INAARUTAASUMIK NALILIINEQ AFSLUTTENDE EVALUERING En ny evalueringskultur Stof til eftertanke og handling på de enkelte prøveafholdende skoler og alle øvrige.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Anvendelsesorienteret undervisning – Pædagogisk It
Advertisements

Resultater og opfølgningsmuligheder for LUP 2009 – kommunikation og patientinddragelse Specialkonsulent Trine Østerbye Web- og kommunikationsmedarbejder.
Folkeskolereformen Et fagligt løft af folkeskolen.
Møde om Folkeskolereformen og idrætsforeningerne 4. December 2013.
Undervisning i ”Relation”
Elevplaner på Skolen på Herredsåsen
5 IT-didaktiske principper
Elevplaner Elevplan Dialog ! Evalueringer Elevmål.
Skolebiblioteket indgår som en central del af skolens læringsmiljø og fungerer som skolens innovative, formidlende og pædagogiske læringscenter. Skolebiblioteket.
Uddannelsesdag for kursusledere og efteruddannelsesvejledere Fra viden på kursus til handling i praksis Møde om God læring.
Understøttende undervisning, Vejle Kommune, mandag d. 28. oktober 2013.
Møde for bygdeskoleledere i Qaasuitsup Kommunea Ilulissat den november 2011 Midtvejsevalueringen.
Aftalen om et fagligt løft af folkeskolen
Folkeskole-reformen August 2014.
Skolepolitiske visioner og mål
Kladde til informationsdias
Billum skole Overordnet udviklingsplan Den politiske beslutning fra 2007 omkring skole/SFO danner baggrund for dette materiale. Planen er til debat og.
De nationale test Dette oplæg er målrettet mod forældre og har fokus på tre områder: Formålet med de nationale test Testenes funktion og indhold Brug af.
Fokus LedelsenBestyrelsen Klar til skolelivet Andelen af skolestartere, der ikke har behov for særlige sprogstøttende foranstaltninger (herunder modtageklasser)
Evalueringskulturen på
Budget og regnskab Stenmagle skole
Opsamling på gruppearbejde på SIP2. Tema SIP 3: ”At skolerne udvikler deres undervisningspraksis, undervisningsorganisering og årsplanlægning med henblik.
Forældreuddannelse? Oplæg til Skolerådsmøde 30. marts 2004.
Afslut Frem >>
INAARUTAASUMIK NALILIINEQ AFSLUTTENDE EVALUERING Qaasuitsup Kommunia Prøveresultater 2010 Hjemmestyrets bekendtgørelse nr. 3 af 9. januar 2009.
INAARUTAASUMIK NALILIINEQ AFSLUTTENDE EVALUERING Kommuneqarfik Sermersooq Prøveresultater 2010 Hjemmestyrets bekendtgørelse nr. 3 af 9. januar 2009.
Observation af din/andres undervisning –
Uddannelsesforum 2012 Slip dem løs …! Grøndalsvængets skole København Lærer: Elsebet Jakobsen.
Skolebestyrelsens årsmøde for forældre på Hillerødsholmskolen
Skolebestyrelsesarbejdet. Dagsorden for den 10. April Skolebestyrelsen på et overordnet plan Procedure omkring valgprocessen Hvad er så Skolebestyrelsen.
Velkommen Lærersamarbejde i Aarhus august 2012 Aarhus Tech, Viby J.
Implementering af inkludering af børn i vanskeligheder indenfor adfærd, kontakt og trivsel på skolerne i Horsens Kommune.
Elevplaner 2009 Det reviderede fælles elevplanskoncept Fælles Mål 2009
Kontaktforældremøde 23. april 2007
Skoleledelse Atuarfinni aqutsineq Skoleledere i udvikling, som også udvikler kollegaer. ”Aqutsisut ineriartortut, suleqatinillu ineriartortitsisut”.
Det vi skal på dette møde Tale om de nye input til principperne for skole-hjem samarbejde, som I, bestyrelse og elevråd fandt frem til for nogle uger siden.
Pædagogisk udvikling Jan afdelingsopdelt skole - 1. afdelingslederkursus - 1. afdelingslederkursus - Skoleudvikling v/ Erik Torm - Skoleudvikling.
Kontaktperson-ordning = primærvoksenfunktion = mentorordning VANGEBOSKOLEN
INAARUTAASUMIK NALILIINEQ AFSLUTTENDE EVALUERING Og hvordan gik det så i 2008? 10. klassernes gennemsnitskarakterer i forhold til 11. klassernes gennemsnitskarakterer.
Fælles Mål Styrket faglighed Steen Harbild Undervisningskonsulent, UVM August 2006.
Tilføj hjælpelinier: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg ’Gitter og Hjælpelinier...’ 3.Tilvælg ’Vis hjælpelinier på skærm’
STUDIETEKNIK EUX - REBSLAGERVEJ.
Skoleledermøde den 17. og 18. april Midtvejsevalueringen og derefter Midtvejsevaluering i 2010 – Skab din fremtid II januar – Skatte- og velfærdskommissionen.
Nye udviklingsarbejder Ulfborg skole
Bygdeskoleledermøde Qaasuitsup Kommunia Ilulissat den november 2011.
Klimaproblematikken i børnehøjde Ejerskab og handlekompetence.
Sunds skole Evaluering
Skolebestyrelsen Forælder specialklasse Medarbejder Elev Leder Ekstern repræsentant?
Samarbejdet mellem medarbejderne i skolen. Petersmindeskolen
INAARUTAASUMIK NALILIINEQ AFSLUTTENDE EVALUERING Qeqqata Kommunia Prøveresultater 2010 Hjemmestyrets bekendtgørelse nr. 3 af 9. januar 2009.
Færdselslovens § 3, stk. 3, politi og vejmyndigheder efter samråd med skolerne træffer foranstaltninger til at beskytte børnene mod farerne fra den kørende.
INAARUTAASUMIK NALILIINEQ AFSLUTTENDE EVALUERING Prøveresultater 2008 Gennemsnitskarakterer i 10. klasse Hjemmestyrets bekendtgørelse nr. 12 af 27. juni.
Nye veje i overbygningen Udgangspunkt i elevernes læringsmål og læringsstrategier Undervisningen tilrettelægges fleksibelt på tværs af klasser og årgange.
Elevplaner forældreinformation. - at styrke grundlaget for undervisningens planlægning og tilrettelæggelse - at styrke den løbende evaluering af elevens.
Et udviklingsprojekt for Region Hovedstaden Projektets mål: Øge motivationen for lærere og elever Arbejde med fem innovative kompetencer.
J. Schirmer 26. oktober 2007 Portfolio Undervisning Læring Evaluering Dokumentation Jørgen Schirmer Nielsen.
Skelgårdsskolens skolebestyrelse Velkommen Kontaktforældremøde på Skelgårdsskolen 23 april 2008.
SkoleIntratræf Kolding Lisbeth Møller SkoleIntra i specialundervisningen.
Valgmøde 7. april Velkomst 2.Skolebestyrelsens arbejde - Det formelle - og i praksis 3.Tidsfrister 4.Opstilling / valgliste 5.Eventuelt.
Skolebestyrelsens årsberetning Skolebestyrelsens opgaver Skolebestyrelsen fastsætter principper for skolens virksomhed, herunder om –undervisningens.
Observation af elevens læring og lærerens undervisning Skolelederens fokus på sin observation.
Systematisk problemløsning i kriminalitetsbekæmpende funktioner
INAARUTAASUMIK NALILIINEQ AFSLUTTENDE EVALUERING Kommune Kujalleq Prøveresultater 2010 Hjemmestyrets bekendtgørelse nr. 3 af 9. januar 2009.
Læringsorienteret feedback og Den dynamiske årsplan
Målstyret undervisning
Bedre udbytte af it i skolen Undersøgelse af erfaringer og perspektiver.
Skolernes kvalitetsrapport
Almen Didaktik Indhold og form
Ungestrategiens ledergruppe
Princip for udarbejdelse af principper
Præsentationens transcript:

INAARUTAASUMIK NALILIINEQ AFSLUTTENDE EVALUERING En ny evalueringskultur Stof til eftertanke og handling på de enkelte prøveafholdende skoler og alle øvrige skoler

En ny evalueringskultur •Skolerne skal være mere selvhjulpne –Enhver skoleleder skal kende og kunne hente elevers trintestresultater for egen skole på karakterdatasbasen og –Og elevernes resultater fra den afsluttende evaluering for egen skole på karakterdatabasen –Enhver skoleleder skal forholde sig til resultaterne på egen skole i forhold til et landsresultat eller en fastsat standart

En ny evalueringskultur •Hvordan vil skolelederen behandle og formidle trintestresultater og resultater fra den afsluttende evaluering? •Behandling af resultaterne i forhold til landsresultater og fastsat standart: –Hvilke initiativer skal tages ved mangelfulde resultater? – Og hvordan?

En ny evalueringskultur •Hvem skal skolelederen formidle resultaterne til? –Kommunalpolitikere – forvaltningschefer? –Skolebestyrelsen? –Lærerne – trinlederne? –Forældrene - Eleverne? –Eller skal resultaterne være ”hemmelige”? Hvordan sikres det, at formidlingen ikke bliver tom information – uden konsekvenser for ny handling/undervisning på skolen?

En ny evalueringskultur •Hvad kan Inerisaavik bidrage med? –Et landsresultat for trintest og den afsluttende evaluering? –Hvordan skal det være udformet? –Skal det specificeres på de nye kommuner? –Skal hovedstaden Nuuk fremgå?

En ny evalueringskultur •Lærere på nogle af Inerisaaviks kurser kommer med meget alvorlige meldinger fra skolerne: •Lærerne på yngstetrin, mellemtrin og ældstetrin samarbejder ikke på de enkelte skoler •Der er ikke én skole, der er 3 skoler i en skole

En ny evalueringskultur •Det betyder, at de 2 overgange i skolen fra yngstetrin til mellemtrin •Og fra mellemtrin til ældstetrin bliver vanskeligere for eleverne end de behøvede •Der samarbejdes ikke eller meget sjældent mellem de enkelte trin

En nye evalueringskultur •Det har konsekvenser for fagligheden med progression i de enkelte fag: –Der skal faglige teams på banen –Det skal specificeres, hvad der skal nås som mål i hvert fag på de enkelte klassetrin ud fra læringsmålene på de enkelte trin –Det skal sættes i relation til relevante arbejdsformer og tilgængelige materialer på den enkelte skole

En nye evalueringskultur Kort sagt: •Hvordan sikrer I som skoleledere, at den enkelte lærer lever op til sit ansvar for undervisningen: –progression i elevens læring, herunder fastsættelse af mål og evaluering? –kontinuitet i undervisningen fra elev til elev, fra klassetrin til klassetrin og trin for trin?

En nye evalueringskultur •En del lærere på Inerisaaviks kurser kommenterer også eleverne på ældstetrin: –Der tales om manglende modenhed hos eleverne –Der tales om et for lavt fagligt niveau hos eleverne –Der tales om, at læringsmålene på ældstetrin ikke kan nås

En nye evalueringskultur •Resumé: –Karakterdatabasen –Selvhjulpne skoler –Inerisaaviks medvirken –Ikke én skoler – 3 skoler –Faglige teams - lærersamarbejde –Eleverne – modenhed og fagligt niveau –Læringsmålene – realistiske?

En nye evalueringskultur •Hvordan vil I som skoleledere komme i gang med disse problematikker? •Hvilke initiativer vil I tage?