v. Erik Thorlund Jepsen Funktionsleder, Biblioteksudvikling

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Inspirationstema: Børns rettigheder
Advertisements

Udbud af bibliotekssystem 5. september 2012 IT faggruppens temadag.
Overskrift 40/42 pkt, Maks 2 linjer Underoverskrift, 14/16 pkt For at vise hjælpelinjer: 1.Højreklik på slidet og vælg “Gitter og hjælpelinjer” 2.Kryds.
Finansieringsmekanismer på det specialiserede socialområde
Indsæt nyt billede: Format: B 254 x 190,5 mm Efter indsættelse, højreklik på billedet og placér det bagerst. Delete det gamle foto Aktuelle vandprojektindsatser.
1 Frit valg af hjælpemidler og boligindretning Af Tina Hansen specialkonsulent 15. september 2010.
Fremtidig finansiering af foderstofkontrol Henrik Nielsen & Lis Marianne Hansen PLANTEDIREKTORATET.
CO2-reduktioner gennem energibesparelser i erhvervslivet Christian Stege, Energistyrelsen IDA Energi den 26. januar 2010.
Agenda Hvad rører der sig nationalt? Hvad rører der sig tværregionalt?
Vandløbsfagmøde Skarrildhus, Kibæk, 5. september 2013
Selvejende institutioner i Danmark
Danskernes Digitale Bibliotek Danmarks Biblioteksforenings årsmøde 30
Automatisk fjernlån af eget materiale Midtvejsstatus på et forsøg, maj 2014 Anders-Henrik Petersen, DBC
Retningslinjer for Fjernlån Fjernlånskonferencen og 29. maj 2009 Leif Andresen Styrelsen for Bibliotek og Medier.
TAG EJERSKAB  FJERN BARRIERER  BESLUT PÅ STEDET
Strategiplanen er fundament og retning.
Status ved Jens Mikkelsen og Jette Runchel
Overskrift dfgdffghfg Analyse og Kommunikation | Kortlægning - efteråret 2012 | April 2013 Kortlægning af entreprenørskabsundervisning - Danske universiteter,
Tillid Temadag for AMIR
It-hjælp til mindre it- parate virksomheder på biblioteker Aalborg og Vejle 12. og 13. september 2013.
Folkebibliotekernes ebogsservice eReolens strategi for e-bøger Danmarks Biblioteksforenings Årsmøde 28. marts 2014.
Mandag 3. marts januar Borgmester Jannich Petersen, V Udbud og partnerskaber i Gribskov Kommune.
GENERALFORSAMLING 2011.
Kørselsordningen Status for national og nordisk kørselsordning FORFRA's Majmøde 26. maj 2010 Leif Andresen / Erik Thorlund Jepsen Styrelsen for Bibliotek.
Vis hjælpelinjer; hjælp ved placering af billeder og objekter: 1.Højreklik på den aktuelle side og vælg ’Gitter og hjælpelinjer’ 2. Sæt kryds ved ’ Vis’
VEU-Centrenes rolle i løsning på voksen- og efteruddannelsesområde
”Fælles udvikling, behov og ønsker” Bibliotekernes visioner Peter Rubeck, CVU Nordjylland.
Personligheden og selvet
Netværk for lånesamarbejde Preben Aagaard Nielsen Specialkonsulent Biblioteker Indsæt kontaktinfo på sidste slide, hvis du ønsker dette. Slet/tilføj information.
1 ISS – Carbon Hvorfor ISS i Carbon 20? 2 Dialog med kunder der prioriterer miljø Inspiration til det fortsatte arbejde med udvikling af.
25. Indkøbsstyring Indkøbsstyringens mål Forsyningsstrategi
Ændring af DATO: 1. Vælg ’Vis’ i topmenuen 2. Vælg ’Sidehoved og Sidefod’ 3. Skriv ønsket dato ind i datotekstfeltet med STORE BOGSTAVER 4. Tryk ’anvend.
Nyt Fælles Bibliotekssystem
Teknisk dialogmøde den 11. september 2013 Vinduespolering.
René Dommer Projektleder for EASY-P, LIS, Praktik+ og praktikpladsen.dk Status, planer og økonomi.
Hvorfor arbejde med trafiksikkerhed? Fordi det står i sundhedsloven... og i Færdselssikkerhedskommissionens nye handlingsplan Fordi kommunerne har forpligtet.
Logo Overordnede betragtninger om OPP -Og konkrete projekter i København v/Karen Mosbech ”OPP i virkeligheden” DFM Konference KØBENHAVNS KOMMUNE.
Ekstraordinær Generalforsamling i Støtteforeningen for Kulturstedet Lindegaarden 1.Valg af dirigent og referent (Mikael) 2.Orientering om Fonden ”Den selvejende.
Formål og indhold Det overordnede formål med forslaget er at medvirke til en bæredygtig produktion og forbrug ved at opsætte kriterier for god miljømæssig.
1 Budgetorientering 13. oktober 2010 v. Borgmester Flemming Eskildsen Kulturcenter Limfjord.
 Kommunalreformen, alle regioner og kommuner skal være medlem af et trafikselskab  Gl. Århus Amt og Gl. Ringkjøbing Amt havde ikke noget trafikselskab.
Kørselsordningen - En status 1. halvår 2009 Fjernlånskonferencen og 29. maj 2009 Leif Andresen Styrelsen for Bibliotek og Medier ”stand-in” for.
Styrings- modelNy økonomi- 25. JUNI 2012 AARHUS UNIVERSITET NY ØKONOMISTYRINGSMODEL - I ETAPER MORTEN VILS SØRENSEN.
Rekruttering af udenlandske læger til almen praksis?
Vis hjælpelinjer; hjælp ved placering af billeder og objekter: 1.Højreklik på den aktuelle side og vælg ’Gitter og hjælpelinjer’ 2. Sæt kryds ved ’ Vis’
Vis hjælpelinjer; hjælp ved placering af billeder og objekter: 1.Højreklik på den aktuelle side og vælg ’Gitter og hjælpelinjer’ 2. Sæt kryds ved ’ Vis’
3. Virksomheden i en markedsøkonomi
7. Virksomhedens omkostninger
Trafikselskabet og kommunen ● Økonomi ● Samarbejde ● Organisation og administration.
Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm" VEU-rådet.
Biblioteket Sygeplejerskeuddannelsen i Århus Trine Nedergaard Jensen.
Digitalisering af fremtidens bilsalg brugtbilsalg Nyborg 6. juni 2013.
Netværk for lånesamarbejde Preben Aagaard Nielsen Specialkonsulent Biblioteker Indsæt kontaktinfo på sidste slide, hvis du ønsker dette. Slet/tilføj information.
KAN ØGET INDSIGT I ENHEDSPRISER KVALIFICICERE ØKONOMISTYRINGEN PÅ SYGEHUSNE ?
Om Kulturstyrelsen og Kørselsordningen Indsæt billede først Format: H13,73 x B23,41cm Efter indsættelse, højreklik på billedet og placér det bagerst Skriv.
Beskrivelse af de nuværende trafiksystemer Kortlægning af den kollektive trafik i Region Syddanmark Rapport af 13. april 2005.
Skoleanalyse i Holbæk Kommune Præsentation af resultater for Byrådet 17. november
3. Virksomheden i en markedsøkonomi
Oplæg om PLO-K Om PLO-K’s organisering, økonomi, opgaver og roller, kontaktperson i PLO-R, samt om PLO’s kommuneudvalg.
26. Indkøbsstyring Indkøbsstyringens mål Forsyningsstrategi
Leveregler Ledelsen skal være helhedspræget for at sikre bæredygtige resultater Resultatmål og forventninger baseres på fakta og dialog Synliggørelse af.
OS2indberetning – tjenestekørselsindberetning og ferie
Det samarbejdende biblioteksvæsen og DDB
Bestilling og ordrebekræftelse
MEDLEMSTILFREDSHED Januar 2018.
Forslag til udgiftsfordeling til kystsikring
Kørselsordning og Bøger til Døren
Budgetmodel - grundlaget
Bilag 6b Flytteprojekt – Overblik
Workshop for bilagsbehandlere
Præsentationens transcript:

v. Erik Thorlund Jepsen Funktionsleder, Biblioteksudvikling Kørselsordningen v. Erik Thorlund Jepsen Funktionsleder, Biblioteksudvikling

Fakta om kørselsordningen - Generelt Ordningen står for transport af biblioteksmaterialer – herunder ca. 3. mio. fjernlån Dækker stort set alle danske biblioteker Ordningen er baseret på kontrakt med én leverandør ’Landstrygeren’ Ordningen består i en national og en række regionale ruter Daglig drift og kommunikation med leverandør og biblioteker (sortering, dialog med leverandør mm.) varetages af knudepunkter (CB + SB) B&M har ansvaret for udbud, samarbejde med leverandøren om kontraktlige forhold, den overordnede styring af økonomien og af logistikken (køreplaner)

Fakta om kørselsordningen – kontrakt og udbud Nuværende kontrakt med leverandøren ’Landstrygeren’ er blevet forlænget med ét år og forlænges til udgangen af 2012 - Derefter skal kørselsordningen i udbud Nordisk Kørselsordning, med Malmø som udvekslingssted mellem Landstrygeren og den Norsk/svenske kørselsordning opretholdes

Fakta - Finansiering og prismodeller Forskellig finansiering og prisberegningsmetode for CB’ere, folkebiblioteker og forskningsbiblioteker Forskningsbibliotekernes og folkebibliotekernes finansieringsandel fastlægges så de korrelerer med antallet af fjernlån. Priser for folkebiblioteker bestemt af antal køredage og gradueret efter leverandørens omkostninger + normaliseringsfaktor Forskningsbiblioteker betaler pr. enhed (falder gradvis ved over 50.000 enheder) Mulighed for ½ årlig ændring af status (med vs. ikke med / antal køredage)

Finansiering og prismodeller – behov for nytænkning I dag bestemmes priserne gennem en alm. årlig opskrivning baseret på en forventning om stabil deltagelse. Udmeldinger og fald i antal køredage og/eller kørte enheder medfører at udgifterne skal dækkes ind af alle andre i ordningen! Nedsættelse af antal køredage dækkes ikke ind af fald i omkostninger….næsten tværtimod Der er derfor behov for en mere retfærdig, gennemsigtig og overskuelig prismodel!

Ny finansieringsmodel Formålet med den nye prismodel er at opnå en for bibliotekerne mere gennemsigtig, forudsigelig og retfærdig (belastnings- eller udgiftsbaseret) fordeling af udgifterne til kørselsordningen Det bør kun være muligt at framelde sig ordningen eller ændre antal køredage én gang årligt, således at udgifter ikke skubbes over på andre

Sådan kan det se ud: Folkebibliotekerne meddeler senest 15. oktober 2011, hvilken ordning de ønsker for kørslen. Der kan vælges mellem 3 og 5 køredage. Der vil ud fra tilmeldingerne blive fastsat en pris for det enkelte folkebibliotekssystem for hhv. 3 og 5 køredage Prisen hvis ingen ændringer meddeles fra B&M inden bindende tilmelding Forskningsbibliotekernes enhedspris fastlægges med udgangspunkt i fjernlånstallene fra forrige år, reguleret med alm. prisindeks og en fortsat gradueret betaling ift. antal enheder (fx en lavere pris hvis over 150.000 enheder). Betaling faktureres forud kvartalsvist

2013 -> ?? Hvad skal med i udbud? 2013 -> ?? Hvad skal med i udbud? Vi ser bl.a. på erfaringer med den nye finansieringsmodel, før vi beslutter os

TAK etj@bibliotekogmedier.dk