Velkommen til forældremøde

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Hvorfor denne opgave Fordi erfaring og forskning viser, hvad der duer
Advertisements

Velkommen på Skibet Skole
IPad, en naturlig del af lege- og læringsmiljøet i Daginstitutionen Mariehønen i Jelling  Mariehønen i Jelling er en aldersintegreret Daginstitution med.
Hjerterum og opsøgende funktion
Set i forældreperspektiv
©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne beskriver og italesætter ofte sig selv med de ord, som voksne brugte om dem, da de var børn. Mange.
Forældremøde Lærkebo. Mariagerfjord Kommune.
Fælles kompetenceudviklingsdag 25. september 2012, CABI
Folkeskolereform 2014 En gennemgang af hvor vi på TDS er nu i forhold til forliget om ny folkeskolereform.
Alle børn skal være del af fællesskabet
Ved egen kraft Marte Meo En udviklingsstøttende metode
©Jenny Bohr – Til underviserne Her er valgt at vise filmen ”et liv i kaos”. Hvis kursisterne er unge, kan man vælge en anden film eks. ”det.
Når lærere samarbejder med forældre
Du skal vide nogen om blodtrykket, fordi det fortæller noget om hvordan dit hjerte har det. HUSK - at hjertet ikke er til at undvære ligesom bilen.
Energi- & Vandværkstedet
Læringsmiljø på hhx; kvaliteter og udfordringer Temaoplæg 2: IKT i undervisningen på hhx DEA, 13. Oktober 2010 Ph.d.-stipendiat, Arnt Louw Vestergaard.
Krudtuglerne Krudtuglerne består af førskolebørn, dvs. de børn som skal i skole næste år. Personalet består af 1 pædagog og 1 medhjælper, i hverdagen er.
De pædagogiske læreplaner i dagplejen.
Indledning I forbindelse med den pædagogiske indsats for at skabe øget sammenhæng i overgangen fra SFO til klub, er der udarbejdet en mappe med materiale.
Et væksthus for børn og voksne
Arbejdspladsudvikling
Indledning I forbindelse med den pædagogiske indsats for at skabe øget sammenhæng i overgangen fra SFO til klub, er der udarbejdet en overgangsmappe med.
Lærerprofessionen.
Forældremøder 2010 Egeskovskolen
Velkommen til forældremøde
Forældremøde X årgang.
Billum skole Overordnet udviklingsplan Den politiske beslutning fra 2007 omkring skole/SFO danner baggrund for dette materiale. Planen er til debat og.
Velkommen Til Øster Snede Skole.
Dialogmøder 2012 De private tilbud og kommunerne - fælles udfordringer og muligheder Geert Jørgensen.
Formålet At rumme børn i vanskeligheder i klassen.
ØBRO FRI SKOLE Visioner 2020 Øbro Fri Visioner 2020 København den 7. marts 2013 Vores visioner Øbro Fri 2020 Er vores visioner stadig de rigtige? og hvordan.
Forældremøder på Kalbyris
SMUT PAKKE 4 VIDEN OM MOTION.
Overgang fra børnehave til skole/fritidshjem Hyltebjerg Skole
VELKOMMEN til alle jer ”nye” 10vk ‘r
Informationsaften om folkeskolereform og skolebestyrelsesvalg Allingåbro Børneby.
18. April 2012 Fællesskaber for Alle - Dagtilbuddets Fællesskaber Velkommen.
Forældremøde Herningvej Skole, torsdag den 1
- Hvad kan I forvente som forældre?
SFO – mellem skole- og fritidspædagogik
Velkommen til Kontaktforældremøde 01 NOV Dagsorden Velkomst (RC) Kontaktforældrearbejdet (SHC) Skole-/SFO-hjem samarbejdet, samt fælles forældremøder.
Udvikling af skole/hjemsamarbejdet på Højmeskolen
Krudtuglerne Krudtuglerne Krudtuglerne består af førskolebørn, dvs. de børn som skal i skole næste år. Personalet består af 1 pædagog og 1 medhjælper,
Inklusion med læring Hvilke navne??.
Folkeskolereform 2014.
I NFORMATIONSMØDE FOR FORÆLDRE PÅ B RØRUPSKOLEN. Onsdag den 14. maj 2014.
FÆLLESSKAB GLÆDEANERKENDELSE LÆRING Vores F L A G Ådalskolen og SFO Kvædehuset.
Aktiviteter tiltrækker Relationer fastholder
Lederseminar 2014 Varde Kommune
Følfods historie Naturbørnehaven en lokal ide En gruppe lokale forældre udarbejder et oplæg til en skovbørnehave Forældregruppen præsenterer.
Dit barn gør ikke hvad du siger men hvad du gør
Det brede læringsbånd Ejerslykkeskolen. Ramme Indskoling i 3 spor 235 elever 4 børnehaveklasseledere. 20 lærere 4 pædagogmedhjælpere (6 lektioner) 10.
LANDSBYHAVEN OG KORNING SKOLE
Elever med særlige behov Lidt om allerede installerede hjælpe programmer i windows vista.
Struktur Økonomi Tidsplan Pædagogik. PROGRAM – forældreworkshop 1. marts kl – i gymnastiksalen Kl Velkommen v/ Lance Luscombe (skoleleder)
Indbydelse SFO Bakkeskolens forældreråd indbyder hermed til det årlige forældremøde for alle forældre i SFO Tirsdag d kl Mødet foregår.
Repræsentantskabsmøde Idrættens Samråd Program for aftenens repræsentantskabsmøde Velkomst IS beretning for året der er gået Debat om beretningen.
Politiske delmål og Fanefjordskolens indsatsområder.
Hvilken indflydelse har forældre på elevernes trivsel og læring?
Inklusion for alle – Illusion eller virkelighed?
Kære forældre i de nye 0.-klasser! Velkommen til skolen til jer og jeres børn. Velkommen til en snak om samarbejde.
KICKSTART DET GODE SAMARBEJDE
Velkommen til Kulhuse!. Velkommen – og hvem er vi? Anne Louise Nanna.
Overgangen fra børnehave til SFO og skole Forældremøde i Børnehuset xxx xx september/oktober 2015.
EVALUERING AF LÆREPLANER KRUSEDULLERNE Sociale kompetencer.
Lektion 7 Formål med denne lektion er at arbejde videre med klassekulturen, følge op på surveyen og at afrunde lektionsforløbet i Netwerk. Alle rettigheder.
Æbler lyser rødt (Sensommervise)
Skolestart på Hillerød Vest Skolen
UGENS FODSPOR DEN 24.SEPTEMBER 2018
Lær med Familien - et projekt om forældreinvolvering i folkeskolen
Præsentationens transcript:

Velkommen til forældremøde Torsdag den 2.09.10 KL. 19.00 - 21.30

Program: KL. 19.00 - 19.15: Velkomst sang KL. 19.15 - 20.00: Gymnastiksalen Fælles viden og oplæg Dialog ved bordene KL. 20.00 – 20.10: Pause KL. 20.25 – 21.20: Forældremøde i grupperne KL. 21.20 – 21.30: Farvel og på gensyn Afslutning i grupperne

Sensommervisen Æbler lyser rødt på træernes grene, høsten går ind. Går gennem skoven alene, stille i sind. Gyldne farver og sensommerbrise fylder hjertet med vemodig musik- går og nynner en sensommervise fjernt fra byens larmende trafik.

Vers 2 Sommerbrisen danner krusning på søen, mystisk og sort. Stæreflokke svæver højt over øen- snart ta´r de bort.. Gyldne farver og sensommerbrise fylder hjertet med vemodig musik- går og nynner en sensommervise fjernt fra byens larmende trafik.

Vers 3 Duft af brænderøg blandt brunlige bregner, blåsorte bær. Stille summen mellem blade, som blegner- aft´nen er nær. Gyldne farver... Gyldne farver og sensommerbrise fylder hjertet med vemodig musik- går og nynner en sensommervise fjernt fra byens larmende trafik.

Vers 4 Modne rønnebær bag dybgrønne grene rødt titter frem- Går igennem skoven alene- nu må jeg hjem! Gyldne farver og sensommerbrise fylder hjertet med vemodig musik- går og nynner en sensommervise fjernt fra byens larmende trafik.

Skolebestyrelsen 2010 Præsentation af medlemmerne Kvalitetssikring – skolebestyrelsens hovedopgave Indflydelse skoleplanen Indflydelse på undervisningens organisering Indflydelse på SFO`en Indflydelse på elevernes trivsel Indflydelse på Skole/hjem samarbejdet Indflydelse på budget og regnskaber Indflydelse på personalesammensætningen

Kvalitetssikring Skoleplanen er på skolens hjemmeside www.korning-skole.dk Kvalitetsrapporten fra 2008/2009 www.korning-skole.dk Kvalitetsrapporten fra 2009/2010 (udkommer efter godkendelse af det politiske udvalg)

Musik Spil dansk dag: I oktober er der spil dansk dag, som er blevet en årlig fast tradition, hvor dansk musik fejres over hele landet. Her skal vi bl.a. synge de fællessange, som på denne dag også bliver sunget i resten af landet på div. skoler og institutioner. Mange af musiktimerne i september og oktober vil bruges på at forberede Spil dansk dagen, som vi i fællesskab vil fejre på skolen d.28/10.

Skolekoncerter Skolekoncerter: En gang om året kommer klasserne tiI skolekoncert, som foregår på forskellige skoler rundt i kommunen. Skolekoncerterne har til hensigt at give børnene en musikalsk oplevelse med dygtige musikere indenfor forskellige musikalske genrer, instrumenter og kulturer. Den 22/9 skal børnene fra rød, hvid og blå således til skolekoncert med titlen ”Den rullende opera”. I oktober er det således gul og grøns tur. De skal på en musikalsk tidsrejse med titlen ”Fra Djembe til computer”. Som optakt til dette vil vi også i musiktimerne arbejde med det materiale, der er udsendt hertil.

JULEKOR Vi vil ligesom forrige år forsøge at skabe et julekor, som skal synge ved Landsbyhaven og skolens juleafslutning i kirken samt evt. andre arrangementer. Skolen og kirkens sognemedhjælper Trine Kronborg vil samarbejde om dette. Det er vores ønske, at julekoret skal bestå af unge såvel som gamle, der sammen skal opleve glæden ved at synge og få fælles oplevelser. Derfor indbydes både børnehavebørn, skolebørn, forældre, bedsteforældre til at deltage i skolens julekor. Vi skal sammen lære at synge 2-3 julesange. Der bliver afsat timer til øvning i skoletiden. Vi opfordrer til, at I allerede nu overvejer om det kunne være noget for jeres barn eller jer selv.

Juleafslutningen 2009

Fælles skoleaktiviteter

Materialekasser og trailere

Skolekultur Inkluderende læringsmiljø med mere plads til alle Hvorfor skal skolen være inkluderende? Hvad forstår vi ved inklusion? Hvordan kommer vi derhen ? Hvem skal gøre arbejdet ?

Forskellighed gør stærk Vi rykker når vi møder andre synspunkter end dem vi selv tænker Det styrker alle elevernes kompetencer, derfor vedrører inklusion alle eleverne Inkludering indebærer, at alle deltager i processerne medarbejdere, børn og forældre

Det gode læringsmiljø Børn gør det rigtige, hvis de kan Børn er ressourcepersoner, der skal lære færdigheder Alle har gode intentioner led efter dem Alle har ret til at lære ligeværdigt Børnene hjælpes til vækst gennem en anerkendende pædagogik.  

Eksempel fra hverdagen dum & forkert tilligemed Anerkendt for sine følelser og hjulpet og opmuntret til at komme videre. Eks.: "Hold nu op med det piberi, det er da ikke så svært, du skal tage dig sammen" Eks.: "Du er forvirret og sidder lidt fast i det. Skal jeg vise dig, hvordan du kan komme videre?" - "Nemlig, det klarede du fint. Du kalder bare, hvis jeg skal hjælpe dig igen."

Fælles skolekultur Negativ cirkel Positiv cirkel Underkender Taler ned til Truer Forbyder Påbyder Siger: "du skal" - "du er" Benytter ironi Anvender sarkasme Misbilliger Udviser foragt Taler "om barnet" Lader som om Overser Er ligegyldig Ignorere Bekræfter ressourcer Handler ligeværdigt Opmuntrer Tilbyder Ønsker Siger: "jeg synes - "jeg vil have" Viser indføling Udtrykker respekt Værdsætter Tager barnet alvorligt Taler "med barnet" Er ærlig Udviser opmærksomhed Viser interesse Er nærværende

Fælles skolekultur  ET BARN SOM KRITISERES LÆRER AT FORDØMME  Et barn som mødes med tolerance lærer tålmodighed

Anerkendende og værdsættende praksis ”UDFORDRE MIG UDEN AT KNÆGTE MIG” at udvikle ”SE MIG SOM DEN JEG ER" at udvikle ud fra lærte færdigheder ”VIS MIG HVEM JEG KAN BLIVE” at udvikle færdigheden samhørighed & fællesskab "LAD MIG VÆRE SOM DIG” Idealer, mål & værdier (90/10)

Sporvognen, hvor er den, og er den på skinnerne ?  Vognen mangler endnu, men arbejdet gøres Byggeproces Midlertidig fysiske foranstaltninger Ombygning af ”lejligheden”

Alle børn gør det rigtige Sporvognen Hvordan kommer man i Sporvognen?  IT-læse/skrivestøtte Motorik og indlæring AKT — adfærd, kontakt og trivsel Samarbejdsbaseret problemløsning Alle børn gør det rigtige - hvis de kan  

Hvordan kommer man i sporvognen? Visiteringen til Sporvognen foretages bl.a. på baggrund af læsetest, LUS-test, Chip-test, Nordisk skema til vurdering af børns udvikling og adfærd, observationer i skolen og hjemmet og AMFUP skema (Analyse af manglende færdigheder og uløste problemer).  Høj grad af forældreinddragelse

Procedure for arbejdet i Sporvognen 1. Afdækning 2. Udvælgelse af fokusområde-udviklingsområde 3. Handleplan 4. Metodeudvælgelse 5. Evaluering og udvikling 6. Forældreinddragelse og orientering

Mange spor at sætte Sporvognen spænder således vidt. Alt arbejde i Sporvognen har det overordnede mål at fastholde og styrke det inkluderende skolemiljø. Ved selv den længste rejse skal det første skridt tages…..vi er et par skridt fremme.

Dialogmøde for voksne Alle i gruppen vælger et dilemmakort Se dilemmaet og tænk over, hvor udfordringer er i forhold til at være i den positive cirkel . Herefter fremlægger I på skift for hinanden i gruppen : Hver gruppe har en bunke dilemmaer Læs dilemmaet højt for de øvrige i gruppen Fortæl om dine overvejelser Lad de andre i gruppen snakke med

Forældremøde i grupperne Rød gruppe:Linda og Rikke Hvid/Blå gruppe: Maria, Jeannette og Brian Gul/grøn gruppe: Anne Mette, Susanne, Asmus og Tove Rie deltager på tværs af grupperne

Afslutning i grupperne Farvel og på gensyn KL:21.20 Afslutning i grupperne