Sympatikonflikter Arbejdsretsforeningen den 23. maj 2014

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Talsmandsseminar september 2010
Advertisements

Overenskomst 2011 Kravindsamling   God debat! 1.
Den gode proces for medarbejderne ved virksomhedsoverdragelse
”Kan ledelse kurere sygdom?” Masterclass, tirsdag den 21. juni 2011
Lokal kompetencedag marts / april Velkommen Lokal kompetencedag: • Opfølgning fra internatet • Fastholdelse af projektets mål • Input fra nulpunktsanalysen.
Arbetsrättsliga Föreningen i Södra Sverige
”En reference er en mulighed for en BNI-kollega til at præsentere sin virksomhed for en, som har et behov for dennes produkt eller ydelse, og hvor der.
OVERENSKOMST F (forlig ) HK (forlig )
Anmelderdatabasen Hvem kan få tilladelse til at tinglyse for andre?
Landsorganisationen i Danmark Rapport fra Udvalget om modvirkning af social dumping Dansk Forening for Arbejdsret den 22. november 2012 v/Stephan Agger.
Slå dog SU og SIU sammen 17. september 2009
Sygefraværspolitikker
Ledere i gang August 2010 Kaj Jørgensen, Lønchef
1udbud / februar 2006 Udbud og udlicitering Finansministeriets cirkulære af dec om udbud og udfordring af statslige drifts- og anlægsopgaver:  Ministerierne.
SAMARBEJDE OG MEDINDFLYDELSE. Overordnede bestemmelser Ledelse og medarbejdere skal i samarbejde føre de af kommunalbestyrelsen fastsatte mål ud i livet.
Kristelig Arbejdsgiver- forening – Den Danske Model August 2012.
Tillid Temadag for AMIR
Problemliste Listen laves vilkårligt – herefter udvælges det problem der har 1. prioritet
Landsorganisationen i Danmark SYMPATIKONFLIKTER En status.
PROGRAM Præsentation. Sager. Sagsbehandlingen. Retsgrundlaget.
Beslutningsreferat fra 2. smagning 08 maj 2009: Formanden bød velkommen og gennemgik referatet fra sidste generalforsamling (stiftende) Ses herunder: Navnet.
Forældremøde Herningvej Skole, torsdag den 1
PLO-konflikt orienteringsmøde. Program: Kl Velkommen v. kreds/regionspolitiker Præsentation af DSR og dbio konsulenter Forhandlingerne mellem.
GENERELT: FOR AT VÆLGE / BYTTE LAYOUT, HØJREKLIK PÅ SIDEN OG VÆLG. FORSIDE GRÅ Overskrift, helst kun én linje tekst Underrubrik, max 4 linjer tekst Navnet.
Velkommen til LO.
Oplæg om sygedagpengereformen d. 1. oktober 2014 for Viborg kommune
Hvad er mål/resultat (output)?
Vi har haft demokrati i Danmark siden?
Team En gruppe er en samling mennesker, der Har fælles mål
Den statslige tillidsrepræsentantaftale Temamøde den 18/ om tillidsrepræsentanters arbejdsvilkår på KU professor, dr. jur. Jens Kristiansen.
Temadag for repræsentanter i De Regionale Beskæftigelsesråd d Birgit Hagen, DH repræsentant I Det regionale Beskæftigelsesråd i Region Midtjylland.
1ATV-møde – Jord i råstofgrave. 2  ” Tilførsel af såvel forurenet som uforurenet jord til råstofgrave og tidligere råstofgrave er forbudt i  henhold.
Landsorganisationen i Danmark ArbejdsMiljøkonferencen 2006 Fremtidens arbejdsmiljø v/ LO-sekretær Tina Møller Kristensen.
Skolebestyrelsen Forælder specialklasse Medarbejder Elev Leder Ekstern repræsentant?
Oplæg ved: Ole Jacobsen
SYGEDAGPENGEREFORMEN – HVAD ER DET NYE FOR VIRKSOMHEDERNE (SAMT LIDT AF ”DET GAMLE”) Lejre Kommune 20. november 2014.
TR - Basiskursus Forhandler Foregangs m/k Konfliktløser Bindeled (medlemmer – IMAK) Bindeled (ledelse - medlemmer) Kontrollør Lovfortolker Formidler.
Tillids- og TalsmandskursusSøfartens Ledere Arbejdsret Retskilderne:  Offentligt skabt arbejdsret  Privat skabt arbejdsret.
Aftale om psykisk arbejdsmiljø FTF’s arbejdsmiljøseminar Den 26. september 2007 Mette Bergmann - viceformand Lisbet Lund – faglig sekretær.
KOLLEKTIVARBEJDSRETLIGE DOMME Gå hjemmøde den 26. august 2015.
TR/ledermøde Nørrebrohallen 21. januar ’10. Omplacering – undersøg først Kan budgetreduktionen klares uden personalereduktion? Er der i personalegruppen.
Kap. 14 Julie Falk Spenster. SSeptemberforliget i 1899: DA og LO anerkender hinanden og indgår forlig = hovedaftalen (arbejdsmarkedets grundlov): Vigtigste.
Landsorganisationen i Danmark Velkommen til LO. Landsorganisationen i Danmark FAKTA LO’s medlemsforbund har ca. 1,1 millioner medlemmer Ca offentligt.
Rammeaftale om samarbejde og medindflydelse. Formål: …at styrke medarbejdernes interesse for effektivitet i kommunens forvaltning og i dennes institutioner.
Malerfagets overenskomst §10 Sikkerhedsbestemmelser Hvem har ansvaret for, at det nødvendige sikkerhedsudstyr er til rådighed? Hvem har ansvaret.
Disciplinære foranstaltninger – tjenstlige samtaler Lederkursus 2014.
Lederkursus December Tjenestemandsloven Landstingslov nr. 21/2003 om Grønlands Hjemmestyres og kommunernes tjenestemænd i Grønland.
Lov ” med lov skal land bygges” Jan Christiansen Sosu Fyn.
Nye arbejdsmiljøregler - fra sikkerhed til arbejdsmiljø august 2010.
Klub Afdeling Forbund LO / Karteller.
Ansættelsesk-ontrakt og løn
Lektion 2 Formålet med denne lektion er at støtte eleverne i at skabe en god klassekultur. Som lærer er du være med til at sætte rammerne for, at der skabes.
Sanne Kjærgaard Nikolajsen FOA
Læring gennem registrering og indberetning
Lokale arbejdstidsaftaler
Overordnede bestemmelser
Malerfagets overenskomst
Hvem har ansvaret? Mads Koch Hansen, SVS, Esbjerg
Handelsskolernes Lærerforening
Flere i beskæftigelse – lavere ledighed
Centralforeningen for Stampersonel
Informationsmøde om konflikt 2018
Lektion 2 Formålet med denne lektion er at støtte eleverne i at skabe en god klassekultur. Som lærer kan du være med til at sætte rammerne for, at der.
Dansk Selskab for Indvandrersundhed
Afskedigelse UC plus.
TR-kursus IA Afskedigelse - lærere ved VUC 14. September 2018
Afskedigelse FOAS.
Centralforeningen for Stampersonel
Afskedigelse A2B.
Og Arbejdsrettens domme i sagerne om
Præsentationens transcript:

Sympatikonflikter Arbejdsretsforeningen den 23. maj 2014 Advokat (L) Linda Nordstrøm Nissen

Sympatikonfliktvarsler DA/LO (indtil 20/5) ANM.: KILDE: NetKon

Sympatikonflikter Hovedkonfliktvarsler afgives for at få en ny overenskomst eller for at få fornyet en gældende overenskomst Sympatikonflikter varsles for at yde støtte til parterne i en hovedkonflikt = til støtte for en løbende arbejdsstandsning etableres en ny arbejdsstandsning, f.eks. ved at stoppe for den hovedkonfliktramte virksomheds tilførsel eller afsætning af varer Sympatikonflikten har dermed som sit formål at bidrage aktivt til den pression, der lægges på parten i hovedkonflikten

Sympatikonflikter Iværksættelse af sympatikonflikt kræver overholdelse af såvel Formelle betingelser Materielle betingelser

Formelle betingelser for varsling af sympatikonflikt DA/LO-området Formalistisk? At iværksætte en kollektiv konflikt er et vidtgående skridt Det kan indebære afbrydelse/suspension af ansættelsesforholdet Der er som udgangspunkt fredspligt

Varsling af sympatikonflikt Hovedaftalens § 2, stk. 3: ”At man agter at forelægge en sådan forsamling forslag om arbejdsstandsning skal tilkendegives den anden hovedorganisations forretningsudvalg ved særlig og anbefalet skrivelse, mindst 14 dage før arbejdsstandsningen efter forslaget agtes iværksat, og der skal på samme måde gives den anden part meddelelse om forsamlingens beslutning, mindst 7 dage forinden arbejdsstandsningen iværksættes..”

Varsling af sympatikonflikt 14 og 7 dages reglen Forbundet sender 1. varsel og LO sender 2. varsel Særlig og anbefalet skrivelse Stiles til DA’s forretningsudvalg 1. og 2. varsels indhold Angivelse af ikrafttræden Klarhed?

Varsling af sympatikonflikt Varslernes materielle indhold ”Ingen medlemmer af forbundet beskæftiget hos ovennævnte arbejdsgiverorganisations medlemsvirksomheder må herefter udføre arbejde, der hidrører fra eller er bestemt for den ovennævnte virksomhed”… AR2005.839 (i hvert fald for byggevirksomheder) …”eller arbejde på eller bestemt for bygge- eller arbejdspladser, hvor ovennævnte virksomhed udfører arbejde”

De traditionelle betingelser for sympatikonfliktens tilladelighed Ret til iværksættelse af sympatikonflikt? Hovedaftale eller Normens § 11. Hovedkonflikt skal være lovlig og iværksat Lovligt fagligt formål – alene støtte hovedkonflikten Der skal være et interessefællesskab mellem de af hovedkonflikten berørte lønmodtagere, og de af sympatikonflikten berørte lønmodtagere Sympatikonflikten skal være egnet til at påvirke hovedkonflikten Krav om proportionalitet

Konkrete betingelser for sympatikonfliktens tilladelighed Fysiske blokader er ikke en del af en lovlig sympatiaktion Kampskridt, der berøver den konfliktramte arbejdsgiver enhver eksistensmulighed, er i sig selv ulovlige Affaldsindsamling (AR2001.819 – Teaterkælderen + AR2012.0341 – Vejlegården) Kundehenvendelser (AR1999.735 – Brørup Maskinstation + AR2012.0341 – Vejlegården) Udbringning af post (AR2012.0341 – Vejlegården) Telekommunikation (AR2001.819 – Teaterkælderen) Annoncekampagne (AR2004.308)

Udenlandske konflikter AR2014.0028 Kim Johansen OÜ AR2014.0241 Risavika Terminal A/S – hovedforhandles september 2014