Tværfagligt undervisningsforløb

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Hjalleseskolen – Fremtidens 7. klasser
Advertisements

Læringens fundamentale processer
Svend Gønge-skolens værdier...
NGG-INFO 1.
Møde om anbefalingerne
”Den røde tråd” - overgange i naturfagsundervisningen
Fysik/Kemi i samspil og udvikling Vejle Peter Norrild
Læring i bevægelse - hvorfor?
Naturgeografi Jordens og livets udvikling samt menneskets tilpasning set i et geologisk og aktuelt samfundsmæssigt perspektiv Altså handler geografi om.
Global undervisning.
Dansk og historie i Studieretningsprojektet
Grønt flag grøn læreruddannelse
Måling af effekt af undervisningsforløb med ’Hvad er økologi?’
Projekt ”Videre efter hf”
Lærerprofessionen.
Final take - Værdigrundlag Maj 2007
Kladde til informationsdias
Science Class Juelsminde Skole
DANS OG DANNELSE ULLA GAD.
Trinmålene henvender sig til elevernes kunnen efter 6. klassetrin
Geografi mellemniveau
Nye krav og kompetencer i naturfag
Fagets formål, fokus og fagmål
ETwinning VEJEN TIL EUROPÆISK SAMARBEJDE L Kodal SkoleIntra Kolding den
Lærerprofessionen - en definition.
It og medier Folkeskolens formål Elevens alsidige personlige udvikling dansk, historie, sprog … matematik, natur og teknik … idræt, sløjd, billedkundskab,
Målsætning og værdigrundlag for Sølvgades Skole Målet er, at eleverne på Sølvgades Skole bevarer lysten til at lære, at være nysgerrige, selvstændige og.
Krop og læring Karen Barfod,
Uddannelsesparathed - hvad er det
IT i undervisningen.
Tove Heidemann CVU-Sønderjylland Det globale udsyn – hvordan fremmer vi det i skolen ? Sønderjylland i Verden 3. oktober 2006 Tove.
NGG-INFO.
NGG-INFO.  Afsluttet 10. klasse.  Aflagt afgangsprøve i fagene: Både skriftlig og mundtlig: Dansk, matematik, engelsk. 10. klasse-prøve eller 9. klasse.
Elevers læring gennem undersøgelse og faglig læsning
Undervisning Klasseundervisning Elev oplæg Fælles læsning Fig. Beskrivelse (analyse) Opgaveløsning Film og efterfølgende diskussion Gruppearbejde Laboratorium.
Bæredygtig udvikling genbrug, hvorfor?
Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm" Naturfagsundervisning.
Fysik/kemi – hvad er det?
DANS OG DANNELSE ULLA GAD. ”Jeg elsker at danse kantede bevægelser, men cirkler er kedelige.” Jakob, 1. klasse.
Værdigrundlag Vision og mission Værdier og mål Oktober Version 2.1.
Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm" Fagkonsulent.
Fra sanseindtryk til fagudtryk
Agenda Lærerprofession Professionsidealet Lovgivning
Lærer Mig og min uddannelse Lærerprofessionen Sundhedsfremmende
Tilføj hjælpelinier: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg ’Gitter og Hjælpelinier...’ 3.Tilvælg ’Vis hjælpelinier på skærm’
Lærerprofessionen.
Oplæg: Formål, mål og målsætninger.  § 1. Folkeskolen skal i samarbejde med forældrene give eleverne kundskaber og færdigheder, der: forbereder dem til.
Bæredygtighed – Naturfag
Niels Grønbæk Nielsen Teamets planlægning af undervisningsåret.
Læringsmiljø og anvendelsesorienteret undervisning
-Akademiet NTS repræsentantskabsmøde den
Sundhedspædagogisk tværfagligt samarbejde
ETwinning VEJEN TIL EUROPÆISK SAMARBEJDE L Kodal SkoleIntra Kolding den
Sociale og kulturelle forhold. Socialisering, kultur og identitet
MODUL 3B KAREN WISTOFT PROFESSOR, INSTITUT FOR LÆRING, ILISIMATUSARFIK LEKTOR, INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK, AU Tværfagligt samarbejde.
Det her talent foregår i nærheden af mig…
Lærer professionen Pecha kucha Maja Søgaard
Ændr 2. linje i overskriften til AU Passata Light 10. MARTS 2016 BIG BANG 2016 LEKTOR EMERITA HELENE SØRENSEN AARHUS UNIVERSITET AU HVAD KAN PISA BRUGES.
Problemstilling hvordan? Den daglige undervisning! Prøven!
Astra* Nationalt center for læring i natur-, teknik- og sundhed Sprogbaseret læring i naturfag Del 2 Astra* v/Anette Vestergaard Nielsen.
Kort om de gymanisale ungdomsuddannelser Ligheder og særlige karakteristika Mette Brinch Thomsen Oplæg på mentorkurset for SubUniversity 16. august 2016.
Mål og perspektiver for naturfagene
Almen Didaktik Indhold og form
Naturfag.
Geografi Geografi omhandler samspillet mellem mennesker og natur og konsekvenserne heraf, som det kommer til udtryk gennem naturgrundlagets udnyttelse,
Forenklede Fælles Mål og læringsmålstyret undervisning
Prøven i Natur/teknologi
Formåls §§ / Allerød Kommunes Børne-læringssyn.
Biologi, geografi og kemi på HF
Barnesyn og børneperspektiv
Præsentationens transcript:

Tværfagligt undervisningsforløb

Tværfagligt undervisningsforløb Geografi Vejr, klima Fysik/kemi Astronomi Matematik Beregninger

”Elevernes alsidige, personlige udvikling” Eleverne skal udvikle: evnen til aktivt at opsøge og udnytte faglig viden fra relevante medier i forhold til et personligt og socialt meningsfuldt projekt evnen til aktivt at vedligeholde, udvikle og bruge kroppen hensigtsmæssigt evnen til aktivt at opsøge nye og skabe æstetiske indtryk og udtryk nysgerrighed og lyst til at lære evnen til at tænke og handle kreativt evnen til aktivt at formulere personlige og sociale meningsfulde projekter, mål og strategier for at virkeliggøre og evaluere disse evnen til aktivt at indgå i fællesskaber evnen til at lede og samarbejde ansvarligt evnen til aktivt at indgå i demokratiske processer personlig frihed”. http://pub.uvm.dk/2006/faellesmaal/om_faelles_maal_04_person_udvik.html

Slutmål for faget Natur/teknik 6. Klassetrin: Den fjerne omverden. Undervisningen skal lede frem mod, at eleverne har tilegnet sig kundskaber og færdigheder, der sætter dem i stand til at: Perspektivere de emner og problemområder, som de kender fra det nære og sætte dem ind i regionale, globale og universale rammer Forholder sig til informationer fra medierne og inddrage dem i deres egen opfattelse af verden. http://www.faellesmaal.uvm.dk/fag/Natur_teknik/formaal.html

Slutmål for faget geografi efter 9. Klassetrin: Naturgrundlaget og dets udnyttelse. Undervisningen skal lede frem mod, at eleverne har tilegnet sig kundskaber og færdigheder, der sætter dem i stand til at: Beskrive det geologiske kredsløb Beskrive vigtige forhold bag vejr, klima og klimaforandringer på jorden Beskrive, hvordan isen, vandet og vinden kan forme landskabet Beskrive og forklare sammenhængen mellem landskab, klima, jordbund og vand som grundlag for levevilkår i verdens forskellige egne. http://www.faellesmaal.uvm.dk/fag/Geografi/formaal.html

Slutmål for faget Fysik/kemi efter 9./10. Klassetrin Udvikling i naturvidenskabelig erkendelse. Undervisningen skal lede frem mod, at eleverne har tilegnet sig kundskaber og færdigheder, der sætter dem i stand til at: Kende til udvikling i atomare beskrivelse af grundstoffer og kemiske forbindelser Kende til forskellige tiders forestillinger om universets opbygning og udvikling Kende til væsentlige træk ved den teknologiske udvikling. http://www.faellesmaal.uvm.dk/fag/Fysik_kemi/formaal.html