Regelkurset, afsnit 4 Definitioner 3 Protester Protestbehandling.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Sekretariatet for Lægelig Videreuddannelse
Advertisements

DOMSTOLENE & KRIMINALITET
Diverse spørgsmål vedr. Digital Post
Aktuelt nyt i udbudsretten, DFFU 9. juni 2010 Anders Birkelund Nielsen
Skolebestyrelsesvalg 2012
Lektion 5 Siden sidst Tilbagekaldelse af forvaltningsakter
Klager og den vanskelige samtale
Disposition Forvaltningsloven Partshøring Begrundelse i afgørelser
Når borgerne klager v. Katrine Langballe
Reglernes del 2: Når både mødes
”En reference er en mulighed for en BNI-kollega til at præsentere sin virksomhed for en, som har et behov for dennes produkt eller ydelse, og hvor der.
Hvad er korruption? En kort introduktion
§ 8 og indsats på frivillige/private projekter -herunder kort nyt 7. november 2012.
ÆNDREDE REGLER Gældende fra 1. januar NYE REGLER.
Mindreåriges patientrettigheder
Definitioner 5 Når både mødes 3 (Afsnit C+D)
Forudgående underretning om tvangsindgreb
Regelkurset, afsnit 7 Andre krav, der skal være opfyldt når der kapsejles Fremdriftsmidler Straffe Affald.
Regelkurset, afsnit 5 Definitioner 4 Ledelse af en kapsejlads (uddrag)
SAMARBEJDE OG MEDINDFLYDELSE. Overordnede bestemmelser Ledelse og medarbejdere skal i samarbejde føre de af kommunalbestyrelsen fastsatte mål ud i livet.
Præsentation af Ankestyrelsen v. ankechef Henrik Horster
Overvej, at trekanterne DOKD og DOFG er ensvinklede
1 Dirigenten Boligkontoret Aarhus 21. august 2013.
Rotary Danmarks Ungdomudveksling Rotary Danmarks Ungdomudveksling Multi Distrikt Danmark Student Protection Policy II Sikkerhed og omsorg for udvekslingsstudenter.
Dansk Sejlunions Regelkursus
Fejlplaceret ernæringssonde
Sportsmanship Hovedregler Definitioner
VELTEK medlemsmøde 22. januar 2008 DS Certificering A/S VA-godkendelser – nu og i fremtiden.
Protester og protestbehandling Reglernes Del 5. Regelkursus Hvorfor protester? Kapsejlads afvikles uden konstant dommer-overvågning Kapsejladskomitéen.
Ændring af DATO: 1. Vælg ’Vis’ i topmenuen 2. Vælg ’Sidehoved og Sidefod’ 3. Skriv ønsket dato ind i datotekstfeltet med STORE BOGSTAVER 4. Tryk ’anvend.
Sted og dato (Indsæt --> Diasnummer) Dias 1 Dokumentation og ankesager Jannie Dyring Ph.-d.-stipendiat.
Regelkurset, afsnit 3 Når både mødes 2 (Afsnit B).
Learning Objectives 5 Steps of a Significance Test Assumptions
Type af klage1. klageinstans2. klageinstansRegel 1. Klage over undervisningen/ uddannelsen SkolenErhvervsuddannelses-loven § 69 2 Klager over en skoles.
1 © Copyright AK-Samvirke – 2014 Diverse nye regler fra 2015.
Definitioner 2 Når både mødes 1 (Afsnit A)
Oplæg ved: Ole Jacobsen
Skanderborg Kommune Valgmøde 3. marts 2014 Baggrundsviden for at kunne varetage skolebestyrelsesarbejdet.
Sekretær Introduktion til arbejdet som klubsekretær Sekretær1.
REACH-Implementeringsprojektet Status for implementeringen af REACH i Danmark Torben Nørlem, Miljøstyrelsen Kemikalier.
Den sproglige læreplan
Præcisering Oplægget baserer sig på den indstilling, der er på vej til byrådets behandling Indstillingen har været i høring i perioden 20/ /1-14.
Problemløsningsheuristik A.1 1.Hvad er det (i min problemstilling) som jeg ikke ved endnu? Dvs. hvad leder jeg efter (og hvorfor er det vigtigt/interessant.
Problemformulering En problemformulering er et sæt af åbne spørgsmål.
Borgerinddragelse Projekt Vejen til Uddannelse og Beskæftigelse Torsdag den 10.april 2014.
Sanktioner – manglende medvirken LAS §§ 69 a-69I Fradrag i, nedsættelse af, eller ophør af ressourceforløbsydelsen er betinget af, at kommunen samtidig.
Lederkursus December Sagsbehandlerloven Landstingslov nr 8/1994 om sagsbehandling i den offentlige forvaltning.
Kapsejladsregler Kort opsummering. Materiale Kapsejladsreglerne og yderligere forklaringer findes i Dansk Sejlunions regelkursus:
1 Vejledning om anmeldelse af voldssager til politiet. Vold og trusler Vold er når en person angriber en anden person, f.eks. med slag og spark. Lette.
LÆGDOMMERE I BOLIGRETTEN JAKOB JUUL-SANDBERG, LEKTOR, PH.D. Lægdommerkonference 12. juni 2014/JJS 1.
16. juni 2016 Indkøb under tærskelværdierne efter den nye udbudslov.
Studieretningsprojektet Anette Lind. Hhx-bekendtgørelsen § 22 Studieretningsprojektet skrives i 2 eller 3 fag med udgangspunkt i et studieretningsfag,
Den tjenstlige samtale Organisationsuddannelsen – modul 1 1 Ilulissat den 11. februar 2016 Jakob Munk Jensen Danmarks Lærerforening.
SW 5 - Fri svømning SW 5.1 – Fri svømning betyder, at i en konkurrence, der er udskrevet som sådan, kan svømmerne benytte en hvilken som helst svømmeart,
Rammeaftale om samarbejde og medindflydelse. Formål: …at styrke medarbejdernes interesse for effektivitet i kommunens forvaltning og i dennes institutioner.
1 Undersøgelse blandt tekniske forvaltninger i kommunerne Dansk Energi oktober 2010.
Sted og dato (Indsæt --> Diasnummer) Dias 1 Seneste praksis fra EU-domstolen med særlig vægt på håndhævelsen af EU’s udbudsregler Steen Treumer Professor,
Disciplinære foranstaltninger – tjenstlige samtaler Lederkursus 2014.
Det Regionale Beskæftigelsesråd Empowerment i praksis på beskæftigelsesområdet.
Natur- og Miljøklagenævnet. Nævnet er den centrale klageinstans på hele natur-, plan- og miljøområdet. Vi har til opgave at tage hensyn til borgernes.
Andre aktører - sygedagpenge v. Birger Stein Christensen.
Nyregistrering og forespørgselsordning v. Rikke Rørby Graversen.
Indkøb under tærskelværdierne efter den nye udbudslov (af 1. jan. 2016) … lad os starte med en lille film.
Præsentation nye regler 2016
Begrundelsespligt? Advokat Henrik Holtse
Overordnede bestemmelser
Kontakt til deltagerne
Under udbudsgrænserne
v/specialkonsulent Birgitte Mohrsen
Indkøb under tærskelværdierne
Præsentationens transcript:

Regelkurset, afsnit 4 Definitioner 3 Protester Protestbehandling

DS Regelkursus Hvorfor protester?  Kapsejlads afvikles uden konstant dommer- overvågning  Kapsejladskomiteen observerer visse forseelser:  Ukorrekt start  Undladelse af at fuldføre  Ved andre regelbrud forventes det, at deltagerne selv reagerer ved at protestere

DS Regelkursus Definition: Protest

DS Regelkursus Definition: Part  Kun en part kan diskvalificeres  Hvad gør man, hvis det viser sig, at et vidne har brudt en regel?

DS Regelkursus Definition: Interesseret part  Eksempler:  Familiemedlem  Ansat  En konkurrent, der kan vinde på det  En fra samme klub eller land

DS Regelkursus Protester mellem både, anmodning om godtgørelse  Protest efter regler i del 2 kan ikke ske på basis af andres beretninger  Anmodning om godtgørelse er en mulighed for både, der uden egen skyld får deres resultat forringet  Proceduren for protester og anmodninger om godtgørelse er næsten den samme

DS Regelkursus Krav om underretning  Krav om prajning og protestflag (flag kun for både længere end 6 meter)  Underretning ved første rimelige lejlighed, hvis modparten er udenfor prajehold  I praksis også:  Identificer modparten (sejlnummer)  Identificer mulige vidner

DS Regelkursus Krav om underretning  Kravet i 61.1 er lempet, hvis det er åbenbart for de implicerede, at der er sket et regelbrud!

DS Regelkursus Protesten  I praksis:  Benyt protestskemaet – også ved anmodning om godtgørelse  Sørg for at hændelsen er beskrevet – hvad var regelbruddet?

DS Regelkursus Protesttid  Se sejladsbestemmelserne om protestfrist  Er intet oplyst, er den to timer fra sidste båd i mål  Hvis der er en god grund til det, forlænges fristen

DS Regelkursus Godtgørelse  Kun disse fire muligheder for godtgørelse  En jolle, som kæntrer efter et regelbrud mod den, men som efterfølgende kan fortsætte sejladsen med samme fart som før, kan ikke få godtgørelse

DS Regelkursus Høring  Bruges ved protester og anmodninger om godtgørelse  Parterne har ret til at være til stede under hele høringen  Vidner er kun til stede når de giver forklaring  I praksis:  Antallet af vidner afgør ikke sagen  Når ens vidne har forklaret hvad det så, er det modparten, der får lov at udspørge først  Man bestemmer selv, hvor mange vidner man vil føre  Ingen kan tvinges til at vidne

DS Regelkursus Høringen skematisk Præsentation af komite - interesseret part? Den protesterende afgiver forklaring Den, der protesteres imod, afgiver forklaring Spørgsmål fra parterne Spørgsmål fra protestkomiteen Vidne indkaldes og afgiver sin forklaring Spørgsmål til vidnet fra den anden part Spørgsmål til vidnet fra den part, der fører vidnet Spørgsmål til vidnet fra protestkomiteen Afsluttende bemærkning fra den protesterende Afsluttende bemærkning fra modparten Komiteen fastlægger kendsgerninger Komiteen afgør protesten Afgørelsen meddeles parterne Protesten gennemgås -”formalia” i orden?

DS Regelkursus Kendsgerninger og afgørelse Kendsgerninger er: det protestkomiteen - efter at have hørt alle relevante forklaringer - mener er det eneste mulige eller mest sandsynlige hændelsesforløb:  Nedskrevet som et sammenhængende forløb (evt. i punktform), kronologisk og med angivelse af tider og afstande hvor dette er relevant  Suppleret med en tegning - men faktisk skal man kunne lave en (og kun en!) tegning på basis af de skrevne kendsgerninger  Der skal ikke henvises til parternes forklaringer. Kendsgerningerne er protestkomiteens beskrivelse af hændelsesforløbet.

DS Regelkursus Afgørelse: Protester

DS Regelkursus Afgørelse: Godtgørelse  Godtgørelser:  Den afgørelse, som komiteen finder retfærdig for alle både, uanset om de har anmodet om godtgørelse... – genindsættelse hvis OCS/PBS var fejlagtig, – gennemsnitsresultat, hvis man ikke kunne fuldføre, – uændret resultat, –...

DS Regelkursus Appeller (regel 70 og 71, Tillæg F)  Mulighed for at få den nationale myndigheds vurdering af:  Protestkomiteens fortolkning af en regel (i forhold til de fastlagte kendsgerninger)  Protestkomiteens fremgangsmåde, herunder f.eks. beslutning om at afvise en protest  Kendsgerninger kan ikke appelleres!  Hvis kendsgerningerne er ufuldstændige, kan protestkomiteen blive pålagt at genåbne høringen og fastlægge fyldestgørende kendsgerninger.  Appel skal ske skriftligt til DS senest 15 dage efter modtagelse af afgørelsen  Appelafgørelsen er endelig