Hygiejne som strategisk indsats

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Hvilken afdeling på Hadsund skole går dit barn i?
Advertisements

Løn •Generelle lønstigninger i 2013: 0,70 % •Generelle lønstigninger i 2014: 1,21 % •Forbedringer af overenskomsterne pr. 1. januar 2014: 0,25 % •Reguleringsordningen.
Hvordan kan vi som forældre bidrage til at børnene bliver mere sunde og får mere bevægelse i hverdagen?  Hvis muligt skal Børnene gå/cykle i skole også.
Længst muligt i eget liv på plejecentre
Egedals byudviklingsområder skal være eftertragtede for deres fokus på klima, energi og sundhed – kombineret med spændende arkitektur, inviterende byrum.
Alle børn skal være del af fællesskabet
Strategisk uddannelse Patientoplevet kvalitet:
Sæt stress på dagsordenen i SU - og i hverdagens arbejdsliv
V ELKOMMEN TIL FÆLLES P- AFTEN I G L. B RABRAND DAGTILBUD Fællesskab skaber vi sammen Mangfoldigt fællesskab.
Implementering af folkeskolereform
Sundhedsprofiler for børn
Økonomien i det boligsociale arbejde Bo Andersen Konsulent Boligsocial Funktion.
Debatkort til MED-udvalg Debatværktøj til kompetence- udvikling.
TRIOENS OPGAVER.
Erfaringer med AMO-reformen
Introduktion til NY SUNDHEDSPOLITIK 28. Februar 2012 kl –
Profilskole Fyrtårn C ”Det hele barn” Fyrtårn A ”Fortsat høj faglighed”
Dagsorden Generelt om organisationen Varde Kommune
Forældremøde X årgang.
Handleplaner Repræsentantskabsmøde den 8. juni 2012.
Tofthøjskolen nu og i fremtiden Skoleplanarbejde 2011.
”Giv hygiejnen en håndsrækning”
Styring og dialog Reformgrupper Ledelsesudvikling - Sikre at lederne er rustet til opgaven. Politisk system De overordnede rammesættende beslutninger for.
Skolebestyrelsen  7 forældrerepræsentanter  2 medarbejderrepræsentanter  Alle skal udfylde en tavshedserklæring  2 elevrepræsentanter  Alle har stemmeret.
Værdiregelsæt… Ørslev Skole… Klik dig frem vha. musen / piletasterne.
Peter Hasle Hvordan kan man internt arbejde med at udvikle arbejdsmiljøledelsessystemet og overkomme begrænsningerne.
Pårørendetilbud i Københavns Kommune
24. januar CFU OK 08 Delforlig - staten Attraktive arbejdspladser Fokus på samarbejde, kompetenceudvikling og arbejdsmiljø.
Organisering af virksomhedernes interne AM-arbejde
LP-modellens Landskonference 2014 i Horsens
Mission - Vision – Strategi Udkast for Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center Centerledelsen - Herning 6. marts 2007.
Succeskriterier Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center Centerledelsen - Herning 6. marts 2007.
- Hvad kan I forvente som forældre?
Kompetencecenter for Hirtshals Skolecenter
Fællesskab for kommunen som en attraktiv arbejdsplads Direktør Helle Bro Social og Arbejdsmarked Holstebro Kommune Januar 2012.
Vor børn skal trives og det kan vi forældre være med til at styrke Formålet er at skabe et kontinuerligt og fremadrettet skole/hjem samarbejde der sikrer.
Tjek-ud konference Projekt styrket genoptræning og rehabilitering af personer med erhvervet hjerneskade 22. September 2014 Velkommen.
Introduktion til Velfærdsteknologi Aabenraa Kommune april 2014
Dagsorden Generelt om organisationen Varde Kommune
Proceslandkort Få overblik over dine processer Prioritér jeres indsats.
Sygefravær som indsats i Region Hovedstaden Kan ledelse kurere sygdom…?
Resultatkrav: Sikkerhed, sundhed og trivsel Kompetenceudvikling
Hvad er Projekt X:IT? Projekt Børn, Unge & Rygning Kræftens Bekæmpelse.
Undervisning i håndhygiejne - for personaler i børnehaver
Håndtering af Sygefravær
SFU 6. november 2011 Mette Lyshøj Politisk konsulent i 3F Trepartsforhandlinger og 3F’s forventninger til regeringen.
Århus Universitetshospital Århus Sygehus Centernavn Afdeling Kompetenceudvikling Århus Sygehus.
Sygefravær RMU temadrøftelse den 17. juni 2010.
Odense Kommunes nye handleplan i forbindelse med sygefravær 1 sygedag (medarbejderen skal forvente spørgsmål til sygemeldingen, om aftaler/opgaver, hvornår.
Forebyggelsespakken om hygiejne. Vejen Kommune på vej Proces med implementering af forebyggelsespakkerne udsendt af Sundhedsstyrelsen. Indarbejdes i temaplanen.
Faglige kvalitets- oplysninger 15. januar Faglige kvalitetsoplysninger - formål At udvikle og afprøve et katalog af syv redskaber for at Understøtte.
Den røde tråd fra vision til handling
Hygiejneorganisationen i Silkeborg Kommune. Første skridt i etableringen af en hygiejneorganisation Hvad ville vi – Forebyggelsespakke om hygiejne – Fokus.
Trepartsmidler FTF-området. Udgangspunktet De overordnede kriterier for fordeling af midlerne Kunne vi ”booste” regionen, så vi fokuserede på et bestemt.
Politiske delmål og Fanefjordskolens indsatsområder.
Allindelille skoles værdigrundlag og profil Udarbejdet i marts 2009.
BUPL’s syn på små og store institutioner
Undervisningsmiljø -og de nedprioriterede toiletter Ved Fiona Rubens DCUM Undervisningsmiljø Toiletproblematik igennem tiden Kompleksitet Hvad kan vi gøre.
Organisering og samarbejde i Job- og Aktivhuset omkring den virksomhedsvendte indsats Virksomhedscenter Generation 2 Organisering Samarbejde på tværs Motivation.
09/02/16En kompleks udfordring#1 En kompleks udfordring - en kompleks løsning.
Arbejdspladsen i fokus/arbejdsfællesskaber
Uddannelse i sygefraværshåndtering
Lokale strategier i kommuner for borgere, ansatte og beslutningstagere
Årshjulet i LMU - Klinisk Patologi 2016
Mere MOST - mindre fravær
Introduktion til ”Tidlig indsats”
Målopfølgning - Økonomi-, Erhvervs- og Planudvalget
Møde 11. april 2019 GRØNT RÅD.
Konference Rådet for bedre Hygiejne september 2019
Arbejdsmiljø-konference 2015
Præsentationens transcript:

Hygiejne som strategisk indsats Færre syge medarbejdere og borgere Bedre trivsel God hygiejnisk adfærd Beskrivelse og opgavefordeling af sikkerheds-, sundheds- og triv-selsarbejdet i arbejdsmiljøorganisationen: MED-Hovedudvalg, Center MED, MED-Lokaludvalg/Personalemøder med MED-status, arbejdsmiljøgrupperne og daglig arbejdsmiljøleder. Arbejdsmiljøorganisationens ansvar og opgaver foregår ofte i en tæt dialog og samarbejde mel-lem de mange involverede, og i en tæt koordination mellem bl.a. arbejdsmiljøorganisation, lo-kale ledere, TR, sundhedsordning og HR-teamet. Herudover er der flere væsentlige interessenter ift. arbejdsmiljøindsatsen omkring sikkerhed, sundhed og trivsel: Alle ansatte forudsættes at være ansvarlige i forhold til at sikre og medvirke til at ar-bejde konstruktivt med at imødegå de daglige udfordringer ift. sikkerhed, sundhed og trivsel, herunder at alle medvirker til at løse de daglige problemer som kan løses på stedet uden udefrakommende hjælp. Alle ledere, også ledere som ikke er arbejdsmiljøansvarlige, er ansvarlige for at arbejde med at sikre sikkerhed, sundhed og trivsel for de ansatte. Brug allerede eksisterende system som allerede har samme fokus  

2011 Direktions møde Hygiejne udvalg nedsættes Foredrag til HR afdelingen Idekatalog til at nedbringe sygefraværet Hygiejne udvalg nedsættes Sundhedspolitik : hygiejne kvalitets standard alle afd. i sundhedscentret 2. Klasse aktiv vurdering Hygiejnetilsyn i alle institutioner Pjece: sundhed er i dine hænder ATP målinger/ glitter bug Idekatalog fra personalecentret om at nedbringe sygefraværet: SYGEFRAVÆR Fraværsdialoger 4 Synliggørelse af sygefraværet 5 Sygefraværskultur 6 Barns sygedag 7 TRIVSELSFAKTORER Fravær og nærvær Social kapital Vilkår og muligheder Anerkendende tilgang Arbejdsglæde Forebyggelse af stress Social mentor FYSISKE FAKTORER Hygiejne Ergonomi Motion Hygiejneudvalg: Bestående af sundhedsplejen, tandplejen, ældreplejen, genoptræningen, socialpsykiatrien Gensidig inspiration

2012 Undervisning af alle nye SFO´børn Alle køkkener ATP målinger Julefrokost ATP målinger Arbejdsmiljø dag: ledere og AMIR repr. Pjece: håndhygiejne og arbejdstøj Lokal MED møde H- MED: fokus på hygiejne 2013 Møde med rengøring Den nye MED aftale i Egedal (arbejdsmiljø: sikkerhed, sundhed og trivsel) Arbejdsmiljø dag i maj mdr.: Jeg holdte et oplæg om hvad betyder god håndhygiejne i en afdelingen. Hvor sætter vi vores hænder i løbet af en arbejdsdag? Hvornår er man syg og hvornår kommer man på arbejde igen? Alle var enige i at håndhygeine skulle være indsatsen for 2013 Den nye MED aftale: MED-Hovedudvalget / center MED møder, lokale MED møder er overordnet og strategisk ansvarlig i forhold til arbejdsmiljøindsatsen omkring sikkerhed, sundhed og trivsel i hele kommunen. En del af APV og trivselsundersøgelse er at kigge på sygefraværet og hvordan det kan nedbringes HOVED MED i august: Blev det vedtaget at indsatsen i 2013 skulle være hygiejne Lokal MED møde: Sygefravær og hygiejne blev sat på dagsorden, Håndsprit blev udleveret til medlemmerne Hygiejneudvalget: Udarbejde en fælles pjece: håndhygiejne og arbejdstøj Interessen for at låne ATP måleren voksede: Alle køkkener Matriklen Personalecentret Kantinerne Genoptræningen Tandplejen Møde med ISS: Fremlagde værdierne fra afdelingen og der kom en god dialog ud af det hvordan kan der gøres rent bedre. ISS vendte selv tilbage efter 3 mdr. og spurgte om nye værdier kunne tages

2013 Personalecentret indkøber ATP måler Afdelinger kan booke HR Ny pjece: håndhygiejne borgere/ pårørende Sikkerheds uddannelse (Nyt: Hygiejne indgår som tema) Halvårlig sikkerheds møde Sikkerheds runde Fælles indsats for alle ansatte i kommunen (sept.-okt.) Kursus katalog ”Håndhygiejne og sygefravær” Efterår Jævnlige mails til alle Sikkerhedsrunde: Når folk uddannes i sikkerhedsrunde vil hygiejne indgå og særlige fokusområder. Det vil komme med i skabelonen som afdelingerne kan anvende Evt. udarbejde handleplaner (knap på vaskemaskine eller kopimaskine) Kursuskatalog for 2013: En del af med aftalen skal der uddybes kursus til AMIR repræsentanter og her vægter vi så emnet: ”håndhygiejne og sygefravær”. Det vil også blive muligt for andre med interesse at tilmelde sig. Sikkerhedsuddannelse (fra marts 2013): På 2 dagen vil der komme et indlæg på om hvad betyder god hygiejne for sygefraværet Fokusområder Sikkerhedsmøde for AMR og ledere (marts 2013): Orientere om fokus på hygiejne i efterår 2013 Efterår 2013 (september og oktober): Lokale MED møder Lederansvar Sygestatistik Opmærksomhedspunkter (fælles telefon, printer/ kopimaskine, ting vi rører ved og som rengøring ikke skal rengøre) 3-10 besøg i hvert center hvor der tages ATP målinger. Efterfølgende dialog med AMIR og ledere

Hygiejne som strategisk indsats Små frø sås over et par år Opbakning: oppefra og nedefra Årligt arbejdsmiljø møde (hvad skal den fremtidig indsats være? ) Inddrag rengøringsfirmaet med resultatet af målinger og drøft handlingsmuligheder med dem. ATP målinger som pædagogisk metode Det skal give den enkelte afdeling mening og værdi Løbende i tale sætte emnet ”mails, kurser, spot, film”