Kommunens forventninger til, at UU er med til at opfylde 95 % målsætningen Ved Per B. Christensen, Børne- og Kulturdirektør, Næstved Kommune.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Et metodeudviklingsprojekt i UU DANMARK UU Vestsjælland
Advertisements

Dialog og samarbejde om uddannelsesparathed
 Mission Unge, der ønsker at tage en ungdomsuddannelse, sikres mulighed for at gennemføre ved hjælp af et tæt og koordineret samarbejde mellem uddannelsesinstitutionerne.
Mission Unge, der ønsker at tage en ungdomsuddannelse, sikres mulighed for at gennemføre ved hjælp af et tæt og koordineret samarbejde mellem uddannelsesinstitutionerne/
UUUC Årskonference Claus R. Olsen 19.apr. 12 EUD, fleksuddannelse og vejledning Fra 95 pct. til 100 pct. gennem øget realisme og retning for de unge.
Garantiskoleoplæg Vejlederkonferencen den Stefan Rossel UU Silkeborg.
Fastholdelsesstrategier på EUC Syd Udfordringen  95 % af en ungdomsårgang skal gennemføre en ungdomsuddannelse.  Det er nødvendigt at vi alle i fællesskab.
Roskilde Tekniske Skole
Hvordan gør man, hvis det skal gøres rigtigt
Noemi Katznelson, Vejen mod de 95 pct. – en erfaringsopsamling fra projektet Ungdomsuddannelse til alle DEL I – Omhandler det landspolitiske.
Ungdomsskole – mellem reform af folkeskolen, erhvervsuddannelserne og vejledningsindsatsen Storbynetværk den 12. september 2013 Direktør Per B. Christensen,
Vælg layout på masteren: Højreklik på siden / Layout / Vælg mellem ”Fastholdelseskaravenen” eller ”Brug for unge” Overskrift MAX 2 linjer Underoverskrift.
Bo Ravn Temadag 26. januar 2006 Holstebro Kommune Unge uden uddannelse i centrum.
Temadag 7. juni 2006 Struer Kommune
Hold Fast Konsortiemedlemmer i UU Ringkøbing Fjords område: Deltagere:
Ungdom det bedste guld - hvordan får vi guldet frem?
Tværgående indsats for unge årige
FLERE IGENNEM UDDANNELSES- SYSTEMET MARTSTRÆF 2011.
Alle elever skal udfordres på deres uddannelsesvalg og vælge den uddannelse, som de er bedst egnet til!
Velkommen hjem fra efterskole….
UU-Vestegnen Vognporten Albertslund Tlf
”Vi når målet – men hvordan?”
Alle elever skal udfordres på deres uddannelsesvalg og vælge den uddannelse, som de er bedst egnet til!
Eleverne bliver bedre Eleverne læser nu lige så godt i 3. klasse, som de gjorde før i 4. klasse. I naturfag og matematik er de nu lige så gode i 4. klasse,
Anbefaling til afklaring af arbejdet i LUU Forretningsorden og organisering af udvalgsarbejdet. Forventninger til samarbejde mellem udvalget og skole samt.
UNGE OG UDDANNELSE. Et væld af muligheder…. Som ungt menneske i Danmark har man et væld af muligheder for uddannelse, job og afklaring. Regeringens mål.
Forældremøde 7. klasse.
Bo Ravn leder UU – Nordvestjylland Ungdommens Uddannelsesvejledning
”Styrkelse af overgangen fra grundskole til ungdomsuddannelse” Garantiskolen i Silkeborg Scandic den 28. oktober 2013.
Uddannelse for unge med særlige behov Produktionsskoleforeningens konference, Middelfart den 12. juni 2007 Fagkonsulent Preben Siersbæk, Undervisningsministeriet.
VUC og de unge Konference i Fællessalen på Christiansborg d. 27. Februar Kommunerne, ansvaret for 95%-målsætningen og VUC v/ Per B. Christensen, Børne-
Vejledning Alle skal have en uddannelse (95 %) Flere elever skal vælge erhvervsuddannelse Mål med udskoling: Eleverne klar til at træffe valg Ansvar:
Forældremøde 8. kl. UEA-undervisning
Fokuspunkter Hvem er vi? Hvad tilbyder vi? Samarbejdsaftaler mellem skole og UUV. Valg af uddannelse - tal på vejen.
Fælleskommunal arbejdsgruppe nedsat af UUVs styregruppe 4 møder i alt = beskrivelse af indhold og forslag til organisation UUVs styregruppe tager den endelige.
Forældremøde Sortedamskolen 2014/15. UU København Serviceinstitution under Børne- og Ungdomsforvaltningen i Københavns Kommune Vi vejleder unge i København.
Velkommen til forældremøde
Formandens mundtlige beretning 2011 Landsforeningen af 10. Klasseskoler i Danmark v/ Henning Rasmussen, Xclass.
Den kommunale vejledning om STU
Tema 4 Overgange i barnets liv
Bo Ravn Kommunernes indsats En samlet, strategisk indsats i kommunen En tidlig og differentieret indsats i grundskolen (overgang til ungdomsuddannelse)
Nye mål – Regeringsgrundlag 2005 Danmark skal have en globaliseringsstrategi, der styrker konkurrenceevne og sammenhængskraft: Danmark som førende vidensamfund.
Ungdommens Uddannelsesvejledning Odder & Skanderborg
Uddannelse til elever med særlige kompetencer - en perspektivering set ”udefra” Slutkonference i Projekt ”Kan og Vil” 21. september 2009, Vartov, København.
UU Ringkøbing Fjord August 2008 Lov nr. 171 Der skal tilrettelægges en særlig indsats for elever fra 6. klasse, der har en øget risiko for ikke at påbegynde.
Velkommen til forældremøde
Vejledning på den politiske dagsorden Regeringsgrundlaget ”Nye Mål” Aftalen ”En ny chance til alle” 4 debatoplæg til Globaliseringsrådet Udspillet om ungdomsklassen.
Ungdomsuddannelse til alle Konference d. 18. april 2007 Per B. Christensen, Børne- og Kulturdirektør, Næstved Kommune og formand for Børne- og Kulturchefforeningen.
Uddannelsesudfordringer efter globaliseringsrapporten og velfærdsforliget Paneldrøftelse i Danmarks Vejlederforening d. 30. januar 2007 v/ Per B. Christensen,
95%- målsætningen og kommunerne Konference for vejlederne på erhvervsskolerne d. 8. maj i Odense v/ Per B. Christensen, Børne- og Kulturdirektør i Næstved.
Anbefalinger fra Vækstforum Hovedstadens task force om erhvervsuddannelser Vækstforum Hovedstadens møde den 21. juni 2012 v/ Klaus Nørskov,
Vejledning og undervisning UUV har som forsøg undervist i 6 moduler udviklet til Uddannelse og Job. I alt 46 lektioner, heraf fire lektioner som forlagt.
Status på implementeringen af vejledningsreformen
Glostrup §17.4 / UU ansvar:Uddannelsesvejledning og information Foretage endelig uddannelsesparathedsvurdering Formidling af intro, brobyg praktik.
UU Aarhus og Samsø – læs mere på UU’s opgaver Vejledning op til 18 år - Grundskolen – ca. 10 årsværk - 15 – 17 årige –
Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm" Faglært.
/Bent Storgaard Etablering af UU-Vestegnen Mange opgaveudvidelser siden 2004 ”Uafhængig af sektor- og institutionsinteresser” UU-Vestegnen:
UU - Centrenes lovgivningsmæssige ramme og opgaver Lov om vejledning om valg af uddannelse og erhverv: - Vejledningen skal bidrage til at valg af uddannelse.
UURS konference den Comwell Køge Workshop 10 – hvor er UU på vej hen v. Mark Jensen UU DK UU DANMARK UDVIKLING & INTERESSEVARETAGELSE VEJLEDNING.
Overleveringer indenfor specialområdet UU Ringkøbing-Skjern.
Jobcenter Halsnæs Oplæg på workshop på Vejledningstemadag den 29. november 2013.
Kontanthjælpsreformens betydning -i forhold til arbejdet med de unge Ungdommens Uddannelsesvejledning Nordvestsjælland Jørgen Dan Pedersen centerleder.
UU Danmarks perspektiver på anbefalingerne
”Klart jeg kan” Et vejledningsforløb for ledige i Jobcenter Odsherred med fokus på motivation og kompetencer Peter Rummelhoff, områdeleder Jobcenter Odsherred.
Uddannelses- og erhvervsvejledning i lyset af store reformer på folkeskole-, erhvervsuddannelses- og gymnasieområdet Vejledning og overgange, UCC 10.
Perspektiver i ungepakken Per Bredholt Frederiksen
Ny fra MBUL Hanne Woller Kontor for Voksenuddannelse og overgange
Dialogmøder om udbud af beskæftigelsestilbud i Københavns Kommune – aktivitetsparate uddannelses- / og kontanthjælpsmodtagere under 30 år 15. juni 2015,
Ungdomsuddannelse til alle v/direktør i Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen Kaj Ove Christiansen
Ungdomsuddannelse til alle
Præsentationens transcript:

Kommunens forventninger til, at UU er med til at opfylde 95 % målsætningen Ved Per B. Christensen, Børne- og Kulturdirektør, Næstved Kommune

Kommunens forventninger til samarbejdet med UU • Opfyldning af kravene fra Bekendtgørelsen af lov om vejledning om uddannelse og erhverv samt pligt til uddannelse, beskæftigelse mv. • Opfyldning af kravene i Ungepakken • Være med til at sikre samarbejde mellem folkeskoler og ungdomsuddannelser • Samarbejde med skoleafdeling såvel som jobcenter

Udfordringer • UU dækker flere kommuner med forskellige kulturer • Få spredt viden om ungdomsuddannelserne • At have fokus på de 20 % • At de unges uddannelsesvalg bliver udfordret, når de vejledes gennem e-vejledning • At være opdateret på den nyeste viden inden for vejledning og uddannelserne, samtidig med at have nok vejledningstid hos de unge • Den næste gruppe unge, der skal uddannes, er mere udfordrende

Gruppedrøftelse • Hvor ser I de største udfordringer i samarbejdet med de kommunale forvaltninger? • Hvor ser I det største udfordringer for at nå 95 % målsætningen? • Hvordan ville det ideelle samarbejde med relevante parter se ud, for at nå målet om, 95 % unge gennemfører en ungdomsuddannelse, kan opfyldes?

Kommunens forventninger til UU Visioner for at nå 95 % målsætningen

Statistisk • Statistiske nedslag - Der skal laves statistiske nedslag i forhold til, hvor de unge befinder sig på bestemte tidspunkter. Er der specifikke perioder, hvor der skal laves en ekstra indsats for at hjælpe de unge til gennemførsel af ungdomsuddannelse. Derudover give viden om, hvilke uddannelser, der oplever det største frafald. • Handleplaner - Der skal udarbejdes konkrete handlingsforslag til kommunen i forhold til, hvordan der skal reageres på det statistiske materiale.

Viden i spil • Videndeling mellem UU-centre -Mange UU-centre oplever de samme udfordringer, derfor er det vigtigt at videndele og sparre. • Videndeling mellem grundskole og ungdomsuddannelser - I en tid, hvor ungdomsuddannelserne har været gennem store forandringer, er det grundlæggende, at lærerne i grundskolen er bekendte med, hvad de forskellige former for ungdomsuddannelserne kan tilbyde, herunder hjælpeforansaltninger.

Samarbejdet • Tæt samarbejde mellem Ungdommens Uddannelsesvejledning, områdets uddannelsescentre, jobcenter, virksomheder og kommunale forvaltninger -Et tæt samarbejde mellem relevante parter er afgørende for at de unge påbegynder og gennemfører en ungdomsuddannelse. Samarbejdet er vigtigt for, at ingen unge ryger ud af systemet. • Ansvarsfordeling mellem UU og grundskole - Lærerne i grundskolen spiller en vigtig rolle i forhold til, at deres elever foretager det rigtige valg af ungdomsuddannelse. Derfor er det vigtigt med en tydelig ansvarsfordeling mellem UU og skolerne.

Fokus • Fokus på erhvervsskolerne - Der skal være fokus på erhvervsskolerne og de muligheder, de unge har med uddannelse på disse. Videre skal der være et tæt samarbejde med de lokale virksomheder for at skaffe flest mulige praktikpladser • Fokus på drengene - Undersøgelser viser, at det er drengene, der har sværest ved at gennemføre en ungdomsuddannelse. Derfor skal der være et særligt fokus på drengene, og hvordan de motiveres. • Fokus på EGU, STU, ny fleksuddannelse -For de unge, der ikke kan gennemføre en ordinær ungdomsuddannelse trods særlig hjælpeforanstaltninger, skal der være fokus på EGU, STU og ikke mindst den nye fleksuddannelse. Hvornår kan og skal disse uddannelsestilbud bruges. -Fokus på metodeudvikling

Den opsøgende vejledning • Opsøgende vejledning op til 25 år - Uddannelsesvejledningen op til de 25 år skal være opsøgende. Der skal være en fast procedure, hvis en ung stopper på en ungdomsuddannelse. • Efterskoleelever -Unge det går på efterskole, skal føle, at det er nemt at komme tilbage til en vejleder. Derfor skal vejledningskatalog og kontaktoplysninger sendes ud til efterskoleleverne. • Ungdommens Uddannelsesvejledning på Facebook - For at få så mange informationer ud til så mange unge og forældre så muligt, bør hvert UU-center have en Facebookside.

Gruppedrøftelse • Er de gennemgåede forventninger noget, I allerede gør i jeres UU- center? • Hvordan vil I anvende de nye instrumenter, som fx fleksuddannelsen og ungepakkerne? • Hvilke forventninger mangler for at opnå 95 % målsætningen? • Hvilke tiltag har I, hvor I ser henholdsvis største styrker og største svagheder? • Hvad forventer UU af kommunen?

Spørgsmål

Tak for i dag