Specialsektoren Hele løsninger I gode hænder hos Specialsektoren

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Hvad er behovene i Danmark?
Advertisements

Arbejdet med ICF på Kommunikationscentret i Hillerød ?
VISO specialrådgivning Oplæg på Hjælpemiddelinstituttets netværksmøde
Men hvad er forskellen på disse to lovgivninger?
Myter om den valgfrie sundhed
EN SAMTALE OM VOLD I NÆRE RELATIONER
1 29. november Det Intelligente Klasseværelse - Et fyrtårnsprojekt i Nordjylland Det Intelligente Klasseværelse.
Nye begreber og styringsredskaber i Socialforvaltningen
Livsvilkår for børn på asylcentre
Projekt Børn & Unges syn
EN HELHEDSORIENTERET UNGEINDSATS? ERFARINGER FRA NULPUNKTSANALYSEN AF ROUTE 25 V/ANNE MØLGAARD, RAMBØLL Alternative title slide.
Børnerådet Danske børns trivsel Lisbeth Zornig Andersen
Rådgivningens formål •Formålet med specialundervisning og anden specialpædagogisk bistand er at fremme udviklingen hos elever med særlige behov i overensstemmelse.
Seksuelle overgreb mod børn i Danmark
Generelt om det for tidligt fødte barn
Evaluering af kommunalreformen og den nye nationale koordinationsstruktur Oplæg ved Torben Buse, Vicedirektør, Socialstyrelsen 8. Maj 2014.
Fysisk aktivitet – muligheder og udfordringer for krop og sjæl
Samarbejde med eller uden Service Level Agreement (SLA)
Introduktion til NY SUNDHEDSPOLITIK 28. Februar 2012 kl –
EAPN.DK debatmøde Kofoeds skole Reformer, helhedsløsninger og de frivillige.
Anne-Rose Wang Centerchef
Platangårdens Ungdomscenter VISO – leverandør
Dialogmøder 2012 De private tilbud og kommunerne - fælles udfordringer og muligheder Geert Jørgensen.
Takstberegning RAMMEAFTALE 2015.
Serviceloven Serviceloven er en rammelov
Beboere med anden sproglig eller kulturel baggrund end dansk
Pårørendetilbud i Københavns Kommune
Side 1 Workshop. Flygtninge med traumer I frivilligarbejdet 28.sept Frivillig årsmødet.
PRINCIPPER FOR OMKOSTNINGSBEREGNING
Velkommen. Psykoedukation... betyder undervisning (om psykisk sygdom). Film Dias Spørgsmål og svar Opgaver Varighed: 1 time.
Oplæg vedr. ambulante funktioner i Psykiatrien, Region Nordjylland
Sundhedsaftaler De endelig rammer for arbejdet med den kommende sundhedsaftale kendes endnu ikke Udkast til ny bekendtgørelse og vejledning er sendt i.
Københavns Tekniske Skole 9 afdelinger fordelt i Hovedstadsområdet
Naboskabet - en undersøgelse af det sociale liv i Skovengen Skovengen.
 Hanne Schøn  Socialrådgiver  Landsforeningen Autisme  Mor til 22-årig dreng med ASF  Og så alt det andet :-D.
LUDOMANI. DET SKJULTE MISBRUG En underdiagnosticeret lidelse. Ikke spurgt til sammenhænge ml. fysiske og psykiske symptomer og problemer med pengespil.
EPJ Messedag den 9. april 2013 Koncerndirektør Ole Thomsen.
2-01.
Børn og Palliation Fagligt Selskab for Palliationssygeplejersker
Børn og unge med handicap siger deres mening
Fokuspunkter Hvem er vi? Hvad tilbyder vi? Samarbejdsaftaler mellem skole og UUV. Valg af uddannelse - tal på vejen.
▪ Dansk kvalitetsmodel på det sociale område Forberedende møder august 2008.
Politisk temamøde den 8. maj 2014 Det specialiserede social- og specialundervisningsområde Borgmester Mogens Gade, formand for KKR Nordjylland.
Velkommen til Platangårdens Ungdomscenter
Introduktion til Region Hovedstaden - Handicap Introseminar den 6. april 2010 v/Direktør Søren Torpegaard Bech.
Paradigme 2.0.
Psykiatrisk Forskningsenhed Vest
Der var engang…………….. Broen til bedre sundhed Preben Cramon, sundhedsfaglig chef, overlæge Region Sjælland.
Broen til bedre sundhed – fremtidens voksne Borgmester Stig Vestergaard 3. Maj 2013.
Uddannelse til elever med særlige kompetencer - en perspektivering set ”udefra” Slutkonference i Projekt ”Kan og Vil” 21. september 2009, Vartov, København.
Børns udvikling Indholdsfortegnelse Finmotorik & grov motorik Vækst
Muligheder og rettigheder
AG Christiansborg  Flere og flere lever i mange år med én eller flere kroniske sygdomme  Gå fra et system, indrettet til at behandle akutte.
1 Møde i Sundhedspolitisk Dialogforum 23. oktober 2014 Genoptræning og rehabilitering – indsatsområde 3.
Den 2. november København Workshop 1: Masterplan Esbjerg – Kommunal/regional koordinering V/ Sygeplejefaglig direktør Ole Ryttov, Psykiatrien Region.
Tema 2 Præsentation af kommunen og dens tilbud Udgivet af Socialstyrelsen februar 2014.
22. September 2010, Kommunernes Landsforening 5 udfordringer – 5 løsninger.
Den koordinerede ungeindsats
Lad tanker og drømme flyve - Søren Kierkegaard for alle
SPS Ny procedure for opmærksomhed og ansøgning. Problemstillingen er –Forskel på rettigheder i kommunalt regi og i ungdomsuddannelserne –Derfor er der.
Oplæg omkring Østerskoven
”Når teknik og taktik ikke rækker - ældre med erhvervet døvblindhed”Når teknik og taktik ikke rækker - ældre med erhvervet døvblindhed DEN 4. SEPTEMBER.
Om Videnscenter for Specialpædagogik (ViSP) Lægeforeningens generalforsamling 4. november 2011.
Voksenansvar overfor anbragte børn og unge Fysisk guidning
Oplæg omkring Østerskoven
Sikrede døgninstitutioner
Voksenansvar for anbragte børn og unge
Voksenspecialundervisningen i Danmark
Voksenansvar for anbragte børn og unge
Velkommen Ældre med dobbelt sansetab Del 2
Præsentationens transcript:

Specialsektoren Hele løsninger I gode hænder hos Specialsektoren Politisk temamøde om social- og specialundervisningsområdet i Nordjylland den 8. maj 2014 Oplæg v. sektorchef Ole Bjerre Jakobsen

Kort om Specialsektoren Specialsektoren driver som leverandør til kommunerne en række tilbud inden for social- og specialundervisningsområdet. Målgrupper Børn, unge og voksne med varige og betydelige fysiske og psykiske funktionsnedsættelser Børn, unge og voksne med erhvervet eller medfødt hjerneskade Voksne med socialpsykiatriske problemstillinger og eventuelt misbrug Børn, unge og voksne med kommunikationsvanskeligheder Unge med behov for sikrede rammer Traumatiserede flygtninge Målsætning At sikre at mennesker, der har de allersværeste problemer får de bedst mulige betingelser for at mestre deres egen tilværelse. Omsætning i 2013 I alt 674 mio. kr. på rammeaftaleområdet.

Kommunikationsområdet Handicapområdet Center for Døvblindhed og Høretab Specialbørnehjemmene Sødisbakke Forsorgsområdet Boformen Aas Ungeområdet Den Sikrede Institution Kompasset Hjerneskadeområdet Behandlingscentret Østerskoven Rehabiliteringscenter Strandgården Kommunikationsområdet Institut for Syn og Hørelse Traumatiserede flygtninge Rehabiliteringscenter for Flygtninge Socialpsykiatriområdet Boform Kærvang Boformen Skovvænget Socialpsykiatrisk Boform Brovst Socialpsykiatrisk Boform Solsiden Socialpsykiatrisk Boform Vestervang Socialpsykiatrisk Boform Visborggaard

Behandlingscentret Østerskoven Målgruppe: Børn, unge og voksne med svær til meget svær erhvervet eller medfødt hjerneskade med multiple og komplekse problemstillinger Ydelser: Intensiv døgnbaseret neurorehabilitering Lovgrundlag: Lov om social service § 67, stk. 2 og §107 Antal pladser: 22 Placering: Hobro, Mariagerfjord Kommune Der er et særligt ungemiljø på tilbuddet. Selvejende institution med driftsoverenskomst med Region Nordjylland.

Behandlingscentret Østerskoven Erhvervet hjerneskade Søren er 25 år og har en svær erhvervet hjerneskade efter et hjertestop Har ikke et talesprog og lider af hukommelsestab Kan ikke genkende personer han ellers kender godt Ved ikke altid hvor han befinder sig eller hvad han skal Har nedsat koncentration og initiativ Mangler tidsfornemmelse og vender rundt på nat og dag

Behandlingscentret Østerskoven Medfødt hjerneskade Frederik er 23 år og har en medfødt hjerneskade Kørestolsbruger og fysisk begrænset med nedsat bevægelighed i ryg og ben Har et udviklingstrin svarende til en 6-årig Reagerer ofte på krav med modstand og bliver fysisk syg, hvis han har det psykisk dårligt Kan til tider have en uhensigtsmæssig, grænseoverskridende og konfliktsøgende adfærd

Rehabiliteringscenter Strandgården Målgruppe: Unge og voksne med svær til meget svær erhvervet hjerneskade med multiple og komplekse problemstillinger Ydelser: Intensiv døgnbaseret neurorehabilitering Lovgrundlag: Lov om social service § 107 Antal pladser: 10 Placering: Nykøbing Mors, Morsø Kommune

Rehabiliteringscenter Strandgården Poul er 53 år og har haft en voldsom hjerneblødning Intet sprog og er lammet i højre side Nedsat hukommelse og massive indlæringsvanskeligheder Lider af depression

Specialbørnehjemmene, afdeling Kvisten Målgruppe: Multihandicappede børn og unge i alderen 0-18 år med særligt behov for sygepleje Ydelser: Døgnophold Lovgrundlag: Lov om social service § 67, stk. 2 Antal pladser: 6 Placering: Støvring, Rebild Kommune

Specialbørnehjemmene, afdeling Kvisten Mathias er en 7-årig multihandicappet dreng Født med svær hjerneskade og omfattende epilepsi Rygskævhed og kroniske lungeproblemer Sondeernæres og kommunikerer ved hjælp af lyde og øjenudpegning  

Institut for Syn og Hørelse Målgruppe: Børn, unge og voksne med nedsat syn, hørelse eller andre kommunikationsvanskeligheder Ydelser: Generel rådgivning og vejledning Timebaserede konsulentydelser Hjælpemiddelpuljer Lovgrundlag: Lov om social service §§ 5, 10, 11, 12,112 og 113 Folkeskoleloven § 20 Lov om specialundervisning for voksne § 1 Brugere: Knap 10.000 om året Placering: Hovedadresse i Aalborg, Aalborg Kommune. Herudover yderligere 20 træffesteder fordelt i Nordjylland

Institut for Syn og Hørelse Simon er 5 år gammel og blind Fik som 2-årig fjernet begge øjne på grund af kræft