Konklusion på Workshop om sindslidende

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Oplæg Om Stranden 222 En afdeling under Den Sociale Udviklingsfond (SUF) , der har eksisteret som nonprofit fond siden 1991.
Advertisements

Patientrettet forebyggelse Kommunerne i Region Sjælland Workshop D Konference den 24. maj 2012.
Arbejdsdeling mellem kommuner og region på psykiatriområdet
Anerkendende refleksion
Sundhedsaftalen fra ord til handling
Koordinering og udvikling af tilbud og indsatser til borgere med personlighedsforstyrrelser
Souschef Jytte Husted Hospice Søholm
der var engang behandlingspsykiatri Idræt og motion – en ny vej
Sygeplejerskens virksomhedsfelt
Ved sous- chef Said Akrim
Handicap & Psykiatri.
Omsorg sundhed eller samvær? Rehne Christensen filosofisk firma
Ringbo- projektet Præsentation ved Marie Høgh Thøgersen Ph. d
De kommende 4 år – udfordringer for samarbejdet • Konference om samarbejde om psykisk syge den 16. juni 2010 Martin Lund – direktør i Region Hovedstadens.
Tofthøjskolen nu og i fremtiden Skoleplanarbejde 2011.
Kommunal rehabilitering – hvordan lykkes vi med den
Patientsikkerhed
Psykiatriens Hus i Silkeborg
Arbejdsmarkedsperspektivet i en behandlingsmæssig kontekst Succes i intensiv behandling KABS Viden, døgnkonference 3. november 2009 Marika Sabroe Vejle.
Hvordan kan regionerne udfører misbrugsbehandling i praksis
Sundhedspolitik for Favrskov Kommune Sundhedsambassadører i landsbyerne i Favrskov Sundhedskonsulent Christina Rasmussen-Rubæk.
Serviceskift i et rehabiliteringsperspektiv
Sundhedsaftaler De endelig rammer for arbejdet med den kommende sundhedsaftale kendes endnu ikke Udkast til ny bekendtgørelse og vejledning er sendt i.
Kommunikation og medbestemmelse. Ole Futtrup Kjær Salgschef/Pædagog.
Organisering af Tværsektorielle teams Team integreret indsats Borger.
Koordination mellem psykiatrisk afdeling og kommunen.
Rehabilitering - et redskab til at samarbejde
Unge hjemløse Konkrete initiativer i forlængelse af arbejdet med hjemløsestrategien i Odense.
Medicinpædagogik på vej mod en faglig platform
Lægedage Sammenhængende patientforløb – hvad skal der til? Oplevelser fra en kommunal hverdag og en hjemmesygeplejerskes beretninger Kommunalt perspektiv.
Den nye sundhedsaftale 2015 – 2018
Det nye Socialtilsyn.
21. marts 2015Vibeke Reiter, Aleneboende demente Usynlighed – erfaringer fra forebyggende hjemmebesøg. Oplæg ved: Vibeke Reiter, forebyggende.
Patientrettet forebyggelse Kommunerne i Region Sjælland
Muligheder og rettigheder
AG Christiansborg  Flere og flere lever i mange år med én eller flere kroniske sygdomme  Gå fra et system, indrettet til at behandle akutte.
Integreret psykiatri og rehabilitering - en fælles platform Workshop: Det organisatoriske perspektiv Forskningsoverlæge, ph.d. Lene Falgaard Eplov Forskningsenheden.
Grundaftale for hjælpemidler i et overordnet perspektiv
Årskursus for visitatorer
1 Sigtelinjer for arbejdet På baggrund af budgetmaterialet (inkl. bagvedliggende notater og viden i øvrigt): Udarbejde formuleringer til sigtelinjer for.
Rehabilitering Samordningsudvalgsmøde
CFK  Folkesundhed og Kvalitetsudvikling Høskovkollegiet 2014 Høskovkollegiet 2014 opgørelse Dataindsamlingen er foretaget i perioden fra.
Sindslidelser og misbrug Temadag for praktikere om behandling og tværsektorielt samarbejde ARKEN
Rehabiliteringsbegrebet på Psykiatrisk Center Ballerup
Hjemmeboende borgere hvor der ophober sig genstande og affald
Projekt ”forebyggelse af genindlæggelse – en fælles indsats” Et samarbejde mellem Gladsaxe kommune og Psykiatrisk Center Ballerup Eva Tangdal Ledende.
Københavns Kommune Evaluering og Next practice 23. maj 2013.
Psykiatriens Hus – et konstrueret patientforløb. Kenneths situationProfessionel kontaktLovgivningDok-system Dag 1 Kenneth søger hjælp hos kommune pga.
Intro: elever/STUDERENDE CENTER Nord-Vest
Socialtilsyn Nords årsrapport En vurdering af tilbuddenes kvalitet
Hvordan skabes sammenhæng i kapacitet og ressourcer på tværs? Oplægsholder : Forebyggelseschef Eva Henriksen Kommunen har ca indbyggere En af to.
Projekt: Fælles indsats på psykiatriområdet i Haderslev Kommune og Region Syddanmark.
Præsentation af resultaterne fra workshop 1 1. Workshop 1- hvad gjorde vi? Spor: Unge, uddannelse og beskæftigelse Tema 1 - Forebyggelse og sammenhæng.
Hvem er brugerne af psykiatrien i regionen og kommunerne? Hvad er behovene i fremtiden? Ved centerleder, Johanne Bratbo Kort intro om videnscenteret Definition.
ALENEARBEJDE FOA Randers 11. november Flere sider af alenearbejde Når man er helt alene på arbejdspladsen Når man arbejder isoleret fra (fag)kolleger.
Inklusionsboliger Bolignetværksmøde den 24. februar 2016.
Psykoedukation skizofreni Session 6 – Ikke medikamentelbehandling Undervisere:
Lær at tackle job og sygdom Seminar Nicolaj Holm Faber chefkonsulent Komiteen for Sundhedsoplysning Lea Hegaard chefkonsulent Komiteen for Sundhedsoplysning.
Oplæg til Immun Defekt Foreningens Landsmøde 17. April 2010 Samarbejdet, foreningsarbejdet og meningen med det hele… v. Lene Jensen, direktør.
Resultater fra EPOS’ analyse - evaluering af AMU inden for det psykiatriske område Lærerkonference 24. juni 2009 Lizzie Mærsk Nielsen, Mærsk Nielsen HR.
Introduktion Nationale retningslinjer - for rehabilitering til borgere med svære spiseforstyrrelser april 2016.
Psykoedukation skizofreni Session 6 – Kommunikation og samvær med den skizofreniramte Undervisere:
Ny håndbog: Forebyggelse på ældreområdet (Sundhedsstyrelsen d )
24. Juni 2009 EPOS - Mette Vase Matcher EPOS’ uddannelsesudbud de udfordringer vi står over for? v. Mette Vase Uddannelseskonsulent i EPOS.
UU Danmarks perspektiver på anbefalingerne
Voksenansvar for anbragte børn og unge Børn og unges rettigheder
Voksenspecialundervisningen i Danmark
Metoden brugerstyret behandling
Katrine Schepelern Johansen Leder, seniorforsker, ph.d.
Formål At sikre borgere på kommunale botilbud og botilbudslignende tilbud mere stabile forløb og forebygge trussels- og voldsepisoder gennem en styrkelse.
Præsentationens transcript:

Konklusion på Workshop om sindslidende Meget væsentlig at være opmærksom på generelle tilbud i både behandlingssektor og kommunal sektor Vigtigt med godt og smidigt samarbejde med respekt for hinandens muligheder

En foreløbig definition: ”Socialpsykiatrien er den sociale indsats som ydes for at støtte mennesker, der er så handicappede af en sindslidelse, at de ikke kan mestre hverdagslivet på egne præmisser.” Denne definition er ikke endelig, men udtrykker den øjeblikkelige erkendelse af hvad der er centralt i socialpsykiatrien, nemlig: at støtte den sindslidende til at få opfyldt sine sociale rettigheder at støtte den sindslidende til at få et hverdagsliv som fungerer så sammenhængende og hensigtsmæssigt som muligt at omdrejningspunktet i denne støtte er kontakt mellem bruger og medarbejder, idet der er tale om en fælles opgave at indsatsen kræver et koordineret samarbejde med andre sektorer, herunder de psykiatriske behandlingstilbud.

Hospitalspsykiatri Patient Sygdom/symptomer behandler Focus i patient-behandlerrelationen er sygdom Distriktspsykiatri Klient Sygdom Sociale problemer behandler Focus i klient-behandlerrelationen er at yde en sammenhængende social-psykiatrisk indsats i form af både en psykiatrisk og social behandling. Socialpsykiatri Bruger Det levede liv fagperson Focus er samarbejdet mellem bruger og fagperson om brugerens levede liv, set i et hverdagslivsperspektiv

Tilbuddene opbygges i såvel kommunalt som amtsligt regi – vigtigt med koordination, så tilbuddene opleves sammenhængende Social psykiatrien skal kompensere for de psykiske / sociale og fysiske aktivitetsbegrænsninger, der er konsekvensen af psykisk sygdom. Start dialog / kontakt; sammen se på indholdet i dagligdagen og finde frem til de måder, der ønskes anvendt eller fastholdt. Hverdagsliv - omdrejningspunkt Lås - nøgle

Kraftig udbygning af den sociale sektors tilbud til sindslidende Social psykiatri – ikke behandling Behandlingspsykiatri / social psykiatri = hinandens forudsætninger Formål: At hjælpe sindslidende borgere til en selvstændig og værdig tilværelse, der er så tæt på et normalt hverdagsliv som muligt. At afspejle mangfoldighed og fleksibilitet i forhold til de store eller små behov, som den enkelte har for kontakt, støtte, boform og behandling.

Rammer: Serviceloven skaber rammer for tiltag, der omhandler hverdagsmål f.eks. målsætninger som: Bo i egen bolig: støttecenter - udslusningsboliger plejehjem - skurvognsby bofællesskab - opgangsfællesskaber Bo-støtte: hjælp til selvhjælp Kontaktpersonordn.: væresteder - varmestuer Beskæftigelse/Aktivitetstilb.: for de, som søger arbejdsidentitet, såvel som de, der søger sociale aktiviteter. Akut-tilbud

Støtte- og kontaktpersoner Socialpsykiatriens støtte- og kontaktpersoner tager sig af en gruppe sindslidende borgere som ikke passer ind i de øvrige tilbud. Der er tale om mennesker som har svært ved at opnå og fastholde kontakt til andre mennesker. Støtte- og kontaktpersonerne er derfor opsøgende og møder de sindslidende der hvor de er, og søger at varetage den egenomsorg som den sindslidende ikke selv magter at varetage på det fysiske, psykiske og sociale område. Målet er, at give den enkelte mulighed for at komme ud af isolationen og få magt over sin egen tilværelse. Derudover må hver kontakt have sine egne mål og kvaliteten afhænger af, om de opfyldes.

Dagtilbud Socialpsykiatriske dagtilbud til mennesker med en sindslidelse spænder fra væresteder, hvor man bare kan være og få omsorg til aktivitetssteder, hvor der stilles krav om at deltage i aktiviteter. Kvaliteten i disse steder afhænger af balancen mellem omsorg og krav i forhold til den enkelte bruger. Meningen er, at den enkelte sindslidende med udgangspunkt i egne ønsker og behov og i samarbejde med medarbejderne, skal fastholde eller udvikle sin evne til at leve livet i hverdagen. Det samme gælder tilbud om uddannelse, idræt og arbejde.

Botilbud og bostøtte Botilbud til socialpsykiatriens målgruppe spænder over selvstændige boliger og bofællesskaber med forskellige grader af støtte, til boformer med døgnstøtte. God kvalitet i botilbuddet er, at boligen uanset rammer og form fungerer som den sindlidendes hjem, og at både det enkelte botilbud og de forskellige tilbud i et lokalområde skal kunne imødekomme de enkelte beboeres skiftende behov. Målet er, at den enkelte får mulighed for at bevare eller udvide sit personlige handlerum.