Informationsmøde ny skolestartere 20. november 2013

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Rullende indskoling på Skovbyskolen.
Advertisements

Inklusion Fællesskab Faglige mål Rumlighed.
I må endelig stille spørgsmål undervejs !!
Fleksibel Skole på Ubberud Skole
Informationsmøde på Lindebjergskolen
Elevplaner på Skolen på Herredsåsen
Velkommen til informationsmøde på Vrejlev-Hæstrup Skole
Informationsmøde - Gug Skole 2014/15
Forældremøde på Stestrup Skole
Skolereformen – Skovvangskolen fra 1. august 2014
(Rullende) Indskoling
Trivselsgrupper for forældre
Buskelundskolens børnehave Fokus for år
Velkommen. Program: •Præsentation –af personalet –af Stenballeskolen og læringsgrundlaget •Samarbejde mellem skole og børnehaver •Skoleparathed –at gøre.
Indledning I forbindelse med den pædagogiske indsats for at skabe øget sammenhæng i overgangen fra SFO til klub, er der udarbejdet en overgangsmappe med.
Klassedannelser til Ansgarskolen Program  Velkomst og intro  Formål  Skolebestyrelsens principper for klassedannelse  Ansgarskolens handleplan.
Møde for nye forældre på Åløkkeskolen d. 31/10 – 2013.
Folkeskolereform Et fagligt løft af folkeskolen.
Forældremøde X årgang.
Skolereformen Overordnede mål:
Velkommen til informationsmøde om 0. klasse på Skovshoved Skole
Fælles bestyrelsesmøde Ødis skole
Velkommen til Skovshoved Skole.
Rullende skolestart August Forældre samt personale i daginstitutionerne Velkommen til orienteringsmøde 10. februar kl
Informationsmøde vedr. skolestart Træd varsomt – her bliver mennesker til det allervigtigste for et menneske er at kunne klare sig selv – blive.
Formålet med aldersblandede hold & rullende skolestart
Skolebestyrelsens årsmøde for forældre på Hillerødsholmskolen
Folkeskolereform på Ørum Skole 2014
Forældremøde Herningvej Skole, torsdag den 1
Fleksibel Skole på Ubberud Skole Forudsætninger Hvad skal fremtidens skole kunne? Hvordan vil vi gøre det? Processen på Ubberud Skole Fastlagte rammer.
Velkommen til Orientering om:  Projekt ”Fleksibel skolestart”.  Heldagsskole og det brede læringsbånd.
Udvikling af skole/hjemsamarbejdet på Højmeskolen
Vor børn skal trives og det kan vi forældre være med til at styrke Formålet er at skabe et kontinuerligt og fremadrettet skole/hjem samarbejde der sikrer.
Folkeskolereformen Et fagligt løft af folkeskolen.
Mølholm Skole Baggrund & optakt til skolebestyrelsens arbejde med skolen i bevægelse.  Processen vedr. fremtidens skole blev præsenteret, og igangsat.
Kollerup Skole Informationsmøde om reformen
INDSKRIVNINGSMØDE.
Velkommen.
Aftenens program 1. Velkomst og præsentation af medarbejdere
Informationsmøde 17. juni Forældre Skolereformen på Rønneskolen.
Fokus på skolestarten Hedeboskolen Skagen.
O RIENTERINGSMØDE FOR KOMMENDE 0. KLASSE. D AGSORDEN Præsentation af Langsøskolen Fra børnehave til skole Ny på en skole Forventninger til forældresamarbejdet.
Forsøget begyndte d. 1.januar 2005 og bygger bl.a. på
Kildeskolen Kildeskolens struktur. Skolens formål skabe et alsidigt og udfordrende læringsmiljø danne grupper af en størrelse som præges af mangfoldighed.
Evaluering og undervisning - en kultur
Hylleholt skole ”Vi vil den gode skole”
BØRNEHAVEKLASSESTART 2010 Skovshoved Skole en verden af liv.
Børnehavens og skolens samarbejde er godt.
Informationsaften på den nye distriktsskole i Skovlunde.
Møde for nye forældre på Åløkkeskolen d. 11. november 2014
Nye veje i overbygningen Udgangspunkt i elevernes læringsmål og læringsstrategier Undervisningen tilrettelægges fleksibelt på tværs af klasser og årgange.
Struktur Økonomi Tidsplan Pædagogik. PROGRAM – forældreworkshop 1. marts kl – i gymnastiksalen Kl Velkommen v/ Lance Luscombe (skoleleder)
Velkommen til fælles Informationsmøde
Forældreansvar - vigtig rolle
Rullende skolestart August 2010.
Skolestart Program Velkomst Lovgrundlag og trinmål for 0. klasse
Strategi for inklusion x. Hvorfor en inklusionsstrategi? For at: Binde inklusionsarbejdet sammen på tværs af dagtilbud, skole, fritidstilbud og det specialiserede.
Velkommen til orientering om folkeskolereformen 10.juni 2014 på Arden Skole Program: 1. Information om den nye folkeskolereform 2. Hvordan gennemfører.
Alle børn er alles ansvar Trivselspolitik for Aars Skole August
Værdigrundlag for Haarby Skole. Fællesskab Hvad betyder fællesskab for os: At alle bidrager og har værdi for gruppen. At der er en samhørighed på skolen.
Arbejdspladsen i fokus/arbejdsfællesskaber
HVORDAN DEFINERER VI DET I BV 3
Fleksible fællesskaber
- Kom tættere på dit barns skolegang
Årsplan skolesundhedsplejen 2015,
Skolestart på Hillerød Vest Skolen
Skolestart på Hillerød Vest Skolen
Informationsmøde for forældre til kommende elever i 7. klasse
Inspirationsworkshop med fokus på
Årshjul Baggrund Indholdet i Årshjulet tager udgangspunkt i Folkeskolelovens § 44, stk. 1 som siger, at skolebestyrelsen har pligt til at føre tilsyn.
Præsentationens transcript:

Informationsmøde ny skolestartere 20. november 2013 Overordnet mål Optimere læring og trivsel for det enkelte barn, så fagligheden, trivsel og fællesskabet styrkes

Informationsmøde ny skolestartere 20. november 2013 Rullende skolestart   I løbet af skoleåret ruller der børn ind 3 gange. Skolestart er som udgangspunkt tæt på barnets 6 års fødselsdag.  Der sker en overlevering inden skolestart fra børnehaven til skolen, hvor forældrene kan deltage. Barnet tilhører en aldersintegreret gruppe og det røde hold.

Eksempel - Stjernerne Polaris Tematimer Evt. fælles fagforløb Røde Sirius Solen Polaris Deltager hvor det giver mening! Tematimer Indrul december og april Evt. fælles fagforløb Solen & Sirius To grupper fordelt ligeligt mellem ”gule og grønne” børn

Informationsmøde ny skolestartere 20. november 2013 Nyt fra 1/11 2013  Indrullere fra de sidste skolestartsdage er ikke klar til at rulle videre, og får et ”brush up” Indrullere fra de sidste skolestartsdage bliver mentorer for nystartere, og viser vejen Vi giver børnene en tryg opstart, hvor de øver sig i at være blevet skoleelever Socialt er de sammen med kendte børn fra børnehaven Skolen kan danne fagligt og socialt homogene grupper til næste rul Når det enkelte barn er klar til at rulle videre fagligt og socialt, orienteres KJ og her efter forældrene. Barnet ruller til et af de aldersintegrede hold med gule og grønne børn indenfor storgruppen. Barnet skifter kontaktlærer

Informationsmøde ny skolestartere 20. november 2013 Rul fra rødt hold  Det aftales med KJ hvornår børnene ruller Forældrene får besked af HF eller JUP Som udgangspunkt ruller børnene de 3 fastlagte skolestartsdage Børn kan rulle på andre tidspunkter, hvis der er forhold, der taler for Man ruller som udgangspunkt altid sammen med en kammerat Faglige test er med til at vurdere, om barnet er klar til rul – se testplanen Der tages højde for, at der ca er lige mange børn på holdene

Informationsmøde ny skolestartere 20. november 2013 Aldersintegrerede grupper – styrker Læring fra barn til barn Understøtter differentieret undervisning i forhold til det enkelte barn (fleksible hold) Elevernes personlige, faglige og sociale læring tilgodeses på tværs af alder (fleksible fællesskaber) Styrker elevernes udvikling og evne til samarbejde, da de er sammen med både ældre og yngre kammerater Plads til mangfoldigheden Der arbejdes med forskelligt materiale

Informationsmøde ny skolestartere 20. november 2013 Aldersintegrerede grupper – opmærksomhedsfelter Brud med vanetænkningen klassen som den organisatoriske enhed Nye krav til samarbejde – voksne Stor spredning fagligt og socialt Forældresamarbejdet Ikke rul fra indskoling til mellemtrin

Informationsmøde ny skolestartere 20. november 2013 Rullende skolestart – Styrker Møder kulturbærere Nye guides af ældre Få børn starter samtidig – god skolestart for det enkelte barn

Informationsmøde ny skolestartere 20. november 2013 Rullende skolestart –Opmærksomhedsfelter Forældresamarbejde – opstartsmøder/samtaler Gruppedynamikken – tryghed for gruppen, når der starter nye børn i en etableret gruppe Der skal ikke startes forfra i gruppen, når nye børn starter Samarbejde med daginstitutioner og forældre omkring skolestart

Informationsmøde ny skolestartere 20. november 2013 Evaluering Portfolio Logbog Nationale test Ordlæsprøve 1 - 2 Bogstavprøve Sprogvurderinger af to-sprogede Sprogvurdering af 0. årgangsbørn Andre interne test

Informationsmøde ny skolestartere 20. november 2013 Organisering af eleverne Ved sammensætning af aldersintegrerede grupper tilstræbes følgende: Børn der har et godt fagligt og socialt samspil med hinanden og de voksne En ligelig fordeling af børn fra alle årgange En ligelig fordeling af drenge og piger En ligelig fordeling af børn med særlige behov Alle har en ønsket kammerat