EU Socialfondsprojektet

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Status for de lokale uddannelsesudvalgs rolle efter lovforslag om VEU-centre på Konference for Lokale Uddannelsesudvalg og repræsentanter fra udbydere.
Advertisements

IKV i den politiske kontekst
22. juni 2014 Status på projektet ’Kvalitetssikret IKV – et bidrag til løft fra ufaglært til faglært’
REG LAB EFTERÅRSKONFERENCE En øvelse for livet. REG LAB EFTERÅRSKONFERENCE 2010.
De erhvervsrettede uddannelsesinstitutioner skal fremover i langt højere grad end i dag bidrage til, at voksne med kort uddannelses-baggrund øger deres.
Landsorganisationen i Danmark Kompetenceudvikling til tiden K onference 5 oktober 2011 Målrettet kompetenceudvikling af arbejdsstyrken – forudsætninger.
Vælg layout på masteren: Højreklik på siden / Layout / Vælg mellem ”Fastholdelseskaravenen” eller ”Brug for unge” Overskrift MAX 2 linjer Underoverskrift.
Danmarks Pædagogiske Universitet Side 1 De nye VEU-centre fra januar i et rådgivnings- og vejledningsperspektiv Kontorchef Kirsten Overgaard.
KOMPETENCEmidt - 9.december Side 1 De nye VEU-centre fra januar 2010 Kontorchef Kirsten Overgaard Bach Kontor for livslang læring, Undervisningsministeriet.
Realkompetencevurdering i Danmark
Vurdering af basale færdighed, FVU og IKV i AMU
Programindsats og effektmålinger i den regionale erhvervsudvikling Debatoplæg v/Martin Eggert Hansen Teknologisk Institut.
Undervisningsministeriet Temadag for regionale kompetencecentre 27. juni 2007 Fremtidens proceskonsulentuddannelse.
Kort statusopgørelse til styregruppen Efterår 2013 Projekttitel: 1
Nogle udgangspunkter, begreber og principper for at anerkende realkompetencer.
Efteruddannelsesindsatsen 2007 Analyse Danmarks undersøgelse januar 2008 Oplæg på Kompetencerådets møde den v./ Merete.
- et udviklingsprogram om forsøg med kompetencecentre Voksen- og efteruddannelse i centrum VEU-årsmøde 6. April 2006.
Et projekt i Beskæftigelsesafdelingen (BA) på Københavns Fængsler
Perspektiver på voksen- og efteruddannelsesområdet
Hvad er realkompetencevurdering?
Arbejds- og Udviklingsgruppe Seminar 2
VEU-Centrenes rolle i løsning på voksen- og efteruddannelsesområde
Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm"
Vejledning Alle skal have en uddannelse (95 %) Flere elever skal vælge erhvervsuddannelse Mål med udskoling: Eleverne klar til at træffe valg Ansvar:
FORMÅL MED TUPVAK – OG KONKRETE EFFEKTMÅL Projektets hovedformål er følgende: 1.Formulering og forankring af en styrket strategisk prioritering af IKV-indsatsen.
AMU som element i jobpakkerne Annette Ramsøe Kontor for livslang læring 19. August 2009.
KVALITETSSIKRET IKV OG RKV I REGION MIDTJYLLAND IKV konsulentseminar, Silkeborg 20. september 2013Ulla Nistrup1.
Uddannelsescenter Holstebro
360 graders kompetenceløft Netværkslokomotivet og VirksomhedsnetværkCabi 17. september 2014 Anette Barnhøj Uddannelseschef Mobil
11. december 2014 Workshop D Motivation og barrierer for virksomhedernes brug af VEU - bidrag til analysegrundlaget for Trepartsudvalgets arbejde udarbejdet.
Individuel kompetencevurdering - hvad er det, og hvordan kan de ledige få glæde af det? Seminar den 24. november 2014 Ole Stenholt, Stenholt træning.
Landsorganisationen i Danmark LO-fagbevægelsens synspunkt på en styrket indsats i forhold til efter- og videreuddannelse af voksne Oplæg på opstartskonference.
Fra ufaglært til faglært på rekordtid - Region Hovedstadens Uddannelseskonference d. 9. november 2012.
Samarbejdet om uddannelse
Konference om efteruddannelse og kompetenceudvikling
Bo Ravn Kommunernes indsats En samlet, strategisk indsats i kommunen En tidlig og differentieret indsats i grundskolen (overgang til ungdomsuddannelse)
Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Workshop for forsvaret Kompetenceudvikling og samarbejde i lokalområdet – fra ord til handling.
Landsorganisationen i Danmark Voksenvejledning og virksomhedsrådgivning Nationalt Center for Kompetenceudvikling DPU, 3. december 2009 Lisa Schmidt /LO.
”Kvalitetssikret IKV – et bidrag til løft fra ufaglært til faglært” ”RKV i Region Midtjylland” Mandag den 24. november 2014.
3. december 2009 DANMARKS PÆDAGOGISKE UNIVERSITETSSKOLE AARHUS UNIVERSITET Erfaringsopsamling: Virksomhederne og voksenvejledningsnetværkene NCK konference.
Tekstniveauer: 1.For at skifte mellem de forskellige tekstniveauer, brug "Forøg list niveau"- knappen i værktøjslinjen "Formatering". 2.For at komme tilbage.
Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling Kompetenceudvikling af administrative medarbejdere.
KOMPETENCERÅDET Kompetencecenter COMPASS Organisation Indsatsområder Grønt lys til uddannelse Afslutning Ved kursuschef og leadpartner Kirsten.
Det regionale samspil med VEU- centrene Lotte Holten-Møller Kontorchef, Kontor for regional udvikling og EU.
Oplæg til LO Torsdag den 30. august 2007 Bedre vejledning og rådgivning.
KompetenceCenter Silkeborg En indgang til efteruddannelse.
RKV-Seminardage 2010 KOMPETENCEmidt 4. seminardag d. 26. august: institutionel struktur og organisering Hvordan er arbejdet med IKV prioriteret, forankret.
IKT omstilling af undervisningsinstitutioner Forskning og udvikling på AAU V. Tom Nyvang
P ROJEKT : ” LÆREPLADSER TIL ALLE ” I T HISTED 14/
Konference for faglærere inden for gaffeltruckuddannelserne Hotel Scandic Bygholm, Horsens den 10. og 11. august 2015 Velkommen!
Netværk Nordjylland - erhvervsrettet uddannelse AMU Nordjylland Erhvervsskolerne Aars EUC Nord EUC Nordvest Frederikshavn Handelsskole Handelsskolen Minerva.
Fagligt Fælles Forbund Uddannelseskonference for Grønne Uddannelser 7 december 2009.
Bilag 1. Forandringsteori TUP-projekt Én fælles VEU-center tilgang til IKV i AMU 1. Problembeskrivelse VEU-center Nords udbydere mangler en tværgående.
Mission BygSoL – Samarbejde og Læring i Byggeriet I fremtiden er byggeprocessen en værdiproces. Det betyder at det hverken er omkostningerne eller avancen,
”En indgang til voksen og efteruddannelse” - et oplæg til temamøde i beskæftigelsesregionen 12. maj 2010 – Temamøde, Roskilde v/ VEU centerchef.
1 Erhvervsuddannelserne som mål for brobygningsforløb Beskæftigelsesregion - Syd, Nord, Midt, Hovedstaden og Sjælland, Hovedstaden.
Udviklingen i bygge- og anlægsbranchen og strategi for indsatsen på området V. Palle Christiansen Beskæftigelsesregion Midtjylland.
Vejlederkonference Randers Tirsdag den Voksenvejledning.
Bilag 1. Forandringsteori for udviklingsprojektet ‘Struktureret IKV i AMU’ 1. Problembeskrivelse Der bliver gennemført for få IKV i AMU-forløb inden for.
Aktiviteter OutputResultater kt. sigt Effekt ml. sig t Virkning lg. sigt Lokalt samarbejde med private og offentlige arbejdspladser om IKV Ledige, a-kasser.
Nye veje i uddannelses- og beskæftigelsessituationen i Østdanmark Temamøde 9. december 2011 Nye veje i uddannelses- og beskæftigelsessituationen i Østdanmark.
Kompetenceudvikling og uddannelsesplanlægning
’Flere unge skal tage en erhvervsuddannelse’
BAI konference 2016 Velkommen Konferencens temaer Hyggesnak
Forebyggelse af rekrutteringsudfordringer
Bilag 1. Forandringsteori for projekt FVU fra A til Z
Erfaringer med test og prøver på BAI´s område
Velkommen til: Seminar for medarbejdere der gennemfører Realkompetencevurderinger (RKV) Torsdag den 6. november 2014.
Den Udbud og prøver i Amu
”Trepartsaftalens betydning for skolerne og efteruddannelsesudvalgene”
Præsentationens transcript:

EU Socialfondsprojektet Samarbejde & partnerskab

Hvorfor Samarbejde og Partnerskab? FremKom-projektet dokumenterede i oktober 2008, at der i Nordjylland foregår en glidning fra arbejdskraft-intensiv produktion over mod en mere viden-intensiv produktion. Det stiller højere krav til en vedvarende kompetenceudvikling og uddannelse af de kortuddannede. Samtidig med, at især små og mellemstore virksomheder ikke bruger erhvervsskolerne til efteruddannelse. Vi bygger videre på de erfaringer, der allerede er opnået i vejledningsnetværkene. Det vil betyde et intensiveret samarbejde mellem parterne – alle os!

Formålet med Samarbejde og Partnerskab Vi skal bidrage til at hæve kompetenceniveauet for de kortuddannede medarbejdere i små og mellemstore private og offentlige virksomheder i Region Nordjylland.   For at: • Styrke erhvervslivets konkurrenceevne og dermed skabe vækst i Region Nordjylland • Bevare og udvikle nuværende og nye arbejdspladser

Samarbejde og Partnerskabs 5 overordnede aktiviteter Virksomhedsbesøg Partnerskabsaftaler Flere aktiviteter på voksen og efteruddannelses-området Uddannelsesambassadører Udviklingsaktiviteter for konsulenter og undervisere

Virksomhedsbesøg Vi skal ud at besøge virksomhederne for at informere om de (kortuddannede) medarbejderes muligheder for at deltage i: Individuel Kompetencevurdering (IKV) Arbejdsmarkedsuddannelser (AMU) Forberedende Voksenundervisning (FVU) Kombinerede AMU-FVU-forløb AVU Her er tale om alle skolernes tilbud – altså den hele palette! Mål: 7.500 virksomhedsbesøg

Partnerskabsaftaler Vi skal indgå partnerskabsaftaler med små og mellemstore virksomheder. Aftalerne vil have fokus på strategisk kompetenceudvikling og HR-rådgivning i virksomheder. Aftalerne vil omfatte langsigtede uddannelsesplaner for virksomhedernes kortuddannede medarbejdere f.eks. gennem deltagelse i IKV, AMU, AVU, FVU samt kombinerede AMU og FVU-forløb. Mål: Partnerskabsaftale med 400 virksomheder

Individuel Kompetencevurdering (IKV) Deltagelse i IKV kan dels resultere i udstedelse af uddannelses- og kompetencebeviser for de realkompetencer, som medarbejderen allerede har samt i udarbejdelse af en uddannelsesplan, der er målrettet medarbejderens efteruddannelsesbehov og -ønsker. IKV er et meget centralt element i målet om at øge de kortuddannedes kompetencer. Mål: 5.000 kursister på IKV

AMU Arbejdsmarkedsuddannelserne er helt centrale i kompetenceudviklingen af (kortuddannede) medarbejdere. Vi skal informere såvel ledere og medarbejdere om mulighederne for at deltage i AMU samt oplyse, hvad det koster virksomheden at deltage på kurserne og hvad der kan fås af tilskud. Mål: 20.000 flere AMU kursister

FVU og kombinerede AMU-FVU-forløb Manglende almene færdigheder er en stor barriere for, at kortuddannede finder motivation til at deltage i efteruddannelse. Derfor er det meget centralt, at de får mulighed for at styrke deres almene færdigheder. Deltagelse i FVU kræver ofte massive holdningsændringer både hos den enkelte medarbejder og på arbejdspladserne som helhed. Derfor er en langsigtet og massiv indsats i forhold til FVU påkrævet. Mål: 2000 flere kursister på FVU forløb 400 flere kursister på kombinerede AMU-FVU-forløb

Uddannelsesambassadører Ordningen med uddannelsesambassadører er en vigtig del af voksenvejledningsnetværkenes indsats. Uddannelsesambassadørerne kan i høj grad bidrage til at fastholde fokus på de kortuddannedes muligheder for kompetenceudvikling på virksomhederne. Vi skal gøre en stor indsats for at rekruttere, uddanne og facilitere ambassadørerne. Mål: 200 uddannelsesambassadører

Konsulenter og undervisere For at gennemføre ovenstående aktiviteter skal vi have en solid viden om de forskellige uddannelsesmuligheder – udover dem, der foregår på egen skole. Ligesom vi skal kunne indgå i et tæt samarbejde med konsulenter fra de andre skoler. Denne opkvalificering kan typisk ikke fås gennem egentlig kursusaktivitet, da sådanne kurser ikke eksisterer. Projektet vil derfor afholde projekt Kick Of, temamøder og seminarer for at kvalificere os i forhold til vores behov for opkvalificering.

Projektets mål Projektmål 7.500 virksomhedsbesøg Bag projektet står: Aalborg Handelsskole AMU Nordjylland Erhvervsskolerne Aars EUC Nord EUC Nordvest Frederikshavn Handelsskole Nordjyllands Landbrugsskole SOSU Nord Tech College Aalborg Tradium VUC Nordjylland VUC Thy Mors Projektmål 7.500 virksomhedsbesøg 400 partnerskabsaftaler 200 uddannelsesambassadører Projektets effektmål 5.000 IKV forløb 20.000 kursister (AMU) 2.000 FVU-forløb 400 kombinerede AMU-FVU-forløb