Fremtidens skole Gruppe 5.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Skolens profil Den lille skole er et trygt og udfordrende læringsmiljø for elever 0 til 9 klasse, hvor den faglige og sociale læring er forankret i en.
Advertisements

Danmark 3.0.
Hjælp til integrering af IT i undervisningen
MEDIEKULTUR OG SKOLEKULTUR
(Rullende) Indskoling
G OOGLE DOKUMENTER i undervisningen. I NTRO Hvad er Google dokumenterGoogle dokumenter  Netbaseret skriveværktøj  Giver mulighed for eleverne at skrive.
Aalborg Handelsgymnasium på vej imod Det Digitale Handelsgymnasium.
Et væksthus for børn og voksne
MEDIEPÆDAGOGISKE VEJLEDNINGSVÆRKTØJER
Hvad kan gøre energiundervisningen engagerende og lærerig?
Læringscentret og nye vejledningsformer
Midtvejskursus i biologi efteråret 2001 Teknologistøttet undervisning - Pædagogik og værktøjer.
International linje en forsøgsordning Hvem er vi? Hvad er det vi kan / vil / skal Internationalt læringsmiljø / flersproget tilgang Fokus den internationale.
Lektor Rasmus Fink Lorentzen
Lærerprofessionen.
Tilsyn Aabenraa Friskole 2010
Udvikling af informationskompetencer hos folkeskoleelever i 9. klasse
Kladde til informationsdias
Flipped Classroom IT-faciliteret omlagte undervisningsformer.
Internationalisering UNDERVISNINGSPLAN. Navigation BAGGRUND Folkeskoleloven og Fælles Mål MÅL – og vision RAMMERUNDERVISNINGSPLAN Eleverne - aktive deltagere.
Læremidler i praktikken
Anvendt medialisering ved Fredda Galea
Projektarbejde En praksishistorie.
Dogmegruppe – 10.30Kaffe samt highlights fra fokusgrupper / Karin – 11.30Observation af undervisning med iPads – 12.00Frokost.
De nationale test Dette oplæg er målrettet mod forældre og har fokus på tre områder: Formålet med de nationale test Testenes funktion og indhold Brug af.
- fortsat midt i en flekstid?
Dokumentation og evaluering
Udvikling af fagenes didaktik Flakkebjerg,
Arbejde i grupper med KIE-modellen
Samarbejde bibliotek og uddannelse – et bud på hvordan
Brug blog i undervisningen og styrk skriftligheden Ved Balder Asmussen.
Skriv titel Synlig læring med it Agerbæk Skole og Starup Skole 2013
Informationssøgning for ungdomsuddannelserne
Odder Gymnasiums iPad-projekt Susanne Th Jensen & Yago Bundgaard, Odder Gymnasium. Uddannelsesforum 2011.
Elevaktiverende undervisning
Brug af progressionstræ i fagteam og netværk Martin K. Sillasen
Workshop 3 Kriterier til autentiske opgaver.  Valgfag - efterårssemester  Start uge 43  Mål med valgfag er udarbejdelse af produkt med udgangspunkt.
Læringsstile i Friskolen Surfer…. Læringsstile i Friskolen Program: Oplæg om Læringsstile i friskolen Workshop Workshop.
Folkeskolereform på Sortedamskolen
For de kreative, nytænkende, sære, unormale og geniale tankegange.
BYOD - Løjtegårdsskolen ”It har meget lille betydning for forandringer på kort sigt. Men på lang er it medvirkende til store forandringer i vores måde.
5/6 klasse Dagbog for lejrskole til Bornholm
 Arbejder i Vallensbæk Kommune  Udviklingskonsulent med fokus på IT  IT-vejleder på Pilehaveskolen  Dansklærer i en 6. klasse.
Vejledning Alle skal have en uddannelse (95 %) Flere elever skal vælge erhvervsuddannelse Mål med udskoling: Eleverne klar til at træffe valg Ansvar:
Kontaktperson-ordning = primærvoksenfunktion = mentorordning VANGEBOSKOLEN
Lærerprofessionen.
Velkommen til forældremøde
Læreruddann elsen Det tværprofessionelle element – 2013 Casper Hindkjær (141327) Stinne Jensen (141729) Helle Hartmann (141752)
ELEV-RELATIONER OG KROPPEN I LÆRINGSRUMMET. HVAD HAR VI GJORT?
DEN DIGITALE SKOLE Hvordan kan tablets indgå i undervisningen for at tilgodese differentiering?
Projekt X:IT -Støtter dit barn til et liv uden tobak Forældremøde 7. klasse – Projekt X:IT.
Informationskompetence identificere informationsbehov og formulere spørgsmål på grundlag af behovet indse at relevant og dækkende information er basis.
OOMI Præsentation 28: Eksamen. Ingeniørhøjskolen i Århus Slide 2 af 6 Pensum Pensum har været noget fragmenteret (ny struktur for faget, nyt indhold og.
Folkeskolereform august 2014 Velkommen til oplæg om implementeringen af folkeskolereformen på Haldum-Hinnerup Skolen.
Tilsyn Aabenraa Friskole 2009 Birgitte Boelt, Pædagogisk konsulent, Center for Undervisningsmidler.
Læremiddel.dk Nationalt videncenter for læremidler Læremiddel.dk – Nationalt videncenter for læremidler.
Studiefællesskaber videnskabsteori i almen studieforberedelse undervisning uden for klassen Favrskov Gymnasium
Velkommen til LærerIntra set fra lederens bord Ledelsens holdning og ageren har stor betydning for, hvordan SkoleIntra kommer til at fungere på skolen.
Projekt X:IT - Støtter dit barn til et liv uden tobak Forældremøde 7, 8 og 9. klasse – Projekt X:IT.
Interaktivitet Undersøgelse af tablet medies interaktivitetsformer Viden kunne muligvis udnyttes bedre Fokus på fungerende prototype.
INTERNATIONAL STRATEGI FOR RANDERSGADES SKOLE KØBENHAVNS KOMMUNES INTERNATIONALE PROFILSKOLE V. INTERNATIONAL KOORDINATOR, SIMON ASTRUP
Tekstslide med bullets Brug ‘Forøge / Formindske indryk’ for at skifte mellem de forskellige niveauer Introduktionsperioden 1.
I kan begynde med at fortælle om det! Den måde, I vejleder på efterskolerne, er unik! I gør det i ”det skjulte” – og taler ikke højt om det Få det frem.
Kævlefolket - Et undervisningsforløb i skulptur
”Filmen er et af vor tids vigtigste kulturelle udtryk
HL, Uddannelsesforbundet og Danske Erhvervsskoler og – Gymnasier har udarbejdet denne præsentation til brug på erhvervsskolerne. Præsentationen går igennem.
Tilsynserklæring Aabenraa Friskole 2016.
Det udvidede praksissamarbejde i Helsingør
FÅ MEST UD AF DAGEN: UNDERVISNINGSMATERIALE (9. -10
Information om Aula til forældre
Præsentationens transcript:

Fremtidens skole Gruppe 5

Det klassiske klasseværelse ophører.

Interaktive skoleborde

Fremtidens skole Klasserummet: Mobiltelefoner starter bordene – genkender eleverne. Det hele er trådløst. Og fungerer! Synkronisering af hjemme- og skolearbejde. Bordene kan skifte mellem alm. bord og tavle. (Table-tavle!) Data kan ’sendes’ til andre borde I klassen, på skolen, på landsplan, på verdensplan.

Fremtidens skole Struktur: Maks. 20 elever i klassen (til grupper á 4 og 5 stk.). Klasselærer-teams, eks. 3 lærere. ’Alle’ fag dækkes: Flydende undervisning. Lærerne kan hele tiden trække på andre lærere, i andre klasser. De ældre klasser ’underviser’ de mindre klasser. Venskabsklasser.

Fremtidens skole Progression og kognition Bordene ’husker’ elevernes arbejde Kan analysere det Er ikke overvågning, men et værktøj til evaluering. Bordene tilpasser materialet til eleven. Intelligent undervisningsmateriale. Teknologien er et værktøj, ikke en sovepude. Alle kan deltage og alle kan få succes.

Fremtidens skole Lokalt, nationalt, internationalt. Venskabsklasser Udveksling af data. Kan ’oversætte’ real-time.

Fremtidens skole Dens lærere… Intet monopol på tid og fag. Ingen blok-tænkning. Bibeholder faglighed. Parallel-undervisning. Tværfaglig undervisning. Skal kunne erkende og fremme kreativitet. Gode samarbejdsevner. Er åben over for nye strømninger. Skal se muligheder, ikke begrænsninger. Studievejledning som eksempel.

Fremtidens skole I forhold til samfundet: Erhvervslivet bydes velkommen i skolen. Tilbyder teknik og skoling i disse. Kan holde oplæg i skolen. Tilbyde viden om et specifikt område. Skolen danner medborgere. Som kan diskutere. Som kan forhandle. Som selv kan opsøge information. Som kan tænke tværfagligt. Som er kreative.

Fremtidens skole Eksempel på et forløb: Udskolingen, med udgangspunkt i matematik Hjemmeside med formelsamling på nettet. Eleverne arbejder ude og hjemme. Tager billeder. Filmer. Formidler deres viden, vha. medier. Via hjemmeside/vidensportal (eks. blog) Vidensdeler med venskabsklasser. Ung-til-ung

Fremtidens skole Eleverne opdrages til ’ansvar for egen læring’. Tager ansvar for hinandens læring. Ung-til-ung Venskabsklasser Eleverne har direkte indflydelse på undervisningen. Selvstændige elever, der selv kan opsøge og danne viden. Mere kreativitet, da elever og lærer kan sparre, real-time. Dynamisk: Undervisningsmateriale, der tilpasses eleven. ’Levende’ overblik over progression og fokusområder.