KOMPETENCEBEVISET udenfor produktionsskolen

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Tietgen HG - Hvor er det vi ser, at skoen trykker i overgangen fra grundskole til ungdomsuddannelse?
Advertisements

Et metodeudviklingsprojekt i UU DANMARK UU Vestsjælland
Lablæring Uddannelsesforum 2011 Projekt i Sosuuddannelsen
AT TRÆDE I DE BEDSTE FODSPOR – FRA PRODUKTIONSSKOLE TIL ERHVERVSUDDANNELSE Under programmet ”Bedre overgang til og fastholdelse i erhvervsuddannelserne”
Garantiskolekonference 2013
SOSU i EUD: Nye rammer og opgaver Charlotte Netterstrøm Uddannelseskonsulent Afdelingen for erhvervsrettet ungdomsuddannelse Undervisningsministeriet.
Fleksuddannelsen – fra vision til ?. Fleksuddannelse ” Til unge, der ikke har forudsætninger for at gennemføre en almindelig ungdomsuddannelse, skal der.
VEJLEDNING… … til brug af præsentationen:
Hvordan kan forældre støtte op om barnets skoleliv?
Indledning I forbindelse med den pædagogiske indsats for at skabe øget sammenhæng i overgangen fra SFO til klub, er der udarbejdet en overgangsmappe med.
Randers Kommune Folkeskolereform 2013 Ungdomsskoleforeningens efterårskonference 2013.
Vi gennemførte en række interview ifm
Opgaven jeg fik stillet
Roskilde Produktionsskole
Regeringens oplæg til erhvervsuddannelsesform Louise Pihl Dansk Byggeri.
Praktisk vej til uddannelse. Udfordringer • 95 % målsætningen er ambitiøs • Alt kan ikke lige fikses • Mange veje til målet • Øget fokus på praktisk vej.
Ungdom det bedste guld - hvordan får vi guldet frem?
Mentorgruppen Baggrund for mentorgruppens arbejde
Fra undervisningsevaluering til skolens kvalitetsarbejde
Alle elever skal udfordres på deres uddannelsesvalg og vælge den uddannelse, som de er bedst egnet til!
Del projekt i Inklusionsprojektet Aktivitetscenter Kernen Projektet er gennemført i samarbejde mellem: Helene Hansen (pædagog) Kernen Jeanette Sanderhoff.
PÅ VEJ MED OMSORG. Præsentation af os og forløbet Omsorg, hvad er det? Praktisk øvelse Hvad skal der ske? HVAD SKAL DER SKE I DAG?
Velkommen Lærersamarbejde i Aarhus august 2012 Aarhus Tech, Viby J.
Susanne Minds Evaluator VIA University College
Alle børn er alles ansvar
Hvad kræver det? Parat til erhvervsuddannelse. Parat til… Erhvervsuddannelser? En konkret erhvervsuddannelse? Grundforløb? En bestemt indgang? En konkret.
Eleverne bliver bedre Eleverne læser nu lige så godt i 3. klasse, som de gjorde før i 4. klasse. I naturfag og matematik er de nu lige så gode i 4. klasse,
Ungdommens Uddannelsesvejledning UU Mariagerfjord
UU Aarhus og Samsø – læs mere på Bekymringsmærker og kontaktvejleder.
Kompetencevurdering og grundforløbspakker Rørvigseminaet Tirsdag den 26. august 2008 Elsebeth Pedersen Undervisningsministeriet.
1 Fra produktionsskole til ungdomsuddannelse Dokumentation af læring og kompetencer Produktionsskoleforeningen, 27. april 2012 Hanne Kristensen Paustian.
EVA’s evaluering af 10. klasse Foreningen af 10. klasseskoler i Danmark, Trinity, Fredericia den 2. marts 2012 Kristine Bang Nielsen.
Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm" Faglært.
Max 3 forsøg på eud.
Workshop 1 Forskningsprojektet Ind i undervisningsrummet på EUD.
+Læringsteori + Lovgivning + Samfund Klare rammer
FORMÅL MED TUPVAK – OG KONKRETE EFFEKTMÅL Projektets hovedformål er følgende: 1.Formulering og forankring af en styrket strategisk prioritering af IKV-indsatsen.
Forældremøde 8. kl. UEA-undervisning
Social- og Sundhedsskolen, Esbjerg Sundhed & Omsorg, Esbjerg kommune
Bedre og mere attraktive erhvervsuddannelser
1 De fornyede erhvervsuddannelser Praktikkonference den 23. april oplæg v. Finn Togo, UVM.
FORMÅL MED TUPVAK – OG KONKRETE EFFEKTMÅL Projektets hovedformål er følgende: 1.Formulering og forankring af en styrket strategisk prioritering af IKV-indsatsen.
Bo Ravn Kommunernes indsats En samlet, strategisk indsats i kommunen En tidlig og differentieret indsats i grundskolen (overgang til ungdomsuddannelse)
Ungdommens Uddannelsesvejledning Odder & Skanderborg
Tjørnegårdskolen og VUC Roskilde – Fællesskaber - ensomhed: Hvornår er man med i et fællesskab, og hvordan ser man, at nogen er ensom? – Fokus på fællesskab.
Anbefalinger fra Vækstforum Hovedstadens task force om erhvervsuddannelser Vækstforum Hovedstadens møde den 21. juni 2012 v/ Klaus Nørskov,
Er vi enige om, hvordan ser en KUU-elev ud?
Om indsatsteori.
Status på implementeringen af vejledningsreformen
Broforløbet – Esbjerg, Varde og Vejen Lars Katzmann - Projektejer Marianne Kirk Nielsen – Projektleder Tina Nielsen – Beskæftigelsesrådgiver Jobcenter.
Talentspotning og talentudvikling på grundforløbet Workshop Den 23. maj og den 25. maj 2016.
UU Aarhus og Samsø – læs mere på Sådan – gør vi… Sådan gør vi med modtageunge i Aarhus Kommune. Samarbejdet mellem Børn.
Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm" Faglært.
Landsorganisationen i Danmark Bedre erhvervsuddannelser til unge og voksne Ejner K. Holst LO sekretær.
Aftale om bedre og mere attraktive erhvervsuddannelser Mål 1: Flere unge skal vælge en erhvervsuddannelse direkte efter 9. eller 10. klasse Resultatmål.
Temamøde om erhvervsvejledning i et regionalt beskæftigelses- perspektiv 13. marts 2009 Roskilde Kongres- og Idrætscenter Jesper Clausen, vicedirektør.
1 Erhvervsuddannelserne som mål for brobygningsforløb Beskæftigelsesregion - Syd, Nord, Midt, Hovedstaden og Sjælland, Hovedstaden.
Workshop Fremmedsprog.  Eleverne skal fremstille en bordgrill i det fagspecifikke fag  Eleverne skal på fremmedsproget lave en fremstillingsbeskrivelse.
Aftale om bedre og mere attraktive erhvervsuddannelser Mål 1: Flere unge skal vælge en erhvervsuddannelse direkte efter 9. eller 10. klasse Resultatmål.
Produktionsskolernes ny rolle. Styrkelse af produktionsskolerne For unge der ikke umiddelbart har forudsætninger for at påbegynde en ungdomsuddannelse.
Aktiviteter OutputResultater kt. sigt Effekt ml. sig t Virkning lg. sigt Lokalt samarbejde med private og offentlige arbejdspladser om IKV Ledige, a-kasser.
Februar 2017 PKU-konference
Produktionsskoleseminar Nuuk, august 2017
Halvår 2015 Krop og bevægelse 1.Halvår 2016 ? JUL JAN APR
Hovedforløb Visitering Hvem: Kontaktlæreren (vejleder) Formål: At kvalitetssikre vejledningen. At udfylde uddannelsesplanen i elevplan Aalborg Handelsskole.
Forældrearrangement Mandag den 18. september 2017.
Forældremøde UU Faaborg-Midtfyn.
Perspektiver i ungepakken Per Bredholt Frederiksen
SOSU NORD, praktikken og elevplan
SIP3: Differentiering Temaer
Præsentationens transcript:

KOMPETENCEBEVISET udenfor produktionsskolen På Århus Social- og Sundhedsskole i samarbejde med 6 produktionsskoler

Præsentation Mette Birgitte Bessing, Århus Social- og Sundhedsskole Koordinator for kombinationsforløb Har deltaget i følgegruppen, som havde til opgave at komme med input og kommentarer for at kvalificere kompetencebeviset

Samarbejdspartnere Århus Produktionsskole Egå Produktionshøjskole Odder Produktionsskole Gøgler Produktionsskolen Skanderborg/ Hørning Produktionsskole Faurskov Produktionsskole Vi samarbejder omkring kombinationsforløb, pitstop og forbedrede overgange til Social- og Sundhedsskolen

Styrkelse af samarbejde mellem produktions- og erhvervsskoler Svage faglige forudsætninger: ”Hver fjerde af de unge der påbegynder en erhvervsuddannelse har ikke fået minimum 02 i dansk og/eller matematik” Erhvervsskolereformen får betydning for øget samarbejde fx: Udvidede kombinationsforløb inden optagelse Samarbejde om fleksuddannelse Nye samarbejdsformer/overgange til erhvervsuddannelse

Fælles indsats Eleven bliver afklaret med eventuel fremtidig uddannelse indenfor området og får styrket motivation og lyst til uddannelse Lette overgang mellem PS og Grundforløb ved håndholdt indsats Et lille forspring – overskud i opstart Styrke elevernes faglige/sociale/personlige kompetencer via tydelige og konkrete mål – kombievaluering i Forløbsplaner Tryghed i opstart pga sociale relationer Vende tidligere skolenederlag Gode ”ambassadører” Øget fastholdelse i uddannelse

Lille opgave Snak med sidemanden: Hvad er det vigtigt for eleven at få på kompetencebeviset? Hvad er vigtigt for jer som produktionsskole? Hvad er vigtigt for aftageren?

Kompetencebeviset Forskellige EUD-indgange – forskellige behov Dokumentation af den unges interesse og flair for uddannelsesretningen - hvordan viser den unge engagement? - interesse for områdets særlige faglighed - kompetencer fra undervisnings-/værkstedssituationer specifikke redskaber fx demo- stue, handleservice, sms- og Wii, børnehaver

Kompetencebeviset Grundlæggende skolefærdig- heder dokumenteres fx dansk Mødestabilitet Motivation og interesse Samarbejde og ansvarlighed Anvendelse af IT Kompetencer fra samtaler i Forløbsplaner

Hvad er vigtigt for det kan lykkes? Kompetencebeviset ses i forlængelse af samarbejde omkring kombinationsforløb Overgangssamtaler styrker elevens valg- og erkendelsesprocesser – ses på kompetencebeviset Se beviset i forhold til den enkelte erhvervsskoles kompetencemål Fokus på eleven og ikke på organisationer – PS som et kompetenceløft, alle elever får (VIA)

Hvor er kompetencebeviset en gevinst? I optagelsen – forsiden: Information om erhvervsrelevante og arbejdsrelevante aktiviteter og kompetenceafklaring fra kombinationsforløb Dokumentation af opnåede kompetencer og gennemførte aktiviteter Fælles PS-taksonomi gør beviset let anvendeligt Ensartet layout – let afkodeligt i forhold til relevant information om faglighed Elevers faglighed og standpunkt i fx dansk giver et klart billede af kompetencer – bedre indplacering på Grundforløbspakke

Hvor er kompetencebeviset en gevinst? Tydeligt ved alle PS-elever, også de der allerede har et grundforløb i anden EUD-indgang – overskueligt at følge kompetenceudvikling på kompetencebeviset Kan anvendes både i indslusningssamtale og i RKV de første 2 uger evt sammen med portfolio Kontaktlærer får bedre mulighed for at se elevens allerede opnåede kompetencer hvis kompetencebeviset bruges aktivt i Elevplan Den enkelte unge får anerkendt sine kompetencer ved påbegyndelse af uddannelsen

Hvilke kompetencer vægtes på Sosu? Faglighed og tilknytning til personlige/sociale kompetencer fylder meget hos os Mødestabilitet Engagement i uddannelsesretningen Fornemmelse for håndelaget Interesse for områdets særlige faglighed Tør komme på banen med andre mennesker Hvilke situationer der kræver eleven er udadvendt Kompetenceområder på situationer

Kompetencebevisets standardbilag Bilag vigtigt for erhvervsskolen: Værkstedsbeskrivelse Beskrivelse opgaver/produktioner og andre aktiviteter fx almen undervisning, elevrådsarbejde Kompetenceafklaring fra kombinationsforløb Udtalelse praktiksted

Yderligere informationer Mette Birgitte Bessing: Århus Social- og Sundhedsskole mbb@adm.sosuaarhus.dk Mobil 25192400