Målet med projekt Entreprenørskab på kryds & tværs er:

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Lablæring Uddannelsesforum 2011 Projekt i Sosuuddannelsen
Advertisements

5 IT-didaktiske principper
Professionsuddannelserne - De studerendes vurdering af studiemiljø, studieformer og motivation for at gennemføre oplæg med fokus på bioanalytikeruddannelsen.
Forsøgsskoleprojekt – med inspiration fra John Dewey
Energi- & Vandværkstedet
At tænke iværksætteri under sin uddannelse Dette kapitel er inddelt i 5 underafsnit. 1.På pædagogstudiet •Hvad betyder Heidis forestilling om at have sit.
Anvendelsesorienteret undervisning – Pædagogisk It
Lederudvikling.
Lærerprofessionen.
Invention og innovation i teknologiundervisningen
Job & Uddannelse i Øresundsregionen Projektmål: at øge hverdagsintegrationen og mobiliteten over Øresund.
”Sammenhængskraft som dynamo i klasserummet” August 2010 – September 2012.
Værktøjskassen Anvendelsesorienteret undervisning
Spiludvikling som didaktisk metode d. 16/ på OTG
Leise Passer Jensen Version EK Netværk Iværksætter og selvstændig - et forum for iværksætterkvinder i EK, der ønsker at imødekomme nogle.
Sciencekommune Assens ”Jeg forventer at gøre en lille opfindelse hver tiende dag, og en stor hver sjette måned eller deromkring” Thomas Alva Edison.
Fuld fart frem… anderledes måde.. Hvorfor skal vi være innovative/entreprenante? Den globale udfordring Vi skal konkurrere på produkter og services.
Arbejde i grupper med KIE-modellen
Jytte Hansen UCSyddanmark. Sammenhængskraft som dynamo i klasseværelset: Fokus: At udvikle værktøjer, der gør læreren i stand til at holde sammen på klassen.
Svømning i den danske folkeskole Pilotprojekt i tre danske kommuner Danmarks Idræts-Forbund og Dansk Svømmeunion.
Dansk med it © Duncker & Ruus DIT-systemet Dansk med it Generel præsentation for studerende Dorthe Duncker og Hanne Ruus Institut for Nordiske Studier.
Fjernlånskonference den 26. maj PROFESSIONSHØJSKOLE  Fra 1. januar 2008 er ”professionshøjskole” en fællesbetegnelse for otte af de uddannelses-
Forældreuddannelse? Oplæg til Skolerådsmøde 30. marts 2004.
Velkommen! Til projektseminar på ferskvandscentret marts 2008 ___________________ Udviklingsprojekt Invention og Innovativ Naturvidenskab i teknologiundervisningen.
Fagdidaktisk kursus i religion
Den lille Skoles vision 6. Skolens medarbejdere. 6. Skolens medarbejdere (bestyrelsens formulering) ”Medarbejderne agerer i overensstemmelse med skolens.
Innovationsdidaktik Model for bæredygtigt læringsmiljø
- et udviklingsprogram om forsøg med kompetencecentre Voksen- og efteruddannelse i centrum VEU-årsmøde 6. April 2006.
Det midlertidige vækstforum. sommer 2005 – 1. april 2006 Det nuværende fra 1. april 2006 Etableringen af Vækstforum Sjælland.
Fagenes samspil november 2009
Fremmedsprogssamarbejde – på tværs af videregående uddannelser Elsebeth Jensen, Uddannelseschef for læreruddannelsen i VIA.
Præsentation til opstartsmøde for projektledere 12. oktober 2010.
Skallebølle Landsbyordning ”Indsigt og opmærksomhed…”
GNU - projektet projektmetode og design
Agenda Lærerprofession Professionsidealet Lovgivning
Lærer Mig og min uddannelse Lærerprofessionen Sundhedsfremmende
Madkamp - DM i madkundskab
Ledelsesmæssige og kvalitets- udviklingsmæssige overvejelser Ved udarbejdelsen af Handlingsplan for øget gennemførelse 2013 på SOSU C Oplæg på orienterings-
Læreruddann elsen Det tværprofessionelle element – 2013 Casper Hindkjær (141327) Stinne Jensen (141729) Helle Hartmann (141752)
Velkommen til Konference om rammeforsøgene: Studietid, Timepuljer og Studiefællesskaber 26. Februar 2013 Konference om rammeforsøg 26. februar
Udviklingspuljen for folke- og skolebiblioteker Workshop Roskilde 29.august 2013 Jonna Holmgaard Larsen chefkonsulent.
v/ Jakob Harder, vicedirektør Undervisningsministeriet
Tekstniveauer: 1.For at skifte mellem de forskellige tekstniveauer, brug "Forøg list niveau"- knappen i værktøjslinjen "Formatering". 2.For at komme tilbage.
Univeristy College Syddanmark, 23. marts 2015 – set fra evaluators perspektiv Dorthe Carlsen. Odense,
Et udviklingsprojekt for Region Hovedstaden Projektets mål: Øge motivationen for lærere og elever Arbejde med fem innovative kompetencer.
Innovation Fredericia Gymnasium. De to spor:  Innovation i AT frem mod årsprøve i maj  Muligheder for innovation i studieretninger og afdækning.
Didaktisk rekonstruktion i naturfagsundervisningen
- en del af fremtidens skole Skoler fra Århusområdet og Fyn deltager i et forskningsprojekt Kreativ tænkning.
Learning Museum Linjefaget historie, UCL, Møntergården og Den Fynske Landsby.
Symposium, Ministeriet for Børn og Undervisning, 5. november 2012
Dorthe Carlsen UC Syddanmark og Læremiddel.dk Esbjerg, 22.oktober 2014
Klubledermøde - Syd 1. Juni Motion & Foreningsliv … 4 fokusområder i 2015 Klubudviklingsprojektet bliver en success Fastholdelse af unge I overgangen.
Vision mission værdier handleplaner
Highlight anden linje i overskriften ved at markere ordet(ene) og vælge Overskrift-fonten VIA Type Office regular Vælg layout/design 1. Højre klik udenfor.
Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser Kontor for Videregående Uddannelse Konference om rapport fra følgegruppen for ny læreruddannelse.
Ny Nordisk Skole Oplæg for NLS 13. okt.. Ny Nordisk Skole er Nyt politisk signal om værdier og mål for uddannelsessystemet – herunder folkeskolen Inspiration.
FTF Projekt Styrkelse og understøtning af jobrotation på tværs af Jobcentre.
Kursus i pædagogfaglig ledelse af social inklusion og facilitering af aktionslæring 25. marts 2015 Afrunding ved Birgit Lindberg, dagtilbudschef.
Entreprenørskab og Performance Design Seminar om entreprenørskabsundervisning RUC Seminaret afvikles med støtte fra Karlbak og projektet EntreNord.
Kort om de gymanisale ungdomsuddannelser Ligheder og særlige karakteristika Mette Brinch Thomsen Oplæg på mentorkurset for SubUniversity 16. august 2016.
Tværfaglig, tværorganisatorisk og tværsektoriel arbejde.
Masterplan for Uddannelse og Job
digitaliseringsstrategi
Evaluering af projektet ”Transfer i AMU”
HL, Uddannelsesforbundet og Danske Erhvervsskoler og – Gymnasier har udarbejdet denne præsentation til brug på erhvervsskolerne. Præsentationen går igennem.
TEMA 5 Realisering: Tilpas idéen
Pædagogiske intentioner ved inspirationsforløb i erhvervsøkonomi
hf – med fokus på sundhed, velfærd og innovation (VUF og UCD)
Introduktion til det tværsektorielle samarbejde om kompetenceudvikling
Fra Videoklip med intro til modulet – pædagoguddannelsen
Præsentationens transcript:

Målet med projekt Entreprenørskab på kryds & tværs er: At udvikle innovative studieformer på alle professionsuddannelserne med sigte på at øge de studerendes interesse for og kompetencer til at arbejde innovativt og entreprenant i deres senere arbejdsliv. At underviserne i fællesskab kan udvikle ideer til, hvordan innovative studieformer og undervisning i entreprenørskab fortsat kan iværksættes i den eksisterende undervisning og professionsuddannelser. At udvikle, gennemføre og opsamle viden og erfaringer fra et kombineret fire dages efteruddannelsesforløb At underviserne afprøver erhvervet viden og kompetencer i egen undervisning. At professionsuddannelsener får uddannet egne innovationskonsulenter, som kan fungere som katalysatorer i forhold til en generel udbredelse af innovative studieformer samt undervisning i innovation og iværksætteri på professionsuddannelserne. At projektet markerer startskuddet til dannelse af et formaliseret ”Innovationsnetværk” på tværs af de tre professionshøjskoler. At give andre professionshøjskoler og uddannelsesinstitutioner muligheder for at hente inspiration og viden fra projektet.

Målet med projekt Entreprenørskab på kryds & tværs er: At styrke kreativitet, innovation og entreprenørskab i undervisningen, herunder at sti- mulere og kvalificere studerende til at anvende egen faglighed i nye og utraditionelle kontekster. At opkvalificere undervisere på professionsuddannelserne og inspirere til nye undervisningsformer, materialer og innovativ didaktisk tænkning. at tænke kreativt og udvise virkelyst indenfor entreprenørskab, så de innovative kompetencer bliver styrket både for undervisere gennem at deltage i uddannelsesforløbet såvel som deres for studerende på professionshøjskolerne i Region Syddanmark. at udvikle og afprøve pædagogiske didaktiske redskaber, hvor kreativitet, innovation, iværksætteri og entreprenørskab lægges i nogle rammer, der medvirker til innovativ læring. At erhvervsudviklingsstrategiens nøgleord: Initiativ, nytænkning og virkelyst også er nøgleord for projekt Entreprenørskab på kryds og tværs. At projektet vil styrke undervisernes adfærd til i højere grad at være entreprenante og arbejde kontinuerligt med en innovativ didaktik. At projektet medvirker til at skabe og fastholde en iværksætterkultur på professionshøjskolerne og samtidig være med til at øge antallet af iværksættere, der kommer ind i et vækstforløb efter endt professionsuddannelse. At der ved en opkvalificering af undervisere på professionshøjskolerne skabes bedre rammer og betingelser for, at flere studerede inden for de videregående uddannelser vil udvikle entreprenør- såvel som intreprenørskab.

Didaktiske overvejelser… Projektet skal fremme: • lysten og evne til at være entreprenante og innovative undervisere • et innovativt miljø på uddannelserne • nye undervisningsforløb der udvikler det entreprenante hos undervisere og studerende • undervisernes innovationsdidaktiske handlekompetence Underviserne skal gennem uddannelsesforløbet opleve og gennemføre kreative processer og udvikle sine doing-kompetencer sideløbende med knowing-kompetencer. Den innovative didaktiks mål er at etablere undervisningsstrategier, der udvikler den lærendes evne til at få nye ideer gennem bevidst anvendte metoder til nytænkning, idéskabelse og kreativitet. Den innovative didaktik lægger op til udvikling af nye undervisningsformer. Indholdsmæssigt har projektet undervisning i -og om entreprenørskab. Målet for efteruddannelsen er at underviserne principielt betragter dette fagområde som andre fagområder og underviser med sigte på at styrke nogle brede og vedvarende entreprenørskabs- og innovative kompetencer.

PROJEKT-FORLØB Udvikling af pilotprojekt Pilotprojekt Justering En repræsentant fra hvert UC i projektgruppen. 2 sparringsmøder fra 6 forskellige grundudd. a 2 timer. Pilotprojekt 10. undervisere fra hvert UC 30 undervisere i alt Forsøg med frivillig overnatning Uge 9 (ons,tor,fre) 18 lektioner Justering Vidensopsamling og vidensopbygning 2 sparringsmøder fra 6 forskellige grundudd. a 5 timer Gennemførsel af 4. udd. dag. Konkurrence Oplæg Uddannelsesforløb 2 hold med 25 undervisere på hvert hold på de tre UCér 3 sammenhængende dage 150 undervisere går gennem det samme forløb

Kursus model Teori Øvelser 1. dag 2.dag 3. dag Anne Kirketerp Danfoss Universe Universe Research Lab ”SKUB metoden” Den kreative platform Ålborg Universitet 2.dag Ebbe Kromann Frederiksberg Seminarium ”KIE model” Den kreative platform Ålborg Universitet 3. dag Valdemar Duus Syddansk Universitet ”Entreprenørskabs Søjlen” Den kreative platform Ålborg Universitet

Sparrings gruppen UC Vest: Jordemoruddannelsen Fysioterapi uddannelsen UC Lillebælt: Læreruddannelsen Ergoterapiuddannelsen UC Syd: Pædagoguddannelsen (Åbenrå) Sygeplejerskeuddannelsen Projektgruppen: Socialrådgiveruddannelsen Pædagoguddannelsen

Marken Produktet Konceptet Ideen Råstof Jord Energi Microchip Tanken Samfund Landbrug Industri Information innovation Omdrejnings-punkt Marken Produktet Konceptet Ideen Råstof Jord Energi Microchip Tanken Mål Overleve Procedure Fortælle Skabe Ledelses-fokus Gør det Gør det hurtigere Gør det rigtigt Gør det rigtige Arbejde ”Very hard work” ”Hard work” ”Work” ”Hard fun” Fokus Musklerne Maskinen Kompetencen kreativiteten Ambitionen Social Material Viden Mening