1.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
1 Børnehuset Troldehøj Kreativitet i leg og bevægelse som udviklings potentiale. Helle Rømer.
Advertisements

Velkommen på Skibet Skole
Dimensioner i refleksionsskabelon og introduktion til scoringer
Lokal kompetencedag marts / april Velkommen Lokal kompetencedag: • Opfølgning fra internatet • Fastholdelse af projektets mål • Input fra nulpunktsanalysen.
Samtaler i hverdagen & Understøttende sprogstrategier
Børns udvikling – et fokus på børn og sprog
V ELKOMMEN TIL FÆLLES P- AFTEN I G L. B RABRAND DAGTILBUD Fællesskab skaber vi sammen Mangfoldigt fællesskab.
Kursus den 12. marts Program i dag: Opsamling fra sidst.
Krudtuglerne Krudtuglerne består af førskolebørn, dvs. de børn som skal i skole næste år. Personalet består af 1 pædagog og 1 medhjælper, i hverdagen er.
Buskelundskolens børnehave Fokus for år
Struktur Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag 08:
Understøttende sprogstrategier & Samtaler i hverdagen
Holsted Skole Holsted SFO & førskolegruppe. Holsted Skole Holsted SFO & førskolegruppe.
Introduktion til Sprogpakken
Landskonference - dagtilbud April 2013 Projektchef Tanja Miller ph.d. Velkomst
Introduktion til Sprogpakken
Velkommen til informationsmøde om 0. klasse på Skovshoved Skole
Billum skole Overordnet udviklingsplan Den politiske beslutning fra 2007 omkring skole/SFO danner baggrund for dette materiale. Planen er til debat og.
Velkommen Niels Møller.
Børnehaveklassen Velkommen til Hunderupskolen.
Sprogpakken At fastholde ændringer - i det nære samarbejde.
For vejledere i opgaver og projekter i 2g og 2hf Dynamokursus d
DELTAGELSE, REFLEKSION, CHANCELIGHED, OG RESSOURCE
SFO pr. 1. August 2014 På skoledage:
Program – : Panel. Oplæg og debat – 11
ØBRO FRI SKOLE Visioner 2020 Øbro Fri Visioner 2020 København den 7. marts 2013 Vores visioner Øbro Fri 2020 Er vores visioner stadig de rigtige? og hvordan.
Skole/hjem samarbejdet - Det handler om kvalitet i relationen.
Mad, Måltider og Pædagogik
Overgang fra børnehave til skole/fritidshjem Hyltebjerg Skole
Tilfredshedsundersøgelse
Relationer – børn og voksne
Astrup Skole 1. august 2014 Fritidsmodul – frivillig og gratis undervisning Alle skoledage kl
Velkommen til Fællesskaber for Alle for Folkeoplysningsklubberne!
Velkommen til forældre, foreningslivet og øvrige interessenter Aftenens program i overskrifter: Velkomst ved skolens ledelse Bestyrelsens årsberetning.
Præsentation af PUC TÅRNBY KOMMUNE
Velkommen til konsulentuddannelsesdagen 18. marts 2010.
Faglig fordybelse i indskolingen
Velkommen Fysik på iPad Jan Boddum Larsen HTX-Lyngby.
Sprogpakken Praksisopgaven.
Krudtuglerne Krudtuglerne Krudtuglerne består af førskolebørn, dvs. de børn som skal i skole næste år. Personalet består af 1 pædagog og 1 medhjælper,
Den strategiske forretningsplan – hvordan
Ledelsesnetværksmøde 12/6
1 Program- ledelsesnetværk 12/6 ★ velkommen ★ Præsentation af hjemmeside ★ Præsentation af mål diagram og fælles mål ★ Præsentation.
UDDANNELSER I UDVIKLING – side 1 Skolebiblioteket som læringscenter Rikke Schultz
Workshop plan Virkningsevaluering, VIA UC, Hedeager 2, 8200 Aarhus N.
INDSKRIVNINGSMØDE.
Dialogisk læsning Fokuseret indsats.
Biblioteket som læringscenter
Velkommen til Konference om rammeforsøgene: Studietid, Timepuljer og Studiefællesskaber 26. Februar 2013 Konference om rammeforsøg 26. februar
Tema 6 Samvær og fælles aktiviteter
Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Workshop for forsvaret Kompetenceudvikling og samarbejde i lokalområdet – fra ord til handling.
Program Velkomst Digital indskrivning Forårssfo på Holluf Pile Skole
Udeskolekursus Tårnby Kommune, august 2011
Kokkedal Skolens børnehaveklasse
SAMMEN GØR VI DIG BEDRE 1 Velkommen til 2. undervisningsgang Kompetenceudvikling af pædagogiske ledere.
Folkeskolereform august 2014 Velkommen til oplæg om implementeringen af folkeskolereformen på Haldum-Hinnerup Skolen.
Indskrivning Velkommen 2.Havbakkeskolen 3.Skoleparathed - Skoleverdenen - Skoleparathed 4. Skolens forventninger til forældrene 5. Gruppesamtale.
INSTITUTLEDERFORLØB, KICKOFF 27. FEBRUAR 2012 AARHUS UNIVERSITET PROGRAM FOR KICK OFF-MØDE 1 Velkomst v. Lauritz B. Holm-Nielsen Præsentation af forløbet.
Dialogmøde Forældresamarbejde - forældre og forældrebestyrelsen imellem.
Den Sammenhængende Skoledag På Holluf Pile Skole Odense.
SUS på Anker Fjord Hospice 2014
Godmorgen - og velkommen til alle de nye. Kulhuse-sangen Melodi: I en kælder sort som kul Nu vi samlet er igen og et år er gået Karlslunde vi sidst tog.
Svendborg Sløjfen Barnet I Centrum HVAD ER UDFORDRINGEN. Hvor vil du gerne hen. Udfordringer med et barn – børnegruppe – forældre – kollegaer.
Overgangen fra børnehave til SFO og skole Forældremøde i Børnehuset xxx xx september/oktober 2015.
EVALUERING AF LÆREPLANER KRUSEDULLERNE Sociale kompetencer.
Sammenhæng mellem indsatsområder på Dagtilbud v/Birgit Lindberg Arbejdsmøde for Dagtilbud den 18. august 2015.
Børns sprog og læsning – i dagtilbuddet.
Velkommen til undervisning af arbejdsmiljøgrupper
Børnene kommer til tiden og har det nødvendige udstyr med
Strategiske pejlemærker
Præsentationens transcript:

1

Program for dagen Programmet er følgende: • 13:00 velkommen og kort gennemgang af program og status • 13.20 gennemgang af forandringsmodellen med detaljer  • 13.35 Gennemgang af hjemmeopgaver :  ◦ tre ting ned, som viser at I er på rette vej ◦ tre ting ned, som I gerne vil have mere af i 2014 ◦ tre ting ned, som I ikke behøver mere ◦ tre ting ned, som I gerne vil se ske i 2014 • 14.00 pause og kage • 14.15 Ledersparring i 2014  • 15.00 Opsamling  • 15.30 Tak for i dag og for i år

Opsamling på efteråret 2013 12/10/13 Opsamling på efteråret 2013 4 Ledernetværk : ledelse og fremdrift i projektet – indsatsteori 3 brush-up dage om sproglig udvikling 3 brush-up dage om SOS 2 ambassadørforløb om implementering af SOS Gå-hjemmøde: Relationer og samspil med børn Aktionslæringsforløb om sprog og SOS i alle institutioner 3

Planerne for 2014 Aktionslæring med afsæt i den enkelte institutions behov – styrkelse af den pædagogiske faglighed 4 workshop om SOS (personalet skal deltage i en af disse) 4 workshop om sprog (personalet skal deltage i en af disse) Personalemøder om arbejdet med SOS Der arbejdes hen imod flere super SOS medarbejdere i institutionerne Lederforløb i klyngen og de enkelte institutioner To – tre ledernetværk –Information og inspiration To – tre fyraftensmøder Temaeftermiddage for medhjælpere – inspiration til at igangsætte aktiviteter med børnene

Ønskede resultater ved udgangen af 2014 Temperaturmåling 2 gange om året – SOS på bekymringsbørn + handleplaner SOS på alle børn på 2.4 år (overgang til bh.) Eva sprogvurdering på alle børn, ved 2 år og 2,6 år Stuemøder danner ramme for refleksion Alle institutioner har en sprogprofil Alle institutioner har et sprognetværk SOS bruges til forældresamtaler Forældrene føler sig styrket Tidligere og mere kvalificerede henvendelser til tværfagligt team og socialforvaltningen Sundhedsplejersken vurderer i fællesskab med institutionen om de skal deltage i i 3 mdr. samtalen. 3.mdr. samtale og overgangssamtale mellem forældre, børenhave og institution.

Styrkelse af det pædagogiske arbejde i hverdagen 2014 SOS workshops SOS workshops Temaeftermiddage for medhjælpere om pædagogiske aktiviteter Ledelsessparring Aktionslæring med video på institutionerne Sprog Sprog

Tre ting… ◦ tre ting som viser at I er på rette vej ◦ tre ting som I gerne vil have mere af i 2014 ◦ tre ting som I ikke behøver mere ◦ tre ting som I gerne vil se ske i 2014

Ledersparring i 2014….. Lederforløbet bygges op som en kombinationen mellem kollegial supervisionsforløb og et aktionslæringsforløb. Aktionslæringsforløb er lokale og med lokalt fokus. Supervisionsforløb foregår samlet i klyngen og i et netværk bestående af (eller enkeltvis) på de tre øvrige institutioner.

Hvor er vi i forhold til vores mål SOS på alle børn 10 10 10 8 10 1 10 10 10 10

Godmorgen Mandag Hvem, hvad, hvor Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Børnegruppe 1 Himadritta, Anthony på stuen Javad & Malak Himadritta,Hriddita, personalerummet Malak, Javad, Wari Rytmikrummet Malak, Javad på stuen Børnegruppe 2 Hriddita Mohamed på stuen Wari, Zowda, Rian, Layan, Mella Rytmiklokale Anthony personalerummet Børnegruppe 3 Wari, Zowda, Rian, Layan, Mella, Særligt fokus på Javad & Malak, på stuen Himadritta,Hriddita, Mohammed & Anthony på Stuen Frokost Bordgrupper på stuen Fælles Julesange 10-10.30 Møder Stuemøde 12.15 -13-15

Tak for i år