nyledigmøde i MA.
Dialog og samarbejde om uddannelsesparathed
Fælles kompetenceudviklingsdag 25. september 2012, CABI
Fagre nye tider! Jamen det er jo dejligt, at tingene udvikler sig så hurtigt, at det nu er muligt, at præsentere sine billeder i noget der nær ligner.
©Jenny Bohr – Til underviserne Her er valgt at vise filmen ”et liv i kaos”. Hvis kursisterne er unge, kan man vælge en anden film eks. ”det.
Læringsstile og lektier
Workshop almene boligdage
Energi- & Vandværkstedet
I dag er temaet Visualisering
Kursus den 12. marts Program i dag: Opsamling fra sidst.
Krudtuglerne Krudtuglerne består af førskolebørn, dvs. de børn som skal i skole næste år. Personalet består af 1 pædagog og 1 medhjælper, i hverdagen er.
Uddannelsesdag for kursusledere og efteruddannelsesvejledere Fra viden på kursus til handling i praksis Møde om God læring.
Coaching - det handler om at stille de rigtige spørgsmål…
Indledning I forbindelse med den pædagogiske indsats for at skabe øget sammenhæng i overgangen fra SFO til klub, er der udarbejdet en mappe med materiale.
©Jenny Bohr – Til underviserne At arbejde med mål kan være udfordrende for voksne med ADHD, og selvom du tilrettelægger arbejdet med vægt.
Arbejdspladsudvikling
De sidste undervisningstimer
I det efterfølgende ses på tre forskellige indgangsvinkler i kommunikationen med medarbejderne De tre temaer er Samtalen Synlig ledelse og gennemslagskraft.
Historie 9. kl. uge 6 1.Intro 2.Sang 3.Samtale 4.Opgave 5.Opsamling Mål: At blive fanget af undervisningen mindst én gang!
Netværk Familie Arbejds- relationer Dig Venner Fritid Perifere
Samarbejde bibliotek og uddannelse – et bud på hvordan
1 Rekruttering og fastholdelse • Få fat i de rigtige folk til din afdeling • Skab en spændende arbejdsform, så de har lyst til at blive.
at arbejde med ledernes psykiske arbejdsmiljø?
Velkommen til vejledningsmøde i MA. Dagens program Fælles information ca. 45 min. (slides på ma-kasse.dk) Medlemstilbud Rådighed og jobsøgning MA, jobcenter.
Årsaftale projekt Tidslinie © due & partners
Velkommen til vejledningsmøde i MA
Magistrenes Arbejdsløshedskasse
Psykoedukation til patienter med bipolar affektiv sindslidelse
Projektlederens rolle(r)
Psykoedukation for patienter med bipolar affektiv sindslidelse
VEJEN TIL JOBBET Det er godt at være bevidst om alle muligheder. Jo større en del af stillingsmarkedet, du bearbejder, jo større er sandsynligheden for,
Psykoedukation til patienter med skizofreni
©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne med ADHD har ofte mange negative erfaringer med sig. Mange har fået megen skæld ud som børn, og de.
Gør det simpelt Trænings planlægning.
Effektiv mødekultur Formål: At udvikle en velstruktureret og effektiv mødekultur 1 Hvad er effektiv mødekultur? 2 Hvad er mål/resultat (Output)? 5 Hvordan.
Relationer – børn og voksne
Lean Netværk AAU.
Velkommen til Fællesskaber for Alle for Folkeoplysningsklubberne!
FRA BIKS TIL BUSINESS Vækstmuligheder for kvindelige selvstændige - OPGAVER Århus september 2010.
Opfølgning på TULE xxx Koncern HR
Overvej spørgsmålet. Interview en makker
Mestring af symptomer Tema i psykoedukation til unge i OPUS behandling
Rusmiddelnøgleperson- uddannelse transparenter Trin 2.
Vejlederens kommunikation
Børn og unge som er pårørende til selvmordsadfærd eller som er efterladte efter selvmord. Hvordan hjælper vi dem? Ved Elene Fleischer, PhD
MÅL, PLANLÆGNING OG OPFØLGNING
UOPFORDREDE ANSØGNINGER
TELEFONCANVAS.
Biblioteket som læringscenter
Lederseminar 2014 Varde Kommune
ANSØGNINGEN At søge job handler blandt andet om at skrive ansøgninger
SÆLG DIG SELV! Du kan støde ind i en kommende arbejdsgiver, når du mindst venter det. Derfor er det en god idé at være forberedt på at sælge dig selv.
Den attraktive arbejdsplads!
Videregående pc-vejledning 60+Bornholm Velkommen til.
© due & partners Template 2: Telefonmodel for permission Introduktion til samtalen Salgsargumentationen samt ”call for action” Afslutning på samtalen.
15 min. coaching One-liner 1.Dit Mindset 2.Modtagers forventning 3.One-liner konceptet 4.Din One-liner 5.Reaktioner 6.Afslutning.
Lærerpræsentation.
SCA-øvelse: IND Instruktion: Fortæl om en eller flere konkrete opgaver hjemmefra, der er løst (fx plænen er slået/der er lukket for vandet i sommerhuset).
Hvad gør vi sammen, når vi kommer hjem? DET FÆLLES BEDSTE – Næste-skridt-workshops søndag d. 24. april kl. 10 – 14 for dit lokalområde. Forslag til facilitering.
Skab engagement som coach Dette er et værktøj for dig, som vil Skabe motivation, engagement og ejerskab Sikre bedre performance Skabe udvikling og læring.
I mentor ordningen på elevmentor.dk
3-timersmødet 2017.
3-timersmødet 2017.
1. kontaktmøde Velkommen til Workshop om afkodning af jobopslag og telefonisk kontakt Hils på hinanden  Husk at bestille drikkevarer Præsentér dig.
Torsdag den Oplæg ansøgning og cv Start med at lave et cv
Trivselsmodel Et adhoc udvalg har i 2018 arbejdet med ideer til, hvordan ÆS lokalafdelinger kan fremme trivsel blandt frivillige. I foråret 2019 overdrog.
Præsentationens transcript:

Digital jobklub Velkommen til Digital Jobklub 2. dag

Introkursus program Dag 2 09.00 – 12.00 Introduktion til jobklubber og arbejdsstilen Første møde i arbejdsgrupperne: - hvad vil I hver især gerne have ud af det? - Hvordan skal gruppens arbejdsplan se ud? Plenumopsamling 12.00 – 12.45 Frokost 12.45 - 15.00 Den digitale jobklub Spørgsmål, evaluering og afrunding God arbejdslyst!

Arbejdet i jobklubben og i arbejdsgruppen Hele Jobklubben Arbejdsgrupperne Mødeform 1 gang ugentligt - fredage kl. 9.00 – 13.00 hos Futurecom PC hjælp og samtaler om eftermiddagen – frivilligt Efter eget valg. Vi anbefaler dog mindst ét møde mellem hvert jobklubmøde. Deltagere ”Jeres hold” 5 gange Hele holdet 5 gange + mindst én coach Deltagerne i arbejdsgruppen Opgaver/ temaer Opfølgning på arbejdsgrupperne Fælles temaer Individuel sparring: jobsøgning/netværk Ansøgning og CV jobsamtale

Mødekalender (kan ændres) Dato: Jeres jobklub Hele jobklubben Selvvalgt emner A-kassen og AF kommer og besvarer spørgsmål Fælles tema: Relationsudvikling og telefonsamtalen + øvelser Fælles tema: Ansøgningen – individuelt arbejde og gruppeopgaver Fælles tema: Jobsamtalen + øvelser Hele jobklubben arbejder efter selvvalgte emner i arbejdsgrupperne. Individuelle samtaler. En coach Selvvalgte emner Afslutning

Coachens rolle og brug af Digital jobklub Deltager ved jobklubmøder om fredagen 9-13 Ad hoc i åben datastue om eftermiddagen 13.00-15.00 PC hjælp om eftermiddagen 13. 00 – 15.00 Coachen hjælper – men styrer ikke Digital jobklub Information fra coachene til jobklubben + grupperne Online-rådgivning Information arbejdsgrupperne og jobklubberne imellem Videns- og dokumentationsCenter

Møde i arbejdsgrupperne Formål: At lære hinanden at kende – lidt mere Præsentation af jeres individuelle målsætning Præsentation af jeres forventninger til gruppen Finde fælles temaer og opgaver I ønsker at arbejde med Præsentation i plenum: Fælles forventninger til gruppen og jobklubben Hvilke temaer vil I gerne arbejde med i jobklubben Hvornår I vil udfærdige en handlingsplan for gruppen

Formål med jobsamtalen At lære hinanden at kende At få svar på de spørgsmål, som er kommet ud fra din ansøgning og C.V Få en fornemmelse af ”kemien” og din samlede profil At du kan stille spørgsmål Finde ud af om I sammen kan bidrage til værditilvækst for virksomheden – altså vil I gå samme vej!

Forberedelsen af jobsamtalen Ring op og kvittér for indkaldelsen eller i forbindelse med, at de kontakter dig pr. telefon, stiller du følgende spørgsmål: Er det noget jeg skal forberede mig på? Kan du fortælle hvem der er med til samtalen? Hvor præcis afholdes samtalen? Forbered dig på spørgsmål, som du synes er svære at svare på? Øv dig i, at fortælle om dig selv! Lav den nødvendige research – søg på nettet, få deres brochure eller få tilsendt deres årsregnskab Hvilke spørgsmål, har du til dem? Overhold formalia m.h.t. tøj og attitude

Hvem kan man møde Dette har du fundet ud af inden du kommer til samtalen, så du er forberedt: Rekrutteringsfirma Personaleafdeling der screner kandidater Chef for afdelingen Både Personaleafdeling og Chef for afd. Chef for afdeling og en kollega Eller en helt anden kombination

Det handler om tryghed Jo bedre I er forberedte jo mere trygge vil i føle jer Øv dig i hvad du vil sige – sig det højt for dig selv ”hvem er jeg” !

Selve dagen Hvad skal der være styr på den dag, hvor du skal til samtale: Spørgsmålene til jobsamtalen er klar Du har et indblik i hvad det er for en virksomhed du skal besøge Du ved, hvordan du vil fortælle om dig selv (din historie) Planlæg, hvilket tøj du skal have på og sidst men ikke mindst ”vær ren og velsoigneret” Du ved hvilket transportmiddel du skal benytte, evt. parkeringsmuligheder m.m. Du skal være der ca. 10 min. før - Tag hjemmefra i god tid

Allerede når du venter…. Når du f.eks. sidder og venter i receptionen så vær nærværende over for det der sker omkring dig Kommer der en medarbejder forbi, så smil og hils Sug alle indtryk til dig – virker det som en rar arbejdsplads? Hvordan er receptionisten ? Ligger der noget virksomhedsmateriale du evt. kan kigge i og måske tage med dig Hvis du tygger tyggegummi så HUSK at smide det ud

De første 20 sekunder … Kan i small talke – hvordan virker kemien ? Allerede når du møder den/dem du skal tale med danner i jer hver i sær et indtryk af hvem den anden er i løbet af 20 sekunder !!!! Kan i small talke – hvordan virker kemien ?

Samtalen Husk at ikke alle er lige dygtige til at afholde en samtale Husk at det også bare er et menneske du taler med Husk at ikke alle er lige dygtige til at afholde en samtale Måske er det dit billede af en samtale Skal vi ikke lave det om til ….

Jobsamtalen - forløb

Eksempler på spørgsmål Jo bedre forberedt du er jo større er chancen for at blive ansat Fortæl kort om dig selv ! Hvorfor søger du netop dette job, og hvad er dine forventninger ? Hvad kender du til virksomheden ? Hvad er dine styrker og hvad er dine svagheder ? Hvad ville du kunne bidrage med i denne virksomhed ? Hvorfor er det lige dig, vi bør ansætte ? Hvad motiverer dig i et job ? Hvad trives du mindst med at lave ? Hvordan arbejder du under pres ? Hvordan håndterer du konflikter ? Hvordan vil du gerne ledes ?

Slutning af samtalen Tal i ”vi” form når du taler om dig og jobbet – dette giver indtryk af, at du gerne vil have jobbet Når I nu har lært mig bedre at kende, kunne jeg så være den rigtige til jobbet ? I sammenligning med de andre kandidater er jeg så et godt bud ? Tjek også at alle dine forberedte spørgsmål er blevet besvaret Hvis der er en runde mere, hvornår hører du så nærmere ? Må du ringe, hvis du har spørgsmål ?

Hvad så bagefter………. Få evt. en e-mail adresse og kvitter for en god samtale Senere kan du ringe og høre, hvor langt de er med forløbet Hvis du ikke er den udvalgte, så ring og sig tak for samtalen, og forhør dig om du evt. kunne have gjort noget anderledes Kunne der være mulighed for at henvende sig igen hvis der kom en anden stilling, som kunne være egnet til dig

Efter pausen…. Præsentation af www.digitalJobklub.dk

Afrunding Spørgsmål? Vi har gennemgået: Jobklubben Arbejdsgrupperne Jobsamtalen www.digitaljobklub.dk

Afrunding Til næste møde i jobklubben: Medbringe skemaet med din personlige ønsker og mål Planlægge arbejdet for de 4. næste jobklubmøder i arbejdsgrupperne Hvad skal dagens tema være? Login på www.digitaljobklub.dk