fra overgang til helhed

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Hvem er jeg? Hvor bor jeg? Hvem bestemmer over mig?
Advertisements

Set i forældreperspektiv
Forældrearrangement om folkeskolereform
Samtaler i hverdagen & Understøttende sprogstrategier
Præsentation Pædagogisk konsulent Erik Hønge Uddannet fritidspædagog Leder af en børnehave Leder af et fritidshjem SFO-konsulent Freelancekonsulent bl.a.
Ved egen kraft Marte Meo En udviklingsstøttende metode
V ELKOMMEN TIL FÆLLES P- AFTEN I G L. B RABRAND DAGTILBUD Fællesskab skaber vi sammen Mangfoldigt fællesskab.
Når lærere samarbejder med forældre
Pædagoguddannelsen Professionsbachelor 3½ år Teori – praksis
Informationsaften Aftenens program:
Hierarki for styringsredskaber
Buskelundskolens børnehave Fokus for år
VISION FOR ORDRUPSKOLE2010 Sammenfatningsarbejde.
Indledning I forbindelse med den pædagogiske indsats for at skabe øget sammenhæng i overgangen fra SFO til klub, er der udarbejdet en mappe med materiale.
Indledning I forbindelse med den pædagogiske indsats for at skabe øget sammenhæng i overgangen fra SFO til klub, er der udarbejdet en overgangsmappe med.
Tofthøjskolen nu og i fremtiden Skoleplanarbejde 2011.
Et systematisk værktøj til Udvikling af Pædagogisk praksis
Børnehaveklassen Velkommen til Hunderupskolen.
Informationsmøde ny skolestartere 20. november 2013
Vision Uddannelsesparate unge
Jeg støtter barnet ved:
Sprogpakken At fastholde ændringer - i det nære samarbejde.
Realisering af skolereformen i Gladsaxe
Rullende skolestart August Forældre samt personale i daginstitutionerne Velkommen til orienteringsmøde 10. februar kl
Hvad render vi rundt og laver?
Mad, Måltider og Pædagogik
Astrup Skole 1. august 2014 Fritidsmodul – frivillig og gratis undervisning Alle skoledage kl
Skolebestyrelsens årsberetning 2014 Skolebestyrelsen Hvem er vi? Hvad skal vi? Hvad har vi foretaget os? Hvad sigter vi efter? Nu og fremad Trørødskolen.
Forældremøde Herningvej Skole, torsdag den 1
- Hvad kan I forvente som forældre?
Dansen omkring handicapbegrebet
SFO – mellem skole- og fritidspædagogik
Deltagelse og fastholdelse i et skole- og ungdomskulturelt perspektiv på erhvervsuddannelserne Peder Hjort-Madsen, Center for Ungdomsforskning, Aalborg.
Sprogpakken Organisatoriske udfordringer. Samtalen skal målrettes I hvilken udstrækning skal sprogindsatsen målrettes alle børnenes kompetencer og potentialer?
Læreplaner i Højvangen
Løjtegårdsskolen tirsdag d. 12. januar 2010
Opdagende skriftsprog i et inklusionsperspektiv
Inklusion med læring Hvilke navne??.
Læring og inklusion i skolen
Skallebølle Landsbyordning ”Indsigt og opmærksomhed…”
Forældre som ressource i skolen. Konceptet tager udgangspunkt i:  At forældre er en ressource  At skabe forældre og netværksdannelse  Fælles holdninger.
Udviklingsprojekt - Drømmeskole Skoleår 2011/2012 og 2012/2013 En fælles rejse.
INDSKRIVNINGSMØDE.
Et fagligt løft af folkeskolen.
Introduktion til skolebestyrelsen november 2011
O RIENTERINGSMØDE FOR KOMMENDE 0. KLASSE. D AGSORDEN Præsentation af Langsøskolen Fra børnehave til skole Ny på en skole Forventninger til forældresamarbejdet.
Introduktion til Kontaktforældrerolle Og videreudvikling d. 21. oktober 2014.
Indskrivning for nye bh.klassesbørn Frederiksværk Skole Skoleåret d. 29. oktober 2012.
Dagsorden bestyrelseslørdag : Velkommen og præsentation af vores nye bestyrelse : hvor er vi nu i daginstitution Brædstrup? » Hvor.
LÆRING, LEG & BEVÆGELSE.
MANGLER BØRN GRÆNSER – eller mangler de voksne?
Velkommen til forårs SFO på Hunderupskolen
Målet er … En længere skoledag med mere tid til undervisning Nye og mere varierede undervisningsformer Mere fokus på faglighed Mere fokus på trivsel Og.
Folkeskolereform august 2014 Velkommen til oplæg om implementeringen af folkeskolereformen på Haldum-Hinnerup Skolen.
Rullende skolestart August 2010.
Velkommen til Regnbuen Her finder du kort fortalt lidt om institutionen.
Drømmeskolen i fremtiden fra et lederperspektiv 10. Juni 2015 Thomas Smidt, skoleleder.
1 Kortlægning i program for læringsledelse 2 Kortlægning Kortlægningen i Program for læringsledelse er udformet som netbaserede, elektroniske spørgeskemaer.
KVALITET I SAMSPIL OG LÆREPROCESSER I DAGTILBUD Oplæg v/ Maybritt Larsson Institutionsleder Barnets Hus-Amerikavej.
Kvalificeret selvbestemmelse i afdelinger. Dele viden Beslutte fælles mål Koordinere handling.
1 Faglige udfordringer og kommende initiativer på dagtilbudsområdet Ny Dagtilbudslov Læring, udvikling, omsorg og dannelse Pædagogiske læreplaner Krav.
Værdigrundlag for Haarby Skole. Fællesskab Hvad betyder fællesskab for os: At alle bidrager og har værdi for gruppen. At der er en samhørighed på skolen.
Netværksledelse For børn, personale og ledere. Vision Netværks(ledelse) til udvikling af meningsfulde sammenhænge baseret på effektive netværk, med fokus.
Inklusion i Åkanden Pædagogisk grundlag Åkandens pædagogik tager udgangspunkt i den anerkendende tilgang. Anerkendelse er en ligeværdig relation mellem.
Hanne Middelhede Gitte Bejder
Børnene kommer til tiden og har det nødvendige udstyr med
Skolestart på Hillerød Vest Skolen
Skolestart på Hillerød Vest Skolen
Inspirationsworkshop med fokus på
Nye muligheder og potentialer
Præsentationens transcript:

fra overgang til helhed Pædagogisk og organisatorisk sammenhæng mellem skole og dagsinstitution

Udvikling – hvordan skabes ”det nye”? - og hvordan leder vi det? En vision! Et personligt engagement! En dynamik indefra! En fordring udefra!

En vision

Buskelundskolen – opstart år 2000 – Vision 2020 Den første nye skole i Silkeborg i 25 år Buskelundskolen –en ambition om at gå foran i arbejdet med at udvikle fremtidens skole til nutidens børn. En afdelingsopdelt skole med børn fra 3 til 16 år med fælles administrativ og pædagogisk ledelse – og fælles bestyrelse Overordnet pædagogik med sammenhæng og obligatorisk tid fra 8-14 – alt arbejde på skolen tager udgangspunkt i det enkelte barns læringspotentiale i en tryg social sammenhæng. DLO – herunder udvikle samarbejdsrelationer mellem forskelligt uddannede personalegrupper til gavn for børnene. Fleksibilitet er et kendemærke i organisationen og børnenes hverdag. Etablere et udviklings- og forskningssamarbejde med lærer- og pædagoghøjskoler omkring skolens indhold – og nye samarbejdsrelationer mellem personalegrupper internt og forældre og børn. Skabe en skole med et helt nyt læringssyn

Vision for 0-18 – Fra overgange til helhedssyn Den fælles platform: Den røde tråd–forenkling/progression–inklusion/mindset– de ”fire rum” Fælles værktøjer: Elektronisk MEB, UVP med tydelige mål – også i forældrehøjde, samtalen ”Øge børns muligheder for at hjælpe sig selv og hinanden” Dagpleje 0-2 Vuggestue 0-3 Børnehave 3-6 Lilleskole 0.-3. Storeskole 4.-6. Projektskole 7.-9. Rød tråd og Sammen-hæng 100% Ungdoms-uddannelse Livsduelig-hed 2011 - 2014

Et personligt engagement

Man skal gøre noget andet – Hvis der skal ske noget andet! Øge børnenes muligheder for at hjælpe sig selv og hinanden. Øge forældrenes muligheder for at støtte børnene Øge børns muligheder for flere kontekster, voksen- og børnekontakter Øge lærernes og pædagogernes muligheder for samarbejde Øge de voksnes muligheder for at kunne bruge deres kompetencer

En dynamik indefra

Mødet mellem tre kulturer SFO- profession – fritid Børnehaveprofession – omsorg Lærerprofession – undervisning Fælles: Læring og inklusion Tage udgangspunkt i den enkelte Et fælles pædagogisk sprog

Pædagogisk platform – og praksis Pædagogisk praksis – og værktøjer Ude - hjemme Min egen bog Udviklingsplan Samtaler PÆDAGOGISK PLATFORM Selvets rettethed Kvalificeret selvbestemmelse

Vitaliseringsmiljøer Hvordan støtter I mig i det, jeg skal kunne? Forældrene Pædagogerne og lærerne Kammeraterne Hvordan ser I mig? Mestring Giv mig passende udfordring Pædagogerne og lærerne Pædagogerne og lærerne Selvfremstilling Se mig som den jeg er Børnene Idealisering Vis mig hvem jeg kan blive Forældrene Forældrene Kammeraterne Kammeraterne Samhørighed Lad mig høre til lige som dig Hvordan viser I mig, hvad eller hvem jeg kan blive? Pædagogerne og lærerne Kammeraterne Forældrene Hvordan synes I, at jeg skal høre til?

Selvvurderings-kompetence Værens- og oplevelseskompetence Dannelsesmål Handlekompetence forstået som – Kvalificering Selvbestemmelse Udadrettet Videnskompetence Noget bestemt at lære Social kompetence Lære sammen med andre Indadrettet Selvvurderings-kompetence Mange måder at lære på Værens- og oplevelseskompetence Lyst til at lære Kvalificeret selvbestemmelse

En dynamik udefra

Et paradigmeskifte – noget nyt opstår – Organisation Opgaven Teknologi Fra lighed: Betoner fællesskabet og individets tilpasning til og integration i et ydre styret fællesskab. Individet dannes i og af fællesskabet Til inklusion: Betoner individualiteten/ autonomien og fællesskabets indretning som et rummeligt, fleksibelt og differentieret rum. Individet danner sig og fællesskabet Kompetencer

Nye Fællesskaber

Modeller

Hvad nu hvis vi skulle starte forfra i dag, ville vi så lave separate vuggestuer, børnehaver, SFOer og skoler? opdele børnenes tid, som vi gør i dag? fordele omsorg, fritid, leg og læring på den måde?

0-18 i Buskelundområdet Mål: Skabe en ny og spændende pædagogisk sammenhæng med børn fra vuggestue til og med 9. klasse i hele skoledistriktet på baggrund af den fælles pædagogiske platform. Skabe en klar rammesætning der frisætte energien i ledelse og medarbejdergrupperne, således at der bliver optimal sammenhæng i hele 0 til 18 års området. Skabe erfaringer med udvikling af såvel institutionelle som pædagogiske fællesskaber, som i udgangspunktet har hver sin historie Igangsætte forsøgsarbejder, som kan danne baggrund for og inspirere udviklingen af 0-18-årsområdet i hele Silkeborg Kommune omkring f.eks. professionsforståelser, læring, teamsamarbejde, selvledelse, forældreinddragelse. Rammer: En fælles bestyrelse for 0-18-årsområdet Fælles institutionsaftale i forhold til mål, evaluering og økonomi Fælles administration og fælles kontor Sammenhæng mellem nyt skoledistrikt og visiterede børn til institutionen Skole og institution har hver selvstændig økonomi og personaleledelse Skole og institution indgår i 0-18-årsområdet med de muligheder og vilkår, som er et tæt samarbejde omkring de opstillede mål medfører.

Børne- og Familiechef Ken Engedal Skolechef Huno Kjærsgaard Jensen Skoleleder Gorm Sæderup Buskelund-højen Anne Høeg Steffensen Buskelund-skolens børne-have Kamma Jøhnke Indskolingen Susanne Mortensen Projektskolen Pia Nielsen Storeskolen Tove Brøbech Institutionsleder Kamma Jøhnke 0-18 årsleder Administration Mette Lisby Høy Følgegruppe

http://vimeo.com/29720514