Markedsovervågning af byggevarer

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
informationsflowet for kemiske stoffer og blandinger
Advertisements

Bekendtgørelse om samarbejde om sikkerhed og sundhed
Sikkerhedsbranchen – passiv brand – 24. okt
Øget fokus på lærlingens sikkerhed i uddannelsen
Kort om baggrunden for ”Bedst på Nettet”
Jarnes A/S Ud af krisen Hvem er Jarnes A/S? • Start: Palle Jarne Clausen 1961 • Nu: 50% Morten Jarne Clausen & 50% Gitte Clausen Bruun Jarnes A/S.
Thomas Bruun Manager ETA-Danmark A/S
KNALLERT Obligatorisk efteruddannelse okt.- nov VELKOMMEN.
Socialreformkommissionen: Betænkning 1 fra 1969:
Erfaringer med håndhævelsen af EU’s udbudsregler
Fra CPD – Byggevaredirektivet til CPR - Byggevareforordningen
Landsorganisationen i Danmark Rapport fra Udvalget om modvirkning af social dumping Dansk Forening for Arbejdsret den 22. november 2012 v/Stephan Agger.
Orientering fra Vandforsyningsmyndigheden Kontaktgruppemøder oktober og november 2013.
Fra CPD til CPR Dancert Anders Elbek 5 september 2012.
Indledning I forbindelse med den pædagogiske indsats for at skabe øget sammenhæng i overgangen fra SFO til klub, er der udarbejdet en mappe med materiale.
Evalueringspolitik Bornholms Vækstforum 24. september 2012.
Indsæt nyt billede: Format: B 254 x 190,5 mm Efter indsættelse, højreklik på billedet og placér det bagerst. Delete det gamle foto SIDE 1 Kemikalierne.
Kampagneopstartsmøde ”Fællesoffentlig kampagne om overgangen til obligatorisk digital kommunikation med det offentlige, 2013”
Construction Products Directive 89/106/EEC
UDBUD.
Fødevarekontrol i Danmark 2011 Forbrugeroplysning vedrørende Fisk iht Forordning 1224/2009 og gennemførselsbestemmelser 404/2011.
BAI-konferencen – 19. november 2013 ” Opsøgning af mindre virksomheder.” - samarbejde med tømrermestre om behovet for efteruddannelse af mestre og svende.
Grøn Vækst Juni 2009 Miljøstyrelsen – Pesticider og Genteknologi Fremtidig indsats på pesticidområdet på baggrund af: A) ny EU lovgivning og B) regeringens.
Baggrund, status og udrulning
FØDEVAREANPRISNINGER
Vurdering af basale færdighed, FVU og IKV i AMU
Planstrategi, lokal Agenda 21 og Kommuneplan. Forventet tidsplan •Planstrategi ikke som forslag •Kun temarevidering af kommuneplanen Obligatorisk min.
Vi gør det nemt at vælge energivenlige produkter.
Funktionsbaserede brandbestemmelser
Overskrift her Navn på oplægsholder Navn på KU- enhed For at ændre ”Enhedens navn” og ”Sted og dato”: Klik i menulinjen, vælg ”Indsæt” > ”Sidehoved / Sidefod”.
Boligselskabernes Landsforening – Danmarkspanel - Januar A&B ANALYSEs Danmarkspanel - Boligselskabernes Landsforening - Januar 2010.
Fjernlånskonference den 26. maj PROFESSIONSHØJSKOLE  Fra 1. januar 2008 er ”professionshøjskole” en fællesbetegnelse for otte af de uddannelses-
Indsæt nyt billede: Format: B 254 x 190,5 mm Efter indsættelse, højreklik på billedet og placér det bagerst. Delete det gamle foto SIDE 1 Kontrol af biocidprodukter.
Præsentation af Ankestyrelsen v. ankechef Henrik Horster
Energimærkning af bygninger i Danmark
It-hjælp til mindre it- parate virksomheder på biblioteker Aalborg og Vejle 12. og 13. september 2013.
Organisering af virksomhedernes interne AM-arbejde
CE-mærkning CE-mærket er ikke et kvalitetsmærke og har aldrig været tænkt som sådan. CE-mærket er et mærke, der giver tilladelse til at markedsføre et.
CE-mærkning Dansk Brodag 9. april 2013 Chr. Munch-Petersen, EMCON.
Hvad er en indsatsplan? En indsatsplan er en handleplan for grundvandsbeskyttelse Det er Vandforsyningsloven samt en tilhørende bekendtgørelse der beskriver,
Afdelingsbestyrelsernes rolle i særligt udsatte boligområder Konference 19. november 2011.
Byggelov og drikkevandsinstallationer
Undervisning af tosprogede elever i grundskolen
VVM redegørelsen - hvordan arbejder vi for en højere kvalitet? FREMTIDENS KVALITETSSIKRING: HVAD VI VED STØTTER KVALITET Miljøvurderingsdag
Status på implementering af EU lovgivning for søer i Østeuropa v. Chefkonsulent Per Knudsen LRØ 8. Januar 2010.
Specifikke krav til virksomheder Hvordan kommer I i gang ?
VELTEK medlemsmøde 22. januar 2008 DS Certificering A/S VA-godkendelser – nu og i fremtiden.
Kontrol af kosttilskud – indhold og anprisninger
Energieffektivitet af bygninger og bygningskomponenter
Formål og baggrund Jørgen Larsen. Grunden til at en revision af Biociddirektivet var nødvendigt  Lukke smutveje (”loopholes”) og fremme fri handel samt.
State of the union INDKØB INFRASTRUKTUR FORMIDLING UDVIKLING.
Hvorfor Digital Post? - og vejen dertil
Lone Mikkelsen, kemikaliemedarbejder, Det Økologiske Råd Nationalmuseet, Det Økologiske Råd Nye kemikalier – hvor er udfordringerne? Kemiens.
ETA-Danmark | Sikkerhedsbranchen
GRUPPEARBEJDE Opsamling for København 27 grupper (ca. 6 pers. i hver gruppe)
Jeg hedder …… og er indkøber i GLX.
Documentation methods
Vejen Kommune Det er besluttet, at alle skoler i Vejen Kommune arbejder med Vurdering for Læring. Alle skoler arbejder efter en fælles procesplan. Arbejdsgrupper.
REACH-Implementeringsprojektet Status for implementeringen af REACH i Danmark Torben Nørlem, Miljøstyrelsen Kemikalier.
Elevplaner Debatmøde med kontaktforældre. Dagsorden Velkommen Elevplaner Skolebestyrelsens indflydelse Elevplaner i den offentlige debat Fiktive elevplaner.
Faglige kvalitets- oplysninger 15. januar Faglige kvalitetsoplysninger - formål At udvikle og afprøve et katalog af syv redskaber for at Understøtte.
© - Copyright Bureau Veritas Netværksgruppemøde KEMI Tema: Arbejdspladsbrugsanvisninger – erfaringsudveksling Würth Danmark A/S, Montagevej 6, 6000 Kolding.
Ressortomlægning Erhvervs- og Byggestyrelsen og dermed byggelovgivningen blev ved dannelsen af den nuværende regering ressortomlagt til Klima, Energi-
Albertslund Kommune Nordmarks Allé 2620 Albertslund T F Temadrøftelse SUS Sundhedsaftale.
DABYFO kredsmøde i Odsherred 2. september 2015 Dispensation fra kravet til parkering i henhold til byggeloven Jens Bendix, Slagelse Kommune.
Viden kan være erfaringsbaseret eller forskningsbaseret
HL7-FHIR DK profilering – governance?
Materialegodkendelse
DS/EN Krav til overensstemmelsesvurdering af konstruktionskomponenter
Krav ved udførelse af stålkonstruktioner til byggeriet
Præsentationens transcript:

Markedsovervågning af byggevarer

Formålet med markedsovervågning At sikre, at de byggevarer, som anvendes i dansk byggeri, er Sunde Sikre Fair konkurrence

Der kontrolleres for overholdelse af: Byggevaredirektivet (89/106/EØF) som pr. 1. juli 2013 erstattes af Byggevareordningen (305/2011/EF) - som harmoniserer testmetoder, regler for attestering af byggevarer, deklaration af byggevarernes ydeevne og krav om CE-mærkning Bygningsreglement 2010, BR10 - som fastsætter de danske krav til byggevarernes egenskaber. VA-godkendelsesordningen (under revision og konkurrenceudsættes)

Tilgang til markedsovervågningen – proaktiv og reaktiv Som udgangspunkt alene en dokumentkontrol, men hvis behov også test/prøvning af byggevaren. Risikobaseret tilgang dvs. udvælgelse af byggevarer sker primært ud fra en vurdering af deres betydning for sikkerhed og sundhed i færdige byggeri Nyt kontrolområde (1. januar 2010) – stor fokus på information om reglerne Integreret i alle proaktive indsatser Særlige indsatser: CE-mærkningskampagne: http://www.cedigfor.dk/ Informationsindsats om byggevareforordningen

Proaktive indsatser 6 indsatser siden 2010: Træplader (limingskvalitet, styrke/holdbarhed og formaldehyd) Betonelementer (bæreevne og holdbarhed) Vinduer og yderdøre (bidrag til bygningens samlede energibalance) Undertagsprodukter (modstand mod vandgennemtrængning) VA-godkendelsesordningen (fokus på vandhaner og filtre) EPS isoleringsmaterialer (trykstyrke og isoleringsevne)

Reaktive sager - ca. 30-40 årligt

Sanktioner m.v. Styrelsen kan påbyde: Stop for salg og markedsføring Tilbagekaldelse af varen Fjernelse af byggevaren, hvis den allerede er indbygget. Til brug for sagsbehandlingen kan styrelsen: kræve, at virksomhederne fremskaffer alle relevante oplysninger få dokumentationen gransket af en faglig ekspert få afprøvet byggevaren hos et godkendt laboratorium. Styrelsen kan endvidere: politianmelde virksomheden (vedtagne bøder på op til 50.000 kr.), offentliggøre navnet på de konkrete byggevarer og de virksomheder, som har overtrådt reglerne. Bekendtgørelse nr. 1075 af 10. november 2008

Erfaringer og indtryk Indtryk fra kontrolbesøgene og sagsbehandling Positiv modtagelse og vilje til samarbejde Interesse i at overholde reglerne Manglende viden om regler og ansvarsfordeling – især i forhandlerled og hos de udførende Nyttige erfaringer for EBST: Planlægning – inddragelse af interessenter Kommunikation, kontrolsted og testgrundlag Fokus på informationsarbejdet – derfor to kampagner i 2012; CE- mærkningskampagne og informationsindsats om CPR

Udvikling af risikovurderingsmodel

Tre overordnede kriterier Sikkerhed og sundhed Vægtes 60 % Overholdelse af reglerne Vægtes 10 % Anvendelse af byggevaren Vægtes 30 %

Metoden indeholder to trin Faglige eksperters vurdering af byggevarerne Brancheforeninger Standardiserings-udvalg Udvalgte store entreprenører Udvalgte store forhandlere Validering af besvarelse med statistik Trin 2 Udvalgte store producenter som faglige eksperter 300 tilfældigt udvalgte virksomheder i forhandler- og entreprenørleddet 2012: Metoden testes og forventes anvendt fra 2013…

Hvad sker der fremadrettet? Byggevareforordningen: yderligere harmonisering og forøget samhandel af byggevarer Indsatser på tværs af EU landene Ellers samme tilgang til markedsovervågning Nye og reviderede bekendtgørelser i DK